Sok olyan mediterrán származású növény van, amit szívesen ültetnek az emberek, és ez a kedves színes, sőt színváltós virág is joggal tartozik ide.
Beszélgessünk róla- ki hogy teleteti, és ki hogy szaporítaj, ki hogyan-mivel éri el, hogy sátányrózsája sokáig szép maradjon!
Itt vannak a sétányrózsák. Ez a tavalyik, én bokrosnak mondom, alacsony növésű, nem nő magasra, inkább széltében terjeszkedik. Ezt nevezem színváltósnak. Ezek a fotók tavalyiak és ugyanarról a növényről készültek. A telet nem élte túl.
Az idei alacsony növésű színváltósam, ez másabb színű (gömb formája van)
Ő pedig a magas növésű, inkább elágazódó (ezt sikerült szaporítanom)
Gartulálok hozzá. Én az idén nem próbálkoztam vele, tavaly nagyon sokszor, minden hónapban, de valahogy mindig elrohadt. A másik, amelyik magasabbra nő, azzal nem volt ilyen problémám.
Nekem a váltakozó színű sétányrózsa, ami bokros általában, annak nem sikerült a dugványozása. Viszont, ami bagasabbra nő, azzal sikerrel jártam.
Én így csináltam:
Jó minőségű virágföld, fele homok, plusz perlit, hogy jó laza legyen a föld. Majd belocsoltam és a dugványnak valót, ami félfás volt, azt hormonba mártottam és beleszúrtam a földbe. Majd Pet palackot tettem rá, naponta szellőztettem és kb 2 hét alatt gyökeres is lett. Árnyékban tartottam melegen.
jó, azóta már látom, hogy a sétányrózsának négy szirma van, ennek meg öt, meg azok a kocsányok is, szóval gyanús is volt.
De hogy a fehérre így rávágtad...;)
Az előbb kimentem a teraszra (mert olvastam, hogy a vaníliavirág nem szereti a szelet és az esőt, és hirtelen mindkettő volt), meg akartam nézni, aztán rájöttem, hogy sötét van:)
Hűűűűűűűűűűűűű, kodi, ezek gyönyörűek! Nagyon remélem, hogy én most nem kipusztulni hoztam haza őket.
Fotóztam:) (csak már naplementekor:S)
Egyszínű napsárga:
Ezek lutrik, bár egy kis rügy kipattant, úgyhogy az egyik vaníliasárga, amilyenem már van, de sebaj. Azért hoztam el őket, mert az egyik tele van bimbóval, a másik meg maggal;)
Egyszínű fehér (sajnos, mire hazahozták, majdnem az összes szirma lehullott:( )