Hát ez az emitől én is tartok, hogy egyszercsak elfelejtenek felhívni. Volt már másnál is sajnos példa rá. Ha jobban megnézzük az építkezésen az átadásra 2008.II. negyedév van írva, ami ugye 06.30. Addig még van sok-sok idő:(
A színárnyalatot, összhatást tényleg csak élőben érdemes, de még úgyis csalóka, mert más egy kis darabot látni, és másképp néz ki a nagy felület...de ez mással is így van... Szerintem sem kell keresni őket, ahogy engem is hívtak, gondolom sorban haladnak... (mondom ezt pont én, akinek az ajtósok két napot hagytak döntésre/fizetésre...de azért nem úgy lett...) Az átadás nekem is ugyanúgy 05.31 hivatalosan, eddig még senki se cáfolta...de azért vannak kétségeim...
Köszi az infot. Megnéztem a honlapot, igazából ezt élőben kell majd látni. Én nem fogom őket hívni,majd keresnek, elegem van már az alvállalkozók hivogatásából. Pénzt tuti nem adnak vissza (sehol sem adtak eddig), de remélem a felárasba beleszámolják. De jó neked, hogy már itt tartasz.Nektek mikorra ígérték az átadást?
Na itt vagyok, túl a parkettáson... Megpróbálom röviden (úgyse az lesz) Nem hiszem, hogy titok lenne, ezért leírom: a parkettás cég a Dreamfloor (vagy Bioszektor kft) www.dreamfloor.hu, helyileg a 14.kerületben, Mogyoródi út elején vannak. A múlt héten kezdték felhívni a terrás tulajokat, ezen a héten kezdődött el a kiválasztás, hétfőn én lettem volna az első fecske. Valóban kis szervezési gikszer volt, mert a bemutatótermük aznap foglalt volt... :-( Ma voltam, maradtam az alapnál, ami az Euroclick típus (ld weblapjuk). A felárakról van táblázatuk, családonként természetesen eltérő, kb 700ft/nm-től (bruttó) felfelé, kb 10-15 féle család... részletesebben nem tudom (megjegyezni se), csak a MegaFloor M2 -t (ebből néztem alternatívát), az kb 1800/nm felár lett volna. A szállítás néhány hét +lerakás... persze csak akkor, ha már az ajtók, festés stb kész.
Jalorokérdezted a konyhabútort... én speciel sehogysem állok... pedig már nagyon kellene nekifognom...:-(
Beszámítás: nem akarok negatív lenni, de nekem úgy rémlik, a szerződésben van valami olyan pont, hogy beépítésre nem került anyagokért nem fizetnek visszatérítést, vagyis ha kevesebb alapáras padlót kérsz, akkor abból nem kapsz vissza... de ne így legyen...
Csak pozitívan. Kit tudja, hátha megszállja őket valami, és ha nem is 17 nappal előtte, de legalább május 31-re átadják. Persze tudom,hogy ez csak álom:(
Ja én azt hittem, hogy akkor már látták, hogy ez a 17 nap nem lesz elég rá. Hogyan feltételezhettem ilyet. Nem is értem.Ha nekünk 17 nappal előtte átadják, akkor már csak 64 nap!Hurrá:))))
Várom én, várom.... csak leragadtam a hetek illetve hónapok számolásánál... az én naptáramban még 2,5 hónap van :-)))
De igazán megírhatnád mindennap... jó nagy betűkkel, hátha az ösztönzőleg... :-)))
grkr-t én úgy értettem, hogy ők 17 nappal előbb kapták meg a lakást... persze ők ugye sorházasak... és ha jól emlékszem az ő fórumozós hozzászólásaikból a II. ütemben az első társasházasok május első napjaiban mehetettek átvételre... bár ő náluk még utána napokig nem volt melegvíz, meg hetekig nem működött a lift, meg hasonló "apró" problémák voltak... :-((
Még szép, hogy tudom hány nap van? Te nem várod? Szégyeld magad:)) . Én a naptármódszernél ragadtam le, de nem rossz ötlet a WC papíros megoldás, még megfontolom:)
Parketta: úgy legyen. Legalább valami minőség is legyen ebben a lakóparkban. Meg hát fogyóba a pénztárca tartalma :((
Szeretnéd eleri, hogy mindennap megírjam a fórumra, hogy még hány nap van?
Bár gyanítom mi is úgy járunk,mint grkr-ék és már feladom a 17. napon a számolást:(
Eleri, tavaly mi is pontosan tudtuk, hogy hány nap van még április 30-ig, és végülis -17 napnál meg is álltunk :-)
Parkettából nekünk alapáras lett, és 1 év elteltével (gyermekkel nehezítve) is rendben van. A többi "apróságon" meg már túltettük magunkat, még vár ránk egy teraszajtó csere, ha szebb lesz az idő, és a nagy szél elfújta a szellőzőket a tetőről, de egyébként még mindig egyben vagyunk :-)
Amint én azt korábban hallottam, csak a műszaki átadást tervezték korábbra a villáknál, és a birtokbaadást náluk sem tudták volna / tudják hamarabb lebonyolítani... és azt is februárra ígérték anno tavaly... (így március idusán azt mondanám, hogy hááááát....)
Ráadásul 81 nap vs. 125 lakás (villástul), és tudjuk, hogy eddig az összes alvállalkozó "szeretett" hétvégén is dolgozni... nekem kicsi sántít....
Bernadett... Te amúgy WC papírt tépkedsz, vagy a naptáradat visszafelé számoztad be, hogy mindig tudd, hogy hány nap van még május 31-ig? :-))))
Szerintem nekünk még "ráér". A villalakásoknak az átadási ideje előbbre esik, úgyhogy nekünk várnunk kell a sorunkra, elvégre még van 81 napunk, és persze kb.100 lakás, ami napi kb 1 lakás (hétvégékkel is számolva), de persze még meg sincs rendelve az anyag, ki sincs választva, és le sincs téve a parketta. De hát van bőven időnk:) Majd megint az utolsó percben azonnal menni kell kiválasztani és fizetni. Remélem ezek ismerik a jóváírás fogalmát, nem úgy,mint az ajtós. Mert akkor még azzal is húzzák az időt.
Van már parkettás, hétfő reggel már voltam náluk...én voltam (lettem volna) a legelső ;-) Viszont kis szervezési hiba miatt nem láttam semmit...majd holnap reggel... Annyit tudok, hogy négyféle szín van az alapban, nyír, bükk, tölgy...a negyedikre nem emlékszem, sorry...:-( A feláras dolgokat nézegettem... van választék... árban is... Holnap többet tudok mondani, ha addig nem lesz másnak infója...
Elviekben a nappaliban elmaradó parkettádat beszámíttathatod majd, ha esetleg nem alapárasat kérsz. (Ha alapárasat akkor miért kellene ráfizetni, ha még kevesebbet is kérsz? Ezt nem is értem.)
A másik kérdés, hogy megint milyen széles ársáv fog húzódni az alapáras és a feláras kategória között...
Most jutott eszembe épp a parkettás, mikor visszajöttem ide.
Nekünk a konyha burkolata nagyobb lett a tervekhez képest, ezáltal a nappalié ugyebár kisebb. Mást nem módosítottunk. Most ezek után is rá kell fizetni még?
Minket személy szerint senki sem értesített parketta ügyben. Parkettás sem hívott, úgyhogy e téren nem tudom mi a helyzet.
és akkor még a parkettással nem is számoltál, meg az egyéb járulékos költségekkel (pl. földhivatali bejegyzés, banki költségek).
Apropó ha már itt tartunk... az előre jelzett költözés előtt még 2,5 hónappal nincs parkettásunk...
Aztán majd jön a cirkusz, hogy most azonnal gyere, mert ki kell választani, mert még x hónap kell a megrendeléshez, meg különben is ekkora mennyiséget egyszerre nem lehet megrendelni.... stb.-stb.
Vagy csak már megint hozzánk nem jutott el valamilyen infó?
Vagyok én is. Nagyjából megvannak a felárak, mire mennyit kell még ráfizetnünk.
Részletesen, kerekítve:
1 válaszfal 105e
1 ajtó 46e
Villanyszerelés 60e
Gépészeti dolgok 65e
Burkolós dolgok 80e
Ezek mellett már törlesztünk, fizetjük az albérletet és annak rezsijét. Apropó azt említettem, hogy az illetéket még nem kaptuk meg! Az lesz a hab a tortára.
Ha nem segítenének a szüleink, nem is tudom mi lenne?!? (Köszönjük)
Térjünk vissza 3 hónap múlva, addig izguljunk máson.
Banki költségek most vannak, azok ne nagyon változzanak 3 hónap alatt, a bankkamatot meg úgyis úgy változtatják, ahogy nem szégyenlik. De persze remélem én is, hogy mielőbb ki tudjuk teljesen fizetni a lakást.
a 3 hónap most nagyon-nagyon hosszúnak tűnik. :-((
Jelen pillanatban ugyan azt mondják, hogy nem lesz belőle probléma ebből, de én majd akkor hiszem, ha ott állunk az átvételnél, aláírjuk a műszakit (ha aláírjuk) és utána azt mondják, hogy "óhhh ne foglalkozz a még hiányzó 480 ezerrel, itt a kulcs és költözz nyugodtan!"
Ezt az ígéretet, mivel nekem sehol nincs így leírva, sőt egyelőre pont az ellenkezője van a szerződésemben, (megalapozott) fenttartással kezelem...
Ja és de jó lenne, ha 20 évig nem nőnének a banki járulékok, költségek! :-))))
Szerintem tuti olvassák, úgy ahogy mi is idetaláltunk, biztos ők is.
Ezt szeretem, amikor az egyik ezt mondja, a másik meg azt. Fő az összhang.
Az szerintem máshol is így van, hogy mivel a CIB-nél veszed fel a hitelt, nemfizetés esetén leveszik a számláról. Szerintem ez a logikája, de ha úgysem oda megy a fizetésed, akkor tök mindegy,mert úgysem onnan törlesztesz. Szerintem a másik bankszámládról is utalhatod, nehogy már belekössenek, az a lényeg, hogy fizeted a törlesztést. És ha 3 év múlva megszűnteted a bankszámlát, akkor mi van? Nem kötelezhetnek rá, hogy 20 évig náluk legyen számlád. Bár biztos ennek is megvan a logikája, ha havi 200 Ft számlavezetési díjat vonnak, az 1 évben 2400 ft, 20 év alatt 48000 Ft, a semmiért. Nekünk "szerencsénk" van,mert CIB-es számlánk van.
Akkor én is mérges leszek, ha nem költözhetek május 30 utáni 60 napon belül. De szerintem ők tisztában vannak azzal,hogy nem fogják megkapni a teljes szocpolt időben. Különben meg nem az én hibám,ha nem kerül időben folyósításra, én akkor is költözni akarok és fogok is:) . Oldják meg a bankkal.
Megindult a visszaszámlálás, már csak 3 hónap:)))))) .
Bernadett, ha kifizetted a lakás 98%-át az azt jelenti, hogy nem fizetted ki a 100%-ot, mint amit a szerződésed leír a kulcsátvételhez... és általában nem 1-2 hónap szokott lenni egy jogerős használatbavételi kiadása, mire minden hatóság rámondja az áment....
De legyen úgy, hogy nyáron nem itt fogunk nyüffögni, hogy nem költözhetünk!