Valóigaz, hogy a Bibliát már nem tartják tekintélynek még az egyházak sem. Én ellenben igen.
Amúgy ha valaki megvizsgál alaposan bibliai részeket rájön, hogy Jézus nem akkor született amikor karácsony van. Ha valakit érdekel elküldöm mailcímre miért mondom ezt.
Nem akarok off topikban off topikot nyitni.........csak ezért ragaszkodom így ha van rá igény.
Nekem majdnem az a véleméényem erről, hogy ez tömeges hiponózis. Mint akik magukból ki lennének fordulva. Bár ahogyan félrevezetik őket akár szívből is érezhetik azt amit éreznek.
Az ismétlésekkel kapcsolatban: én pl. minden évben megnézem A karácsonyi éneket (Patrick Stewart főszereplésével), idén pl. magamnak töltöttem le, mert sehol sem adták. :) egyébként könyvben is elolvasom Dickens regényét.
Én gyerel fejjel azt mondom, hogy azon kívül, hogy a gyerekek azt hiszik, hogy természetes, szerintem azért kérnek ilyenkor drága cuccokat, mert ilyen alkalom ritkán van egy évben. Ez, meg a születésnap. A vallásról meg ugye annyit, hogy a Biblia mesélős ünnepek kezdenek lassan a feledésbe merülni, változik a világ, változnak az emberek. Ez kinek jó, kinek nem. Erről ennyit. A TV műsor igen, az elég szörnyű, pláne ünnepekkor. Nem tudom, kit érdekel a 80-adszor látott ismétlés, pláne ilyenkor...
Amúgy ha megfigyeltétek az utóbbi éveket és ez a nagy ünnepeknél el ő is jön lásd karácsony és húsvét, tök eltér az "igazi mondani valójától" eghyre inkáb azt pumpolja beléd, hogy minnél többet vegyél, mert neked ez jár, mert így lesz boldogabb az ünnep. Ez hazugság, mert egy ünnepnek az együttlét miaatt kellene boldognak lennie, nem pedig a márkásabb egyszer használatos cuccoktól. Persze ha valaki megteheti és szívből adja akkor miértne tegye, de ezen legyen a lényeg.
Régebben egy 10-15 évvel ez előtt karácsony, húsvét nem múlt el úgy, hogy Jézus életéről szóló filmsorozat ment volna. Ma meg baraknak boszorkányos értelmetlen filmket amiken még szórakozni sem tudsz. Jó a mesék jók voltak most a tv2-n. De értelmetlenséggel tönik teli az egészet.
Volt egy osztálytársam, na annak az anyja dolgozott valamelyik banknál, de főmufti volt és sokat keresett. Na, az a gyerek naponta 5-6000 ezer forintot elköltött a büfében. Amúgy nem járt kirívó cuccokban és nem is kérkedett - jó, akkor még elég hisztis voltam, úgyhogy amikor az első héten piszkált, gond nélkül összevertük egymást... :) Egyébként igen, vannak olyan emberek, akik sz*rba se veszik az embertársaikat, márkás cuccokban járnak csak és még az orrod alá is dörgölik, na azokat tényleg utálom én is, de nem hiszem, hogy egyedül lennénk ezen a téren.
Persze, de szerintem pont az általam felsorolt cuccoknál van az, hogy ha kicsit tehetősebb (lenne az ember), akkor érdemes azt megvenni, hisz márkásabb svájci órák akár még 100 év után is működnek, ha megfelelően karban vannak tartva!
Egyébként tényleg van egy ilyen réteg manapság, akinek az ember mércéje, hogy mennyire tehetős, mennyire márkás cuccai vannak. Undorító!
Ismerős... Nem véletlen' nem járok 10-20 ezer forintos cuccokban, mert úgy is kinőném meg amúgy is felesleges. Kínai piac forever! :D Amiből kell, abból márkást veszek, amiből meg mindegy, mindegy. Nem is tudom, miért kell midnenből a 3x olyan drágát venni, ha van olcsóbb is, ami ugyanúgy működik. Ugyanez a véleményem a régi cuccokról. Amíg működik, minek az új. A rádiónk meg a grillezőnk már több, mint 20 éves, a nappaliban az asztal vagy 30, a régi videónkat is vagy 10 év után cseréltük le, amikor elromlott. Telefonnak meg bőven elég a 3-4 éves Sony Ericssonom, fr*ncnak kell a kicicomázott érintőképernyős sz*r. Nem is értem, mi a fenéért kell mindenkinek olyan, az egyetlenegy dolog, ami értelmes benne, az a képernyő, de azon kívül, hogy érdekes, semmi értelme, csak megháromszorozza a telefon árát. Ja bocs, nélküle nem lehet azokkal a hülye fárasztó sz*r játékokkal játszani... Na, kicsit eltértem a témától, de azért remélem erről is lehet beszélgetni :)
Ezekkel a dolgokkal úgy vagyok, hogy van aminél nézem a márkát, mert kakit nem akarok venni, de összességében ha megbízhtó és tudja azt amire vágyom egy eszközzel kapcsolatban akkor nem érdekel, hogy ki mit szól nekem jó így is csak tudja azt amit elvárok tőle.
Aztán, hogy van-e márkásabb vagy nincsen az már kit érdekel.
Há, nekem semmit! Amúgy annak ellenére, hogy a dolog, amit kértem, tudtam, hogy nem kapom meg (kicsit drága meg hétköznapi ember számára úgymond felesleges), kaptam egy órát. Egyébként megleptem magam egy IKARUS kéziváltó karral, aminek a segítségével az OMSI-hoz építek apámmal egy váltót. Na, bárki másnak valami értelmes dolog?! :P