Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Laptopot kb 50-60 centiről nézem (1600x900, 15"), a bolti tévét meg nem csak közelről bámultam, hanem kb 2-2.5m-ről is, ami állítólag közelíti az optimális távolságot és még onnan is feltűnő volt.
Ez elég szomorú. Egyébként csak az tűnt fel, hogy az egyik tévén foci ment, közelről mutatták az egyik játékos arcát. Amikor egy pillanatra megállt, akkor kitisztult, részletgazdaggá vált a kép és ahogy tovább ment, megint maszatos lett.
A zársebesség szerintem úgy általában a mozgást befolyásolja (szaggat?), a tömörítésben viszont lehet valami, feltéve, hogy veszteséges tömörítés (nem értek a videókhoz, fogalmam sincs, milyen tömörítő eljárásokat használnak), viszont megint ott tartok, hogy egy bolti demo esetében (merhüjeazénemvagyok bótt) hogy lehet ilyen bakit elkövetni?
Tudtommal hiába a LCD/LED TV 1080 soros állóképfelbontása, a mozgóképfelbontása olyan 3-400 körül alakul..
De ez is kizárólag BluRay esetén, mert a műsorsugárzás (DVB-T -C -S) váltottsoros, azaz ott kapásból feleződik a mozgóképfelbontás (legalábbis vertikális mozgáskor), hiszen maga a TV deinterlacolja a képet..
Egyrészt az lcd technológia korlátait , másrészt pedig a mozgókép tömörítés mellékhatásait látod. Harmadrészt a kamera "zarsebessege" (shutter) is közrejátszhat . Vegyel plazmat és nézz jó minosegu forrást. :)
Jobb híján itt kérdezem: mitől van az, hogy full hd tévén az állókép tökéletes, ellenben a mozgásban lévő kép úgy néz ki, mint amikor egy digitális fotón durván eltúlozzák a zajszűrést (blur) és maszatos lesz az egész? Tíz éve készült tévéknél még azt mondtam, hogy elmegy, nade egy vadonatúj, 200+ ezres tévé... lassú a processzora? Csalnak a dinamikával/kontraszttal? Vagymi?
Szép szeles napot !. Hát nem tudom de ez a tv nem olyan mit amilyennek le írtátok. :-( . Eleve nem találok "dinanic módot ". Ez az első bajom. A második meg az,hogy a távirányítón nincs vagy én nem tudom melyik az Infó gomb . Menü-mute-power on ez ok . Szóval ez kuka lesz részemről.
Csinálj belőle akváriumot, mert pénz beleölni kár. 2002-2004 között dolgoztam a mosonmagyaróvári teszkóban a néhai Elektropont műszaki üzletben. Akkor jöttek be ezek a projektoros tévék a Samsungtól, 249 ezer forintos áron adtuk rendelésre. Talán 6 darabot adtunk el egy év alatt. Azok az emberek vitték akiknek fogalmuk sem volt, hogy mi az a képminőség. A tévét rendkívül szűk látószög és pocsék képminőség jellemezte. A nézőtávolságot növelve lehetett csak élvezhetőbbre javítani a képet és a nézőszöget. De ehhez 7-8 m távolság kellett, de ekkor is lehetett lánti világosságot a képernyő közepén.
Az igazat meg vallva ha nem lesz jó akkor megy a szelektív kukába.:-D . De előtte ezt a dolgot ki próbálom ,nincs mit veszteni. Ha mégis jó talán nyerek egy kis aprót ha sikerül eladni .:-D . De szólok mi lett a vég kifejlett . Köszönöm az infókat .
Én a szervizmód előhívására már nem emlékeztem, mert annyi készülékkel volt dolgom a 25 évem alatt, hogy mindig újra kellett keresnem a szervizkönyvekben. Mind más és más...
Egyet azért tanácsolnék: nagyon óvatosan állíts el bármilyen paramétert és ha a konvergencia állítás nem reagál elsőre, már mehet is a szerelőhöz. Emlékeim szerint, amikor jó volt az elektronika, akkor nagyon kicsi eltérés volt csak jellemző...ezt szinte azonnal visszakapta a készülék a végfokok cseréje után.
Sajnos 95%-ra jósolom a konvergencia végfokok cseréjét...anno, még aktív koromban, volt szerencsém ilyeneket cserélni. Utáltam, ezeket a túlbonyolított masinákat, ráadásul csapnivaló képük volt.
Köszönöm . Akkor a gombok egymás uttán nyomokdva fog mind ez elő jönni ? Persze a megfelelő sorrendben . Vagy egyszerre nyomva tartani a négy gombot ? Mert lehet ilyen is .
Itt irnak nehany nem tul biztato dolgot a szetugro szinekre es a konvergenciara. Nagy az esely ra, hogy javitani kellene, de egy probat meger a szerviz menu.
Az előbb le maradt . Az ,hogy én úgy próbáltam,hogy nem volt be menő tv jel ez miatt lehet az,hogy nem találom ez a be állítást ? Menü az van megyek le-fel jobbra-balra .
Szia ! Hát,hogy a gyári e a távirányító azt nem tudom de itt van róla kép. Ahogy a videót elnézem nekem teljesen más a menüje és én sehol nem találtam a konvergenciai dolgot .:-( . Valaószinű nem a gyári távirányítóm van.
Szia ! Ingyen kaptam a tv . Igen ,projektoros már láttam a belselyét. Ezt a konvergenciai dolgot hogyan tudom elő varázsolni a menűjében ???? Esetleg tudnánk telefonon beszélni róla ?
Ha ingyen kaptad, akkor jó, ha nem, akkor szívás...ez egy úgynevezett projektoros tv, ahol három katódsugár-ágyús színcső adja a képet, egy matt lapra vetítve. Amit írtál, hogy "konvergencia" hiba, tényleg valószínű!
Mindenképpen javításra szorul, ha a menüjében az automata konvergencia, illetve a kézi beállítás sem tudja a hálóábra három színét takarásba hozni. Ilyenkor leggyakrabban a képen látható panelen lévő (Sanyo) gyármányú IC-k cseréje segít. Meggondolandó a javítás...csak árajánlat után szabad ott hagyni egy szervizben!
Olyan kérdéssel fordulok felétek ,hogy a napokban kaptam egy Samsung SP43T8HE típusú tvt . Ez nem tudom,hogy milyen plazma,lcd .... Olyan baja van,hogy a szinek nincsenek egyben viszont mindegyik meg van. Olvastam valahol,hogy ez konvergenciai hiba és vissza lehet állítani de hogyan ???? Valaki kicsit szályba rágosan tudna nekem segíteni ? Ha kell fel is hívom ha ad egy számot . Előre is köszönöm a segítséget . Józsi .
"Nem túl nehéz egyébként kitalálni, hogy a gyártók az inspirációt az IMAX-mozi vászna alapján nyerték. Aki volt már ilyenben tudja, hogy valóban képes az óriási vászon “hatalmába keríteni”, azaz tényleg úgy érezzük, mintha mi magunk is a képernyőn zajló események középpontjában lennénk. A kérdés megint ugyanaz mint a 3D esetében, hogy működik-e ez, jóval kisebb méretekben is. Nyilván itt már az egyéni ízléssel és a placebo hatással is számolni kell, de a válasz nagyjából az, hogy nem különösebben. Némi pluszt adhatnak ezek a kijelzők, főleg ideális távolságból (a THX szabvány szerint a képernyő képátlójának 119 százaléka az optimális), de ha elmúlik az újdonság ereje, akkor már nem tűnik nagy számnak.
Persze senkinek sem akarjuk kedvét szegni, a legjobb, ha mindenki maga győződik meg a technológia ütőképességéről például valamelyik gyártó bemutatótermében és utána dönti el, hogy megéri-e egy ilyenre lecserélni a monitort."