Nikon D80 váz dobozában, gyári tartozékaival, közel 25.000 expóval eladó. Egyetlen hibája, hogy a hátsó gumilap megnyúlt és levált (típushiba), házilag van visszaragasztva. Kipróbálható Baranya és Somogy megyében, megbeszélés alapján.
Köszönöm mindenkinek, ez megnyugtató. Sejtettem, hogy így van, kicsit számomra is nevetséges volt a cikk, de jobb egy tapasztalt embertől kézzel fogható információt hallani. (:
Nem tudom végig gondolta-é a tisztelt ujságiró, ha a disznó tényleg meg akar támadni, elfutni felesleges, sokkal gyorsabb, utólér,sőt le is hagy :))
A disznó csak sebzetten támad (akkor, ha nem tud menekülni), vagy a koca, ha a malacai nincsenek biztonságban(az eddig átélt támadás, un. áltámadás, mielött oda ért volna hozzám elfordult). Nem kell piszkálni a lefektetett malacokat, és nem lesz gond. Ha hallod a disznókat közeledni elég egy köhintés, halk beszélgetés, füttyentés, simán elvonulnak, félnek az embertől. Magam 8-10 un.disznótámadás részese voltam, abból egy volt igazán komoly, egy vadászvendég által sebzett kan, amit fogtak a kutyák, nem volt más lehetősége, nekem fordult, szerintem túllihegett dolog.
"Nyugodtan lehet beszélgetni, fütyörészni, ne settenkedjünk az erdőben" - mondta a vadbiológus. (Sajnálom azokat a gyerekeket akiket ilyesmire tanít...)
"A vaddisznót nem lehet megijeszteni, és fára mászni sem érdemes, mert okos állatok, és kivárják, amíg az ember leesik" - mondta Szemethy. (Elképzelem, a disznó kaján mosollyal ül a fa alatt...)
"Mi vonzottuk őket a városokba a forrásokkal, a szétszórt szeméttel" - mondta Szemethy. (Esetleg nem mi, emberek törünk be a területeikre a városok, falvak terjeszkedésével?)
"Az igazi megoldás az lenne, ha sok ember vadászna, aztán hazavinnék és megennék a húst" - mondta Szemethy. " (Ja, éljen Márió!)
A vaddesznyó ha éjszaka keresgél akkor közben hangot is ad ki, mivel így jelzi a kondának, hogy merre tartózkodik. A Te esetedben motoszkálhatott egér, sün (nem rendőr), nyest és akármilyen éjszaka táplálkozó kis szőrmés.
Itt egy vaddisznós cikk. Ti nem ennek az ellenkezőjéről beszéltetek 2008ban a Kastélyban? Tegnap éjjel voltam csillagokat fotózni, letértem az útról a rétre, az erdőszélről fotóztam és hallottam, hogy bent mozgolódik valami, ami bár hangot adtam nem tágított. Ugyan nem is röfögött, ezért zártam ki a vaddisznót a lehetőségek közül, de aggódnom kellene?
Segítséget kérnék: egy ismerősömtől kaptam egy Canon 75-300 USM obit. A probléma, hogy az AF elég nehezen működik, és közben még nyöszörög is. Pécsen tudnátok ajánlani egy szervizt, ahol meg tudják csinálni?
,,Kissé" elfoglalt voltam mint általában az utóbbi pár hónapban. Ha kimentem, akkor is csak úgy, hogy ,,loptam" egy-két órát amit éjszakai, vagy hajnali melóval pótoltam. A Nivea is lassan készült.