Keresés

Részletes keresés

acibike Creative Commons License 2008.03.16 0 0 204

Na,itt a másik cikkből is néhány infó.

Csak a közeli családtagjai tudták,hogy az elmúlt 6 év alatt mit élt át.Elviselhetetlen fájdalom gyötörte,még a 2002-es Olimpia előtt is néhány nappal Salt Lake City-ben.Az orvosok mindent megtettek, megröntgenezték a lábát de semmit se találtak.A verseny alatt ő nagy fájdalmakon ment keresztül,míg olimpiai bajnok lehetett.

Aztán a következő majdnem 6 évben is elkísérte őt a fájdalom.Volt úgy,hogy havonta 20-30 fellépése is volt,amit egy különleges injekcióval tudott csak végigcsinálni.

Na itt valami olyasmiről van szó,hogy volt olyan időszaka,amikor nem volt neki szabad ülni,csak feküdni,mert ha egyszer is leült volna akkor talán soha többé nem állt volna lábra.(remélem jól fordítottam le,bár picit furának találtam,de akárhányszor végigrágtam magam rajta ugyanez jött ki)Fodrika,tudnál itt segíteni?Talán neked jobban megy:)

2007 nyarán ő eldöntötte,hogy megoperáltatja a lábát,és valami titániumot raktak neki bele,és így próbált mindent elkövetni,hogy a legjobbat hozza ki magából.

A film 2 óra hosszúságú lesz Alexei életéről.Őszinte interjú lesz benne magával a korcsolyázóval,az ő anyukájával, a szerelmével,és trénerével.

acibike Creative Commons License 2008.03.15 0 0 203

Nagyon szívesen!

Legalább itt tudom kamatoztatni,mert máshol nem nagyon van rá szükség:)

Pedig szeretem ezt a nyelvet!

Előzmény: fodrika (202)
fodrika Creative Commons License 2008.03.15 0 0 202
Nagyon szépen köszi a fordítást! Még jó, hogy te tudsz oroszul!:)))
Előzmény: acibike (200)
acibike Creative Commons License 2008.03.15 0 0 201
Holnap majd a másik cikkből is megpróbálok fordítani:)
acibike Creative Commons License 2008.03.15 0 0 200

Ennyit tudtam kiszedni a cikkből:

Yagudin jeges bátorsága

5 nappal az operációja után Alexei Yagudin már Tomsk-ban vendégszerepelt és ragyogóan teljesített saját számában.

Mindössze néhány nappal ezelőtt a korcsolyázó még a műtőasztalon feküdt a krasznodarski klinikán.

Március 8.-án ,éjszaka, Alexei-nek eltávolították a vakbelét.Március 11.-én  ragaszkodott hozzá,hogy elhagyhassa a kórházat,és elrepült szeretett Moszkvájába. 13.-án Omszkban,kollégája show-jában, a nézők és kollégája szeme láttára kiment a jégre.

-Ez hihetetlen,-kiáltott Ilja Averbuh.Mindössze 5 napja operálták,és ő már újra velünk van.Ez egy hőstett és férfias bátorság.

A korcsolyázó viszont nagyon örült,hogy újra alkothatott.

-Számomra sokkal nehezebb volt a kórházi ágyon várni,és semmit se csinálni,mikor fájt a sebem,-mondja Yagudin.Szerencsés vagyok,hogy ismét a barátaimmal lehetek,és örömet okozhatok a nézőknek.Önként vállaltam,és úgy érzem így sokkal gyorsabban gyógyulok, hamarabb formába jövök,és tudom majd folytatni a korcsolyázást.

Természetesen tudom,hogy veszélyes játékot űzök,és negatív következménye is lehet a cselekedetemnek,és számolok azzal is,hogy mit kockáztatok.

A programomon egy picit módosítani kellett:Ilja ragaszkodott hozzá,hogy ugrások és bonyolultabb elemek nélkül csináljam meg.

Előzmény: fodrika (199)
fodrika Creative Commons License 2008.03.15 0 0 199
Na, itt van erről egy újság cikk is: http://tden.ru/articles/bazzar/028339/
Előzmény: fodrika (195)
fodrika Creative Commons License 2008.03.15 0 0 198
Hogy legyen némi jó hír is, az orosz 1-es csatorna készít Yagu-ról egy újabb dokumentum filmet Alexei Yagudin: szerelem, fájdalom és jég címmel: http://www.1tv.ru/owa/win/ort5_shed.popup_shed?shed_id=132968&InZone=0
acibike Creative Commons License 2008.03.14 0 0 197

Hát nem!

Előzmény: alminar (196)
alminar Creative Commons License 2008.03.14 0 0 196
Nem semmi !!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: fodrika (195)
fodrika Creative Commons License 2008.03.14 0 0 195
Újabb hírek:
Úgy néz ki, hogy kedvencünk még sem tudott nyugton maradni és Tomsk-ban már korizott, ugrások és bonyolultabb elemek nélkül. Azt írták akik látták, hogy nagyon szép volt így is, mert csodálatosan adott elő.
http://www.icesymphony.org/icenews/lp-v-tomske/
fodrika Creative Commons License 2008.03.13 0 0 194
Jó a rosszban, hogy tényleg összeszedett valami alhasi fertőzést és emiatt otthon Moszkvában pihen. Mielőbbi jobbulást neki!!!
Előzmény: acibike (192)
fodrika Creative Commons License 2008.03.13 0 0 193
Yagu visszalépett a Japan Open-től, helyette Plushenko vesz részt:
http://www.tv-tokyo.co.jp/japanopen2008/
acibike Creative Commons License 2008.03.12 0 0 192

Ezt nem akarom elhinni!

Ez képtelenség!

Nem térek magamhoz!

Ez a fiú tényleg őrült!

Előzmény: fodrika (190)
fodrika Creative Commons License 2008.03.12 0 0 191
Még annyit, hogy az egyik cikkben írták, hogy sikerült valami fertőzést is összeszednie a műtét során, saját felelősségére engedték ki a kórházból.
Ezt a részemről inkább nem kommentálom! Tudom, hogy fanatikusan imád korcsolyázni és az embereknek örömöt okozni ezáltal és szerinte akkor él, ha érzi a fájdalmat, de miért kell ennyire mazohistának lennie?
Bár mondjuk, ismerve az orosz bulvár lapokat, lehet, hogy ezek is csak pletyik, már mint a fertőzéses rész. Az hogy saját felelőségre jött ki, azt nem hiszem. Maxim Shabalin-nak szeptemberbe volt vakbél műtétje 2 hétig volt vele kórházba, mikor kiengedték csak 1 hétre rá kezdett el újra edzeni és azt is veszélyesnek tartották.
Előzmény: fodrika (190)
fodrika Creative Commons License 2008.03.12 0 0 190
Egy őrült embert szeretünk! Yagu holnap már részt akar venni az egyik showban! Néhány kórházi kép róla: http://www.photoxpress.ru/search/search_base.asp?action_count=2&action_1=word&action_1_oper=AND&action_1_param_1=%D3%E4%E0%EB%E5%ED%E8%E5+%E0%EF%EF%E5%ED%E4%E8%F6%E8%F2%E0&action_1_sub_oper=and&action_2=time&action_2_oper=AND&a
Itt a cikk: http://mediafm.tomsk.ru/?page=news&show=9316&year=2008&mon=3&day=12

Ezek után melegen ajánlom neki, hogy Berlinbe is jöjjön! Különben...
kainkoll Creative Commons License 2008.03.11 0 0 189
Emberek!
Tegnap, tényleg ünnepnap volt orszban? Márc 10.
fodrika Creative Commons License 2008.03.10 0 0 188
Na, annyi javítás van a dologhoz, hogy elvileg 7-10 múlva újra elkezdhet edzeni. Remélem, addig nem fárasztja magát és pihen! Én meg reménykedek, hogy még is láthatom, de csak akkor, ha az orvosok is áldásukat adják rá:)
Előzmény: acibike (187)
acibike Creative Commons License 2008.03.10 0 0 187
Megpróbálok valamit kiszedni a cikkekből!
Előzmény: fodrika (186)
fodrika Creative Commons License 2008.03.10 0 0 186
Annyit tudok, hogy laparascopiás műtéte volt, bár ezt lehet, hogy te jobban ki tudod venni az oroszból: http://izvestia.ru/sport/article3113835/ Ez viszont azért jó hír, mert akkor kb. fele a gyógyulási idő, ezt az angol fórumon egy orvos csajszi mesélte, hogy akkor kb. 2-3 hét a felépülés.
Egy másik cikkben az orvosa azt tanácsolta neki, hogy legalább 1 hónapig pihenjen, erre Alexei-ünk a szokásossal jön, hogy amint lehet, újracsatlakozni szeretne a turnéhoz. Ha jól vettem ki egy másik cikkből, akkor a műtét utáni napon átszállították Moszkvába: http://bishkek.kp.ru/daily/24060/303913/
Őszintén szólva nem tudom mit csináljak (mibe merjek reménykedni) 3 héttel a berlini show előtt. Nagyon szeretném Yagu-t látni, de azt még jobban szeretném, ha meggyógyulna! Mondjuk, nem kergetek leányálmokat, hogy egészséges lesz meg ilyenek, mert annyit úgy se pihen.
Előzmény: acibike (185)
acibike Creative Commons License 2008.03.10 0 0 185

Szia Fodrika!

Tudsz már valamit erről a fiúról?Annyit szedtem még ki a cikkből,hogy az orvosa nem tudta megmondani,hogy mikor engedik ki a kórházból! 

acibike Creative Commons License 2008.03.09 0 0 184

Ó szegény!

Ez rossz hír:(

Előzmény: fodrika (183)
fodrika Creative Commons License 2008.03.09 0 0 183
szombaton műtötték.
Előzmény: fodrika (182)
fodrika Creative Commons License 2008.03.08 0 0 182
Rossz hírem van! Tegnap este kivették Yagu vakbelét: http://www.interfax.ru/news.asp?id=3695&sec=1449
acibike Creative Commons License 2008.03.08 0 0 181
Ez így van!És akinek esetleg kell a recept írjon nyugodtan:)
Előzmény: fodrika (180)
fodrika Creative Commons License 2008.03.06 0 0 180
Néhány kép megint:
http://christine26.livejournal.com/97375.html
http://windcarrot.ru/?go=event&id=543

Egy kis pletyi oroszországban most van a palacsinta hét és az mk.ru-val megosztotta Sasha, hogy krumplis palacsintával fogja meglepni kedvesét, aminek a receptjét az anyukájától kapta, ami nagyon ízletes és laktató.
http://www.mk.ru/blogs/MK/2008/03/06/social-life/342243/
acibike Creative Commons License 2008.03.06 0 0 179

Nincs mit!

Kíváncsi vagyok miről szól az az interjú!

Előzmény: fodrika (178)
fodrika Creative Commons License 2008.03.05 0 0 178
Semmi gond! Köszi szépen:)

A hosszabb interjút lefordították rendesen angolra, az alapján leírom majd a magyar változatot, szerintem csak hétvégén...
Előzmény: acibike (177)
acibike Creative Commons License 2008.03.05 0 0 177

Bocsi,hogy ilyen össze-vissza rakta be a szöveget,pedig én mindent kijelölgettem,külön a kérdéseket,külön a válaszokat.Nem tudom miért így rakta be:(

acibike Creative Commons License 2008.03.05 0 0 176
Na, itt a cikk fordítása.Remélem nem írtam marhaságokat benne,ugyanis nagyon nehéz szöveg volt!

Fodrika!Ha úgy érzed,hogy valami hibás benne nyugodtan javítsd ki!

Alexei Yagudin:Létrehoz egy alapítványt a jövő nemzedék számára

Íme a megígért interjú az olimpiai bajnok A. Y.-nal. Az idő amit vele töltöttünk élvezet volt,jókedvűen beszélgetett,Alexei szavatartó és figyelmes volt. Bevallja nem készült az interjúra, és éppen a jég kijárata felé vette az irányt. Nem szereti a hirtelen jött dolgokat,mert neki előtte szükséges,hogy ráhangolódjon a témára.

Na itt van egy rész,amit nem tudtam értelmezni,de valószínűleg a visszatéréséről van szó benne.

Február-márciusban sok ünnep van,lesz. Hogy ünnepli?

Sok  orosz ünnepnap van. De ha nincs is ünnepnap,az orosz ember csinál magának, és akár minden egyes nap ünnepel,alkalmat mindig talál.Február 14.-én találkoztam a kedvesemmel,utána rögtön elrepültem  mert fellépésem volt.

Alexei maga  kapott e már olyan ajándékot,amire egész életében emlékezett?

Egy alkalommal volt ilyen. Hosszas utazás után tértem haza,és transzparensekkel fogadtak,amire ez volt írva:”Köszöntjük hazánkban!”-ez kellemesen érintett. Aztán az őrült ajándékok Japánban.Ott a rajongók zoknit,kendőt, , kesztyűt ajándékoznak nekem. És kaptam még egy nagyon különös játékot is.

Aztán itt még arról beszél,hogy soha nem tervez előre,mert amit eltervez az soha nem sikerül.

Alexei,bizonyos ideje mondogatod,fontolgatod a visszatérést. Ez igaz?

Kedvem az volt visszatérni és vágytam is rá,de az operációm nem igazán sikerült,ezért valószínű,hogy ezt el kell felejtenem.

Saját jövőjét összeköti a korcsolyázással,vagy lát e valami más dolgot,amiben el tudná magát képzelni?

Én hiszem,hogy  eredményes leszek,és ez visz előre. A korcsolyázás összeköt  a zenével,a mozival és a televízióval. A jégen mi mindent elkövetünk,hogy az előadás sikeres legyen. Remélem hamarosan teljesen meggyógyulok,könyvbemutatókra járok,Dainekóval énekelünk,most pedig majd megyek egy sorozat felvételére,aminek a címe:”Forró jég!” A korcsolyázás az én fő munkám,amit nagyon szeretek. Most pedig létrehozok egy alapítványt a jövő nemzedék számára.

A jeges műsorokban,ahol fellép,a résztvevőknek beleszólnak abba,hogy ki mit csináljon,mit változtasson?

Én voltam az egyetlen magányos ember,így a múlt évben volt az első kísérlet arra,hogy párban korcsolyázzunk.

Aztán még arról beszél,hogy  milyen nehezen indult a korcsolyázás Dainekoval,aztán egész másként alakult. -Én tudtam,hogy mi megy nekem és szépen vezettem Dainekot. Ő egy derűs hangulatú,életvidám ember,aki állandóan mosolyog,nekem tetszik  a személyisége.

Jó volna tudni,hogy mit lehetne még kipróbálnom a jégen,ami szerencsével is járna. Mi korcsolyázók sok mindent adunk rengeteg  embernek. És számomra most ez a filmsorozat is merész feladat lesz.

fodrika Creative Commons License 2008.03.03 0 0 175
Az nagyon jó lenne, ha esetleg nem sikerül, akkor a héten még folytatom a hosszabb cikket, abból jobban tudok értelmesebb mondatokat mazsolázgatni.
Előzmény: acibike (174)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!