Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Jean-Michel Basquiat az utóbbi idők egyik legfontosabb művésze volt: az első fekete szupersztár festő, akinél drágábban amerikai festő még nem tudott képet eladni.
Egyébként, ha nem utolsó hét lett volna (és persze ezt tudom) akkor tudtam volna ott is jegyet venni, persze csak kombináltat. De elég lett volna tudnom, hogy helyszínen is lehet elővételben (azt hittem, csak neten lehet úgy)
Hosszított nyitvatartás van az utolsó héten, úgy látszik nem lehet meghosszabbítani a kiállítás időtartamát (máskor szokták) lehet mennie kell tovább....
Igen, a londoniak (mondhatni legnagyobb része) valóban elég nehezen emészthető. Számomra épp Bacon volt a legkeményebb. De jó volt megnézni.
Frida képei mondhatni "kellemes csalódás" élőben sokkal szebbek, kevésbé érzik durvának. Pontosabban nyilván a mondandója az, de a festés, a színhasználat, az egész egyben sokkal többet ad, mint ahogy albumban látszik. És azt gondolom, bár valóban nagyon kevés, egy elég jó áttekintő válogatás volt.
Az embereket viszont nem értem... miért kell fotózni????? ahelyett, hogy megélné, átélné a látványt. Bármely albumban jobb minőségben megtalálhatók
Szépen kiszúrtak velem... :) jó az információs pultjuk, valamit nagyon tudnak, csak épp azt nem, amit kéne :)
Pénteken tudtam volna elővételben jegyet venni, ha ezt konkrétan mondják. De még ma sem mondták, ha nem hallom, hogy más látogató rákérdez. Úgyhogy bár először csak annyit mondtak, hogy a héten már ott nem lehet kombuinált jegyet venni, csak a főépületben, végül holnapra tudtam venni, úgyhogy megyek holnap, mostmár jegyem is van
Kombináltat tudok, legalábbis pénteken azt mondták. Azt hittem, ott a Frida kiállítás, eleve oda mentem. Igaz, nem a pénztárhoz, hanem alőtte az információnál, de remélhetőleg tudják :)
Az a baj "fóbiás" vagyok, nem tudok sorban állni sokat. Már a fél óra is próbára tesz. El szoktam ájulni, vagy csak ideges leszek, felmegy a pulzusom.... ilyesmi.
Azt tudom, hogy a Frida gyűjtemény kicsi, és gondoltam, hogy menni fog a kettő együtt, csak én is rá akarok nézni a londoniakra, mielőtt megnézem, hogy tudjam, mi a lényege
Megnéztem még régebben (a londoniakkal együtt), hétköznap délután. 20-25 percet álltam sorban, elviselhető. A Frida-kiállítás kicsi, a kettő együtt nem megterhelő. Bár meg kell mondjam, a londoniak egy része számomra idegenszerű, nehezen befogadható volt (pedig előolvastam). Gondolod, hogy tudsz jegyet venni a melléképületben is? Szerintem csak a pénztárban.
Voltam fönn ma a Nemzeti Galériában, de nem mentem be végül Még mindig rengetegen vannak :(((((
Az a baj, nem akarok neten rendelni jegyet, mert ahhoz gondolom bankkártya kell, meg valahogy ki kell nyomtatni (?)
Még hétfőn megpróbálkozom, korábban indulok, illetve van egy "kibúvó" a sorállásból, a hátsó részen, ahol anno pl. az El Kazovszkij kiállítás is volt, most is van egy másik időszaki. Ott kombináltat lehet venni :) csak az drágább. Viszont akkor már az ember megnézi azt is. Ezt csak azért nem csináltam meg ma, mert előbb utána kell néznem, hogy az milyen kiállítás is
ADY 100. Január 27-én lesz száz éve, hogy meghalt Ady Endre, az egyik legnagyobb magyar költő. Az évfordulóig naponta jelentkezünk egy Ady-verssel, művészek és más ismert emberek előadásában https://24.hu/ady100/
Nagy ritkán rakok fel "nem listázott videót" még, ha valakinek mutatni akarok valamit, amúgy csak passzív látogató vagyok egy ideje, zenehallgatásra használom :)
Csak szólók, ha esetleg nem tudnátok: a YouTube-on megszűnt a privátüzenet-küldés (és a korábbi üzeneteket törölték). célszerű beállítani az "Üzleti megkeresésekhez" egy e-mail címet.