Kb. 47% esélye van az AQ-nak a 33 ellen. (A Ti esetetekben 46.33% vs 53.18%, 0.49% osztozás)
Valószínűleg hosszú távon az Octogonon is a jobbik lap fog nyerni. Csak az Octogont senki sem hitelesítette, senki sem felügyeli, így lehet benne programozói hibából vagy "sumákságból" eredő eltérés a statisztikától.
Mikor játszottál jó játékossal? :D (Bocsi Lajos:))
És ráadásul pont az egyik parti közepette írtam Lajosnak, hogy az Octogon Pokeren egyáltalán nem biztos, hogy a jobbik kézbeosztott lap nyer, erre tessék, a falra festettem az ördögöt, legalábbis ha Lali szemszögéből nézem a dolgot :-) Mondjuk az AQ vs 33 az pont egy olyan laptalálkozás, ahol az AQ-nak kb. 40% esélye van nyerni, szóval ott még annyira nem irreális a nyerés. Szurkolok Lajosnak a bajnokság hátralevő részében, de most - ha nem haragszik - nagyon örülök, hogy rögtön az első mérkőzésemen nyerni tudtam, és egy ilyen jó játékos ellen diadalmaskodtam.
Mondjuk egy értelme lenne a dolognak :D, annak lenne nagyobb esélye, aki kevesebbet "szólogat be" a többieknek. Így lehetne hosszabb távon szavazóbázist gyűjteni.
- Minden mérkőzés álljon 4 partiból, mint tavasszal!
- A pontozás legyen a következő: győzelem 3 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont.
- Két játékos azonos pontszáma esetén először az egymás elleni eredmény, aztán a több győzelem döntsön, ezzel is ösztökélve a játékosokat arra, hogy a győzelemre hajtsanak akkor is, ha már kellő előnyük van. Ha a második szempont sem hoz eredményt, akkor a partik különbsége dönt; ha ez sem, akkor szavazással döntsük el a sorrendet!
- Ha első- és másodosztály elindításához kellő számú ember gyűlik össze, akkor ...
- ... ha a másodosztály egységes, akkor ne legyen osztályozó, hanem jusson föl az első 2 helyezett az első osztályba, az első osztály utolsó 2 helyezettje pedig essen le a másodosztályba!
- ... ha a másodosztály kettéosztott (lásd: tavasz), akkor a másodosztály 2 első helyezettje jusson föl, a másodosztály két másodikja pedig játsszon osztályozót az első osztály hátulról 3., illetve 4. helyezettjével (a jobbik a hatulról 3.-kal, a rosszabbik a hátulról 4.-kel)!
Ennyi, de még mielőtt valaki nekem ugrana, hogy akkor rendezzem meg én a bajnokságot, csak szólok, hogy több ok miatt nem lehetséges.
Turn leosztva: Jpikk; 6treff; Qtreff; 4káró hg66 hívott (400) BadBoy65 (néző): "vagy pl KK kézben több volt benne szerintem" Teresa megadta a hívást (400-ig) Teresa: "bad boy legalább mondja"
River leosztva: Jpikk; 6treff; Qtreff; 4káró; Jkáró Teresa: "igaz nem értem:D" hg66 passzolt Vandorhold (néző): ":))" Teresa hívott (215) hg66 megadta a hívást (215-ig)
Terítés: Kassza (2,430)
Teresa megmutatta lapjait: 6pikk; 4treff hg66 megmutatta lapjait: Kpikk; 6káró Teresa: "g" hg66 nyert 2,430: Két pár Bubi és Hatos, Király kicker-rel BadBoy65 (néző): "g" hg66: "k"
Most már inkább nézzünk előre és azt vitassuk meg, hogy milyen legyen a következő szezon lebonyolítása. Ebben az egyik lényeges szempont, hogy egy meccs hány partiból álljon és milyen legyen a pontozás.
Valóban semmi köze egymáshoz (Sign), de még rá sem húzható erre a pontozásra, hiszen itt nem azonos a pontszám jár 2-0-ra és 2-1-re, pedig amit Te írsz ott mind2 esetben 3, illetve 0 pont járna.
Úgy kell tekinteni, h ez is egy pontozási lehetőség és nem az a lényeg, h igazságosabb-e vagy sem.
Mert nyaralni voltam, nem volt időm rá. (ami persze magánprobléma)
- Nem akartam hosszú meccseket a nyári időszakra, így akár 2 parti után be lehet fejezni egy meccset.
A 2:0 és 1:1 rendszerű bajnokságban is befejeződik 2 parti után a meccs.
- A 2-0 utáni 3. partiba legtöbbször a hátrányban álló már beleszarik, így az szinte felesleges időtöltés.
Ez elég baj, mert a mostani rendszerben ezzel a logikával meg 1:1 után fog mindenki beleszarni, mert ugyanúgy csak 1 pont változás következhet be az életében, mint hogyha 2:0 után hajtana egy esetleges 2:1-ért, vagy épp egy 3:0-ért.
- Eddig szinte mindig a nyert partik száma alapján voltak a pontok, most ki akartam próbálni mást.
Ezt megértem és továbbra is annak a híve vagyok, hogy a szervező diktatórikusan döntsön, mindenféle belepofázással szemben! Ezért csak kérdezek, nem törekszem szabálymódosításra.
- Nem volt kivel megbeszélni a dolgokat, a játékosok pedig sürgettek, hogy mikor kezdődik már.
Szerintem Pillangó pontozása igazságosabb, mint amit te felvetettél. A fociban is úgy van, hogy nyerhetsz 20:0-ra is meg 1:0-ra is, de mindkettőért 3 pont jár.
Ezzel semmi újat nem mondtál, ez eddig is így volt, ezért írtam:
"ugyebár a 2-1 nem mond erről semmit"
Hosszabb távon azért, tehát mondjuk egy bajnokság végére azért ritkán lesz bajnok valaki érdemtelenül, ezt jelképezte a 3000 asztal ("2000-1000-rel a tudásszintet").
A sok 2-1 eredmény (vagy mondjuk 3-0-ás, 1-2-es, 0-3-as eredmény) fogja kiadni a nem érdemtelen bajnokság végeredményét, vagy mondjuk a 2000-1000-es (képzeletbeli) eredményt.
Mint amit betettél 2 partit a Peti meccséből azért jól látható, hogy a jobb lap is szokott nyerni. Persze azt elhiszem, ha elvesztesz egy flopon all-in-t 70%-ról, az az adott ellenfélnél nálad úgy jön le, hogy nyerned kellett volna.
Bad olyan 2-1 es meccseket vesztettem el, és más is amiket 3-0 ra kellet volna nyerni. A tudásszintnek semmi köze hozzá . Tudomásul kell venni,hogy vannak olyan játékosok akiket nem lehet dobatni semmi áron se , és végül nekik lesz igazuk mert nyernek :-))
A 2000-1000-rel a tudásszintet próbáltam valahogy érzékletesebbé tenni, mert ugyebár a 2-1 nem mond erről semmit. Igy van ebben a rendszerben 2-nél vége van, mint ahogy írtam is a (képzeletben) lejátszott 3 egyenrangú asztalnál egyáltalán nem mindegy, hogy milyen sorrendben játszódnának le az asztalok, tehát 1-el több a szerencsefaktor.