Keresés

Részletes keresés

veggie83 Creative Commons License 2012.09.09 0 0 2359

Szerintem hím. Rengeteget turbékol és kacag. Gyorsítva, ugyanis ő volt az akit írtam, hogy úgy kacag, mint a tiéd. :)

Előzmény: NS68 (2358)
NS68 Creative Commons License 2012.09.09 0 0 2358

A kék tarkát tudod már milyen nemű?

Előzmény: veggie83 (2357)
veggie83 Creative Commons License 2012.09.09 0 0 2357

Néhány kép, néhány gerléről :)

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.09 0 0 2356

Te tudod, mi szóltunk. Ennél többet nem tudok segiteni. 

Előzmény: Kakastavi (2355)
Kakastavi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2355

Tömni sosem kellett, az elsö naptól kezdve magától, jó étvággyal nyelte a kaját. Csak a csörét kellett kinyitni eleinte. De késöbb még tátogni is megtanult. Amikor jóllakott, akkor már nem nyelte le a falatot, hanem kiköpte. Sosem eröltettem! Nem tudom, milyen hátrányai lehetnek késöbb a kutyakajás felnevelésnek, egyelöre nem látszik semmi, de majd kiderül. A tarhonyát nem nyersen eszi, meg van föve és tovább már nem dagad.

Előzmény: Törölt nick (2354)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2354

Több oldalon is olvastál erről? Hát nekik is gratulálni tudok csak. 

Egy bolond százat csinál.

Szépen felnőtt, nincs semmi baja oké aláirom...de hosszútávon nem lesz ez ilyen jó. 

Nem értem egyébként, hogy amikor tapasztalt madarászok irnak valamit azt nem fogadja meg az ember, de az angol kb. wikipédiás irásokat meg eszik mint a cukrot.

Ez egy olyan dolog hogy volt egyszer egy pulykám, és imádta megenni az óra alkatrészeket...szerinted találtam az ürülékében egy darabot is? Lószart, megdöglött és mikor felbontottuk egy Rolex kijött volna az alkatrészekből...

A kutyakajában is lehetnek olyan anyagok amik leülnek a szervezetében, lerakódnak amik majd hosszútávon fognak még problémát okozni, ugyan ez vonatkozik a tarhonyára is, ami tudni illik tészta, ami a begyébe is beledagadhat.

Jó dolog megmenteni a fiókákat de ahogy a blogodon olvastam tömted a gerlét, az előbb meg azt irtad hogy magától zabálta...na most akkor mi van?

Előzmény: Kakastavi (2352)
Kakastavi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2353

Persze, már rég vége a kutyakajaevö korszaknak! Csakis olyat eszik, ami egy gerlének kell (leszámítva a tarhonyát, de ha belegondolunk, az is búza, meg tojás). Viszont annyira kis eröszakos, mindenbe bele akar kóstolni, amit én eszegetek számítógépezés közben, aztán végül mindent lesajnál, szerteszór, csak a kóstolás a lényeg... :o) Azért késöbb a búzát, száraz kukoricát és napraforgót is meg fogja enni, ugye?

Még nem ismerem személyesen az új gazdiját, csak telefonon beszéltünk. Nagyon fontos nekem, hogy jó helyre kerüljön, legyen nagy tere, ahol röpködhet és egy társa, mert nagyon társasági lény! Most itt vagyok neki én, otthonról dolgozok a számítógépen, szóval napközben is sokat vagyunk együtt. Mindig itt van a közelemben, szeret a kezemen üldögélni vagy a monitor elött csipegetni, mert persze ott is van neki egy etetöhelye... :o)

Előzmény: veggie83 (2351)
Kakastavi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2352

Miután pár napos, kihült, félholt fiókaként megtaláltuk egy kutyás táborban, egy jó pár napig kutyakaján kívül nem is tudtam volna mást adni neki. Azután hazaérve utánanéztem az interneten és több utalást is találtam gerlék kutyakajás felnevelésére (angol nyelven), ezért mertem továbbra is azzal etetni. Gyönyörüen felnött, a széklete mindig rendben volt, zabálta a kaját, nem kellett tömni. Egy tündéri, vidám, szelíd madár lett belöle, nem érzem úgy, hogy elrontottam valamit a felnevelésekor. Most is itt ül mögöttem a székem támláján, úgy szunyókál... :o)

Előzmény: Törölt nick (2350)
veggie83 Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2351

Olyan szeretettel írsz róla a blogodban. :) vigyázz rá nagyon, és azt nézd hogy ő egy madár, magevő, és hogy mi a jó neki.

Egyébként ki fogadja majd be, ha visszajönnek a kutyáid?

Előzmény: Kakastavi (2348)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2350

Nincs hozzá szokva...

Lehet meg is viseli a bélrendszerét. A kutyakaja a kutyának, a magok a gerléknek! 

Alap dolgokat nem tudsz a gerletartásról, ilyenkor először olvass utána! 

Előzmény: Kakastavi (2349)
Kakastavi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2349

Már régóta nem eszi a kutyakaját, ez a hátrálás csak pár napja jelentkezett, kukorica és magok evése után.

Előzmény: Törölt nick (2347)
Kakastavi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2348

Ja, a napraforgót sem eszi, pucolva sem, pedig azt olvastam, hogy az a balkáni gerle egyik kedvenc csemegéje. Már két hónapos, közel egy hónapja az apró magokon él. Meg fött kukoricán. És idönként a felkínált tyúkhúrból is csipeget.

Előzmény: Kakastavi (2345)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2347

Kutyakaját adsz egy galambfélének? 

Ez kb. olyan mintha egy csecsemőt először megtömsz kemény kukoricával majd lenyomsz pár követ a torkán...

Igymár érthető a hátrálás, a kutyakaját próbálja meg visszaöklendezni, de mivel az ragacsos (tapasztaltam mert szarkát neveltem vele) igy nem tudja kiköpni, kihányni. 

Attól mert megeszi még nem biztos hogy jó neki. 

A galambfélék nem mindenevők, kifejezetten magevők, kemény magokra van szükségük plusz 2-3 miliméteres kavicsokra melyekkel megőrli, zúzza a magokat. 

Azért mielőtt gerlézni keztél volna utánna olvashattál volna, mert igy hamarosan a földön találod a szeretett tubidat.

Csodálom hogy szerencsétlen madár fel tudott nőni:/

Kukorica, búza, napraforgó, köles és egy szatyor finom sóder. Na ezt vedd meg és ezt add neki. Plusz vizet természetesen.

A kutyakaját pedig add a kutyáidnak...

Bocs de ez kicsit durva...

Előzmény: Kakastavi (2343)
veggie83 Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2346

Te írtad hogy kínálgattad emberi kajával ... de az jó, ha ő magától sem eszi meg. Nálam a fiatal kacagók önállóan először csak kölest esznek. Majd megeszik később a kukoricát, napraforgót búzát is.

Próbáld ki a tojásos lágyeleséget, szerintem használna.

Előzmény: Kakastavi (2345)
Kakastavi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2345

Nem kap emberi kaját, egyedül a tarhonya az, amiért meg van bolondulva, de csak ritkán jut hozzá... Mióta végre hajlandó önállóan enni, mindenféle magokat csipeget, homokos-kavicsos föld is van elötte. Szépia is, minden, ami kell. De sajnos nagyon válogat a nyavalyás, nem eszi a búzát és a száraz kukoricát. A dara sem kell neki, csak a köles és egyéb apró magvak. Egyébként a konzerv kutyakaja nagy része gabona, csak kis százaléka hússzármazék. Csak addig kapta, amíg nem evett önállóan.

Előzmény: veggie83 (2342)
veggie83 Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2344

most magamat idézem és javítom:

"semmi sincs benne, ami nem kell" = semmi sincs benne, ami neki kell ...

elírtam :)

Előzmény: veggie83 (2342)
Kakastavi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2343

Nem vagyok nagy madárszakértö (kutyáim vannak, azokhoz jobban értek :o)), de nekem úgy tünik, hogy minden rendben van vele, a széklete is normális. Most alaposan átkutattam az internetet információért és érdekes dolgokat találtam: lehet betegség, de az is, hogy valamitöl meg akar szabadulni. Én ez utóbbira tippelek, talán összegyülik a kaja a nyelöcsövében, nem megy le apránként. Elöször föttkukorica-evéskor csinálta a hátrálást, elég nagy szemek voltak. Azután pici magok csipegetésekor, de gyorsan evett, talán az volt a baj. Ma viszont hasonló sebességgel beburkolt egy szép adag párolt tarhonyát mindenféle hátrálás nélkül, igaz, elég vizes volt a tarhonya, jól csúszott (lemostam róla a sót-borsot-olajat). Eddig csak evés után (a reggeli órákban) csinálta a hátrálást, ha idegrendszeri tünet lenne, akkor gondolom, bármikor elöjönne. A gerléknél létezik ilyesmi, hogy nyelöcsö-szükület?

Előzmény: Törölt nick (2341)
veggie83 Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2342

Szia!

Belenéztem a blogodba, hátha többminden kiderül a madárkáról. És nem túl jó dolgokat olvastam. Idézlek:

"Két napja még reggel-délben-este teletöltöttem kutyakajával a madárkám begyét, ...  Helyette kínálgatom mindenféle itthoni kajával a magok mellett, eddig a fött édes kukorica és a pirított tarhonya jött be nála (ez utóbbi aratta a legnagyobb sikert!), a fött tojás, fött rizs, fött sárgarépa, fött levestészta, zsemlemorzsa, reszelt sajt nem volt nyerö…"

Azt kell mondjam, hogy ááááááááááááááááááááááá ... a gerlék magevők!! Lágyeleséggel kellett volna felnevelned. A szülei begytejjel etetik a kis gerléket, majd később puhított magokat adnak nekik. Ők nem húsevők! Házi kosztot sem szabad nekik adni. Attól hogy megeszi, nem tesz neki jót, ezek emberi kaják, semmi sincs benne, ami nem kell.

Búza, kukorica, köles, cirokmag, fekete napraforgó, vagy egyéb magok, ami kellene neki. Egy nagy adag homokkal, sóderrel, aprókaviccsal, szépiával kiegészítve.

A lágyeleség pedig főttojás összetörve, kukorica vagy búzadarával keverve.

Valamint kellene neki valami vitamin is, mert szerintem hiányozhat neki.

Ha emberi kaján tartod meg fog halni. Csoda hogy a hús kúrát túl élte.... gondold ezt át szerintem, még semmi sincs veszve. :)

1 hónaposan már önállóan kezdenek enni, most kezdheted rászoktatni a magokra.

Előzmény: Kakastavi (2338)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2341

Olykor tüsszentenek, de attól mert halkat attól még lehet valami betegség jele. 

Bár nem szeretném az ördögöt a falra festeni. 

Ürüléke normális?

Előzmény: Kakastavi (2340)
Kakastavi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2340

Nem vettem észre semmi más fura viselkedést, ügyesen repül, ugrik, sétálgat. De ma a tolatást sem csinálta, reggel megitattam evés elött, talán az segített? Néha szokott tüsszenteni, csak olyan halkan és finoman, gondolom, az még nem kóros, a madarak is tüsszentenek olykor, ugye?

Előzmény: Törölt nick (2339)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2339

Hát az biztos hogy nem normális viselkedés ha egy madár tolat!

De nem vettél észre más viselkedést ami furcsa lett volna? Fejét furán mozgatná, lépései mennyire stabilak stb.

Lehet ez egy idegrendszeri probléma is. 

Előzmény: Kakastavi (2338)
Kakastavi Creative Commons License 2012.09.08 0 0 2338

Sziasztok! Balkáni gerlével kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, de ilyen fórumot nem találtam, viszont azt olvastam, hogy eléggé hasonlít a viselkedésük a kacagóval. Az én kismadaram most 2 hónapos (4 napos kora óta nevelgetem) és az utóbbi napokban fura dolgot csinál evés közben: hátrafelé tolat! Fióka korában akkor tolatott, amikor teleette magát, de most pici magok csipegetése közben is tolatgat, söt, egész hosszan gyalogol hátrafelé, a múltkor teljesen behátrált a számítógépem kábelbábele közé, alig tudott kikeveredni onnan. Arra gondoltam, hogy talán vízhiánya van, gyakran kínálgatom vízzel, de alig iszik. Egyébként teljesen egészségesnek tünik, vidám és jó étvágyú. Szerintetek mi lehet a gond vele?

Gerlice blogja: http://www.kakastavihusky.com/Blog/index.php/gerlice/

capricorn18 Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2337

Szia
Válaszoltam

Előzmény: Törölt nick (2336)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.06 0 0 2336

Szia Krisztián! Írtam mailt. )

Előzmény: capricorn18 (2332)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2335

Csak nem az enyémet adod tovább?

Előzmény: kz.zo (2334)
kz.zo Creative Commons License 2012.09.05 0 0 2334

Pesten eladó egy enyhén gyöngyös hím, mandarin kacagó gerle.

kikifeny Creative Commons License 2012.09.02 0 0 2333

Sziasztok! Fejér megyében keresek kontyos és kék kacagó gerléket. Elérhetőséégeim: folti001@freemail.hu

capricorn18 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 2332

Sziasztok
Valaki nem hoz Monorra a börzére ivarérett tarka (babos) hím kacagó hímet?

sjohn Creative Commons License 2012.09.01 0 0 2331

Hallom:-))

Előzmény: veggie83 (2330)
veggie83 Creative Commons License 2012.09.01 0 0 2330

Esznek :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!