ballib!:) Eddig is tette, de az Uniós elnökség óta beleerősített:( Figyeld csak meg, Orbánt dehonesztáló jelző nélkül nem említik, persze a többi fideszest sem:( És hazugság, hazugság sátán:D
a Fidesz gazdaságpolitikája 98-02 között is sokkal életképesebb volt mint bármelyik ballibes kormányzásé
Olyan része is volt.
"A növekedési csúcs 2000-re következett be majd a növekedés fokozatosan nem jelentéktelen mértékben csökkent: a 2000. évi 6,2 %-ról 2002-re várhatóan 3-3,5% közé. A külső és belső egyensúly 2001-ben még javult, 2002-ben azonban már a romlás minden vonatkozásban jelentkezik.
Bár 1998-tól a gazdaságpolitika interpretálása megváltozott a hivatalos megnyilatkozásokban sok szó esett a sajátos magyar modellről, valójában 1998-2000 között a stabilizációs programban megfogalmazott célok és eszközök változatlanul megmaradtak: a fenntartható növekedés erősítése, az egyensúlyi viszonyok megtartása. Ebben az időszakban a gazdaság befolyásolásában politikai szempontok közvetlenül még nem jelentkeztek. Ez egyértelműen a siker kategóriába sorolandó.
Az amerikai gazdaság 2000 végén beindult gyengélkedése, majd a terrortámadás látványosan rontotta a világgazdasági kilátásokat és a dekonjunktúra viszonylag gyorsan az EU-ban is felére-harmadára csökkentette a korábbi növekedési ütemeket. Az EU piacok beszűkülése exportunkat drámaian visszafogta, az ipari termelés 2000-ben még 18%-kal, 2001-ben már csupán kevesebb, mint 4%-kal, sőt 2001 utolsó hónapjaiban már nem érte el az előző évi szintet."
A Zemberek? Na, ha ezt meghallja fülkekirály, neked annyi! A történelmet meg ő alakította át, nem hallottad? Fú, ez nagyon balhés beszólás, legalább kaloda.
Ettől függetlenül ha jól rémlik, átlag 4,5%-os gdp növekedést értek el a fijúk, folyamatos infláció- , illetve gdp arányos államadósságcsökkenés mellett, ráadásul bizonyos eu pénzek nélkül, miután akkoriban még tagok se voltunk.
Ehhez képest az utód ballib társulat eu-pénzek birtokában produkált néhol emelkedő inflációt, csökkenő gdp-t, illetve plusz tizenegyezermilliárdnyi, azaz gdp arányosan 80%-ra növekvő államadósságot. Ezen vajon mit szépít az orbáni 7%-os gdp növekedés ígéretének a firtatása? Nálam nem sokat.
Amiről te azt hiszed, hogy tudod, azt csak elhitted. Amiről meg nem akarsz tudni, az attól még létezik. 2%-nál több agysejtet mozgass meg és rájössz hogy azt az egyet sem tudod, csak elhitted.
Köszönöm. Azért még válaszolok, mert még alszik a család legkisebb törpéje..
A baj ott van, ha a baloldal abbahagyja a fidesz malmára hajtani a vizet, akkor az a víz elapad.
Pedig szerintem sokkal hatékonyabb lenne, ha most azon dolgozna, hogy hogyan lehetne hiteles,- jóval visszafogottabban,- hiszen a választásokig még elég sok idő van hátra.Ezzel nemcsak megtisztulást hozna önmaga számára, hanem a Fideszen belül is lehetséges lenne egy olyan kritikai hangvétel megjelenése, ami az egész országnak jót tenne.
De végül is, nem vagyok én a baloldal tanácsadója....
Amúgy meg szvsz. nagyon is telibe lőttem, hogy a 3000 milliárdos pénz elvétel a szájbefogásra kellően lett ennyi. Ahogy egyre több mocskosság derült ki a Fidesz múltjáról, úgy nőtt szépen a nem vesszük elből 14 havin át egész 3000 milliárdig.
Ugyan, bal-jobb: Gyurcsány-Kóka milliárdos, Szíjjártó meg havi 2 millió fizetést kap. Az egyik felvette a hitelt, a másiknak előre felvették (manyup pénz).
Mart azt hiszed hogy a 2/3 az örökérvényû. Szerintem ne álltasd magad és a többieket ebben
Nem, korántsem hiszem. Az mszp volt már ennél alacsonyabban is .
Kizárólag a lehetőségről van szó, és bizony nagyon sok múlik azon, hogy milyen lesz a továbbiakban a kormányzás.
Az azonban kétségtelen, hogy inden katasztrofális kommunikáció és olykor ,- szerintem is helytelen,- döntés ellenére a támogatottság éppen ott tart, mint tavaly áprilisban.
Ami viszont nem vesz észre a ballib, hogy pontosan a sivalkodásból, a mószerolásból, az állandó gyalázkodásból, rasszistázásból, antiszemitázásból, tökéletesen elege van a társadalom nagy többségének, és mivel láthatólag nem veszik észre, hogy kontraproduktív amit csinálnak, lehetőséget teremtenek arra, hogy még a hasznos, szükséges kritika is elvesszen a fene nagy hangzavarban.....
Belegondoltam. Így van. Az álláspontján (legalábbis ebben a kérdésben) nem fog egyikünk sem változtatni. Úgyhogy ezt nem is érdemes tovább vitatni. Ha pár év múlva valóban látszik egy jelentősebb gazdasági növekedés, el fogom ismerni, hogy jó az irány, de egyelőre csak azt látom, hogy a fideath jelképekkel politizál, illetve ötletel a gazdasági ügyekben.
Akkor tévedtem el, amikor rájuk szavaztam. Voltam olyan hülye, igen, de aztán azt láttam, hogy semmi olyat nem tesznek, amitől a sokat emlegetett népnek jobb lenne, csak a felső köröknek és a csókosoknak áll a zászló. Úgyhogy méltán kezdik el őket FIDEATH-nek nevezni mostanában. Abszolút értelemben meg majd a történelem dönti el - nem mi, kisemberek -, hogy ki és mikor is volt tévedésben! Ezt viszont már nem biztos, hogy megérjük, mert a politikusok a fontosabb ügyekben szeretik a titkosítást, illetve csak nem kezdik felelősségre vonni a legnagyobb kutyákat. Talán azért, mert a "kéz kezet mos" elvét követik?
Én már nagyon kezdem unni ezt a "lenyúlás sztorit". Maradjunk annyiban, hogy azt a pénzt így is, úgy is be kellett volna fizetni, tehát soha nem volt szabad felhasználásra a tagoké, viszont bizonyos csoportok, remekül megéltek belőle....
Másrész, ez nem is válasz arra amit írtam.
A nagytőkét alárendelődő módon kiszolgáló, kizárólag a saját érdekét tekintő "bal" oldal, pontosan azért sivalkodik, mert a politikai hatalom,- nemcsak a választásokkkor nyilvánvaló módon-,kicsúszott a kezükből és láthatólag azóta is folyamatos a Fidesz támogatottsága.
Szaladtak az Eu-hoz, a manyuppal (ami persze ebben a formában nem is létezik arrafele) az AB- "megszüntetésével" (ami szintén nem létezik minden Eu-s tagállamban), a médiatörvénnyel (amiről kiderült, hogy mégsem sért uniós jogokat), a filozófusokkal, (akik felé irányuló nemzetközi támogatás szintén megrendülni látszik, Daniel C. Dennett visszavont aláírásával...
Hát mi maradt még?
Vagy ahogy egy kedves baloldali fórumtárs írta: "még nincs minden veszve".
Ki állította, hogy nincs. Te el vagy tévedve velem kapcsolatban: nem a szocikat védem, ugyanúgy elítélem őket, akárcsak te. Csak én azt is látom, hogy viktorka és köre sem különb náluk.
Kedves nagyanyo, bocsánat, úgy látszik, mindenki feledékeny manapság! Tehát ha "a haza ellenzékben" van, akkor lehet mocskolódni és árulkodni folyamtosan rá mindenhol? Kérdezd viktorodat, miért tette ezt 8 éven keresztül!
Mennyit fizetnek ezért neked? Vagy ingyen vagy ennyire "szorgalmas" és vaksötét? Vagy esetleg csak akkor lehet az éppen regnáló kormányt bírálni, ha az nem fideszes?
Mindegy is, mi a válasz, a szemellenződet viszont jó lenne, ha levennéd!
Egy fenét. Arról van szó, hogy a tőkés felvásárlói kör tudta, hogy irdatlan sok disznóságuk mostanában hirtelen fog kiderülni, ezt igyekeznek kompenzálni a szintén hirtelen 3000 milliárd "talált" pénzzel. De mivel ők a disznóságaikat se akarják maguk fizetni, olyan lenyúlást kerestek, ami nekik kis áldozattal nagy hasznot hoz: lenyúlnak olyan 3000 milliárdot amiről sokan nem értik meg, hogy az övüké és kifizetik belőle az embereket igazolva, hogy 20-30 év hazudozása a jó út. Ennyiről szól a hirtelen 3000 milliárd.