Keresés

Részletes keresés

icsogyula Creative Commons License 2021.07.23 0 0 144

https://gay.hu/2018/12/04/viragzik-a-hajatultetesi-turizmus-a-torokoknel

itt van neked egy kiss olvasóka alvás előtt te kiss okos :)

Előzmény: Zimacharles (142)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.23 0 1 143

Ja, köszi, nem foglalkozom, csak azért válaszoltam a rosszindulatú próbálkozásra, hogy röviden tisztázzam, egyszerűen csak nem fórumoztam sokáig. Ez mostanság változott, még mindig érint a hajhullás téma :), meg fogom én is csináltatni amúgy, ezért is jöttem vissza.

Előzmény: Zimacharles (142)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.23 0 0 142

Figy, ezekre ne reagálj, csak egy török troll megint, megnéztem az adatlapját. Magyarul is nehezen ír, az is csak annyi, hogy menj Törökországba, én csakis törökbe' megyek megcsináltatni. Ezek most egyenként felszínre jönnek, mint a sz..r, még megpróbálnak egy-egy, most gyere, mer' olcsó, meg a klinika is szép dumát, aztán erőlködnek tovább. Csak azt bántod, akinek nem tiszták a szándékaik..

Előzmény: Gabivagyok11 (141)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.22 0 1 141

Azért lett törölve, mert inaktív volt, de talán ezt más kikövetkeztette. Köszönöm a feltételezést, hogy valami nem stimmel :). 

Előzmény: icsogyula (140)
icsogyula Creative Commons License 2021.07.22 0 0 140

Gabi11 te 20 éve jársz ezen a fórumon és mindent tudsz a témáról, de viszont tapasztalatod nincs. Már töröltek neked az indexen egy fiókot, viszont megint itt vagy? Itt valami nemstimmel veled

Előzmény: Gabivagyok11 (122)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.22 0 0 139

Köszönöm, erről a szerepről lemondanék (de nagyon megtisztelő).

Egyébként érdekes, ha valami érdekli az embert, arra egész pontosan emlékszik több év távlatából, ez a gond, hogy nem figyelünk semmire körülöttünk, és ugye a sok kütyü, meg app sem segít ebben. Bocs a kis off-topic miatt.

Előzmény: Zimacharles (138)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.22 0 0 138

Igen, én is erre godoltam, nem arra feltétlenül, hogy a doki nyomja a "csak most, csak neked" dumát :).

Elképesztő, hogy milyen ismereted van a területen, meg memóriád, majd te leszel a mi kis hajas adatbankunk :)). Az én memóriám kb mint az aranyhalnak :), írigylem azokat, akik halmozzák az infót. 

Előzmény: Gabivagyok11 (137)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.22 0 1 137

Szó szerint vmi olyasmi, hogy "kéretlen kedvezmény", ez amerikai marketing kifejezés, ott az ilyet nem igazán tolerálják. Arra nem vennék mérget, hogy ez a piaci stílus nincs jelen Magyarországon, de nem hiszem, hogy az orvos nyomná, gondolom vmi sales ember. Én Bécsben voltam egyébként személyesen, ott egy magyar csaj volt nálam a koordinátor, asszem az volt a titulusa, ők nem nyomatták a reklámot, ilyen szempontból nem éreztem, a pressziót, jó volt a benyomás, aztán mégse szántam rá magam akkor, de nem a klinika miatt, ez az én heppem.

Egyébként nyugaton a nevesebb helyeken az ilyen szerintem nem megengedett, még 2010 környékén volt egy kanadai gyökerű, később amerikai klinika (Alvi Armani volt a nevük, szerintem most is működnek még, majd csekkolom), akik ezt az "ügyfélszerzést"(?) alkalmazták, és valamelyik páciens berágott, utána jól eltiltották őket (a pontos okot nem tudom, fent van neten vhol). Arrafelé ezt jogilag jobban szabályozzák, azután persze jöhetnek a kártérítési perek, az sem éppen követendő példa. 

Előzmény: Zimacharles (136)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.22 0 0 136

Ez mondjuk vicces: "Unsolicited discounts", ez valami olyasmi, hogy az orvos elkezdi nyomni a konzultáción, hogy gyere, és kapsz még ennyi-meg ennyi kedvezményt, csak foglalj azonnal? Gondolom ilyen azért Európában nem sok helyen van. A többi elég magától értetődő, ha orvost/klinikát választ az ember. 

Előzmény: Gabivagyok11 (131)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.22 0 0 135

Nincs mit, sok sikert!

Előzmény: Krissymiss (134)
Krissymiss Creative Commons License 2021.07.22 0 0 134

Köszönöm a választ, nem hullik, inkább esztétikailag zavar, hogy nagyon magas, de ez családi örökség. Előtte mindenképp lesz úgyis egy konzultáció, csak gondoltam jobban felkészülök. Valószínűleg Hairhungary, vagy Sikos lesz. Sikostól azért kicsit tartok azok után, amiket itt írtak :). 

Előzmény: Gabivagyok11 (133)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.22 0 1 133

Erre nem tudok válaszolni, ezt már orvostól kérdezd meg mindenképp. Azt írják, hogy a női hajhullás mindig "veszélyesebb", és többször nem végzik el a műtétet, mint igen. Ha nem hullik a hajad, csak magas a homlokod, az elméletben egyszerűbb, de ezt orvos tudja megmondani, aki megvizsgál. 

Amit belinkeltem az inkább arról szól, hogy nem szabad "impulzusdöntést" hozni, és mivel trükköznek egyes cégek, érdemes elolvasni, mondjuk ennél a kivonatnál olvastam régebben jobbakat, részletesebbeket is. A te kérdésed már inkább orvosi, mint fórumtéma szerintem.

Előzmény: Krissymiss (132)
Krissymiss Creative Commons License 2021.07.22 0 0 132

Köszi a megosztást, nőknél van valami speciális dolog, amire figyelni kell?

Előzmény: Gabivagyok11 (131)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.22 0 1 131

Ez egy elég jó kiadvány az ISHRS-től (a nemzetközi hajvisszaállítási sebészi társaság), hogy mire figyeljen valaki klinika választásnál, írhattak volna több tényt, de elég hiteles a forrás:

https://ishrs.org/2019/07/12/three-warning-signs-hair-transplants/

Zimacharles Creative Commons License 2021.07.22 0 0 130

A "túl sokat tudott" szösszenet ugrott be :). Na szép napot, megyek tolni a gazdaságot!

Előzmény: ForceHunter (129)
ForceHunter Creative Commons License 2021.07.22 0 0 129

Szerintem ezt kicsit túlpörgöd, hidd el, hogy ha még nekem is lejön, hogy ha valaki egy helyet nyomat folyamatosan minden 3. hozzászólásban, az reklám, más is levágja. :) Ezek az összefoglalók csak azokat zavarják, akiknek érdekük fűződik valamihez, nem vagyok túl agg, de ennyit már én is vágok.

Előzmény: Zimacharles (128)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.22 0 1 128

Azon agyaltam (home office előnye:), hogy miért annak kell igazolnia magát egy fórumon vaze, aki teljesen objektíven ír le konkrétumokat, mindenre korrekten válaszol, utánanéz az infóknak saját idejében, az aki meg tolja, hogy menjetek Törökországba, mer' olcsó, meg tiszta a klinika:)), az meg bekérdez. Aztán rájöttem. Gabivagyok tudása lehet, hogy szúrja a reklámozók szemét? :). Helyes, így tovább, és egyébként egyenként buktatják le magukat ezekkel a hozzászólásokkal. 

Na lezártam a témát:).

Előzmény: Gabivagyok11 (125)
ForceHunter Creative Commons License 2021.07.22 0 0 127

20 év, én akkor tanultam bicajozni :))

Zimacharles Creative Commons License 2021.07.22 0 0 126

Köszi a választ, akkor te tényleg nem kapkodod el. :) 

Előzmény: Gabivagyok11 (125)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.22 0 1 125

Na jó, ezt még leírom, de ha nem gond, inkább foglalkoznék itt a hajjal srácok :).  44 éves vagyok, és kb. a Norwood skála 3 lehetek (már mélyül az elülső "öböl"), szóval nálam nem gyors a hajvesztés. Elég szkeptikus vagyok (gondolom a posztjaimból ez kiderül), és nagyon utánanézek mindennek, kicsit talán aspergeres módon, ezért is tetszett a fórumon lévő igényes beszélgetés évekkel ezelőtt, ott tényleg igazi fórumozók voltak, senkit nem megsértve. Örülök, ha segíthetek a véleményemmel, ha valamit nem tudok, arról nem fogok írni (vagy utánanézek, ha lesz időm). 

Előzmény: Zimacharles (124)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.22 0 0 124

20 éve fórumozol? Nem semmi, megkérdezhetem mennyi idős vagy? Mennyire ment el a hajad?

Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.22 0 0 123

reficul, idióta egy nick :), így hívták a harmadikat, akire emlékszem (és a memóriám nem nagy el:). Na ennyit a nosztalgiáról 

Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.22 0 1 122

Arra egyébként még emlékszem 2002-2003-ból talán (akkor a 15 évvel bőven alulszámoltam, így visszagondolva nagyon durva, szóval 20 éve fórumozom), hogy iszonyat jó kommunikáció zajlott a fórumon, a különböző műtéti eredményekről (akkor kezdték megismerni na FUE-t az USA-ban, Harris, Rassmann, és egy Woods nevű orvos Ausztráliában), a hajhullás kezelésének módjairól, tényleges tapasztalatokról bújtatott reklám nélkül, lényeg a lényeg, értelmes beszélgetéseket lehetett folytatni. Volt még egy Hitman nevű fazon, aki utána otthagyta a fórumot, azt már nem tudom miért, de akkor nem kellett ilyen személyeskedő irányba elmenni, nem támadták az embert a véleménye miatt. Volt egy másik srác, az már később, Dutaman azt hiszem, és volt még egy harmadik emberke, de az ő nevére nem emlékszem. Mindegyikük iszonyat jól beleásta magát a témába. Élvezet volt olvasni, sokat tanulhatott az ember. 

Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.07.22 0 0 121

A kérdést kicsit nehezen lehet értelmezni egy fórumon, de megpróbálok korrekt választ adni. Itt az indexen most már kb 15 éve fórumozom (a korábbi nick-emet törölték, ezért újat csináltam idén), nem az egészségügyben dolgozom, de érdekel az orvostudomány, és én is meg vagyok áldva az androgén alopéciával, ezért próbálok komolyan foglalkozni a témával. Folyamatosan követem a trendeket, talán nem szerénytelenség leírnom, hogy sikerült már egy kis ismeretanyagot összegyűjtenem. 

De szeretnék a témával foglalkozni, nem azzal, hogy ki-ki egy fórumon. :)

Előzmény: Bala5 (120)
Bala5 Creative Commons License 2021.07.21 -2 0 120

Gabivagyok, ki vagy te egyébként, nagyon érdekelne.

Zimacharles Creative Commons License 2021.07.21 0 0 119

És törölte is magát, mily' meglepő. Na ezért kellene jobban moderálni a fórumokat. 

Zimacharles Creative Commons License 2021.07.21 0 0 118

De mennyire meg. Sunyi kis sz...darab, itt reklámoz, betámad egy normális fórumozót, szólnak neki, megpróbálják elmagyarázni, aztán megint lebukik...Ennél rosszabb reklámot kitalálni sem lehetne. Ja, és ő írja le a hazug szót, mondjuk ez is nagyon jellemző. :)

Előzmény: ForceHunter (117)
ForceHunter Creative Commons License 2021.07.21 0 1 117

:))) szegény, ne bántsd most már Zima, eleget kapott. Mondjuk megérdemelte. Jóccakát!

Előzmény: Zimacharles (116)
Zimacharles Creative Commons License 2021.07.21 0 1 116

Most megváltoztatod, gyönyörű. Az egész ember komolytalan.

Előzmény: Törölt nick (115)
Törölt nick Creative Commons License 2021.07.21 0 0 115

Irj

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!