Keresés

Részletes keresés

figyelem02 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1956

"Engem inkább az zavar, amilyen hazugságokat terjesztenek a fű ártalmatlanságáról. Hogy a betiltás okairól szóló urban legendről ne is beszéljünk..."

Gondolom ellensúlyozzák az ellentábor hazugságait.

Előzmény: Törölt nick (1955)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1955
"Mutassak képeket arról, hogy nem HASONLÓ, hanem TÖK UGYANAZ? Megmutassam? Linkeljem? :)
Ugyanazok járnak balhézni mindig mindenhová. Már beceneveik is vannak :D"

Nem kell bizonygatnod, elhiszem, csak éppen próbáltam óvatosan fogalmazni.

"A "drogos csürhe" mitől "csürhe"? Mivel szolgáltak rá? Dobáltak ők sörösüveggel gyereket fejbe? Kerepeltek, amíg Jancsó Miklós beszélni próbált? Ordítozták másokra, hogy "PATKÁNYOK"? Elvágták más rendezvényének hangosításához szükséges kábeleket? Halálba kívántak más csoportokat?"

Olyan értelemben nem csürhe, mint a szélsőjobbos csürhe, mert valóban kultúráltan tudnak viselkedni. Engem inkább az zavar, amilyen hazugságokat terjesztenek a fű ártalmatlanságáról. Hogy a betiltás okairól szóló urban legendről ne is beszéljünk...

"Itt nem két csürhe-oldalról van szó, aki ott volt, láthatta saját szemével. De ezt már mindenki tudja, ezért is vannak egyre kevesebben a jobbosok. Nem csodálkoznék, ha jövőre nem lenne senki :D"

De szerintem nem is a jobbos-balos vagy jobbos-liberális ellentétről szól a dolog mert ez egy behatárolt téma, van benne ideológia is egy kicsit, de nem arról szól alapvetően. A szélsőjobbos csürhe meg kimegy mindenhova balhézni, szerintem amúgy szarnak bele a drogos témába, a lényeg hogy jó legyen a buli. Azon sem lennék meglepődve, ha némelyik ellentüntető suttyomban füvezne.
Előzmény: Előkelő idegen (1943)
Derek Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1954
Persze ,csak ugye egy kemiai reakcio kb megduplazza a termek arat,namost elobb fel kell ugye oxidalni, mivel oxidalod fel honnan szerzed be hozza az oxidaloszert aztan vissza kell redukalni,mivel redukalos ,honnan szerzed be  ez ket lepes aztan max 50 szazalek a kivant termek a reakcioban vagyis maris hatoanyagra szamitva 8 szoros az ar ,ki az a hukltye aki ezt megcsinalja es meg azt hiszi a piacon kifizetodo is lesz. Szoval nem olyan egyszeru ez ionkabb elmeleti lehetoseg de a gyakorlatban nem mukodne.
Előzmény: Beginner (1951)
Antisystem Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1953

Egy jó vegyésznek semmi se lehetetlen, de senki nem áll neki otthon 1 Ft-osokat verni darabonként 50 Ft költséggel...a kodein heroinosítása kb ez a nagyságrend...sokkal egyszerűbb szintetikus ópiátot csinálni.

ÜdV

Előzmény: Beginner (1951)
Antisystem Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1952

Alig használható kábítószerként, de kiváló köhögéscsillapító (származékát pl. a Radipon-ban használják). A bibi az vele, hogy marha könnyű heroinná alakítani

A Radiponban (meg az Erigon szirupban) konkrétan kodein van, asszem foszfátsóként...

Kodeinből nehéz heroint csinálni (előbb demetilálni kell, majd acetilálni, az utóbbi valóban könnyű, az előbbi fogfájós), és nem is éri meg, vannak olcsóbb előállítású heroin-pótszerek, mint a China White (metilfentanyl) 

ÜdV

Előzmény: Beginner (1946)
Beginner Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1951
Na, ezzel azért nem teljesen értek egyet: a pszeudoefedrin metkatinonná alakításához egy szimpla oxidáció kell. A heroint tényleg macerásabb megcsinálni, de nem lehetetlen. Az optikai aktivitást nagy ívben leszarják a droggyárosok, többnyire racém elegyet csinálnak, "vagy ami sikerül"...
Előzmény: Derek (1950)
Derek Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1950

"A bibi az vele, hogy marha könnyű heroinná alakítani, tehát ha valaki hozzájut egy nagyobb mennyiséghez, akkor lesz sok heroin a piacon"

Nem konnyu ,sot kimondottan nehez.az aromas eterek rendkivul stabilak.Ugyanez vonatkozik a pszeudoefedrin ---> efedrin atalakitasra is ez utobbihoz komoly labor kellene,ami Mo-on csak az egyetemek es akademiai kutatointezetekben van  es bar nem lehetetlen de nagyon megdragitana .Egy ilyen optikai izomer masik optikai izomerre atalakitasa komoly  preparativ szerves kemiai ismereteket es gyakorlatot igenyel.ezt egy sima narkolabor nem tudja megcsinalni.

Előzmény: Beginner (1946)
Beginner Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1949
A THC-tolerancia mérésével lehet (pl. antagonista készítmény beadása, és a szabad hatóanyag mérése alapján). Ha sok THC-vel találkozott a szervezet, a megfelelő receptorok száma csökken (down regulation), az antagonistából is kevesebb kötődik a vizsgálat során. Az más kérdés, hogy egy ilyen vizsgálat drága, macerás és pontatlan (egyéni eltérések!). De egy alapos gyanúnak talán megteszi.
Előzmény: Törölt nick (1945)
Beginner Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1946
"Az orvostudomány másképp kezeli a betegségeket. Ha a cannabis hatékony lenne, már alkalmaznák, vagy ha visszaolvasnál is, és nem csak vagdalóznál, akkor láthatnád már írtam, hogy csak hatóanyagában alkalmazná koncentráltan a megfelelő helyre eljuttatva a megfelelő formában, nem pedig úgy, hogy a beteg sodorjon egyet!"

No, ebbe muszáj belepofáznom!

Okoskodni sokféleképpen lehet, csak nem mindig találja el az ember az ok-okozati összefüggés irányát. Nem azért nem használnak kábítószernek minősített gyógyszereket, mert nem lennének hatékonyak bizonyos esetekben, hanem azért, hogy az abúzust, a visszaélést megelőzzék. Ilyen pl. a kodein. Alig használható kábítószerként, de kiváló köhögéscsillapító (származékát pl. a Radipon-ban használják). A bibi az vele, hogy marha könnyű heroinná alakítani, tehát ha valaki hozzájut egy nagyobb mennyiséghez, akkor lesz sok heroin a piacon. Ugyanez vonatkozik pl. a pszeudoefedrinre.

Ha elég biztonságos elosztást és tárolást találnának ezeknek az anyagoknak, sokkal több helyen használnák az orvostudományban.
Előzmény: Wúdi ellenes effekt (1915)
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1944
Ne haragudj, nem ilyen a stílusom, csak tudod székely családban nevelkedtem, és amilyen az adjonisten...
Előzmény: anyabanya (1935)
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1943
"Ja, és a témához még egy szólt sem szóltam."

Pedig érdemes :)
Azért nyílt a topic :)

"Aki ki akarja írtani a Kendermagot(az egyesületet) abból a célból, hogy a drogok ne terjedjenek, az hülye. Ez az egyesület képes lejáratni a drogosokat, illetve képed lenne, de nem képes, mert vannak olyan hülyék, akik képesek ellentüntetni. Ráadásul az ellentüntetők hasonló emberek, mint akik a szélsőjobbos tüntetéseken szoktak tüntetni, és a stílusuk is hasonló"

Mutassak képeket arról, hogy nem HASONLÓ, hanem TÖK UGYANAZ? Megmutassam? Linkeljem? :)
Ugyanazok járnak balhézni mindig mindenhová. Már beceneveik is vannak :D

"ezért normális(ha lehet ilyet mondani) embereknek ők jóval visszataszítóbbak a kendermagosokhoz képest. Azaz mivel a szélsőjobbos csürhe visszataszítóbb, a drogos csürhe már egészen szimpatikussá válik. Szerintem."

A "drogos csürhe" mitől "csürhe"? Mivel szolgáltak rá? Dobáltak ők sörösüveggel gyereket fejbe? Kerepeltek, amíg Jancsó Miklós beszélni próbált? Ordítozták másokra, hogy "PATKÁNYOK"? Elvágták más rendezvényének hangosításához szükséges kábeleket? Halálba kívántak más csoportokat?

Itt nem két csürhe-oldalról van szó, aki ott volt, láthatta saját szemével. De ezt már mindenki tudja, ezért is vannak egyre kevesebben a jobbosok. Nem csodálkoznék, ha jövőre nem lenne senki :D
Előzmény: Törölt nick (1936)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1942
ebben azért van valami....AZértjó volna, ha az ellenérvelök is hoznák magukkal azokatazamugy ismert szakikat, akik  értelmes, érthetö és életszagú érvekkel mondják azt, hogy miért ne...persze ilyen érvek vannak a miért igennél is...én maradok a most még nemnél, de remélem egyszer erre is megérünknél.
Előzmény: Törölt nick (1936)
Wúdi ellenes effekt Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1941
Az világos, hogy egy háború kitörésének nem egyetlen egy oka van (az inkább csak ürügy), az okok mindig mélyebbek és összetettebbek.
Előzmény: KukacAV (1939)
moneymaker Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1940
Finomabban nem tudja, hisz dolgozik benne az anyag.

Előzmény: anyabanya (1935)
KukacAV Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1939
Pontosan annyira igaz, mint amennyire helyesek a drogosokkal kapcsolatos ismereteid. Nagyon off, de a háború nem azért tört ki, mert az angolok mindenáron el akarták kábítani a kínaiakat, hanem mert a császár kizárólag ezüstöt fogadott el a külföldiektől a teáért (meg a többi kínai termékért), az volt a véleménye, hogy Kína mindent képes megtermelni, amire szüksége van. A kereskedelmi egyenleg felborult, irtózatos mennyiségű ezüst áramlott a britektől Kínába. A brit kereskedők erre válaszul keresni kezdtek olyan terméket, ami megfordíthatná a folyamatot. És egyedül az ópiumot találták. Nem azért, mert gonoszak voltak, hanem mert nem volt más, márpedig a teára szükségük volt, az állam bevételeinek jó része származott a tea fogyasztási adójából, tehát az állam érdeke egybeesett a kereskedőkével. (Aztán amikor elkobozták/felgyújtották a készleteiket Kantonban, a brit birodalom válaszul háborút indított, már csak presztizsből sem hagyhatta, hogy az alattvalóit bárhol zaklassák. De mindezt úgy beállítani, hogy a lényeg a kínaiak elkábítása... hát...)

A te történeted éppenséggel a legalizáció mellett szóló érv. A császári tiltás eredménye: ugyanannyi ópiumfogyasztó, mint korábban, csak még plusz óriási anyagi kár, majd később a két ópiumháború (na meg Hong-Kong elvesztése egy időre).

Ha anno legálisan termesztik az óiumot a kínaiak, a brit kereskedők nagy szarban lettek volna. Ma ugyanezt játsszuk az afgán terroristákkal.

Elnézést a sok off-ért.
Előzmény: Wúdi ellenes effekt (1931)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1938
Na, de most lépek is, mert dolgom van. További jó civakodást!
Előzmény: Előkelő idegen (1934)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1937
Szép jó napot! :-)
Előzmény: Előkelő idegen (1934)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1936
Ja, és a témához még egy szólt sem szóltam.

Aki ki akarja írtani a Kendermagot(az egyesületet) abból a célból, hogy a drogok ne terjedjenek, az hülye. Ez az egyesület képes lejáratni a drogosokat, illetve képed lenne, de nem képes, mert vannak olyan hülyék, akik képesek ellentüntetni. Ráadásul az ellentüntetők hasonló emberek, mint akik a szélsőjobbos tüntetéseken szoktak tüntetni, és a stílusuk is hasonló, ezért normális(ha lehet ilyet mondani) embereknek ők jóval visszataszítóbbak a kendermagosokhoz képest. Azaz mivel a szélsőjobbos csürhe visszataszítóbb, a drogos csürhe már egészen szimpatikussá válik. Szerintem.
anyabanya Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1935
kicsit finomabban is lehetne ám...
Előzmény: Előkelő idegen (1927)
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1934
A legjobbkor jöttél! :D
Mondj valami szépet te is :)
Előzmény: Törölt nick (1933)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1933
Látom nem én voltam az egyetlen, akit hobbiból sértegetsz. Azért elgondolkodtató, hogy pont te bíztatsz másokat olvasásra, művelődésre...
Előzmény: Előkelő idegen (1932)
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1932
Tartsd magad Z, az igazság nem halhat meg :D
Előzmény: Wúdi ellenes effekt (1931)
Wúdi ellenes effekt Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1931

"...Szélesebb körben csak a Brit Kelet-Indiai Társaság ópiumbirodalmának XVIII. századi kiépülését követően terjedt el. Amikor a kínaiak rájöttek az ópium veszélyeire, és betiltották a britek által importált szert, kezdetét vette az "ópiumháború", melynek során a világ legnagyobb tengeri flottája kényszerítette Kínát arra, hogy megnyissa kikötőit a brit ópiumkereskedelem számára."

Ez talán nem igaz?

Előzmény: KukacAV (1928)
moneymaker Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1930
Ha nem szívsz, akkor a gyerekeidnek gyűjtesz anyagra?

Agyad mán nem sok...
Előzmény: Előkelő idegen (1927)
KukacAV Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1929
"Aki betép az nem beszél érdekes gondolatokról, csak röhög, vigyorog, mint egy idióta."

Te most provokálsz, vagy ennyire egyszerű vagy?
Előzmény: Wúdi ellenes effekt (1806)
KukacAV Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1928
A kínaiakról nem így tudom. A narkóval való "elbódításuk " szándékos volt."

Szinte semmit sem tudsz a füvezőkről, és kifogyhatatlan energiával küzdesz nálad esetenként értelmesebb, befogadóbb - és főleg ártalmatlan - honfitársaid ellen. Rendben. De könyörgöm, legalább a kínaiakról ne írj hülyeséget!
Előzmény: Wúdi ellenes effekt (1788)
Előkelő idegen Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1927
Édeasanyáddal van randim, oda mégse mehetek beszívva :D
Amúgy nem is vagyok Menk... vagy csak elírtad izgalmadban? :)
(Ja, meg nem is szívok, de ehhez vissza kellene olvasni)
Előzmény: moneymaker (1923)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1926
Azért az ambulancia néhány modszere neccesebb. A delikvens bemegy megkérdik mennyit használ, ha van esze és csak az elterelésért megy és nem mert ténylegesen le akar állni, akkor mond jó nagy adagot. AZtán megkérdik, hogy mit akar, ha nem akar leállni, akkor azt mondja, hogy elvonásba belehal, és akkor inkább methadon prgram. No ezek után megkérdezik, hogy mit akar gyorsabb kezelést vagy fentartót, ha nem akar leállni, akkor fentartót kér és azután már más dolga nincs csak hetente bejárni és kérni mégnagyobb adagot, mivel neki ez még nem elég, a mgszokott lórugásos heroinjához képest. Igy aztán hétről hétre emelik az adagját és ezzel el van  akár 2 éven át is. Közben ha nagyon akarja becseréli a féladag mathadont egy kis hernyora, mert jó cucc az csak nem üt...viszont keverve egészen frankó...no ezt nem személyes élményeimből tudom, de ezt mesélik a srácok...de szerintem ez szarabb, mintha átszoknának legálisan a füre, amitől azért legalább kicsit normálisabbak...(arról nem is beszélve, hogy halt meg nekem ismerösöm methadonon, mert elnyomta azt a fájdalmat, amit a tüdögyulladása miatt éreznie kellett volna, de igy meghalt egy egyszerű tüdögyulladásba)
Előzmény: Wúdi ellenes effekt (1890)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1925
tudtommal, ha psilsz azt sokáig mutatják ki, de hogy mikor és mennyit az már neccesebb
Előzmény: Wúdi ellenes effekt (1918)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.17 0 0 1924
Apám rákos volt. A kemo kegyetlen dolog, hányni folyamatosan, és az ember fél, mert nem tudhatja, hogy mi vár és közben minden fájdalom bárhol is van azt sejteti, hogy lesz ez még rosszabb is.... Apám rákos volt. Szedte a gyogyszereit, szedte a xanax-ot, még rivotrilt is kapott, morphin tapaszt. Aztán lassan ellepte a lelkét-szellemét a félelem, ami egyre inkább falta föl öt magát, a testét, a személyiségét. Az apám leélt 67 évet alkohol nélkül, ritkán és keveset ivott. S ott volt a fájdalmaival, félelmeivel, rosszulléteivel és a mindent elemésztő félelmeivel. Bevette a gyogyszereit és aztán zluty ráboritott 1-2 felest, ami elég is volt a teljes KO-hoz, Neki elég, hisz nem volt edzett a pia frontján. Néztem az önmagából kifordult öreget. Szar gyerekkora volt, éhezett, eltemetett  3 kicsit és a negyediknek ö fogta le a szemét és mégis tudott emberségesen lojálisan élni 67 éves koráig, de akkor ott a ráktól megtört...S akkor azon gondolkoztam, hogy viszek neki füvet...Aztán egy orvosi műhiba ebben megakadályozott, de tudom, hogy vittem volna neki... Ez van srácok, ha az ember által szerett lényről van szó, akkor az ember képes sokmindenre, amit addig elképzelhetetlenek tartott.
Előzmény: Előkelő idegen (1917)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!