"A fiúk öten voltak, a legidősebb is csak 10 éves, a gyerekeket szüleikkel együtt beidézték a rendőrségre, de eljárást nem lehet indítani ellenük, mert egyikük sem éri el a büntethetőség alsó korhatárát." Megoldás? Skóciai minta! Büntethetőség 8 éves kortól!
Ez mondjuk tényleg érdekes. Annyit hallani, hogy "bezzeg régen egy-két atyai pofonnal helyre lehetett tenni a büdös kölköt", hogy az ember már-már azt hiszi, hogy régen egyfolytában verték a gyerekeket. Sőt, szinte csak veréssel nevelték őket. :) Pedig szerintem nem ez volt. Hanem inkább az, hogy rendesen voltak nevelve a gyerekek, és csak ha valami nagyon csúnyán csináltak (pl. kezet emel az anyjára), akkor kaptak egy sallert. Aztán persze elmagyarázták nekik, hogy miért is kapták azt (merthogy nem árt elmagyarázni azt is, hogy miért kapta). Szerintem...
A szülőket előveszik kiskorú veszélyeztetése bűncselekmény miatt? Ezt kellene ugyanis, a kis pöcsöket pedig intézetbe.
Bár úgy tudom, a rendőrség fél eljárni azzal az etnikummal szemben, amelyik már tízévesen csoportosan baszik. (Ha az én gyerekemmel tették volna, többet már egyikük sem dugna...)
Kérdés, hogy régen mi tartotta vissza a gyerekeket a komolyabb csínytevésektől. A körmöstől való félelem, vagy az, hogy otthon megtanították neki (rendesen, nem állandó veréssel), hogy mit szabad és mit nem. Ha az előbbi, akkor talán valóban ilyen egyértelműen kijelenthető, hogy annak visszaállítása megoldaná a problémát. Ha az utóbbi (is), akkor nem valószínű, hogy elérnénk a kívánt hatást.
Ne hülyéskedj már, az olyan liberális dolog, nem, szeretni a gyereket? :-( Ütni kell, nem szeretni, attól lesz ember. Basszus, mennyit verhették ezeket a hozzászólókat gyerekkorukban, hogy ennyire "normális" felnőttek lettek??? :-((
Nem igazán értem, mit akarsz ebből kihozni. Azzal, hogy börtönbe teszed a gyereket is meg a szülőt is, azzal nem fog megoldódni semmi. Bár mindig mondom, kényelmesebb a tüneti kezelés, mint a problémák gyökerének kezelése. (Arra időt és sok munkát kell fordítani, az meg nem dívik manapság) Ha valami nem jól működik, hozunk rá törvényt, büntetünk, szankcionálunk, mer' az köll a népnek, az a divat. Vagy hogy gondoltad?
fenntartom, hogy még kiderülhetnek dolgok az ügyben, de jelenleg a következőkre jutottam:
én megértem, hogy a gyerekekt nem lehet büntetni, mert kicsikék a kis édesek én megértem, hogy a szüleiket sem, mert mi közük ahhoz, hogy a gyerekek csoportos nemi erőszakkal szórakoznak én megértem, hogy a pedógógusnak semmi felelőssége az ügyben, mert nem az orra előtt csinálták, hanem elbújtak én megértem, hogy az iskola már le is zárta az ügyet, mert mi közük hozzá, és csak nem bánthatják az édes kicsi gyerekeket
de valahogy azt is megérteném, ha a kislány szülei (vagy ha tanultak az esetből, akkor kiskorú testvérei/barátai) mondjuk levágnák az öt srác farkát, és feldugnák a felügyelő pedagógus meg az igazgató seggibe tetszőleges elosztásban.
..az ötlet nem rossz, csak azok a jogvédők...azok aztán felháborodnának rendesen...igaz, az ő gyerekük svájcban tanul, egy szigorú koleszban ....hihihi...
míg a tettesek és szüleik(!!!) ülnek (nem 10 évet hanem többet), addig esetleg adhatnál lelki segélyszolgálatot a kislánynak...úgyis látszik, hogy van időd okos gondolatokra....de a gyakorlat más mutat és a sok gondolkodó teóriái sorra dőlnek be...lásd válság, integráció, liberális nevelés, liberális közbiztonság
Gyerekekkel foglalkozom '75 óta. Bizony mondom néked, nem nagyon volt mit eltitkolni akkoriban. Az értékvesztett társadalom -a piacgazdaság hozadéka - nagyon is hat a gyerekekre, hisz a szülők eltévedtek ebben a fene nagy útvesztőben. Többségük úgy gondolja, akkor szereti jól a gyerekét, ha anyagilag mindent előteremt számára. Szabálykövetés? Jó is lenne. De a felnőttek világa sincs igazán tisztában azzal, milyen szabályok mentén kellene most élnie, nevelni.
A média lélekromboló hatását illetően nincs köztünk vita.
210. § A 197-198. § és a 200. § alkalmazásában a tizenkettedik életévét be nem töltött személyt védekezésre képtelennek kell tekinteni.
Miért nem lehet a lány az elkövetö a védekezésre képtelennek tekintett fiúk sérelmére?
Egyébként megjegyzem, hogy a befejezett tényálláshoz sem feltétlenül szükséges penetráció, a kísérlethez pedig elegendö az elkövetés megkezdése vagyis pl. ha megállapodás után levetköznek.
Én nem azt mondtam, hogy a gyereket bezáratni csak azt, hogy kiemelni környezetéből és talán ennek lenne némi hatása szülőre, gyerekre. Majd bizonyos idő elteltével megvizsgálno, hogy történt-e változás. Azért valami szankciónak csak lenni kéne. A szülőnek is gyereknek is dolgoznia kéne, azért, hogy rendbe jöjjenek a dolgok. Ha meg nem dolgoznak rajta, akkor talán jobb is, hogy nincsenek együtt.
Nem az ún. értékektől lesz a gyerek "jó", hanem attól, ha a szabálykövetést a) megtanítjuk neki b) képes alkalmazni.
Mindig is voltak az a)-nak nem megfelelő, azaz hanyag szülők és mindig is voltak a b)-nek nem megfelelő, "neveletlen" gyerekek, ne adj isten szociopaták.
Amiért a "régen jobb volt" érzése kerít hatalmába minket, annak több oka van: - mert a diktatúrában ezeket az ügyeket szorgosan eltitkolták - mert a diktatúrában a rentitenseket eltették az útból - a média nem hatott ilyen erővel a gyerekekre. Ezen kívül az idő is megszépít mindent.
A feleségem szerint büntethetetlenség ide vagy oda, kötelező eü. vizsgálatként mindegyiknek be kéne iktatni egy-egy végbéltükrözést, aztán azzal elengedni őket, hogy a legközelebbi balhénál megkapják a párját. Én pedig egyetértek az asszonnyal.
Ember, neked sem ártott volna annak idején ilyen terápia...Amit te itt röptében felvázoltál, az színtiszta szadizmus. A gyerekeket nem ütni kell, hanem nevelni, szeretni. Elsősorban otthon. Ez a szerencsétlen nemzedék értékvesztett világban nő fel, attól ilyen zavaros, zaklatott. A mi urunk a pénz - s ez fontosságában mindent maga mögé utasít.
Már megint semmit sem tudunk az ügyről, de kurva okosak vagyunk. Van egy hír, ami több, mint kétséges, tíz éves fiúk ugyanis cigányként sem képesek erőszakolni, legfeljebb tárggyal. Amúgy ez nem cigánykérdés, minden bűn előfordult köztünk, fehér gyerekek között is anno.