Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.06 0 0 711

Akit nem vezérelnek a személyes indulatai, az nem ír ide. Tovább megyek, az nem is él.

Előzmény: Törölt nick (707)
Gordondondolo Creative Commons License 2011.03.06 0 0 710

Ott hányas a kabát ?

Előzmény: von Übergetzi (665)
Gordondondolo Creative Commons License 2011.03.06 0 0 709

"Elhiszem, hogy te vagy az élet császára a fatornyos faludban, de közeli esély, hogy az én egyik szobám többe került, mint a te egész vagyonod"

 

DDDDDDDDDDDDDDDD

 

Akkor edd meg a kolbászos csendéletet a falon...D.... vagy kezd a parkettával.....D

 

A Fatorony már a kályhában végezte....D

Előzmény: Törölt nick (699)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.06 0 0 708

Legyen magyar állami cukorgyárunk!!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.06 0 0 707

"Nem szeretem, ha valaki dicsekszik, a párezer forintos (csak elméleti) hasznával és úgy állítja be magát, mit aki az élet császára, "

 

 

tehát személyes indulataid vezérelnek, amik egy kissé elragadtak.

 

 

értem.

Előzmény: Törölt nick (706)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.06 0 0 705

most miért kötöttél bele??:-SS

Előzmény: Törölt nick (699)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.06 0 0 704

akkoriban még nem hálózta be az országot a net, ami bizony elengedhetetlenül kellett volna az időben észbekapáshoz. Mert a média minden volt, csak az nem aminek lennie kellett volna.

 

 

mára már, mire többé kevésbé észbekaptunk mi folyik itt, nagyrészt visszafordíthatatlan folyamatok történtek.

 

 

Előzmény: transzhumanista (470)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.06 0 0 703

ezek szerint 4-es metrot egyszerűbb, mint cukorgyárat:-DD

Előzmény: Zottjoghurt (468)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.06 0 0 701

hát ez az.

 

jó kis jojó lesz ebből úgy látom.

 

építjük kis hazánkat és amikor már egész szépen kikerekedik, a fejesek úgy döntenek ideje van a szüretnek. szétosztják szépen maguk között, mi meg kezdhetjük előlről az építést.

 

Előzmény: Törölt nick (464)
Maccskacico Creative Commons License 2011.03.06 0 0 700

Akkor neked mindegy mennyi a cukor.

Az meg persze el se tudod képzelni, hogy vannak emberek, akik nem tudnak akkor vásárolni amikor akcios, mert pl. cukor ugyan még van otthon, de kellene valami más, ami fontosabb.

Előzmény: Törölt nick (699)
Derek Creative Commons License 2011.03.06 0 0 698

Mi nagyon ritkan vettunk,mert vagy vagtunk disznot vagy anyam vett zsirszalonnat es azt sutotte ki.Aztan meg teljesen attert az etolajra.

Előzmény: Törölt nick (697)
Cubaipeti_ Creative Commons License 2011.03.06 0 0 696

Ringában is a zsirsütőbe vitték a finom falatokat megsütni, mig volt ringa.

Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.06 0 0 695

Ilyen hófehér zsír sose volt a zsírkommunizmus alatt. Először a r.váltás után láttam, csodálkoztam is, hogy a miféle zsír ez.. se íze, se bűze..

Előzmény: Derek (693)
Derek Creative Commons License 2011.03.06 0 0 693

"De régen a bolti zsír is sült volt.."

 

Dehogy volt aza ,en meg emlekszem a otvenes ,hatvanas evek bolti zsirjara amit nagy tombokben tartottak a pulton,a hitlerszalonna mellett,aztan annyit vagott le belole a boltos amennyit a vevo kert.

Előzmény: Zottjoghurt (689)
Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.06 0 0 692

piszkosfehér és kásás, nem sima.

Előzmény: Törölt nick (690)
mtbf Creative Commons License 2011.03.06 0 0 691

Mostanában a transzzsírsavak miatt ütöttek nagy lukat a margarinok renoméján, de az a növényi olajokat szerintem nagyon nem kéne, hogy sújtsa. A margarinosoknak is van transzzsírsav-mentes (vagy ahhoz közeli) technológiája, de árversenyben azzal nem lesznek az élen a felhasznált drága összetevők miatt.

Előzmény: Törölt nick (622)
Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.06 0 0 689

Ott valami el lett szúrva.. Tisztán emléxem, hogy figyelték sülést, mert csak egy bizonyos állapotnál kaptak "szép fehér" zsírt. Sose láttam sárgás zsírt.

De régen a bolti zsír is sült volt.. fránya kapitalizmus, meg az a profitmaximalizálás ide vezetett.

Előzmény: Törölt nick (686)
pufffffneki Creative Commons License 2011.03.06 0 0 688
Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.06 0 0 687

Nem találok Neked hamburger technológiát

 

Sejtettem..:( a mekinek gyártó cégnél szigorú titoktartásit írathattak alá.. :) ebből már kitalálható, mi folyhat odabent, mire kijön a pogácsa.:)

Előzmény: Törölt nick (680)
Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.06 0 0 685

házizsír: törtfehér

gyári zsír: hófehér

Előzmény: Zottjoghurt (683)
Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.06 0 0 683

Sárga? Ott valami árulás lehet. A kisütött házizsír is inkább fehérhez közelít.. láttam eleget régen. Mire tök részeg lett a sütőbrigád, el is készült a zsír.:)

Előzmény: Törölt nick (681)
Derek Creative Commons License 2011.03.06 0 0 682

Az avasodast antioxidans anyagokkal akadalyozzak meg amit ugy adagolnak a zsirhoz.

Előzmény: Törölt nick (677)
Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.06 0 0 679

a húsüzemben a zsírsütő

 

És hova kerül a kisütött zsír? Mert boltban még nem láttam. De töpörtyű tényleg van.. akkor kisütött zsírnak is lenni kell valahol.

Előzmény: Törölt nick (673)
Cubaipeti_ Creative Commons License 2011.03.06 0 0 678

Ne izguljatok, van még hova fejlődjünk

Német Aldi

9.97 euro/kg

Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.06 0 0 675

A házi zsír

A sertészsír használata a hagyományos magyar konyha egyik jellegzetessége. A zsír, a vöröshagyma és pirospaprika hármasa olyan ízt ad, ami mással nem pótolható. Emlékszem, nagyanyám nem volt hajlandó olajjal készült ételt enni, rögtön megérezte ha valamit nem zsírral főztek. Manapság, amikor látszólag nem divatos a magyar konyha, annál inkább a mediterrán vagy a távol-keleti, azt hihetnénk leáldozóban van a sertészsír (bár más népek tradicionális konyhája is használ zsírt, még az olasz is!), de szerencsére ez nincs így. Főleg, hogy kezd nyilvánvalóvá válni, hogy a hidrogénezett olajok és margarinok nem váltották be ígéreteiket.

A házi zsírnak nincs párja, köszönőviszonyban sincs a boltokban kapható préseléssel kinyert zsírral. Így jól tesszük, hogy ha nem tudjuk beszerezni megbízható helyről, akkor magunk állunk neki az elkészítésének. Disznóvágáskor nagy katlanokban szabadtéren olvasztják ki a zsírt, de néhány kiló zsírszalonnával (lehetőleg mangalicából) is nekikezdhetünk a konyhánkban. Arra azért figyeljünk, hogy teljesen illat- és szagmentes legyen a zsírszalonna, amit vásárolunk. Említettem, hogy vettünk egy fél mangalicát, így én egy nagyobb adag kisütésének álltam neki, mivel nem füstöltünk szalonnát.

A legtöbb zsírt a háj és a hátszalonna tartalmazza, a legkevesebbet a toka- és hasaaljaszalonna. A hájat én nem sütöttem ki (máshoz használtam fel), ezt egyébként külön szokták sütni vagy csak a legvégén teszik a szalonnához. A bőr nélküli szalonnát felkockáztam. Minél kisebbre vágjuk, annál több zsír sül ki belőle, így ha inkább töpörtyűt szeretnénk nyerni, vágjuk nagyobb kockákra.

A felkockázott szalonnához kilónként 1 dl vizet öntöttem és először fedő alatt kezdtem sütni (a gőz miatt jobban kiadja a zsírját). Amikor már ellepte a folyadék, levettem a fedőt is. Eleinte ritkábban, később egyre gyakrabban kell kevergetni, egyrészt nehogy leégjen, másrészt így gyorsabban kisül a zsír. Amikor a zsír már teljesen átlátszó, a töpörtyű is aranyszínű és a fazék oldalához nyomva már nem sistereg (nincs már benne zsír), akkor ér véget a zsírolvasztás. A töpörtyűt kiszedtem, közben alaposan lecsepegtettem (én nem szoktam hozzá tejet adni, úgy nem szeretem).


A zsírt kicsit hűlni hagytam, addig a töpörtyűmorzsák is leülepedtek az aljára, majd tiszta zsírosbödönbe szűrtem át.


Nagyobb mennyiségű zsír tárolására még ma is a legalkalmasabb a zsírosbödön. Felfelé keskenyedő alakja azt a célt szolgálja, hogy minél kisebb felületen érintkezzen a zsír a levegővel. Fedelén általában lyukak találhatóak vagy ha nem, akkor kicsit nagyobb a fedő, hogy ne zárjon szorosan, így nem avasodik meg benne a zsír. Kisebb mennyiséget üvegben is tárolhatunk, de itt is figyeljünk arra, hogy csak a teljesen kihűlt, megdermedt zsírt fedjük le.

Hasonló módon készül a kacsa- vagy a libazsír is. Ekkor értelemszerűen nem távolítjuk el a bőrét és sokkal gyorsabban elkészül. A jó házi zsír nem csak különböző ételek elkészítésére alkalmas, de friss kenyérrel, lilahagymával és /vagy felszeletelt almával is remek.
Tovább »

forrás: Blogspot.com

Előzmény: Törölt nick (673)
Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.06 0 0 674

Elképzelhető.. szegény malackák.. nem lehet túl kellemes hidegben lassan lapulni, miközben látom, hogy csöpög a zsírom.

Előzmény: Derek (671)
Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.06 0 0 672

nézz szét diszkontban, ott féláron van ugyanaz.

Előzmény: horex (540)
Derek Creative Commons License 2011.03.06 0 0 671

Ugy tudom az ipari serteszsirt hideg preselessel gyartjak ,nem meleg kiolvasztassal es sutessel. Ha sutnek nem lenne aki meg tudna fizetni a felhasznalt energia miatt

Előzmény: Zottjoghurt (670)
Zottjoghurt Creative Commons License 2011.03.06 0 0 670

erre az élelmiszeripar vezérgurui bégetnek.

 

Ők csak a kolompot rázzák, és mi bégetünk..

 

Te láttál már házi zsírt? Annak vajmi kevés köze van a boltban kapható fehér, tömör masszához.

 

Na erről sem ártana valami belső infó, hogy is készül, mert az tényleg nem zsír. Biztos azt is napraforgóolajból keményitik ki, mint a margarint. Csak zsíraromát adnak hozzá...

 

Előzmény: Hansági. (534)
Gordondondolo Creative Commons License 2011.03.06 0 0 669

Ezt az egész cukor helyzetet a munka nélküliség felszámolására teremtették tudatosan.

Azonnal kezdj el te is dolgozni....DDDD

Előzmény: cen_ored (668)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!