Keresés

Részletes keresés

ecinereb Creative Commons License 2010.11.25 0 0 866

Csak nem érted az iróniát.

Előzmény: Törölt nick (863)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 865

Ez nem kifogás, hanem ok, és a gyerekteleneknek is kellene okot találni arra, hogy ne túlórázzanak, ha nem akarnak, ugyanis egy határon túl nem kötelező, addig viszont a gyerekesnek is az.

Előzmény: ecinereb (844)
Babco Creative Commons License 2010.11.25 0 0 864

Mert ma, Magyarországon ha kinyitja a szemét és körbenéz, azt látja, hogy egy kisgyermek csak nyűg, probléma, ami zavarja a közösséget. Miért gondolná, hogy a magzata értékes és védendő lesz a többi ember számára?

Azt, hogy a magyar nép gyermekszerető, csak az mondja, aki még nem tömegközlekedett kicsi gyerekkel.

Előzmény: Törölt nick (862)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 863

Biztosan nagyon elefántcsonttoronyban élek, de én nem ilyen férfiakat és nőket látok magam körül.

Előzmény: ecinereb (841)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 862

"Vajon hogyan tudják elhitetni a második/harmadik gyermekével teherbeeső és az abortuszon gondolkodó nővel, hogy a benne fejlődő pici embrió egy érték, a társadalom számára fontos,"

Ezt miért kéne elhitetni?

Előzmény: Babco (838)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 861

"a jelenlegi pont elég a felismerésre és felelős döntésre."

És amikor nem elég? Olyankor mi van?

Egyszerűen nem veszed figyelembe, hogy a 12 hetes határ semmilyen kapcsolatban nincs se a magzat érdekével, se a döntéssel, ez csupán egy technikai dátum, eddig végezhető el az abortusz viszonylag biztonságosan az anya szempontjából. Ha netalántán csak a többedik héten veszi észre a nő, hogy terhes - két ilyen ismerősöm is van, az egyiknek az első három hónapban volt vérzése, és gumi mellett lett terhes, ez megtörtént vele kétszer, egy másik ismerősöm szoptatott, úgy lett terhes, sőt, hozzátenném, én is értem úgy el 10-11 hétig, hogy nem vettem észre, hogy terhes vagyok, szintén gumi mellett, csak a vetélés tényéről értesülhettem - ilyenkor meghosszabbítanád a határidőt? Öntudata még mindig nincs.

És ha valaki megszüli, aztán rájön, hogy mégse ezt akarta, akkor miért nem lehet valami humánus módon végezni vele, öntudata még mindig nincs.

Arra a kérdésre, hogy mikortól számít embernek egy magzat, mikortól védendő az élete, azt a választ tudod adni, hogy a jelenlegi szabályozás pont jó, vagyis onnantól ember, ahonnan az anya szempontjából már magasabb kockázatú az abortusz?

Ez is egy olyan kérdés, amit következetesen nem gondolsz végig.

Amúgy totál mindegy.

Előzmény: Törölt nick (836)
ecinereb Creative Commons License 2010.11.25 0 0 860

"Amúgy meg nem kéne annak normálisnak lenni, hogy állandóan túlórázni kell."

Ez is igaz.

Előzmény: Babco (849)
Babco Creative Commons License 2010.11.25 0 0 859

A kommentek olvasgatása közben felmerül bennem még egy: akiknek nem tetszik a terhesség szó és helyette áldott állapotnak nevezik, azok vajon hányszor szálltak fel "áldott állapotban" egy buszra, és vajon vágta-e hasba őket könyökkel valaki 7 hónapos terhesen, mert anyuka elindult egy üres hely felé, oszt' a másik csak így tudta beelőzni (velem előfordult)?

Vagy amikor álldogált a nagy pocakjával a buszon, szólt-e rá az előtte ülő ember, hogy húzza már be a hasát, mert őt zavarja?

Vajon érezte-e már, hogy szakad-e le a dereka, dagad-e annyira a bokája, hogy állni is alig tud?

Persze, jó dolog a "végeredmény", a gyerek, de ezt a rózsaszín ködös "áldott állapot" megfogalmazás használatát én már csak legalább egyszer is szült nőknek engedélyezném.

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 858

????

Mi az, hogy "túlélik" a vezetést? Az az általános, hogy vezetés közben nem hal meg az ember. Ha ez nemn így lenne, akkor nem lehetne jogosítványa szinte mindenkinek.

Előzmény: Törölt nick (834)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 857

És mit számít, hogy az öntudat vezérli-e? Ha nem az öntudat vezérli, akkor nem is baj, ha elpusztítod? Válaszolj már erre a kérdésre, légy szíves.

Előzmény: Törölt nick (833)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 856

Hopsz, az a gyanúm, hogy ez nem egy olyan kérdés, amiben az elveket kell a realitáshoz igazítani... : )))

Előzmény: Törölt nick (822)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 855

Nem, nem arra akartam utalni, hanem arra, hogy nem vagy következetes. De mindegy.

Előzmény: Törölt nick (836)
Babco Creative Commons License 2010.11.25 0 0 854

ja, csak gúnyolódtam, valójában egy pasi se kérte, sőt, a legtöbb be sem kísérte a barátnőjét, de a rendesebbik azért délután rácsörgött, hogy minden oké.

De a nők a gonoszak hogy nem szülik meg.

Előzmény: zsuzsa (851)
ecinereb Creative Commons License 2010.11.25 0 0 853

"meg tudom szervezni az életemet akár támogat az apja, akár nem"

Na igen. Úgy általában itt kezdődik a sokak által szitokszóként használt női egyenjogúság. Megélek akkkor is, és a gyerekemről is tudok gondoskodni. Gazdasági önállóság, amit direkt akadályoztak a férfiak évszázadokon keresztül, és amit most is megszüntetnének, ha tudnák. (Lsd. nagymama húzzon nyugdíjba, és mars unokára vigyázni - mint nősegítő lépés).

Előzmény: Babco (852)
Babco Creative Commons License 2010.11.25 0 0 852

Hát igen. Aztán mindig oda jutunk, hogy a fogamzásgátlást, felelős családtervezést kéne oktatni az iskolákban, meg olyan körülményeket teremteni, hogy az egyszeri megesett fiatalka azt mondhatja: "Na ez most becsúszott, de sebaj: el tudom végezni az egyetemet mert a picire addig vigyáznak a bölcsiben, utána tudok részmunkaidős állást vállalni, el tudom tartani magam és a babát, meg tudom szervezni az életemet akár támogat az apja, akár nem. Tudok egy boldog, nyugodt életet élni a gyermekemmel, és nem kell azon görcsölnöm, hogy az utcán éhen halunk vagy egy anyaotthonban nyomorgunk ha nem vetetem el."

Oszt' mégse történik semmi. Csak sikongatnak hogy jujj de fogy a magyar meg nem szülnek a nők.

Előzmény: vizinikk (847)
zsuzsa Creative Commons License 2010.11.25 0 0 851

ja.. biztos ők a hobbikaparók....

Végtelenitve kéne játszani nekik a Néma Sikoly-t

Előzmény: Babco (846)
zsuzsa Creative Commons License 2010.11.25 0 0 850

Babco nagyon hülye vagy, de igazad van :-)))))

Előzmény: Babco (837)
Babco Creative Commons License 2010.11.25 0 0 849

Azért nem teljesen van így. Vannak olyan szülők, akik nem kávézgatnak, cigizgetnek munkaidőben, mert kapkodnak, hogy a munka legyen befejezve és időben el tudjanak menni.

Én pl. az elmúlt 5 év alatt összesen 2 napot vettem ki a gyerek betegsége miatt, mert akkor tényleg nagyon beteg volt. A többi szimpla takonykórt szerencsére sikerült másképp megoldani.

Amúgy meg nem kéne annak normálisnak lenni, hogy állandóan túlórázni kell. Ha lenne több részmunkaidő, akkor a szülőknek sem kéne állandóan rohanni.

A fiatalok meg nem csak a munka miatt nem tudnak gyereket vállalni, hanem pl. ha egy közös kis lakásra annyi a hiteltörlesztés, hogy nem eshet ki a nő fizetése 1-3 évre.

Előzmény: ecinereb (844)
vizinikk Creative Commons License 2010.11.25 0 0 848

azt kifelejtetted, hogy már csak passzióból is

Előzmény: Babco (846)
vizinikk Creative Commons License 2010.11.25 0 0 847

szia, Babco, lám, a történelem (és a topiktéma is) mindig ismétlei magát

:-)

Babco Creative Commons License 2010.11.25 0 0 846

Hát igen, van benne valami. A nők felelősek a sok abortuszért (ahogy egy másik topicban megtudtam, a válásokért is, mert csak a szemét nők a nyertesek), amikor két hétig kórházban voltam a többi ágyon meg naponta váltották egymást az abortuszosok, akkor ott sírtak-ríttak a férfiak térdenállva, hogy: "Ne, könyörgöm, ne tedd, ne vedd el ezt a kis életet, én mindenben támogatlak, csak szüld meg ezt a kis ártatlant! "

Ott zokogtak, de a sok karrierista önző ribanc szívtelenül kapartatta ki magát.

Előzmény: ecinereb (841)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 845

a tied az, amit a nadrágodban hordassz.

Előzmény: Cecílya (525)
ecinereb Creative Commons License 2010.11.25 0 0 844

Tapasztalatom az, hogy a családosok mindig találnak kifogást, hogy miért nem túlóráznak, beteg a gyerek, el kell érte menni az oviba, stb. Az egyedülállók meg güriznek, a munka tölti ki az életüket, és egyre kevesebb az esélyük arra, hogy családjuk legyen. 

Előzmény: Babco (842)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 843

a 2/3 az négy évig tart. vagy Hegyeshalomig.

Előzmény: Törölt nick (519)
Babco Creative Commons License 2010.11.25 0 0 842

Valamiért lemarad a közepe:

Persze egy gyermektelen no kedvét úgy meg lehet hozni ahhoz, hogy alig várja hogy kisbabája legyen, 

amikor azt azt látja, hogy a kisgyerekes kolléganojére csúnyán néznek mert elsoként rohan el a munkahelyérol hogy odaérjen az oviba/bölcsibe,

de másnap panaszkodik hogy az így is az o gyereke volt az utolsó és az óvónok beszóltak, hogy anyuka holnap érjen ide korábban.

ecinereb Creative Commons License 2010.11.25 0 0 841

Nem jól látod. Az úgy van, hogy egy nő, az szaporodjon. Ha neki ehhez nem fűlik a foga, vagy bizonyos feltételek esetén hajlandó csak, akkor kurva. Ha úgymarad, kurva. Ha nem lehet gyereke, azért kurva, mert biztosan a sok kaparástól nem lehet neki, vagy önző dög, amiért nem fialt le húszévesen. Ez utóbbi esetben is kurva.

A férfi, az meg akkor igazán férfi, ha szaporán forgatja a farkát, és lehetőleg nem hagy senkit se úgy, csak a feleségét. Ha mégis, az annak a kurvának a hibája.

Egyszer egy fiatal csaj mondta szerelmi csalódás után: mért nem lehet az ember szerelmes egy vibrátorba?

ecinereb Creative Commons License 2010.11.25 0 0 839

"Legalábbis a tömegeknek nem való."

Nem hát. Csak a kiválasztottaknak. A többiek meg azt csinálják, amit ők mondanak. Parancsszóra. Hányok az ilyen ideológiától.

Előzmény: Törölt nick (822)
Babco Creative Commons License 2010.11.25 0 0 838

Még egy kérdés felmerült bennem:

Vajon hogyan tudják elhitetni a második/harmadik gyermekével teherbeeső és az abortuszon gondolkodó nővel, hogy a benne fejlődő pici embrió egy érték, a társadalom számára fontos, ha azt látja, tapasztalja maga körül, hogy a már korábban megszült gyermeke(i) a közösségnek csak nyűg, baj ha felszáll a villamosra, útban van a babakocsija, zavaró a múzeumban, ügyintézés közben, ő maga pedig egy megbízhatatlan munkaerő meg egy trehány, a gyerekeiért későn járó hanyag anya?

Babco Creative Commons License 2010.11.25 0 0 837

Jaj de jó, hogy végre védik a magzatokat és ennyi ember küzd az életükért! Csak halkan kérdezném meg: a megszületett gyerekekért fog valami történni? Azért, hogy a XXI. században ne hangozhasson el egy állásinterjún, hogy legalább 2 évig nem eshet a jelentkezo teherbe (2002 április)? Hogy ne a bölcsiben derüljön ki, hogy a kicsi kikakilt egy lázcsillapító kúpot, mert anyukának azt mondták, ha még egy napot betegszabin lesz, kirúgják? Hogy egy 8 hónapos terhes, a babakocsiját EGYEDÜL a troliról leemelo kismamára ne bassza rá az ajtót a vezeto majd ne kezdjen el vele üvöltözni? (2003 nyár) Mikor lesz az, hogy egy kisgyerekes no nem nyug a tömegközlekedésben, ügyintézéskor, álláskereséskor? Mikor lehet végre babakocsival normálisan közlekedni? Persze egy gyermektelen no kedvét úgy meg lehet hozni ahhoz, hogy alig várja hogy kisbabája legyen, amikor azt azt látja, hogy a kisgyerekes kolléganojére csúnyán néznek mert elsoként rohan el a munkahelyérol hogy odaérjen az oviba/bölcsibe, de másnap panaszkodik hogy az így is az o gyereke volt az utolsó és az óvónok beszóltak, hogy anyuka holnap érjen ide korábban. Közben osztol tavaszik azon görcsöl, hogy jaj ne legyen beteg a gyerek, nyáron hogy mit csináljon vele.

Mikor foglalkozik már valaki végre a megszületett, már élo gyerekekkel is?

Ja, és mikor lesz az, hogy egy rakás bigott szülo nem kezd el hisztérikusan sikoltozni, hogy a cuki aranyos, 180 centi magas nagydarab 17 éves nyuszimuszikájának (aki Petofi arcképét nem ismeri fel, de Miselvájd alfelérol készített közeli képet szempillantás alatt beazonosítja), hogy jajajaj ne mutassanak má' muf.szt meg óvszert neki az oskolában felvilágosításként.

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 836

nincs ezzel baj, de Nórainu ezzel kapcsolatban arra akart utalni, hogy azzal, hogy az abortusz törvény által szabályozott legkésőbbi időpontja kitolható lehetne ilyen alapon az öntudatra ébredésig. vagyis a jelenlegi szabályozásnál későbbi időpontig.

erre írtam, hogy nem azért mérvadó, hogy időpontot tologassanak a jelenlegitől, hiszen a jelenlegi pont elég a felismerésre és felelős döntésre. És a jelenlegi időpontban biztosan nincs öntudata.

De amúgy valóban igazad van, az egész topiknak semmi értelme hiszen mégcsak nemis az abortusz helyessége,létjogosultsága lenne a téma, hanem a tiltás következményei!

Előzmény: nemezis 2 (835)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!