A következő növényt árúsítják a csömöri madaras hiperben kemény 1500 magyar valutáért télálló banán néven.
Első blikkre gyanús volt, hogy nem az aminek hirdetik.
Ami még gyanúsabbá teszi, hogy a cserépen az áll Musa basjoo 17 cm cserépben.
Az nyilvánvaló hogy basjoonak semmi esetre sem basjoo, de szerintem télállónak sem télálló. A mintázata ugyan nagyon hasonló az 1 éves M. sikkimensis 'red tiger'-eméhez, de sokkal hangsúlyosabb, sokkal kontrasztosak a foltol. Továbbá, a sikkimensisem 1 éves és 120 cm-es jelen pillanatban, és fajtára jellemzően egyáltalán nem óhajt sarjadzani, ez pedig 40 cm-es és máris van egy 10 cm-es sarja.
Szerintem a növény növény egyébként Musa cavendishii, de azért kikérem a véleményeteket, több szem többet lát. Ki mit gondol, milyen jószágot vásárolhattam?
Ez a virágzó termő banánom mindig bent telelt fagymentes helyen és nem olyan sok fényt kapott és a télen csak kétszer volt locsolva, és nem volt visszavágva, én mindig kertfölbe ültetem amikor felveszem cserépbe. Ma számoltam olyan 45 db kis banán van már rajta, talán az elsőnek kijött banánokból fog beérni.
A nagyobbik basjoo levelei olyan, mint ha homokosak lennének. A levelek lejjebb ereszkedtek, a legfrissebb levél elég elgyötört lett és félbe is tört. Mi lehet a bajuk?
Tegnap este wuxáloztam a növényeket, lehet, hogy nem volt jó ötlet ebben a melegben?
Szívesen adnék 1-2 db kifejlett banánért egy bokor japán örökzöld kb 1 m magas bambuszt (4-5 tő egyben). Olyan helyre ajánlatos ültetni ahol nem zavar a magassága miatt majd semmit. A második évben már elérheti a 4-5 m magasságot és egy bokorból hamarosan egy kis erdőben gyönyörködhetünk.Sajnos a bolt miatt nem tudok kimozdulni, érte kellene jönni Tárnokra. Email: boti.attila8@upcmail.hu