Mi módosíttattunk egy-két dolgot a lakásban, és ott derült ki, hogy jaaaa, ez a fal nem olyan anyagból lesz, mint amit a műszaki leírásban van, jaaaaaaaa, és a falak sem 10 centisek, csak 8! Meg jaaaaaaaa, a konyhában a szerelőfal (vagy mi) is sokkal nagyobb, mint az eredeti alaprajzon.
Jaaaa, és hogy erről nekünk nem szól senki!!!!
A végén kiderül, hogy igazából az nem is a mi lakóparkunk, mert azt áttették Debrecenbe.
Nem tudom, hogy mire számítsunk még.
És szerintem nem egyértelmű az sem az előszerződésben, hogy most akkor ha változik az Áfa, akkor változik-e a lakásunk ára...
Merthogy oké, hogy benne van, hogy a mindenkori áfának megfelelően, de a pontos összeg is le van írva. Vagy az cseppnyit se számít?
Én is voltam az építkezésnél tegnap (9.-én), de képet nem csináltam.
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én aggodok egy kicsit! Azt szinte biztosra veszem, hogy a válság ellenére megépül a ház, de félek, hogy ott is spórolni fognak, ahol nem lenne jó. Egy példa: a műszaki leírás szerint a lakások közti falat "24 cm vastag mészhomok hanggátló téglából" kellett volna csinálni. Ezzel szemben öntött vasbetonból készült! Én nem mondon, hogy ez rosszabb, bár egyik anyagnak sem ismerem a hang- és hőszigtelő jellemzőit, de nem erről volt szó! Ha változtatnak valamit minket nem kellene értesíteni?
Ezek nagyon jó hírek, ha így haladnak az első ütemmel, akkor reméljük, hogy tényleg el tudják kezdeni márciusban a C,D épületet. Jó lenne, ha mégis tudnák tartani a decemberi átadást. :-)
Csatoltam pár képet is az építkezésről, és direkt Neked a B102-ről .:) Szépen haladnak.
A C és D márciustól van betáblázva hivatalosan, de azt még akkor mondták, amikor úgy volt, hogy december végén van az átadás. Úgyhogy szerintem nem kell aggódni! :)
...Sziasztok!
Egy másik lakóparkból vagyok.
Arra kérlek benneteket, hogy ha tudtok, küldjetek képviselőiteknek pár sort a bevezetendő (feb. 16-án akarják megszavazni!) Áfa növeléssel kapcsolatban. Minden bizonnyal egységes az adv. szerződés, így nektek is az szerepelhet benne hogy mikor folyósít a bank akkor kell az akkori áfa törvény szerint fizetni. Így jelentősen akár milliós nagyságrenddel is növekedhet a vételár. Úgy hiszem, ha sokan jelezzük, akkor a megszavazás napján, talán pár képviselő felszólal és úgy szavazzák meg hogy az korrekt legyen, azaz életbe lépése után kötött adv. szerződésekre vonatkozzon. Köszönöm hogy elolvastátok, és ha léptek ez ügyben, mely közös érdek.
Köszönöm
Mi vettük meg még (egyelőre előszerződésünk van) tavaly a B102-es lakást. A topikot most találtuk meg, gondoltuk beszállunk mi is. Úgy tudjuk, hogy már szomszédaink is vannak.
Mi most voltunk szombaton. B épület III. emeletén dolgoznak nagyon. Vagy legalábbis gondoljuk, hogy dolgoznak, mert haladnak, de persze szombaton és este már a lélek se jár arra. Csak mi. :)
Nekünk van már szomszédunk? Mármint itt a fórumon.... B I/4...
Valamelyikőtök járt arrafelé mostanában? Elkezdtek építkezni most az ünnepek után újra? Mert én azt gondolnám, hogy nagyon hideg van most hozzá, de hátha. És ahhoz messze lakunk, hogy sűrűn kijárjak :-( , pedig szívesen mennék.
Bocsi, elkövettem azt a hibát, hogy a reggeli kávém előtt írtam és töltöttem fel a képeket, amikor még nem vagyok teljesen magamnál :-)
Egyébként azt így sem tudom mikor költözünk, mert a december végi műszaki átadásból lett március végi, de azt mondták ez csak a biztonság kedvéért lett módosítva, lehet, hogy meglesz decemberben. Gondolom ehhez kéne az is, hogy végre jó idő legyen és ne ekkora fagy. Azt viszont sajnos láttam, hogy a mi részünk kicsit le van maradva hozzátok képest.
Gratulálunk a lakáshoz, akkor várjuk, ha van bármilyen új infomáció.