Na hát megszültünk :DDD Reggel fél 8-ra jöttünk be, ctg aztán fél 9-kor burkot repesztettek a dokim és a főorvos, (mert konzultálni kellett, hogy kell -e ballon vagy sem) és 10-kor bekötötték az oxitocint :D Kaptam popóba szurit, ami nagyon hatásos volt és bírható - nem volt egy nyikkanásom sem - meg is dícsértek :DDD '4:10-kor kibújt Lilike 3680 gramm és 55 cm :D Annyi, de annyi haja van hogy az csak na :) Gátmetszés volt, 3-4 öltésem van, de azt meg sem éreztem :))) Mindenki nagyon kedves és jó fej. Én egy kicsit fáradt vok, meg fájdogálok, de majd elmúlik :))
én nagyon akartam már szülni, úgyhogy megittam :) megkérdeztem a szülésznőmet róla - mármint a neten keringő klasszikusról, ami ricinus-vodka-baracklé keverék -, és ő azt mondta, a dolog lényege a ricinus (ez ha utánanézel, ősi hashajtó és bélmozgató cucc), meg a barack a rostok miatt, a vodka csak azért kell bele, hogy ne egy nagy foltban álljon össze az olaj a baracklében, mert úgy elég undorító, hanem oszoljon szét, de szerinte minden átmegy a lepényen, úgyho ez csak árt a babának. Szóval mindent összevetve én végülis egy kiskanál vodkát tettem a koktélba, hogy keveredjen el jobban az olaj a baracklében, és ledöntöttem. annyira nem gáz, sokat segít rajta a gyümölcs :) viszont az azonnali hatás helyett nekem hét órával később szülés közben hatott ;)
Sokféle kering a weben, de saját hatáskörben nem ajánlom egyiket sem, kizárólag az orvosal, vagy a szülésznővel konzultálva. Ami az indexesbabak.uw.hu oldalunkon van a szülésindító tippek rovatban az ez:
Bábakoktél-finom: 1 grapefruit, 1 narancs leve és ebbe 1 kiskanálnyi frissen reszelt gyömbér
Meg kene kerdezni Mikoltot, letezik-e, de logika van benne: sok ev alatt valamelyest visszaallhat az eredeti allapota a szulocsatornanak, es ujra nehez lesz kitagulnia. Vagy nem? :)
De remelem, a 2 es fel ev az mindenkeppen benne van :D
Megúsztuk a ballonozást :) Tágultunk :) Még fájások nincsenek, hnap reggel meg kell innom a bábakoktélt és ha nem lesz hatása, akkor hétfő reggel fél 8-ra kell bemenni és burokrepesztéssel szülünk :) ha addig nem jelentkezünk, akkor majd ha hazajövünk írok :)
Szorítunk az iker bébikért, hogy bent maradjanak!!! Nem lesz semmi baj!
értem én, csak nem tudtam hogy van ilyen. Én azt hittem 1X első szülő egy nő. Nem tudtam van ilyen időkorlát. :) Próbáltam is utánanézni (persze csak felületesen) de nem találtam semmit.
Drukkolok mindenkinek, akinek bent kell maradni, azért akinek ki kell jönnie azért :D
drukkolok en is nekik, maradjanak meg bennt legalabb 2 hetig!
kerdesem lenne nekem is :) mikortol szamit elsoszulonek a no? eddig 10 ev volt a ket gyerek kozotti kulonbseg. most tenyleg csak 5 ev? (vagy a szomszedasszony tudja rosszul?)
Lucas: nekem volt ilyen ballonos történet a második szülésemnél. A szüléstörténetem fent van a többi között, de röviden: nem fáj, csak kicsit kellemetlen amikor felhelyezik. Aztán egyszer csak kipottyan, amíg bent van addig tágít, úgy indítja majd be a szülést. Nekem 6 órát volt bent, utána szépen beindultak a fájások.