Keresés

Részletes keresés

cassiusonly Creative Commons License 2013.01.11 0 0 368

elég nagy esély van rá, én nem terveznék ilyennel közvetítést. minek webes közvetítéshez dslr minőség?

Előzmény: Dragon22 (366)
Canon 550D Creative Commons License 2013.01.11 0 0 367

Az érzékelő nem fog túlmelegedni ilyen igénybevétel mellett?

De. Ilyen célra egy HD/FullHD webkamera alkalmasabb. Vannak (kicsit drágább) zoomos HD IP kamerák is amik közvetlenül a netre csatlakoztathatóak (számítógép nélkül), az lenne a legjobb. Pl.: http://www.ipcam-central.com/IP570-p/ip570.htm 

Előzmény: Dragon22 (366)
Dragon22 Creative Commons License 2013.01.11 0 0 366

Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulnék a dslr videózásban nálam tapasztaltabbakhoz! (nálam mindenki tapasztaltabb, nem szoktam videózni :) )

Van egy Nikon D7000 fényképezőm. Egész napos on-line közvetítést szeretnék vele készíteni. A közvetlen netre küldést majd valahogy megoldom (vagy nem), nem az az érdekes. Az érzékelő nem fog túlmelegedni ilyen igénybevétel mellett? Próbált már valaki hasonlót? Előre is köszönöm a segítséget!

neutron Creative Commons License 2013.01.04 0 0 365

Elado egy ilyen Proaim 2 lab hosszu slider.

Csak kiprobaltam, de nem lesz jo arra amire szerettem volna - gyakorlatilag uj, hordtaskaval es fejjel, karral egyutt! Eleg okos es egyszeru labak, gyakorlatilag szabadon allithato mind a 4 lab, ugyhogy szine mindenhova le lehet tenni, de akar allvanyra is lehet szerelni...

Iranyar 32.000Ft

neutron Creative Commons License 2013.01.03 0 0 364

Sziasztok!

Osszedobtam egy DSLR filmezessel kapcsolatos forumot az alabbi cimen:

http://dslrfilmes.yuku.com

Probaltam kicsit strukturalni, hogy mindennek meglegyen normalisan a helye....akit erdekel ott van, ingyen van :) Szepen lassan toltogetem fel, de ha van mit megosztanotok vagy tema amirol beszelnetek, vannak elado cuccaitok, kerestek valakit akikkel egyutt dolgoznatok, akkor csak batran :)

Udv, neu

TordaArt Creative Commons License 2013.01.02 0 0 363

Sziasztok!

Eladóvá vált egy Kontroll MonotirHDMI kimenettel rendelkezik és 2db akkumulátort adok hozzá.

Bármilyen HDMI kimenettel rendelkező kamerával (DSLRel) tökéletesen együttműködik.

A szett tartalma:

-Monitor

-Napellenző

-HDMI kábel

-2db Akku

-Távirányító

-Vakupapucsba illeszthető gömbfej

-Adapter

-Leírás

Irányár: 45000Ft

Kitűnő állapotban van. Budapesten megtekinthető és kipróbálható.

Érdeklődni: tordatibor (kukac) outlook (pont) com mailcímen lehet.

csakisti Creative Commons License 2012.12.30 0 0 362

Új Zenitar 16mm f2,8 halszem objektív m42es véggel, dobozzal, puha tokkal, szűrőkkel 55ezer (igény szerint m42es-EOS átalakítóval, akár chipessel) ideális videózáshoz.

új állapotú DSLR variálható video válltámasz dobozában eladó. 23 ezer HUF

Továbbá 60d/600D LCD-re kereső 2,8x nagyítással szintén dobozában 12ezer HUF.

ha a válltámaszt is kéred 33ezer HUF

Yongnuo YN 160 LED-es video lámpa összes tartozékával, (4 színszűrő, puha tok, nyeles markolat, vaku saru, villás talp) dobozban.  17 ezer HUF.

érdeklődni mailben: csakisti kukac yahoo pont com

jl Creative Commons License 2012.12.29 0 0 361

Köszi az infót.

Az objektívek minőségével nincs gond. Csak egyszer már befutottam egy rendszerváltásba/minoltáról nikonra/-és az nagyon sokba került.Nem  szeretném ezt mégegyszer megélni.

Előzmény: Vargham (360)
Vargham Creative Commons License 2012.12.29 0 0 360

Nem nyúlsz mellé, jó az.

Ha vannak jó minőségű (Nikon) objektívjeid.

Nekem sok M42 volt előtte. Köztük néhány jobb darab is, mint SMC Pentax 50/1.4, Zeiss Jena Pancolar 50/1.8, Zeiss Jena 135/3.5, stb.

A Magic Lantern viszont nem pótolható, és az Nincs Nikonra. :-) Olyan szolgáltatásokat nyújt, amik hagyományosan csak professzionális videokamerákban vannak meg. Zebra, focus peaking, motorizált átélezés két pont között, jelszint állítása csatornánként a felvétel közben, felvételi jelszint kijelzése, folyamatos spot mérés, a két audio csatorna külön is kezelhető, a hangot élőben hallgathatod fülessel, saját képkivágások használata, és még nagyon sok minden más is.

Ezzel pedig csak videokamerák versenyeznek jelenleg. Az mondjuk nem kizárt, hogy egyre több hibrid cucc jelenik meg, mint például a Sony NEX sorozat néhány darabja. Ahogy terjednek, az áruk is lejjebb megy majd.

Szóval szerintem a felhasználási mód és a jelenlegi felszerelésed dönti el, hogy merre indulj. A konkrét lépéseket pedig a pénztárcád. :-)

Előzmény: jl (359)
jl Creative Commons License 2012.12.29 0 0 359

Ezek szerint nem jobb, csak kedvezőbb az ár. De ha én eddig is Nikon rendszerrel dolgoztam akkor nem nyúlok mellé.

Előzmény: Vargham (358)
Vargham Creative Commons License 2012.12.29 0 0 358

ML nagyon kell.

+ lencse nélküli adapterrel lehet rá régi M42, Pentax, Nikon objektíveket rakni. Ezek olcsóbbak, mint az AF objektívek, a képük pedig sokszor jó. Természetesen az ár/érték az darabonként változik. A Nikon-ra nem raksz rá mást, csak Nikon-t. Vagy lencsés adapterrel, ami drága, és a minőséget is rontja.

Előzmény: Canon 550D (357)
Canon 550D Creative Commons License 2012.12.29 0 0 357
Magic Lantern -> a belépő szintű Canon DSLR-eket is profi tudású videókamerává változtatja...
Előzmény: jl (356)
jl Creative Commons License 2012.12.28 0 0 356

Sziasztok!

Nikon d 800-as gép vásárlásán gondolkodom, de közben kacsintgatok a DSLR videózás felé is. Ahohy olvasgatom a fórumokat, azt látom, hogy szinte mindenki Canonnal nyomul. Azt szeretném kérdezni a nagytudásu szakembereket, hogy miért a Canont preferálják? -Jobb-e a Canon, és miben?Előre is köszönöm a segítséget!

kod1111 Creative Commons License 2012.12.27 0 0 355

Nekünk most XP van, de a sógor az újra hetes sorozatból javasolta valamelyiket.

Előzmény: Vargham (354)
Vargham Creative Commons License 2012.12.25 0 0 354

Szerintem jó.

Ja, és 64 bites operációs rendszer kell rá. A 32 bites maximum 4GB memóriát kezel.

Előzmény: kod1111 (353)
kod1111 Creative Commons License 2012.12.25 0 0 353

A sógorom valami ilyesmire gondolt. Ez jó lesz?

Előzmény: Vargham (351)
kod1111 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 352

Köszönöm a részletes leírást, teljesen igazad van a gép már régi 8,5 éves, azóta egyedül a monitor lett cserélve. Haszálat abban merül ki, oldalakat szoktunk nézegetni, letölteni nem, erre teljesen jó volt eddig, bár a kicsi leányzó, már többször hangot adott, hogy nem tud különböző játékokat futtatni rajta, mert a gép alkalmatlan rá, itt az idő, lépni kell. Beszélek a sógorommal, ő jártas ezekben a dolgokban.

Előzmény: Vargham (351)
Vargham Creative Commons License 2012.12.24 0 0 351

Több út is áll előtted.

A legrosszabb, legnyűgösebb, ha megtartod ezt a számítógépet. Régi, lassú. Ne érts félre, átagos fleadatokra, mint böngészés, office, stb, még évekig jó. A HD videó viszont zabálja az erőforrásokat.

Tehát, ha maradsz a jelenlegi gépnél:

Próbáld ki a VLC media playert. Ez az egyik legkisebb erőforrás igényű lejátszó. Ha ezzel nem megy akadásmentesen a videód, akkor a géped biztosan alkalmatlan a lejátszársa.

Még mindig megteheted, hogy konvertálsz. Kiváló és ingyenes szoftver a Format Factory. Ekkor elvész a HD felbontás, és minden videót órákig fog konvertálni a lassú géped, de legalább meg tudod nézni.

Ha ezen a gépen akarod szerkeszteni, akkor proxy fájlokra lesz szükséged. Ez annyit tesz, hogy a kicsi, rossz minőségű változatot vágod, majd rederelés előtt megmondod a szoftvernek, hogy akkor már a HD fájlokat használja. Fájdalmasan lassú lesz. Én egy 3,2 GHz-es 4 magos, magonként 2 szálas i7 processzort használok, és adtam neki szálanként 2 GB RAM-t, ami összesen 16 GB. Ennek a gépnek egy perc megvágott HD videó renderelése, ha csak kevés áttűnést, és minimális színkorrekciót alkalmazok, akkor 1,5-3 perc. A te gépednél ezt szorozd meg egy 5 és 15 közötti számmal. És akkor az eredményt nem is fogod tudni megnézni. Vagy maradsz rendereléskor is a kicsi méretnél. SD videóhoz elég gyors a géped.

Ajánlott megoldás: Új gép vásárlása.

Ha szeretnéd olcsón megúszni, akkor vegyél használtan egy 2 vagy 4 magos Core 2 Duo, Vagy Core 2 Quad processzoros gépet, kell bele 4 GB RAM, meg egy gyors (7200 RPM, min SATA II) merevlemez. Ha nem csinálsz extra 3D HD animált trükköket, akkor egy ilyen géppel már egész jól lehet otthoni szinten HD videóval játszani.

Előzmény: kod1111 (349)
kod1111 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 350
Előzmény: kod1111 (349)
kod1111 Creative Commons License 2012.12.24 0 0 349

Sziasztok!

Van egy kis Sony DSC HX20V fényképezőgépen, egészen jó kis videókat tud rögzíteni, csak egy baj a számítógépen nem tudom lejátszani, így szerkeszteni sem. Mit kell tennem, hogy ez a probléma megoldódjon? A számítógép: Pemtium 4-s, 2,4 Mhz, 756 RAM-s és Windows XP-vel használjuk. A fényképezőgép ezekben a mozgókép forátumokban tud rögzeteni. A választ előre is köszönöm.

http://pdf.crse.com/manuals/4424087721/HU/contents/04/02/10/10.html

Canon 550D Creative Commons License 2012.12.22 0 0 348

Sound Forge 5 és/vagy Audacity (inkább az előző). Mindegy, csak legyen benne soksávos equalizer, esetleg limiter.

Előzmény: Pakos091 (347)
Pakos091 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 347

Szia! Bocsi, hogy régi kommentre válaszolok, de tunál segíteni? Te mivel kevered a hangokat utólag? Néhány tippet tudnál adni, kezdő vagyok még a téren.

Előzmény: Canon 550D (331)
Canon 550D Creative Commons License 2012.12.13 0 0 346

Nem, de lehet csak azért nem, mert Canon-os vagyok ;) Külföldi fórumokat kéne ez irányban bújni.

Előzmény: kani76 (345)
kani76 Creative Commons License 2012.12.13 0 0 345

Köszi a segítséget, utánna nézek az adott oldalon. Esetleg hallottál már olyat hogy valakinek ezért hibásodott meg a gépe?

Üdv: Tamás

Előzmény: Canon 550D (344)
Canon 550D Creative Commons License 2012.12.13 0 0 344

Elvileg a túlmelegedés miatt korlátozta le a Nikon 10 percre egy videó hosszát, nehogy bajuk legyen az áramköröknek (vagy hogy nehogy ugyanannyit tudjon már egy olcsóbb váz, mint egy drágább). Létezik hozzá hack, de csak saját felelősségre és a garancia is ugorhat...

http://simeonpilgrim.com/blog/2012/03/30/nikon-d5100-video-beta-testers-wanted/

Előzmény: kani76 (343)
kani76 Creative Commons License 2012.12.12 0 0 343

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Van egy Nikon D3100 fényképezőm és csak 10-perc videót tudok vele rögzíteni,

miért csak ennyit,és lehet ezen valahogy állítani ,ha manuálisan nem, szoftveresen esetleg? És ha tudnátok olyat aki meg is csinálná.

Előre is köszönöm!

magicvideo Creative Commons License 2012.11.23 0 0 342

Tiszteletem!

Eladó egy RODE dslr mikrofon. Gyakorlatilag egyszer volt használva.

Ára: 19.000,-

Tel.: 06 20 351-1691

Inzsellér Creative Commons License 2012.11.02 0 0 341

A hangfelvétel nekem csak családi eseményekhez kell, a madaraknak örülök hang nélkül is..

Előzmény: nemethla (340)
nemethla Creative Commons License 2012.11.02 0 0 340

VAnnak régi és bevált kis mikrofonok, pl Sony ECM 909-és társai. Egy ceruzaelemmel elmennek, kétféle iránykarakterisztika állítható, és elég jó dinamikatűrésük van. De az is igaz, hogy a rögzítendő feladathoz kell a mikit választani: ha madarazol, akkor puskamiki kell, sőt esetleg parabolatányér mögé, és egy ember, aki tartja és irányítja is.)) átlageseményekre jó egy említett Sony, vagy más, általános kameramiki ( régebbi Hi8, minidv-s kamerákat olyan olcsón lehet venni, a mikit leszeded és kész, a fantomja azoknak se sok Volt...)

Canon 550D Creative Commons License 2012.11.02 0 0 339

Lehetséges. Vagy a mikrofont úgy gyártották, hogy ha az amire kötik nem ad fantomtápot, akkor is működjön. Ezzel talán akkuidőt is lehet spórolni a fényképezőgépben ha kikapcsoljuk a fantomtápot ott (mic power off). Szerintem az SG108-as mikrofonkapszulája elmenne a gép fantomtápjával is, bár ez már csak elmélkedés, nem ajánlom szétszedni :)

Előzmény: Inzsellér (338)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!