Matthias Platzeck, a németországi Brandenburg tartomány miniszterelnöke az MTI-nek elmondta: hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök „helyes, s egyben az egyetlen lehetséges úton” jár. „Csodálom bátorságát, kitartását”.
Szerinte a magyar kormányfő nagy tekintéllyel rendelkezik számos német és európai politikus körében, mert – mint fogalmazott – sokan gondolkodnak úgy, hogy Gyurcsány kimondta az igazságot, s ennek megfelelően cselekszik. Ezzel összefüggésben Platzeck a balatonőszödi beszédet úgy értékelte, hogy a szóhasználata meglehetősen szokatlan volt ugyan, tartalmát ugyanakkor „őszintének és jónak” nevezte.
Az a helyzet, hogy nem tudott volna uyganígy elhangzani,mert a tornacipőszagú spirituáltáltos képtelen szenvedélyes, összefüggő, őszinte és emberi szóra.
Jó az őszödi beszéd, valóban istenkirály! Bármi pénzt megadnék érte ha láthatnám, hogy hogyan csápolnának neki a ballibek ha Orbán szájából hangzott volna el ugyanígy, ugyanilyen körülmények között. Szóval tehettek egy szívességet ...
Junijós pénz. Ha ezt sem kérnénk el Brüsszeltől, egyből nettó befizető lenne az ország. Továbbá idén kétpártunk és kormányunk megfosztott jó pár forinttól, visszamenőleges hatályú jogszabállyal.
Továbbá egy doboz olcsó cigi 400 Ft. Ha kétnaponta nem szívom el 10 éven keresztül, az alaphangon több, mint 600 ezer Ft. (Ebből 3 plazma tv-t vehettem volna, de csak egy van.) Piára is lehet kalkulációt csinálni (azt is max. a kocsiba töltök 4,4% térfogat% arányban).
"Hja kérlek, állambácsi hosszú évek óta erején felül osztogatott. "
Nekem nem. Nyugdíjas nem vagyok, fizetős suliba jártam, gázártámogatást nem veszek igénybe, nem voltam soha közalkalmazott, orvos 2 évente egyszer lát.
"lyenkor szoktak sírni azok, akiknek vissza kell vinni a plazmatévét, mert nem bírják fizetni a hitel részleteit, és az már ugye maga a nemzethalál."
Azt szerettem volna mondani, hogy minden normális és jóérzésű ember azt gondolta az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után, hogy Gyurcsány lemond.
Emlékezzünk csak vissza az akkori nyilatkozatokra (a közt. elnöktől a balodali gondolkodókig).
Nem mondott le, vagy azért mert kicsit tényleg nem egészen normális, vagy nem akarta az MSZP-t szarban hagyni. Erre a FIDESZ kitalálta ezt a "kiírta magát a politikából" szlogent, és folyamatosan azt szajkózza. Azóta is kivonul a parlementből, de lassan talán maga a FIDESZ is érzi ennek az állapotnak a tarthatatlanságát. A "tetszettek volna forradalmat csinálni" gondolat szükségessége valahogy mindig előkerül a jelenkori magyar politikában, de persze a nagy pártok szemléletében, főleg brüsszeli hátszéllel a radikális megoldások elfogadhatalanok.
Jól is van ez így. (Persze megjegyezném, hogy lenne azért olyan uniós tagállam, ahol ha a miniszterelnök - még ha csak jóindulatú szenvedélyből is - lekurvázza az országát, nem hogy lemondatják, hanem bíróság elé állítják, esetleg másnap valaki lelövi.)
Méltóságos Uram, a magyar történelemben soha nem volt olyan időszak, amikor mindenki szerette a másikat és az ország boldog volt. Sajnos nem is lesz.
Nyugtalanságra azonban nincs ok, egy-két év és az MSZP-nek gyakorlatilag örökre megszűnik a hangja, az SZDSZ pedig vagy a kormányban vagy az ellenzékben fogja továbbra is a hangját hallatni.
Önnek ezzel a festménnyel mi a problémája? Szimbolizálja az ezeréves államot, a Szent Koronát mint jogi személyt, az állam megtestesítőjét, a magyarság Istennel való kapcsolatát, és a kormányt, mint a Korona helytartóját.
Bocsánatot kérek, de Torgyán Józsefnek egy erős kisgazdapártja volt félmilliós szavazótáborral, kétszer annyi mandátummal mint az szdsz mandátumainak száma.
Mint tudjuk kormányt az alakít akinek van kormányképes többsége. Az mszpnek is bizony már 12 éve szüksége van az szdszre a bársonyszékhez. A 1994-es év speciális eset. Bárki elvesztette volna.
Ha az állambácsi nem gondoskodik rólunk,az rendben van! De akkor legalább ne szedje el a pénzünket,hogy ez az állambácsi a tölünk elrabolt pénzt szétossza a masuop-os szadeszos patkányok között!
"Ettől még a koaliciónak többsége van a parlamentben és várhatóan ez csak 2010-ben lesz megváltoztatható (bár ahogy előadjátok magatokat, nem biztos, hogy megint nem protestszavazatok buktatnak meg benneteket)."
Ezt mintha már hallottam volna valakitől. Aztán jött az "elkúrtuk".
"A döglődéssel kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy immáron nem állambácsi gondoskodik rólunk sok-sok szeretettel, hanem magunknak kell kitalálnunk, miből éljünk meg. Találnunk kell például egy keresett szakmát, nyelvet kell tanulnunk, ilyesmik..."
És mindezek mellett az elvonások emelkedtek. Igazi bombaüzlet. Állam bá' részére.
Ezek az ábrák már átmennek a NEM LESZ GÁZÁR EMELÉS mantrába.
Láttam, nem először láttam és meg tudom jegyezni (lassan már a színárnyalatokat is).
Ettől még a koaliciónak többsége van a parlamentben és várhatóan ez csak 2010-ben lesz megváltoztatható (bár ahogy előadjátok magatokat, nem biztos, hogy megint nem protestszavazatok buktatnak meg benneteket).