Keresés

Részletes keresés

bando53 Creative Commons License 2013.06.29 0 0 919

Nem te gyártod a rúgót, legfeljebb elvágsz belőle mielőtt cseréled!

Előzmény: F. István (918)
F. István Creative Commons License 2013.06.29 0 0 918

Amit leírt az igaz, :) csak nem a 7,5 J alattiakra, hanem a felettiekre.. 

Viszont az alkatrészgyártást (pl. rugó) azt még át kell gondolni, mert az lehethogy...

Előzmény: nzsolt18 (917)
nzsolt18 Creative Commons License 2013.06.29 0 0 917
Előzmény: F. István (915)
bando53 Creative Commons License 2013.06.29 0 0 916

Pontyosan!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: F. István (915)
F. István Creative Commons License 2013.06.29 0 0 915

tömítés: csere, tusa: csere

ha eltörik a rugó: összekötözöd, hegeszted = javítás (tilos) !! ha cseréled, akkor az csere!

7,5 J alatti, vagyis engedélymentesen tartható légfegyvereknél cserélhetőek a részek csak nem javíthatóak. 

- Ha a garázsba eldül a légfegyver (7,5 alatti) és keresztűl megy rajta a kocsi, cserélhető a cső, irányzék, elsütő... Cserélhető, de nem javítható!

- Ha a lő-légfegyveren (7,5 J feletti) megy át a kocsi, akkor az irányzékon és az egyéb kiegészítőn (váltámasz, kampó, bipod) semmit sem lehet még cserélni sem! Ekkor csak fegyvermester nyúlhat hozzá és cserélheti a részeket.

Előzmény: nzsolt18 (914)
nzsolt18 Creative Commons License 2013.06.29 0 0 914

he elromlik ( egy alkatrész) és én kicserélem egy újra  és attól megjavul( a légpuska) az most javítás vagy csere? ….( 7,5 j ig)

mondom agyrém….

Előzmény: F. István (913)
F. István Creative Commons License 2013.06.29 0 0 913

bocsánat!..a 7,5 Julos km/órás sebességet..

Előzmény: F. István (912)
F. István Creative Commons License 2013.06.29 0 0 912

Úgy néz ki a dolog, hogy a "biciglin" cserélhető a lánc, ha az nem hibás! HA hibás akkor fegyverbiciglimester a járható út.

Ha jobb, szebb, fényesebb láncot akarok, akkor tuningolhatok... :) egészen addig, míg át nem lépem a 16 Julos km/órás sebességet a bicajjal.. :)

Előzmény: nzsolt18 (910)
F. István Creative Commons License 2013.06.29 0 0 911

Az én olvasatomban (szerintem):

A javítás az javítás! Csere az csere! Cseréről  csak a lőfegyvereknél tesznek említést ha "a rendeltetésszerű használatnak meg nem felelő..."

- A légfegyver javítás az egyértelműen engedélyes.

- A légfegyver (nem a 7,5 J-nál nagyobb !!) részek cseréirőll nincs említés, nincs tiltás.

- A tuningról (szintén a 7,5 J alattiak) nincs tiltó rész. Ha a tuning hatására az engedélymentesen tartható légfegyver átlép a lőfegyver kategóriába, úgy már büntetendő részbe esik.

Mondom ez az én olvasatomban! :)

nzsolt18 Creative Commons License 2013.06.29 0 0 910

köszi. nem vitázni akarok, csak értelmezni ezt az agyrémet :-((

olyan mintha pl. szabadon vehetsz biciklit, de csak engedéllyel rendelkező helyen cserélhetsz rajta láncot 

bexarás

Előzmény: F. István (909)
F. István Creative Commons License 2013.06.29 0 0 909

a 2. részben a kiemelések eltüntek..

3. § (1) A rendőrség által kiadott engedély szükséges:

a) a fegyver, afegyverdarab (a továbbiakban együtt: lőfegyver), a muzeális lőszer kivételével a lőszer, a flóberttöltény gyártásához, javításához, forgalmazásához, a lőfegyver hatástalanításához, a lőfegyver kiállításához és a házilagos lőszerszereléshez és -újratöltéshez,

b) a festéklövő fegyver, a gáz- és riasztófegyver, a gáztöltény, a riasztótöltény, a vaktöltény, a légfegyver, a lőszerelem, a színházi fegyver gyártásához, javításához, forgalmazásához,

c) a tűzfegyver, a lőfegyverdarab, az e törvény alapján lőfegyvernek minősülő légfegyver, a színházi fegyver, a lőszer, a lőszerelem és a hangtompító

ca) tartásához, ....

F. István Creative Commons License 2013.06.29 0 0 908

2004. évi XXIV. törvény

a lőfegyverekről és lőszerekről

---

16. fegyvera tűzfegyver, valamint az a légfegyver, amelyből 7,5 joule-nál nagyobb csőtorkolati energiájú, szilárd anyagú lövedék lőhető ki;

17. fegyverjavítás: a rendeltetésszerű használatnak meg nem felelő lőfegyver fegyverrészének ugyanolyan alkatrészre történő kicserélése, a fegyver irányzékán - a rendeltetés szerinti beállítás, illetve a tartozékok rendeltetésszerű, a körülményekhez igazodó cseréje kivételével - végrehajtott módosítás, továbbá a fegyver működőképességének helyreállítása;

38. fegyver: a lőfegyver, a gáz- és riasztófegyver, a légfegyver, a festéklövő fegyver, a muzeális fegyver, valamint a színházi fegyver;

3. § (1) A rendőrség által kiadott engedély szükséges:

a) a lőfegyver, a lőfegyverdarab (a továbbiakban együtt: lőfegyver), a muzeális lőszer kivételével a lőszer, a flóberttöltény gyártásához, javításához, forgalmazásához, a lőfegyver hatástalanításához, a lőfegyver kiállításához és a házilagos lőszerszereléshez és -újratöltéshez,

b) a festéklövő fegyver, a gáz- és riasztófegyver, a gáztöltény, a riasztótöltény, a vaktöltény, a légfegyver, a lőszerelem, a színházi fegyver gyártásához, javításához, forgalmazásához,

c) a tűzfegyver, a lőfegyverdarab, az e törvény alapján lőfegyvernek minősülő légfegyver, a színházi fegyver, a lőszer, a lőszerelem és a hangtompító

ca) tartásához, továbbá

cb) az ország területére történő behozatalához, az ország területéről történő kiviteléhez, az ország területén történő átszállításához,

d) a gáz- és riasztófegyver viseléséhez,

e) a muzeális fegyver gyártásához, javításához, forgalmazásához, valamint sportlövészeti célú használatához, valamint

f) a polgári rendeltetésű lőtér, a lőfegyver- és lőszertárolóhely üzemeltetéséhez, valamint lövészetvezetői tevékenység végzéséhez.

Azthiszem kiszedtem minden lényeges részt..ki is emeltem kissé.

Lehet vitázni, mert van ellentmondás ebben a témában is..

nzsolt18 Creative Commons License 2013.06.29 0 0 907

valaki be tudná rakni a tőrvényből, hogy mi vonatkozik a jáccos 7,5 ös légpusekra szét és össze +javitgatom témában, meg, hogyha már szabadon adható vehető akkor miért is más ez mint egy airsoft, vagy abban sem cserélhetek pl elemet se?

Camo_BDU Creative Commons License 2013.06.28 0 0 906

Én úgy sejtem hogy amekkora batár állat, ő fogja majd erőszakolni a gyengébb rabokat.

Előzmény: python 357 (903)
python 357 Creative Commons License 2013.06.27 0 0 905

:((((( Ebben is egyetértünk!!! ..... De bár szmájlit tehettem volna a hsz.elejére!!!!!

Előzmény: STEVE_5 (904)
STEVE_5 Creative Commons License 2013.06.27 0 0 904

A remény lassan elfogy...

Előzmény: python 357 (903)
python 357 Creative Commons License 2013.06.27 0 0 903

Remélem,jól ki fog tágulni hátul az a vadállat a böriben!!!!!

Előzmény: szijozsi (902)
szijozsi Creative Commons License 2013.06.27 0 0 902

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dvvHMM6TF50

"Az áldozat másfél éves kisfia eközben az emeleten aludt. "Tudtam, hogy ha elkezdek kiabálni, a kislányom is rázendít és nagyon féltem, hogy akkor őt is bántalmazná. Ezért kibírtam és nem sikoltottam, nem sírtam" - mondta később az anya.

A férfi végül elment, magával vitt néhány ékszert, köztük az asszony jegygyűrűjét is. Az anyukát a közeli kórházba szállították, ahol fejrázkódással és arcsérülésekkel kezelték. Az egész, felkavaró jelenetet a bébiszittert figyelő kamera rögzítette. A rendőrség bízik benne, hogy ennek segítségével hamarosan megtalálják a férfit."
(kiskegyed)

bu0567 Creative Commons License 2013.06.25 0 0 901

Ok, köszi szépen a segítséget!

Előzmény: F. István (899)
T.A.L. Creative Commons License 2013.06.25 0 0 900

"Az a biztos, mert akár városonként is lehet apróbb eltérés."

Még ha csak apróbb lenne. :)

Egységes jogértelmezés nem jellemző a hatóságra.

Akarom mondani hatóságokra.

Előzmény: F. István (899)
F. István Creative Commons License 2013.06.25 0 0 899

A tulajdonostól kell egy hozzájárulás és biztosítania kell, hogy bármikor hozzáférjél a fegvereidhez. Az új törvény szerint már akár vadászházban is tárolható a fegyver, de a lényeg, hogy nem kötelező lakcímnek lennie, sőt még állandőan sem kell hogy ott lakjon valaki.

A legjobb, ha felhívod a fegyverügyesedet és elmondja szépen a dolgokat. Az a biztos, mert akár városonként is lehet apróbb eltérés.

Előzmény: bu0567 (898)
bu0567 Creative Commons License 2013.06.25 0 0 898

Aha, köszi. Azt esetleg nem tudod, hogy kell-e ilyenkor ideiglenes lakcímkártya, vagy bármi egyéb papír?

Előzmény: F. István (897)
F. István Creative Commons License 2013.06.25 0 0 897

Szia! Semmi különös procedúra! Bemész a fegyerügyre és kéred a tárolóhely megváltozását. Felveszik adataidat, a cimet. Majd továbbítják a területileg illetékes Rendőrörs felé. Ők kb. 1 héten belűl jelentkeznek nálad telón és megbeszélnek veled egy találkát, hogy az új tárolóhelyet megnézzék. Kimennek, megnézik, le jegyzőkönyvezik. 1-2 nap és mehetsz átíratni a könyvedbe az új tárolóhelyet. Ennyi.

Előzmény: bu0567 (896)
bu0567 Creative Commons License 2013.06.25 0 0 896

Szervusztok!

Szeretném a közeljövőben megváltoztatni a sportcélra engedélyezett fegyverem tárolási helyét, de a leendő tárolási hely nem a bejelentett lakcímem lenne. Mi a menete ebben az esetben a dolgoknak, és milyen papírokat kell (ha kell) ilyenkor beszerezni?

Köszönöm a segítséget!

python 357 Creative Commons License 2013.06.23 0 0 895

:)))))) Sajáton,-vagy gurulóson!!!........

Előzmény: marcony (894)
marcony Creative Commons License 2013.06.23 0 0 894

:-)

Egyetértek.

Hozzám is be lehet jönni.

Ez nem kérdés. Jöhet aki akar.

(Ahol volt is kerítés, megrongálták a vadak. Pláne ezen a télen a disznók.)

A kérdés az: hogyan megy ki?

Előzmény: python 357 (867)
python 357 Creative Commons License 2013.06.22 0 0 893

Még "arrébb"!!!:))))

Előzmény: python 357 (892)
python 357 Creative Commons License 2013.06.22 0 0 892

Én tuti,hogy ha már mindenképp lakcímet kellene írnom,akkor a házszámot egy kicsit  véletlenűl  elírnám 6-7  házzal arréb!

Előzmény: .Guriga. (891)
.Guriga. Creative Commons License 2013.06.22 0 0 891

ne is adjunk tippeket..

Előzmény: python 357 (890)
python 357 Creative Commons License 2013.06.22 0 0 890

Most gondolj bele! Elég csak egy rosszszándékú ember,aki szépen összeírja a naplóból,hogy kinek milyen fegyvere van,-és hol lakik???.......Agyrém,-aztán a névsor alapján szemezgethet az alvilág,hogy éppen milyen fegyverre van  megrendelés,....no, akkor nézzünk csak egy kicsit körül azon a portán,-mikor nincsenek otthon!!!!!!.................

Előzmény: F. István (886)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!