Ez a téma szinte mindig aktuális. Szinte már az első civilizációknál megjelent, viszont lassan már véget érhetne.
Nem azt mondom, hogy bennem nincs gyűlölet, vagy előítélet.
De szerintem nem normális, hogy különbek tartjuk magunkat másoknál, hogy más népek kultúráját alacsonyabb rendűnek tartjuk.
Persze, nem csak nálunk van ilyen, de azért a ,,fehér erőt" mondtam mivel nem Japánban élünk, de akár azt is mondhattam volna...vagy mondhattam volna az ókori görögöket is, akik szintén lenézték a többi népet...meg még sok más példát is mondhatam volna
Ha kiváncsi vagy rá, azért tiltottak ki, mert egy topicban olyan bődületes marhaságot írt valaki minősíthetetlen stílusban hogy nem hagyhattam szó nélkül, erre kitoltottak.
Érdekes, aki miatt kitoltottak maradhatott,a hozzá szólásában több káromkodás volt mint egy Tarantino filmben....
Igaz én se fogtam magam vissza.
Meg bánni nem bántam meg, büntetésemet megkaptam érte, ennyi, erről kár többet beszélni te ha akarsz, személyeskedhetsz még egy darabig, de nem fogok válaszolni a kötekedésedre.
"Te lehet, hogy nem de hidd el, nagyon sokan gondolják úgy, hogy ők a felsőbbrendűek"
Az ilyen felsobbrendusegi erzes a legelterjedtebb a japanoknal,ok minden mas rasszal szemben felsobbrendunek tartottak magukat es meg ma is erosen el ez.
Az indoirániak és az indoeurópaiak közös genetikai hányada jelentős, a bőrszín nem igazán rasszjelleg. Sejtkémiai az eltérés. Ezért nem meglepő, ha az indiaik elfogadása kisebb zökkenőkkel jár. A dravidák viszont nem indoeurópai rokonság.
Te lehet, hogy nem de hidd el, nagyon sokan gondolják úgy, hogy ők a felsőbbrendűek, és a többit hát...van pár ötletük mit kellen csinálni a többiekkel.
Sőt, lehet hogy színesbőrű lesz most az elnök...ejej, már látom amint a fajvédők mondják is hogy: a ,,négerek beférkőznek a tiszteséges fehérek közé...a néger úgy is csak gyapot szedésre jó"
Ezt nem én találtam ki, ez egy bizonyos emberek véleménye, a neten olvastam
Mostanában elgondolkodom azon vajon fajgyűlölő vagyok-e? Megkaptam már egy két embertől itt a fórumon, de nem látom be, hogy az lennék.
Erre akkor jöttem rá, amikor a jó múltkor találkoztam egy néger orvossal. Eszembe se jutott utálni, a legcsekélyebb negatív érzést sem váltotta ki belőlem.
Ismerek egy cigány tanárnőt, pontosabban ott tanít ahol a fiam iskolába jár.
Sosem gondoltam úgy rá mint a társadalom mételyére. Egy kedves középkorú nő akit mindenki kedvel és elismer.
Ezzel szemben pedig "cigányozok" ha pillanatnyi indulataim ott tartanak. Amikor minden napra jut legalább egy dúrva cigányok álltal elkövetett bűntény ami sajtóhírként megjelenik.
Most akkor fajgyűlölő vagyok?
Fogalmazzuk át.
Utálom, az igénytelen, koszos, büdös, ápolatlan, tudatlan, erőszakos, embereket.
Arról én igazán nem tehetek, hogy a cigányság nagy része ilyen.
Változzanak meg, éljenek becsületes tisztességes életet, és akkor nem fogom őket utálni.
Ne akarjon senki meggyőzni arról, hogy az én felelősségem segíteni a cigányok felemelkedését. Nekem sem segített senki, igaz nem is vártam el.
Segíteni csak azon lehet aki változni akar, igaz az meg nem szorúl rá.
Összeségében szerintem nem vagyunk fajgyűlölők.
Hiszen pl. a bűnöző cigányok esetében, nem azt utáljuk aminek születtek, hanem amivé lettek.
Természetes. Ezért furcsálom, hogy a magyar rasszisták "fehéreznek" a romákkal szemben. (Persze azért már találkoztam egy-két nagyon sötét fehérbőrűromával. :-)
Na, azért az ilyen rasszjegyű "magyarok" (kunok, jászok, székelyek (?), azért erős kisebbség már Magyarországon. :-) A legtöbbünk úgy néz ki, mint az átlag közép-európai.
Ilyen kategoria nincs, az indiaiak a kaukazusi csoportnak szamitanak,vagyis feher embernek ,igy a ciganyok is, ahogy a spanyolorszagi spanyol anyanyelvuek is ellentetben a latinamerikaiakkal.
Nem egeszen pl az USA-ban az indiaiakkal szemben semmi rasszi eloitelet nincs,meg a legredneckebb videkeken se. A legmagasabb kozottuk az egyetemet vegzettek aranya es sosem szerepelt meg indiai a bunugyi hirekben miota en az USA-ban elek, legalabbis nem emlekszem ra 16 ev alatt.
Louisianaban folenyesen megvalasztottak kormanyzonak egy masodgeneracios indiait ,pedig ez a deep south ami New Orleans varos kivetelevel erosen redneck allam.