A tojóknak rövidebb a csőre és a lába is. Pontosabban mélyebben van az "aljuk". A legegyszerűbb, ha mész feléjük a gúnárok sziszegnek és próbálnak támadni.
Sziasztok! Mint már fentebb említettem van 5 db szürke libám. Körülbelül 6-8(?) hetesek lehetnek, viszont a nemüket nem tudom. Esetleg valakiknek ötlet, hogy hogy lehet a nemét megállapítani? Csak egy gúnárt szeretnék hagyni, és nem tudom hogy hány van köztük.
hali szeretném kérdezni,hogy a Somogyi hírlapban hirdetnek 3,4, kilós hízot kacsákat. az a helyzet hogy többet is .költözés, profilváltás,leépítés,STB. indokkal. természetesen házhoz szállítással. túl olcsónak találom őket. Lehetséges-hogy nem is hízót, 7 hónapos hanem több éves tenyéssz kacsák. hogy lehet meg alapítani a különbséget?én történetesen egy Horvát nevü Cecei vel beszéltem. tud valaki rola valamit?
hello. Két dolgot tehetsz ha szeretnél kislibákat,barikádozd el a kotlót vagy próbáld meg áthelyezni. Épits egy nagy fészket rakd bele a tojást és helyezz rá a kotlót. Némely liba ugy is ül. Az semmiképp nem vezet jóra ha a kotlo ludhoz tojnak és zavarják a költésben,keverednek a tojások elhalnak az embriok bezápulnak a tojások.
Már februárban építettek egy bagolyvár méretű fészket az óljukba, a gúnár március eleje óta prücsköli őket lelkesen, tojnak is hetente 15-18 tojást ugyanabba a fészekbe, már nem győztem enni.
Most viszont az egyik (egy szürke) 3 napja folyamatosan ül a fészken, a másik kettő viszont továbbra is tojik ezért rendszeresen elverik a fészekről. Igaz amint leszálltak róla a szürke nyargal vissza kotlani.
Kérdésem az lenne, hogy hozzányúlhatok-e ilyenkor a kotlóshoz, hogy megnézzem mennyi tojás van alatta illetve egyáltalán mennyi ebből ami ki is fog kelni.
Ha közelítek a fészekhez (négykézláb kell bemászni az ólba) a gúnár jön nekem mint akinek elment az esze, sőt már a tojók is. Attól félek, hogy a "harcban" megsérülnek a tojások.
az én történetem röviden annyi, hogy folyamatosan eltűntek/eltűnnek a tojások a fészkekből a kertben. Ezért beraktam egy éjjellátó kamerát az egyik fészekhez és folyamatosan veszem is fel számítógépre a felvételt. Tegnap éjszaka/hajnal folyamán eltünt a fészekből, amelyiket kamerával veszem, az összes pulykatojás(16db), volt köztük néhány kacsa tojás (4db) is. Éppen most kezdett el elülni a pulyka... Ma reggel visszanéztem és a képen látható állat a tettes. Nem tudom eldönteni sajnos, hogy mi ez. Görény, nyest, nyuszt? Ahogy képeken néztem a görénynek nem olyan szétálló a farkán a szőr, mint a nyestnek. Szomszédban láttam egy lyukat a földben, és lábnyomok is vannak körülötte, szerintem ott lakik. Lehetséges, hogy a föld alat van a fészke bármelyiknek? Ha igen, egy vagy több kijárata szokott lenni? Köszönöm a válaszokat.
Még új vagyok itt a fórumon. Van 3 darab libám,egy bütykös gúnár,egy bütykös tojó és egy szürke tojó.Mindkettő egy fészekbe tojik,van már alattuk kb 22-23-24 tojás,pontosan nem tudom.A kérdésem az lenne hogy általában a liba mennyit tojik mielőtt elülne?Az mennyit számít hogy mindkettő egy fészekbe tojik?Kotlás közben a tyúkok nem zavarnák őket?Nagyon semmit se tudok még a libatartásról ezért remélem tudtok segíteni:))
Továbbá a néma és házi kacsai is megeszi a csigát... Ez csak egy reklámfogás, hogy csigaevő... Az egész onnan terjedt el, hogy a származási helyén belehajtották a rizs földekre és ott ették a csigákat. A futó elnevezés meg nem a szaladásra utal, hanem arra, hogy a testfelépítésük alkalmas a hosszú távok megtételére.
A futókacsát tojástermelésre tenyésztették ki. Elvileg évi 200 db tojást tojik. Húsát nem szokták megenni, nem jó ízű. Tartását itt Magyarországon elsősorban a meztelen csiga elpusztítása miatt vezették be. Én nem győztem a tenyésztését annyira vitték. Főleg a tavalyi esős időben.
Az a liba nem jó helyen reped, mert nem a légkamra felé tör kifele. Legalább is a kép alapján úgy tűnik a hegyes végénél tör kifele, vagyis nem fordult meg a tojásban.
Már törik a picik és csiporásznak.... ezt a legjobb rész!!!! /remélem most sikerül a képbeillesztés az egyik megtört tojásról és a mostani jövevények tesóiról (ők már új gazdánál vannak)/
Ha valaki akar venni írjon (6 db 5500 Ft), Bp-n átvehető, de keddtől valószínűleg Pécsre kerülnek a csöppök.
Munka mellett az első 3 hét nem valami irigylésre méltó... Most azért már csak a fűre van a legnagyobb gondom. De most meg hogy jön/jött a lehülés, mentek vissza a kis meleg zúgba. Ez nem a legjobb nekik, de kint még megfáznának.
Szép reggelt! Zalaegerszegen nem tudok én sem, de Budapesten igen:). Hétfőre kikel nálam (ha minden OK) max. 6 db landesi szürke kisliba, akik eladók. A képen a múlt héten kelt tesók látszanak, ők már egy kis vonatozás után Baranyában vannak.