Amcsiknák kb úgy működik ahogy leírtad, katasztrófavédelmet, közbiztonságot kivéve és közoktatást kivéve mert az egy államnak jól felfogott érdeke. Libsik viszont nálunk viszont úgy gondolják hogy akinek jövedelme van attól elvonjuk jelentős részét hogy a léhűtő aljanépet kiszolgájuk, a bérből és jövedelemből élők meg fizessenek külön azért ellátásért amiért léhűtők "rászorultsági" alapon ingyen jutnak . Na erre mondom az hogy defekájnak először Erinaceus europaeus-t (sün), majd utána jöljenek ilyen ötletetkkel.
Ilyen formában a vizitdij biztosan nem a legsikeresebb dolog volt, de ettől már csak a megszüntetése volt nagyobb baromság. Ráadásul a kórházi napidijjal megindult valami a "hálapénz" megszüntetése irányában, most ezt is lenulláztuk.
Egyébként a vizitdíjat ugyanúgy fizetjük, csak most már nem direktbe, hanem a "kőccségvetésbül" és az már más!!!
Abban viszont igazad van, hogy a reformokat meg kellett volna lépni.
Nézd én értem, hogy a devizaeladósodás rontja a poziciónkat, de az ember már csak olyan, hogy bizonyos fogyasztásokat időben szeret előre hozni, a gazdpol. ezt nem tudja (teszem hozzá, a hazai személyes fogyasztás még mindig nem érte el az EU szintet arányosan)? Ne kenjünk már mindent a plazmatévékre.
Van itt egy elemzés: http://www.bankszovetseg.hu/anyag/feltoltott/HSZ6_murakozy_630_646.pdf
Ott van pl. Lettország vagy Észtország példája, jóval nagyobb háztartási hitelállománnyal, mégis számottevően kisebb államadóssággal.
Igaz, nagyon igaz! De akkor ne kérj egészségügyi ellátást, oktatást a gyerekeidnek, kiegészítést a buszjegyedhez, de meteorógiai előrejelzést, honvédelmet, és bűnüldözést se. Valamint vigye el az árvíz az összes házat, ha jön, és ne oltsák el a házadat se, ha ég. Legfeljebb, ha mindezt külön megfizeted. Hah!!!
Nomen est omen, kitűnően bölcs vagy, és semmi verbális agresszió.
Másik kedvencem az öngondoskodás amit amit a libsik szorgalmaznak .Azt mondom OK, de akkor a béremből adót, járulékot nem merjenek levonni! Ja hogy akkor miből fizetik a felesért rájuk szavazó léhűtőket az nem érdekel?
Szerintem nem kéne átesni a ló túlsó oldalára. A vizitdíj önmagában nyilván hülyeség volt. Pláne úgy, hogy pár hónappal korábban Kökény még azt mondta, hogy nem lesz vizitdíj, Gyurcsány pedig hogy nem lesz receptfelírási díj. Azt kellett volna kommunikálni, hogy gyerekek gáz van, nem is kicsit, és vége a takarónak. Ezt kellett volna kombinálni a 13. havi juttatások elvételével, a közszféra leépítésével, áfa-emeléssel, presztízsberuházások leállításával, stb. A 300 Ft vizitdíj előtt kellett volna nemzeti konzultációt összehívni vagy még Őszöd előtt. Vagy Őszöd után nem áttolni a felelősséget mindenki másra. De elrontották ezt is.
A dolgozó embereken ez is sokat segít, feltéve hogy nem minimábérre vannak bejelentve. Ha megkérdezel vkit hogy adjanak inkább 10% pótlékot 70% elvonás mellett vagy ne adjanak pótlékot 30 elvonás mellett mi lesz a válasz?
Én csak arra lennék kíváncsi, ha őfőméltósága lenne a kormányfő, és - amint ez életszerű - tojna a kampányhazudozásaira, kik lennének a legelkseredettebb, legádázabb lázadók. a balosok, vagy a behülyített, és vágyaikban cserbenhagyott jobbosok...?
Ezen kár vitatkozni, a devizahitelek térnyerése természetes a drága belső források mellett*, ezt tekinthetjük egy állapotnak is. A megoldás következetes, feszes gazdpol. alacsony inflációval, eredményképpen pedig alacsony belső kamatokkal, végül csatlakozás az eurózónához, oszt jó napot. De mondhattam volna rövidebben is: teccettünk volna nem elkúrni.
*teszem hozzá a kamattámogatásos hiteleket ezért találták ki, amig nem csökkennek a kamatok egy kivánatos szintre
Ennek egyik leglényegesebb eleme pedig az volt, hogy hatalomra kerülésük esetén nagyarányú adó- és járulékcsökkentést hajtanak végre, a központi kasszába befolyó jövedelmek elosztásánál visszaszorítják az államot.
"Az mszpnek választási ígéretei voltak és nem programja."
"Most idézzem magytudású Medgyessyt., aki szerint egy kormányon nem lehet számonkérni a párt ígéreteit."
Ez mindig igaz, bármelyik párt kerül hatalomra. Ha pedig koalíciós az a kormány, akkor különösen. Az Országgyűlés a miniszterelnök megválasztásával egyidejűleg fogadja el a kormányprogramot és csak azt kérheti a kormányfőn számon, a választási igéreteket nem. Azt majd az adott párt szavazói teszik meg ... négy év múlva.
Azt irtam, hogy belső megtakarítás helyett! Nincs baj a külső forrással, amig mértékkel teszik.
A lakáshitellel két probléma volt.
1: az állami támogatáshoz külső források kellettek. Az állam devizában lett adós a polgár meg forintban.
2: Az 1 dolog, hogy egy rövid időre felfutott az ipar, de ebből sem jelentősebb adóbevétel nem származott és az is csak rövid távon. Egy termelő beruházás meg hosszu távon termel.