Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 307
A keleti misztikusok beavatási szertartásai is mind ilyen ismételt *csodák*. Annak csoda, aki átéli, mert tapasztal. De a beavatásnak ez is a lényege.
Előzmény: midnight coder (291)
diastole Creative Commons License 2009.12.28 0 0 306
Pedig szép ahogyan alkonyatkor a tenger hullámai a parthoz csapódnak, aztán visszahúzódnak ..........
Előzmény: Törölt nick (303)
diastole Creative Commons License 2009.12.28 0 0 305
Hogy ez a Buffon mi mindent nem tudott !?
Előzmény: Törölt nick (304)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 304
***A stílus maga az ember.***

A stílus elárulja az alkotó legjellemzőbb tulajdonságait. Buffon mondta akadémiai székfoglalójában.
Előzmény: diastole (290)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 303
Azt meghagyom Neked szentem. És a sima vizeket jobban kedvelem.:)
Előzmény: diastole (289)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 302
Hát igen, van mikor szólít a szükség.:)
Előzmény: űrszél (286)
diastole Creative Commons License 2009.12.28 0 0 301
Tudod milyen hosszú ideig próbáltam toleráns lenni ???????
Végül kiderült, hogy a lényegben igazam van. Azóta nem érdekel őkelme, mert nem lehet vele kijönni. Néhány embert elvisel, engem nem. Ezért én sem őt. Ennyi. De ha tovább molesztálni próbál bízisten .........
Előzmény: vektor (296)
diastole Creative Commons License 2009.12.28 0 0 300
Bizony ! Én ilyent is tudok ........
Előzmény: Törölt nick (297)
váltsnicknevet 1 Creative Commons License 2009.12.28 0 0 299
szerintem így tanulni nem lehet, ha tudom mit akarok megtanulni.
/ebből a szempontból igazad van, szűklátókürüvé lesz az ÉN, s csak az istent vagy magát látja/
tanulni úgy lehet ha elindulok a kiváncsiság útján, és megtudom mit találok...

"Az örökkévaló léleknek mit kell túlélnie?"-nekem ez csak halandói csúsztatás, amivel az élet nem értését mosolyba folytja.

állomások nélkül nincs úthossza sem, az állomások nem vég célok/jó esetben/, de valameddig el kell jutni hogy látszódjon .... merre tovább. Különben csak ködös illúzi, önbecsapás az eredmény, ami halandóságot okoz.
Előzmény: Törölt nick (298)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 298
***amennyire megismertem a jóga útja, a megismerés s azzal való együtt élés....***

Van egy cél, amit kitűztél magad elé, mint megismerést, amivel KAPCSOLATBAN a célt kitűzted, azt ismered meg. Ha Isten a cél, akkor Őt, ha a személytelen megnyilvánulása(nirvána), akkor azt, ha a Plútó, akkor azt. A kitűzött cél elérésekor létrejön a kapcsolat, ami a tapasztalati tudáshoz hozzájuttattat. Amíg a KAPCSOLAT nem jön létre, addig lehet utat jársz, de a yógád nem lesz sikeres.

És mint olvasható(Bg), a sikertelen yógi is kap valami jutalmat a fél/harmad útért, nem kell aggódnia senkinek.:)

***a jógából hiányzik a végtelenség "lehozása ", lehetőség, ***

Ha a sarki fűszerest tűzted ki célnak, vagy a Plútót, akkor a végest tűzted ki. Az Isten adja a végtelenbe való átjutás lehetőségét. Szerintem logikus.

***Mint kultúra talán möködhetne, ám ez sérti az értemes egyed lehetőségét... mint túlés..mint fejlődés, az örökkévalaósághoz/itt és most/.***

Az örökkévaló léleknek mit kell túlélnie?

***/persze lehet, hogy csak a civilizáció okozta felszint láttam még e témában ...is/***

Mindenki azt látja, amiben él.....a tudata.
Előzmény: űrszél (283)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 297
Hát Veled meg mi történt? Inkarnálódtál?
Előzmény: diastole (284)
vektor Creative Commons License 2009.12.28 0 0 296
Jobb, ha nem teszik, igen bosszúálló népség. Addig jó, míg elkerülnek, hidd el, inkább legyen stor goromba, viseld el.
Előzmény: nembántoksenkit (254)
váltsnicknevet 1 Creative Commons License 2009.12.28 0 0 295
mihez nem?
Előzmény: diastole (294)
diastole Creative Commons License 2009.12.28 0 0 294
A jógához - szerintem - mindenekelőtt egy jó mester kell. De erről "teremtett" sokkal szakavatottabb tanácsot tud adni !
Előzmény: váltsnicknevet 1 (292)
diastole Creative Commons License 2009.12.28 0 0 293
A filozófiádat értem és a hsz-eidből kiderül, hogy nem csak mondod, hanem azt is teszed. Szilárdabb a meggyőződésed, mint az enyém - én ott "táncolok" az igazi "odaadás" és a kétkedések világa között. A lehető legrosszabb állapot ! Pedig a megtapasztalások meggyőztek - most egy kicsit önmagamat kell legyőznöm.
Előzmény: Törölt nick (265)
váltsnicknevet 1 Creative Commons License 2009.12.28 0 0 292
hááát igen, az isten ..ill a természet uralta világkép alapján kialakult szellemiségen működő tudományok útja, végesnek tűnik, akár ezen nyugvó civilizáció.
/gondolom a halandói gondolkodást nem inspirálja eléggé az élni vágyás, véges egyedi létidő okán. Az egyedet hol érinti megfelelőn, az Őt túl élő valóság, s annak megismerése, fenntartásának kötelezettsége, lehetőségének megismerése?/
Megprobálom Gautama nyomdokán...., látok lehetőséget....pl: a fiziológiai állapot megőrzésére a jóga kiváló módszer/ha jól csinálják:)/.
Előzmény: diastole (288)
midnight coder Creative Commons License 2009.12.28 0 0 291
mivel azon a bizonyosságon alapszik, hogy VAN más, mint amit az ateista, materialista világszemlélet
Ahhoz hogy valamit bizonyosságnak fogadjunk el azért az is kellene hogy valamivel alá lehessen azt támasztani. Mondjuk valami pici de reprodukálható csodával, valamivel
ami bizonyítja hogy bármi is létezik az anyagon túl. Mert az hogy pár ezer évvel ezelőtt valaki leírt valamit kicsit kevés. Ennyi erővel abban is hihetnénk hogy a csillagok az Ápisz bika hasán lévő foltok. Elvégre azt is nagyon régen írták le, méghozzá nem buta emberek, elvégre a foltok vándorlása alapján még a Nílus áradását is meg tudták jósolni.
Előzmény: Törölt nick (263)
diastole Creative Commons License 2009.12.28 0 0 290
Én azt hiszem, hogy Te is sejted, mi ennek a mély gyűlöletnek az alapja ...............
Én elmondtam ki vagyok, mi vagyok és mi a hitem ...... - másról tudjuk???
Persze nem kötelező "bemutatkozni" - megtörténik az önmagától .........................
Előzmény: Törölt nick (267)
diastole Creative Commons License 2009.12.28 0 0 289
SZIA teremtettke !
Te csak járj a Földön - itt is van sok jó és szép dolog. Például a tenger "hullámverés"-e.
Előzmény: Törölt nick (282)
diastole Creative Commons License 2009.12.28 0 0 288
A csillagközi utazásoknak egyelőre van egy óriási gátja, ami még a Marsexpedíció esetében is jelenleg gondot okoz. Egyelőre úgy tűnik, hogy nincs megoldva az emberi szervezet tűrőképességének kérdése. Olyan jellegű szervezeti változások állnak be egy ilyen utazás során, amit a mai orvosi technológia nem tud kiküszöbölni, következésképpen az ember a mai technika igénybevételével nem éli túl az utazást. Dolgoznak a témán, de nincs megoldva.
Előzmény: űrszél (286)
diastole Creative Commons License 2009.12.28 0 0 287
Szerintem az emberek egyelőre a vesztükbe rohannak a természet pusztulásához való hozzájárulással. Elképzelhető a jövő............
Előzmény: űrszél (272)
űrszél Creative Commons License 2009.12.28 0 0 286
... hát ÉN sem oda, csak szükségét látom, annak a technológia létre jöttének.. amivel akár oda is el juthatok ... amikor csak szeretnék.. ameddig csak szeretnék
/mennem kell:)/
Előzmény: Törölt nick (282)
Lépcsőzetesmunkakezdés Creative Commons License 2009.12.28 0 0 285

ha nem kell sorbanállni a vacsorádért, hanem megteremted magadnak, másként látod a világot, mert más is a világ
mert egyik esetben egy másik embertől kell elvenned, vagy megszerezned a vacsorát, míg másik esetben a természet kínálja számodra
és amíg sorban állsz a vacsoráért, az előtted álló nyavajáit hallgatod, míg a másik esetben a természet nyílik meg előtted
Előzmény: űrszél (281)
diastole Creative Commons License 2009.12.28 0 0 284
A "kapcsolat" neve: diastole
Előzmény: Törölt nick (280)
űrszél Creative Commons License 2009.12.28 0 0 283
amennyire megismertem a jóga útja, a megismerés s azzal való együtt élés....
a megismerés, viszont csak a múlt feltárása ... sa vele való gazdálkodás... ez viszont nem fenntartható, értelem szerűn a végtelenségig ..... a jógából hiányzik a végtelenség "lehozása ", lehetőség, az "itt és mostba", az egyed szempontjából.
Mint kultúra talán möködhetne, ám ez sérti az értemes egyed lehetőségét... mint túlés..mint fejlődés, az örökkévalaósághoz/itt és most/.
/persze lehet, hogy csak a civilizáció okozta felszint láttam még e témában ...is/
Előzmény: Törölt nick (280)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 282
Én nem készülök oda, de magának további sikereket!:)
Előzmény: űrszél (278)
űrszél Creative Commons License 2009.12.28 0 0 281
ha nem ásunk mélyebbre, teljesen igazad van.
Előzmény: Lépcsőzetesmunkakezdés (279)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.28 0 0 280
Fejtsd ki ezt a bhakti-yóga alapjaira helyezkedve. Még több is lesz, mint *elég*.:)

***a "jóga" csak az út neve.***

Mondom: kapcsolat.

Ne kőccsük mán át, amit nem kell, jó?
Előzmény: űrszél (277)
Lépcsőzetesmunkakezdés Creative Commons License 2009.12.28 0 0 279
nem élni nehéz, hanem a társadalomban élni nehéz, ill nehéz elfoglalni vagy megtartani a nekünk megfelelő szintet
Előzmény: űrszél (277)
űrszél Creative Commons License 2009.12.28 0 0 278
kb 30-40 év ha megérjük..... A szaporodási kultusznak az élet korunk ellentmondása, útjába nem áll:(
Előzmény: Törölt nick (275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!