16%, egy kulcs. Gyerekenként havi 8-20 ezer forint adókedvezmény. Nő a minimálbér, 2013-ra megszűnik a félszuperbruttó. A sok milliárdos számla egy részét fedezi, hogy emelik a jövedéki adót, marad az energetikai, jön a távközlési különadó.
ha valaki pl ahhoz nem keres eleget,hogy a maximum adokedvezmenyt erdenyesiteni tudja...Tudod,a kommunizmus mar elmult,azert legyen mar nemi kulonbseg a teljesitmenyek kozott..
Mármint mi nem tartozik az államra? A polgárai jóléte? Jaaaa, ha az államra csak a demokrácia palota épitése tartozik, meg a saját zsebének a tömése az más kérdés, akkor nem szóltam.
Szerintem neked kellene oda menni, mert ott aztán van annyi emlékmű, meg muzeum, meg mindenféle csudás palota a szeretett vezérnek szentelve, hogy nem unatkoznál egész évben nézegethetnéd. Ovoda persze nincs, de az nem is kell ugye.
Hát igen. Egysíkú a gondolkodásom. Bizony én úgy gondolom, hogy erős középosztály nem attól lesz, hogy akik amúgy is oda tartoznak még jobban éljenek, hanem úgy, hogy akik még lejjebb vannak, de igyekeznek, azok kapjanak valami pluszt amitől ők is felemelkedhetnek. Azok pedig akik legalul vannak, azok is kapjanak esélyt egy jobb életre. Sajna én már csak ilyen egysikú vagyok, továbbá az empátiám is hiányzik, hogy nem szakad meg a szivem, hogy van aki csak egyszer utazhat egy évben a kanári szigetekre, meg szegénynek csak középkategóriás autó jut, ahelyett, hogy vehetne végre valami dögöset.
nem eloszor neki kellene valamit tennie a gyerekeiert es csak utan varni a mannat az allamtol? Igy megis mire mertek 3 gyereket vallalni?? ennyit a felelos gyerekvallalasrol
egy félperifériás országban az alacsony elvonási szint szükséges ahhoz, hogy gyorsuljon a tőkekoncentráció, kialakuljon az erős középosztály és nyugat-európai szintet meghaladó gazdasági növekedés legyen hosszú távon
ez az egész társadalom érdeke, beleértve az alacsony jövedeleműeket is........
Ha nem akarod érteni amiről beszélek, akkor inkább ne reagálj. Az előbb is jöttél a könyvel (szinvonal), mert ugye te inkább könyvet veszel mint a gyerekednek kaját. ugye? Hát ez kb. akkora hülye válasz mint amit te irtál.
Kell szinház, van is. Nehogy azt mond, hogy nem elég és hogy jobban kell mint egy ovoda.
Azon felül meg mit mondasz a demokrácia palotára? Az is nagyon kell? Mert ha igen, akkor szót se szólok. Épitsen nektek orbán minden sarokra egyet ovoda helyett.
nem varok csodat,sot ha egy fillerrel sem lesz tobb pezem,akkor is tamogatandonak tartom,mert az irany szerintem sokkal jobb ,mintha mar megint a nyugdijasokat tamogattuk volna......Latod,nem vagyok en irigy,legyen tobb annak a gyerekesnek,akinek eppen most van mondjuk 3 kicsije...
Szerintem a többség azért itt nem azt vitatja el, hogy legyen családbarát adókedvezmény. Mert legyen igen. Úgy, hogy azzal tényleg jól járjanak azok a több gyerekesek akik dolgoznak és akiknek szükségük van rá. Csak ez a törvény nem igazán erről szól. Ez továbbra is arról szól, hogy azoknak akik sokat keresnek legyen még több, ha gyerekesek akkor még több. Azok a gyerekesek, akik keveset keresnek azoknak az adókedvezmény nem sokat fog pluszban otthagyni. Ha meg elveszik, vagy csak befagyasztják a csp-t akkor még rosszabbul is járhatnak.
Dehát mint sokan mondták itt már, nem az a cél, hogy akik épp csak meg tudnak élni azoknak jobb lenne, hanem azoknak legyen még jobb, akiknek eddig is jó volt. Merhogy ettől lendül a gazdaság. Bár nekem elképzelésem sincs mit lendit, hogy xy nem egyszer, hanem kétszer mehet majd a családjával a kanári szigetekre.
nem szivatlak :) és nem az a kérdés, hogy ovoda, vagy nyugdijasotthon, hanem az, hogy ovoda és nyugdijasotthon, vagy demokrácia palota vagy miszar. Az nem mindegy. Szinház se kell szerintem, mert van elég és sajnos azokban sincs teltház, mert nem telik rá az embereknek. Meg minek most debrecennek stadion? Én ezeket nem értem. Gazdagabb országokba se megy ennyire a rongyrázás. Pláne nem ott ahol még nagyon sok minden kellene, amire tényleg szükség is van.
Ez amugy teljesen oldalfüggetlen, én a szocik ilyen tipusú nagyvonaluságát is utáltam.
koszi,cuki vagy,de en teljesitettem a gazdasagi tervet,most mas jon:)
nem varok csodat,sot ha egy fillerrel sem lesz tobb pezem,akkor is tamogatandonak tartom,mert az irany szerintem sokkal jobb ,mintha mar megint a nyugdijasokat tamogattuk volna......Latod,nem vagyok en irigy,legyen tobb annak a gyerekesnek,akinek eppen most van mondjuk 3 kicsije...
Bár nem nekem céloztad a kérdést, de van angol nyelvvizsgám, két diplomám, több mint 30 éves szakmai gyakorlatom egy fideszes főnököm és nettó 90 300 Ft fizetésem. Eléggé speciális ismeretekkel rendelkezem és BAZ megyében lakom. A fiatalabbak próbálnak Győrtől Kecskemétig mindenhol állást keresni, amiért a főnök megvan sértődve.
Én már inkább kihúzom nyugdíjig. Egyébként is drága mulatság állásinterjúkra járni.