Én úgy érzem igen, a személyemet érintő barátságtalan jellemzés okán és kétlem, hogy ismernénk egymást annyira, hogy tegeződjünk. Az tény, hogy én egy másik notebookos topicba szoktam inkább jelen lenni és alkalom adtán segíteni, ezt teljesen véletlen fedeztem fel. Nem néztem a dátumokat, láttam a problémát, a vergődést több hozzászóláson keresztül és reagáltam rá.. Lehet kicsit szűkszavúan, ebben igaza van. Én úgy gondoltam elég, jellemzi, hogy a hiba olyan, amit a legjóindulatúbb tanáccsal sem lehet innen a "távolról" megoldani, főleg, hogy a típust nem is tudjuk. Szóval úgysem lesz előrébb a kérdező, ha itt tovább filozofál a kérdésről, még akkor sem ha maga jóindulatúan felsorolja a lehetőségek egy részét... Szinte biztos vagyok benne, a leírt jelenség után, hogy súlyosabb, szívatósabb a probléma.
Mindegy, jelentősége úgy néz ki már nincs, abból kiindulva, hogy a kérdező azóta már nem reagált a válaszokra... vélhetőleg felkeresett egy szervizt és talán már rég meg is van oldava a problémája.
Szóval ha kérhetném, tartsuk meg a kölcsönös tiszteletet és mellőzzük még a személyeskedés csíráját is.
De kérem. Reagál egy közel hónapos hozzászólásra. Annyit, hogy go service. A neve rögtön sejtet is egyet, az adatlapján minő véletlen, van is egy link. Ne akarjuk már hülyének nézni egymást. Én elismerem a leírt szándékait, csak valahogy a körítés furcsa, aztán a személyeskedésig még el sem jutottunk :-) .
hmm... Itt alapvetően a segítségadás a lényeg. Egyáltalán nem kérem, hogy minket válasszon. sőőt... Azt tesz, amit jónak lát.. Ha a hiba jellege feltehetően olyan, amit otthon házilag is orvosolni lehet, szívesen ellátom olyan tanáccsal, mint ahogy másokat is, amivel akár saját maga vagy villamosmérnők ill. műszerész haverjával is meg tud oldani.. DE vannak hibák amit otthon házilag amúgy sem fog tudni megjavítani, mert annál komolyabbak. Idővel biztos rájön, hogy érdemes BÁRMELYIK szakszervit segítségét kérni ennél a problémánál. Azt viszont nem értem, miért kell belekezdeni személyeskedésbe?! Van értelme?!...
Vagy lapkakészlet, VGA BGA hibája, vagy panel deformácija miatt furatgalván szakadása, vagy 64 egyéb ok. Az a 99% inkább a 10-hez közelít ilyen tünetekkel.
Köszönöm, egyenlőre feladtam. Felraktam a hankártya gyári driverét, azzal sem javult a helyzet.
A Vezérlőpult -> Hangok és audióeszközök "Audio" és "Hang" részben vált a hangkártya és az USB-s füles között, de teljesen kiszámíthatatlan, hogy melyik hangforrás hol szól, van, hogy a rendszerhangok az egyikből jönnek, a DVD meg a másikból.
A hétvégn lesz nálam egy másik notebook, megnézem azzal is. Bár egyre erősebb az érzésem, hogy az UAA (Universal Audio Architecture bus driver and Audio driver) driverrel van a probléma...
A hangkártya gyári driverét rakd fel, aztán pedig a Vezérlőpult -> Hangok és audióeszközök "Audio" és "Hang" fülén nézelődj, illetve a Hangerőszabályzóban.
Asus-t felejtsd el, ha terméktámogatni szeretnél. Nekik az nem megy. A hangeszközt ki gyártja? gyártó oldalát keresd meg és valami náluk futó illesztővel tégy próbát.
Igen, de mint írtam, az új füles usb-n csatlakozik, nem a jack aljzatba megy be. A hangkártyának meg nincs frissített drivere, csak egy van. Legalábbis az ASUS-nál. Mégis driver probléma lesz, csak azt nem tudom, mi lehet a megoldás. Eltávolítottam a hagkártya driverét, majd újra raktam. Azóta meg csak a hangszórók hajlandóak működni, nem vált át a fülesre. Érdekes, hogy a Rendszer/Audió résznél láthatóan vált a két eszköz között...
A Windowsos fórumban nem tudtak segíteni, hátha itt már valaki találkozott a problémával
Adott egy notebook XP oprendszerrel, meg egy usb-n csatlakozó fejhallgató. A notebook hangszóró rendesen szól, míg be nem dugom a fejhallgatót, utána a fejhallagató megy. Eddig rendbe is van, de hiába húzom ki a fejhallagtót, nem kapcsol vissza a notenbook hangszóróra. A fejhallagtónak nincs saját drivere, az XP driverét használja.
Hogy lehetne kapcsolni a notebook hangszóró és az usb-s fejhallagtó között? Kellene mindkettő.
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy egy Acer Aspire 3050-be melyik a legnagyobb processzor amit bele lehet rakni? Jelenleg eg AMD Turion 64 X2 TL-52-es van benne ami Socket S1(s1g1). Socket S1(s1g2)-es procik belemennek? Az alaplap Prespa M.
99% hogy az alaplapon az áramellátást biztosító részen sült meg egy-két alkatrész. Ezt kellene kimérni, kicserélni. Normális műhely kell hozzá, nem otthoni barkácsmeló. Ha sokat kínzod így a gépedet, megküldi nagyobb árammal az alaplap többi részét, és lehet venni 50-60-70 ezer Ft-ért másik alaplapot. Ezzel a legjobb, amit tehetsz, hogy műhelybe viszed. Nem véletlen írtuk.
Továbbra is várnám az ötleteket, mit lehetne megpróbálni.Köszönettel.
Pár napja kezdte el csinálni a tréfát.Akkor még rendesen bekapcsolt, mozgatásra viszont elment a kép és lefagyott.Ezért gondoltam, hogy valahol kontakt hiba lehet.Antenna ledje folyamatosan világít a sötét képernyőnél.
Felcseréltem ramokat, bekapcs. minden ok.Bejött minden, de 2 min után lekacsolt.Kontakt spray elő, befújtam, de semmi.bekacsolom felpörög (winchester, venti pörög) monitor sötét és világít a wlan antenna led.Valami kontakt hibára tippelnék.wlan cardot kiszedtem úgy se jó.Ramokat 1esével is próbáltam.
Segítséget szeretnék kérni.Tegnap bekapcsoltam a laptopom: winyó felpörög, ledek felvillannak az antenna led úgymarad és nem is tudom kikapcsolni.(Fn+F2 nem reagáll).
KÉP se jelenik meg!
Nem tudom kikapcsolni se, csak ha elveszem a tápot!