Eladó egy tuningolt AK (GyP OB 3. helyet hozta) és egy Alfa 0,22 revolver, egy TOZ99 öntöltő kispuska (Sziluett OB 100m 3. helyezés nyílt irányzék), és egy TOZ 78 kispuska.
A TOZ99 fémirányzék erdeti, a TOZ 78 csak távcsővel (adok hozzá).
Esetleg még egy csősúlyos (Balogh féle) reddot-os MCM is eladó.
a kivitelhez / behozatalhoz is kell valamilyen cél: vadászat, sportverseny. ezekhez van meghívó, amellyel és fegyver útlevéllel (European Weapon Passport - gyak. kiviteli engedély) szállíthatod a fegyveredet és a célországban -a helyi törvények szerint- használhatod.
itthon csak vadász, sport és önvédelmi céllal tarthatsz lőfegyvert. az első két esetben a fentebb leírtak az irányadóak. önvédelmi marok lőfegyver esetében nem tudom, talán előtte a helyi RK-n kellene engedélyt kérni, éreklődni (de ismerve, hogy itthon alig kaphat átlag ember engedélyt ilyenre, nem hiszem hogy külföldi egységsugarú állampolgárnak engedni fogják...)
az osztrák otthonvédelmi fegyvertartási cél pedig ismeretlen jogi fogalom nálunk, ezért nem hiszem, hogy hazahozhatja.
Ahogy te vihetsz ki fegyvert, meg hozhatsz be kintről, úgy ő is megteheti. Engedélyek, papírok megvannak, rendben vannak akkor megteheti. Gondolom az sem mindegy teljesen, hogy milyen állampolgár, de ha a két ország ide vonatkozó törvényeit betartja akkor sima ügy. (főleg ebben a nagy közös családban "eu")
Ha megvan az összes szükséges vizsga, papír, tagsági stb... majdnem bármit vehetsz. Automata fegyver nem lehet, hangtompító meg pár dolog még. Ezeket úgy is meg kell tanulnod, vizsgázni belőle, ráadásul az egyesületben is tudnak majd segíteni tanácsokkal. De, tényleg szinte bármit amit kinézel vehetsz is majd. A leendő egyesületben is biztos akad majd olyan aki el akar adni valamit mert mást szeretne helyette. Akkor meg árban is kedvező lehet a történet.
Üdv! Keresek 9x19 -es luger pisztolyt megvételre max kb 70e forintig külcsín nem számít a belbecs inkább! Nyugat mo. Pest még belefér renestam0kukacgmail.com 06-20/kettő03-7735
Debrecen nekem kicsit messze van, persze ettől még lehet, hogy összefutunk egyszer valami lőtéren. A 22-es kispuskám, és a 9-es pisztolyom is viszonylag nagyon baráti áron vettem. Nézelődni, érdeklődni kell. Mivel a tartható fegyverek száma korlátozva van sokan megválnak egy-egy darabtól amikor másikat néznek ki maguknak. Olyankor lehet baráti áron hozzájutni fegyverhez. Itt a forumon is van több topik ahol szoktak hírdetgetni, persze addig még eltelik egy kis idő mire neked ez érdekes lesz. De ne add fel, vágj bele bátran. Sok sikert hozzá!
Jövőhéten el inditom a dolgot. Azt tudom, hogy szeretnék puskát és pisztolyt is. Nézegettem a fegyverek árait is , és csak a félautomata kiskaliberek drágábbak, a többi elfogadható. Köszönöm a segítséget , remelem mihamarabb találkozunk lőtéren vagy versenyen.
Az egy év nagyjából korrekt, ha mindent számolsz. A számoknál sok múlik az orvosok ön, sportegyesületen, talán a rendőrség lehet egy árban mindenhol. 50-100EFt között számolhat az összesen. Szekrény meg az adott rendőrön múlik aki kimegy ellenőrizni. Elvileg elfogadja azt is amit te csinálsz, de nem mindegy pl. hova akarod rakni. A lakásban kell lennie ( nálunk érdekesen értelmezik a szöveget róla, hogy hova lehet tenni). Még fém szekrény el sem kell lennie, de jobb, ha utána érdeklődsz helyben amikor ott tartasz már.
Felveszem a kapcsolatot Debrecenben egy ismer ősöm mek ( neki lövész sulija van) és szerintem nagyon tudnék örülni , ha egy éven belül össze tudnám hozni a dolgot. Az anyagi vonzatarol hallottam számokat és annyira nem veszélyes , ja és ami könnyítés , hogy nem is egyszerre kell fizetni . Szekrényt elfogadják ha én csinálom ? Fémből , külön fegyver, külön töltény .
pszichológiai vizsgálat 2x, sportorvos, fegyverismereti vizsga (rendőrségen) tartani kívánt fegyverből. Hoszzú huzagolt csövü, hosszú huzagolatlan (sörétes), rövid csövű (marok lőfegyver). Egyesületi tagság, verseny engedély, minősítő verseny 1 év alatt 3, vásárlási engedély (az egyesülettől) tároló hely kialakítás, ellenőrzés (rendőrség), vásárlás, gyakorlás. Talán nem hagytam ki semmit. Annyira nem tragikus az anyagi vonzata, és nem egyszerre kell kifizetni az összes költséget. Az orvosik meg a 3 minősítő verseny miatt hosszabb az idő, de az utóbbiak nélkül egyesületivel már mehetsz lőni, és utána ráérsz a tartáshoz elrendezni a hátralévő feladatokat. Talán nem hagytam ki semmit.
Eladásra kínálok egy nagyon keveset használt HS XD M 5.25 pisztolyt.
Nagyon kevés lövés van benne, és ez látszik is rajta, nincsenek kopások, karcolasok és hordásból eredő nyomok. Összes gyári tartozékával, dobozával, 2 tartatalék tárral és ajándék Fobus tokkal.