Minden ami Action cam. A topic célja megbeszélni a kamerákról a technikai dolgokat, bemutatni kiegészítőket (legfőképp a házilag barkácsoltakat), felvételi módokat, stb.
Legismertebb típusok:
GoPro HD HERO SD 960 1080
DRIFT HD X 170
Contour HD GPS
Oregon Scientific ACT
VIO POV
Figyelem! Ez a topic nem az elkészült videok bemutatására szolgál!
Rendeltél már tőlük? Számomra teljesen új ez az oldal. Most találkozom velük először. Viszont az áraik, ahogy nézem talán a legjobbak. Kérdés a megbízhatóság, illetve, hogy milyen minőségű cuccokról van szó?!
Mindkettőt használtam már: A hero3+ egy picit kisebb, véleményem szerint szebb és picit nagyobbak rajta a gombok.
A sima hero3 tok viszont 40 helyett 45m-ig vízálló, és több tartozék kapható hozzá, ha fejleszteni szeretnéd. Olcsóbb és nekem a csatja is megbízhatóbbnak tűnik (bár hero3+ csatjára sem halottam még panaszt, ez is inkább csak szubjektív vélemény). Ami nagy különbség még, hogy a sima hero3 tokhoz csatlakozhatsz lcd kijelzőt, vagy battery back paket is (a hero3+ tok nem kompatibilis a gyári gopro kiegészítőkkel!) itt 12k-ért juthatsz hero3 tokhoz: http://2hgocam.iwk.hu/kiegeszitok/
keressél bátran, ha bármi kérdés van. szívesen segítek.
A leírás alapján szuper, mindenesetre megvárom a választással a teszteket. Pl kíváncsi vagyok fullHD-n is megkapja-e azt a 32Mbps bitrátát? (Ghost S-nél ez 26Mbps)
Persze, tudom, h kell a búvártok, az alap vízállóság csak második védelmi vonal lenne, akár 20m mélységben is adna pár másodpercet, h bójával felküldje az ember a gépet. Gopro-nál erre nincs esély.
Azt ugye tudod, hogy a Ghost sem 100%-ig vízálló a búvártok nélkül? Max pár métert bír, de volt szörfös havernak, neki simán beázott tok nélkül, pedig elég profi kameraügyben a srác. Ráadásul a goprohoz van gyári 3D-s tok a 2 kamerához, szinkronban futnak, stb. A Ghostról ilyet még nem hallottam, bár nekem személyes kedvencem a Ghost, mégha Hero3black-em van is.
Sziasztok, akciókamera beszerzésén töröm a fejem és nem tudok dönteni a hero 3+black és a Ghost S között. Fő feladata vízalatti videózás (uszoda és búvárkodás 2kamerás megoldásban 3D-ben) lenne, de túrázáshoz is használnám.
Tud valaki esetleg forrást, ahonnan összehasonlító videókat lehetne letölteni? A youtube nem nagy segítség, elég durván csökkentik a feltöltött videók bitrátáját.
Ha esetleg első kézből van tapasztalat, azt még szívesebben várom:)
Ami miatt a gopro szimpi:
1. állítólag a legjobb képminőség
2. sok kiegészítő vízalatti videózáshoz
Ami miatt nem:
1. Nem szereti a memóriakártyákat (hol gyilkolja őket, hol csak nem ír rájuk, hol kisebb bitrátára fogja magát, mert xy típus van benne)
2. Nem vízálló tok nélkül = ha a tok vmi miatt beázna, ugrott a kamera és a képek
3. Végtelen fókusz - tudtommal még ez sincs megoldva
4. Rövid akksiidő
Ami miatt a Ghost szimpi:
1. Tok nélkül is vízálló
2. Hosszú akksiidő
3. Jó szoftvertámogatás
Ami kérdés: képminőség szárazon és vízalatti tokban kicsi (90°) és nagy látószög mellett, dinamikatartomány, részletesség. Az ár ilyen szinten nem tényező, tokkal együtt alig van különbség a kettő között.
Inkább bemásolom, mert lehet nem egyértelmű, hogy melyik hozzászólásban található:
"
Próbáld meg így: nyisd meg a GoPro Studio-t legelőször. Amikor megnyílt, katt az "Import New Files"-ra bal oldalt, majd tallózd be a !!!kártyáról!!!! a kívánt felvételt. Miután megjelent bal oldalt, indítsd el a lejátszást, állítsd meg, húzogasd a csúszkát...egyszóval, játsz vele kicsit (nyilván nem időre megy a dolog, elég, ha pl elindítod, megállítod, belekattintasz többször a csúszka sávjába....a végén elmondom miért volt fontos ez). Aztán utána, ha ez megvan, katt a "Add Clip To Conversion List" gombra! Majd katt a "Convert All"-ra! Ha végzett a konvertálással, katt a "Step 2 (Edit)" fülre fent. Végül, ha minden igaz, bal oldalon ott kell lennie a kész, konvertált videónak, ami arra vár, hogy megszerkeszd. Elvileg most, ha fogod és behúzod a videó sávjába, már meg kell jelennie a képnek is, nem csak a hangnak (sőt, ha jól emlékszem alapból, a bal oldalon is már más lesz a kinézete....nem fog látszódni külön csak a hanganyag, hanem csak maga a videó).
Remélem elég részletes voltam. Ha valami nem tiszta, kérdezz!
[Ígértem, hogy elmondom, mi szükség volt arra a látszólag felesleges butaságra....nos nekem is jelentkezett ez a probléma...egyszer csak...erre írtam, hogy bug-os...egyszer csinálja, egyszer nem...és én is tök ideg voltam, hogy mindent ugyanúgy csinálok, mint eddig, mégsem sikerül, holott eddig meg igen...mindig...ezzel a "trükkel" tudtam csak kiküszöbölni ezt a hibát...komolyan mondom, nem süket duma, nálam így működött!] "
Írd majd meg légyszíves, h neked bejött-e...kíváncsi vagyok!
Egy Hero 3 W.E.-m van, és akadt egy kis gondom a GoPro stúdió használatánál. Láttam már kérdésben itt az indexen feldobva(nem ebben a topicban), de válasz nem érkezett rá. A szerkesztő program az előzetes fájl konvertálása után a STEP2-re átlépve ugyan megtalálja a konvertált videót, viszont kizárólag a hangsávot akarja felismerni belőle. Tudnátok segíteni?
Ahogy nézem, a telefonos app-on már ilyen, biztosan nem vágóprogram függő a képhiba. Mindenképpen (és minél előbb) küldd vissza nekik javításra/cserére és a kártyán hagyd meg a rossz és a jó felvételeket is, meg pontos leírást adj nekik a hibajelenségekről.
Illetve előtte próbáld meg újra a firmware-t frissíteni, nekem az első frissítésnél valahol a wifi környékén megakadt a telepítése, nem is működött rendesen az egész kamera.
adták hozzá a kártyát, ami belevaló...meg van egy másik is...samsung! mindegyikkel ezt csinálja...de rájöttem már, h akkor ha be van kapcsolva a wifi rajta...zavarja saját magát? :)
www.gopro.hu vagy myactioncam.hu oldalról vettem...náluk volt egy hétig, azt mondták nekik nem csinálta ezt egyszer sem...nekem meg csak ilyet csinál -> érdekes...sajna 200 km pest, így nem tudom naponta bevinni hozzájuk, csak emailozni telefonálgatni, de arra nem cserélték ki! majd ha járok arra, bemegyek mindenképp!
Sziasztok! GoPro Hero3 Silver-em van, egyszer már gariba is visszaküldtem, de szerintük ez jó, nincs baja semmi...viszont így becsíkozza a képeket, amit csinál...találkozott már valaki ilyen problémával? szoftver volt már rajta frissítve, nem oldotta meg :(
Innen. Ez egy motoros áruház, van Bécsben is 2 boltjuk, de árulnak sportkamerákat is és csak +10€ a szállítási díj Mo-ra. Megbízható cég, már többször rendeltem tőlük így, soha semmi gond nem volt, sőt, néha még ajándék kulcstartót, matricát is küldenek.
Igen, alapesetben engem sem érdekelt volna, de így, hogy, ha kvázi várok 1, másfél hónapot még, akkor most 3+ Black-em van, nem sima 3...jah és olcsóbban!! Ez a legnagyobb röhej az egészben...-.-