Mivel már 1000 érdi fórumon közgazdászik mindenki, gondoltam jobb, ha egy helyen vannak ezek a dolgok és nincsenek szétoffolva az egyéb helyi érdekű topikok.
nem szándékozom ugyanazt a vitát sokadszorra lefolytatni, így csak annyit jegyzek meg, h a tulajdonos én vagyok és nem TMA.csak a miheztartás végett.
másrészt, te mondtad, h a cinizmus ellen küzdesz-na most, vagy ne mondjad vagy küzdj ellene. az nem küzdés, h az eleve nem szimpatikusakat leosztom. az volna férfias tett ha ott is sertepertélnél ahol ahhoz bátorság is kell.ene.
A helyi sajtóról: mindenki számoljon el a saját lelkiismeretével. Nekem az tiszta, mert évek óta ugyanazt képviselem (sajtón kívül vagy 40 éve). A sajtón belül létezik bizonyos szolidaritás. Ezért nem érdemes egymásnak ugrasztani a hasonló szellemiségűeket. Nem is megy. A közszolgálatiság mit jelent szerinted? És a függetlenség? Létezik független sajtó? (Szerintem nem) Független az a sajtó, amelyik a tulajdonostól függ? Független az a sajtó, amelyik a hirdetőktől függ? És sorolhatnám.
egyetértettem én is vikivel. itt is meg még sok mindenben. örültem annak is, h tökre mást mondott mint a 8 év alatt, ellenzékben. gondolom, ezzel ti nem foglalkoztok (lásd még: minibálbér), az ő szájából minden más de én ennek most örülök.
kérdésem azért volna: az is része a cinizmus elleni küzdésnek, amikor pl. 'tűröd', h lenyeljék a helyi sajtót és ott a haver hetente hazudhassa, h ő közszolgálati és független? vagy csak a baloldali nihilizmus és cinizmus ellen küzdesz?...
erre és 527-re egyben: ez igaz, bár eddig sem a társasági adó volt a rákfene hanem az osztalék adó, ami után még járulékozni is kell. Az meg marad-szal, jó ez, de ha ahhoz nyúl hozzá az jobb lett volna.(meg újra: mivel kompenzálja a kieső bevételeket? Ez lesz majd érdekes kérdés)
és 527: mondjuk ez sztem nem igaz. Miniszterből kevesebb de ez bőven kompenzálva van államtitkárral. 54 az rengeteg. De mondjuk ezen nem múlik semmi-ettől lehet jó is meg rossz is amit tenni fognak.
sztem azért nem kell egy hét után komplett jövőképet várni. Ahhoz képest, amit előtte csináltak két napig abszolút üde színfolt volt viki beszéde. Én perpill azzal is kiegyeznék ha ezeket amiket bejelentett kiis bontaná, h mit és hogyan képzel, és főleg, h miből, kiknek a terhére. Az meg, ha a gazdagoknak kedvez sztem túlzás-a középosztálynak azonban igen. És mint önmagát oda sorolónak ezt jó iránynak tartom, éppen ideje volt. :D
Azt nem tudom, hogy nekem jobb lesz-e. De idáig minden új banda csak a terheket növelte. Minden rizsa, parasztvakítás ellenére. Mert adtak egy kicsit nagy hangon, oszt addig csűrték, hogy más úton többet vettek el.
De azt már tudom, hogy közvetlen rokonom, aki most a minimálbér közelében dolgozik egy állami cégnél, a Postánál, az bukik. Biztosan és sokat. Nem azért kap minimálbért, mert adócsaló szellemi szabadfoglalkozású. Egyszerűen ennyit fizet a Magy. Kir. Posta. Ha még 15%-ot levesznek, meg a kis pénz is adózik, az totál bukta. Talán a közüzemi díjak befagyasztása valamit kompenzál. De az is csak ideig-óráig fog működni. Mert nincsen ingyenebéd!
Nem tudom, mit írtál, de egy valami kikívánkozik belőlem. OV mondta (attól még lehet igaz): a legrosszabb dolog ma a nihilizmus és a cinizmus. Ezek ellen minden erővel küzdeni kell. Én már hosszú évek óta ezt teszem.
De nem hallottunk pl. a helyi iparűzési adóról sem. Minden marad a régiben?
De az megnyugtat, hogy szolidáris lehetek a leggazdagabb legfelső réteggel. Nekik sem kell többet fizetniük mint a minimálbéresnek. Ugyanúgy 16 a százalékuk.
Szerintem rengetegen nem a pénzért dolgoznak, hanem azért, mert úgy gondolják, jó ügyért küzdenek. Ez hihetetlen? Lehet, hogy neked az, nekem nem. Én hosszú évekig saját pénzemet fektettem hasonló ügyekbe, és nem is gondoltam arra, hogy ez visszajön. Nem is jött vissza. Ma is ezrek dolgoznak pl. a Magyarok Szövetségében ingyen. A Fidesz támogatói a kampányban ingyen, és mindenféle ígéret nélkül dolgoztak. Nem kaptak pénzt, csak azt, hogy győztek. Ez szerinted semmi? Sokszor leírtam már: a lélek legalább annyira fontos, mint a pénztárca. Sőt...
Abban teljesen igaza van a Zorbánnak, amit nem mondott most ki.
A magánvállakozások fellendítésére gondolok.
Mert aki igazán értékes szakember, az ezerszer jobban meggondolja ezek után, hogy az államhoz kösse az életét, vagy a versenyszektor feltételeit válassza.
Gondolom nem lep meg, hogy nekem tetszett. Ott kezdtem el röhögni, hogy a kielégülések meg titoktartás és hasonlóért ki lehet fizetni a teljes összeget, de 98% adóval :D:D:D:D A sok elvtárs most kapott infarktust :D:D:D
Akárhogy olvasom az Orbán csomag (esetleg orbáncsomag, vagy Orbáncsomag ?) 29 pontját, nem találok benne jövőképet az olyan kis apró nüansznyi gondokra, mint a nyugdíjrendszer, a nagy állami bukók mint a MÁV, a Társadalombiztosítás, az egészségügy teljes vertikuma.
Tudom, hogy ez kekeckedésnek hangzik, de így pár évvel a nyögdíj elött személyes érintettség folytán kiváncsi vagyok.
Mert az nagyon jó, hogy kábíthatom magam saját kisüstivel, ami állítólag jó a keringésnek is, de mi lesz a sörivókkal?
A könyvelőm meg készül felmászni a Szabadság hídra, hogy levesse magát. Mert éhen marad. Olyan egyszerű lesz az adózás, hogy egy söralátéten mindenki megcsinálja magának.
Oszt egy olyen profi és sokat tanult embernek ez megoldhatalan lelki törés.
Tegyük fel, örökölsz 100-at. Ebből most leadózol-illetékezel 25-öt (nem tudom a mértékét). Kezedben marad 75. Szinte biztos, hogy elköltöd (házra, autóra, bármire). Ami munkahelyet teremt az a 75. A munkahelyteremtésből és a termelt áruból lesz adó.
Eltörlik az adót-illetéket. Marad neked 100. Ezt a 100-at költöd el. Ez a 100 teremt munkahelyet és adóbevételt. A 75 és a 100 közti különbség az, amit az állam látszólag elveszít. De szerintem csak látszólag, hiszen növelte a munkahelyek számát és ezzel az adóbevételt.
A sztori ott sántít, hogy hazánkban jellemzően ingatlant öröklünk. Ez azért egy kicsit másik történet. De nem nagyon. Ha marad az ingatlan, akkor ingatlanadót továbbra is fizetnek érte. Viszont gyakran az illeték kifizetése és az örökösök osztozkodása miatt kell eladni az ingatlant. Ez így viszont ingatlanból származó jövedelem, ami már nem öröklés, és ugyanúgy le kell adózni (ha csak nem egy másik ingatlanba ölöd a pénzt).
egyrészt nem magyar. oké, számottevő részesedése van benne magyaroknak de azért ez egy nemzetközi rt, többségben nemzetközi kézben lévő rv-kel. és azért lehet kaszagép, h legyen egy magyar multi is.
Egyébként a vállakozásom pénzügyeit egy távoli kisváros takarékszövetkezete intézi. A nagy pösti hasonlóknál töredék áron. Mivel neten megy minden, nincs jelentősége a telephelynek. Van Pesten, meg több környékbeli helyen irodájuk. Magánban elmondom, akit érdekel.