Keresés

Részletes keresés

zero 4 hero Creative Commons License 2010.06.02 0 0 875
Szia, jó ötlet, de én spec nem örülnék neki ha az egy éves kislanyom egész nap egy ilyen átjátszó alatt élne (7. em), szóval egyes emberek érdekeinek sérülése nélkül szerintem ez nem kivitelezhető. A közös költséget azzal is kordaban lehetne tartani ha pl. nekem küldenének kimutatást, hogy mennyit kellene fizetnem.
coca-cola1 Creative Commons License 2010.06.01 0 0 874
Sziasztok!
A Corvin sétány szomszédságában vagyok.4 éve költöztem be a Kálvária utcába egy vadi új házba.Itt is voltak a kezdetben zökkenők,de mára nálunk már egészen jól rendeződtek a dolgok.Ha van valami gyakorlati kérdésetek,mint régi bútordarabtól,nyugodtan kérdezzetek.
Ixion77 Creative Commons License 2010.06.01 0 0 873
Közös költség csökkentési lehetőség: javaslom, hogy jelentkezzünk bázisállomás telepítési helyszínnek. Így megoldódna a mobilinternet probléma is, a házban garantáltan jó térerő lenne:
Vodafone bázisállomáshely kereső térkép
pszab2 Creative Commons License 2010.05.31 0 0 872
Nagyjából mindennnel egyet értek. Az állványozás lehet a sok eső miatt halaszthatatlan. Gondolom a vizelvezetőket megcsinálják... (?!)
A takaritás pedig tényleg hagy kivánnivalót maga után... sokszor nem keveset.
/A "hullámban" lévő lyukak funkciójára is azt hiszem rájöttem. Azért lehet, hogy a napokig álló vizben való szúnyogtenyészet létrejöttét elkerüljék. Leereszti a vizet.../
Előzmény: zero 4 hero (871)
zero 4 hero Creative Commons License 2010.05.31 0 0 871

Hétvégén faszán lebetonozták a bejáratokat, nagyon gáz. Vagy nem volt jól megtervezve vagy hibajavítás keretein belül esztétikailag sekélyes megoldással állunk szemben. Megkérdeztem, állítólag kerül rá burkolat, ami viszont így nem lesz szintben a régivel.
Olvastam, hogy külső burkolatjavítás miatt állványozni kezdik a házat 06.02-től. Talán célszerű lett volna megvárni a City Garden tereprendezését, a Nagytemplom aszfaltozását, és utána elkezdeni, ez így csak pénzpazarlás, koncepciótlanság.
Továbbá a C lépcsőházban nincsen takarítás, mivel 3 hete kerülgetek egy cigarettacsikket amit direkt nem szedek fel, mert az takarítás fokmérője :-)

Uff, kiírtam magam, várom a hozzászólásokat.
pszab2 Creative Commons License 2010.05.28 0 0 870
Na, remek :S
Előzmény: Liquidz (869)
Liquidz Creative Commons License 2010.05.28 0 0 869
Megkarcolta a szállító gépjármű? Nem tudom.
Egyébként úgy látom, szépül a sétány, halad minden! Pozitív!

Ezek a hullámos cuccok tényleg jól néznek ki, akármik legyenek is azok. A lyukak miatt talán szökőkút, de akkor hol vezetik befelé a vizet? Ülni szerintem nem kényelmes a formája miatt. Talán fetrengeni rajta (félig ülve, könyvet olvasva vagy netbookkal) jó lehet!

Feküdni már tudom, hogy jobb, mint bárhol odahaza - ettől függetlenül irtózatos sebességgel lenne ideális letakarodnia róla a környékbeli kisebbségnek, mert a végén még véletlenül nem a rendőrök találnak majd rájuk szólni.
Előzmény: pszab2 (868)
pszab2 Creative Commons License 2010.05.28 0 0 868
Jaja, az nekem is feltünt. Elképzelni nem tudom mi lehet az oka.
Reggel új dolgot láttam, tegnap még csomagban volt, ma már kibontva a sétány eleje felé, az a világos szinű hullámos disz(pad?, vagy mi). Nem is gondoltam, hogy ennyire különleges kialakitású dolgokat fognak használni. Pozitiv csalódás. Csak tartós legyen. :D
Ma dolgoztak a ház frontján is, remélem a csatornkat is csinálják. Na meg nem lenne rossz ha az ajtók elé betennék a rácsokat, mert igy elég kulturálatlan, hogy csak a beton tátong belépésnél.
Előzmény: zero 4 hero (867)
zero 4 hero Creative Commons License 2010.05.27 0 0 867

A sétány közepén lévő füves burkolat oldalfalainak színe valamiért megváltozott, közelről tapintva mintha valamilyen égési vagy csiszolási behatás érte volna a köveket. Rendkívül szarul néznek ki, mivel nem mindegyikről van szó. 5letek?

pszab2 Creative Commons License 2010.05.27 0 0 866
Mármint ami a sétány és utca részeket illeti :)
Amúgy tehetnének már valamit az ereszcsatornákkal is
Előzmény: pszab2 (865)
pszab2 Creative Commons License 2010.05.27 0 0 865
Remélem jövő hétre kész az egész (bár annál talán kicsit több idő kell)
Előzmény: Liquidz (864)
Liquidz Creative Commons License 2010.05.27 0 0 864
Nekem tetszik nagyon!

A csúszásról: sztem a sétányt is rendezni kellett a Fontananál. Valamint azzal párhuzamosan futott a (később elkezdett, de hamarabb átadott) madárhegy, ill. corvin irodák, corvin átrium projektek, valamint a city garden tereprendezés is. Szóval szerintem a garden most van olyan állapotban (néhány belső kép alapján az ingatlan.hu-ról), mint amilyenben a Fontana volt decemberben. Meg szeptemberben is, de az más kérdés:)

A következő ütemre én jövő januárra, vagy későbbre tippelnék. Még se méricskélni, se ásogatni nem kezdtek el, pedig onnantól számítva másfél év (plusz csúszás) a sebességük. Mondjuk marhára nem hiányzik az a sok por, jó lenne, ha tényleg szép hosszú sétányunk lenne:)
Előzmény: pszab2 (863)
pszab2 Creative Commons License 2010.05.27 0 0 863
Egész jól néz ki eddig a köztéri kialakitás. Ahogy elnézem a szökőkútat még hangolni kell (remélem nem marad igy) mert túlfolyik, meg egy-két sugár épphoyg megy, de klassz lesz.
A City-t elég jó ütemben nyomják, bár lehet tényleg csak tél lesz belőle, de azért itt összességében nem lesz akkora csúszás, az biztos. Jól haladnak.
Üzletekre leszek még kiváncsi mikor nyitna, egyáltalán már van-e bárlője mindnek.
Következő ütem?? Jó kérdés, Én el tudom képzelni, hogy nem kezdődik el, de lehet összel belecsapnak, ki tudja.
zero 4 hero Creative Commons License 2010.05.27 0 0 862
micsoda kozteri butorok! talan elfedik a setany kovezetenek aprobb egyeletlensegeit! a city g. elott mikor burkolnak? ott is juniusi atadast vizionaltak (realis 2010 karacsony ;), ujabb utem szerintetek iden elkezdodik?
Redondo Creative Commons License 2010.05.20 0 0 861

a D-ben is kirakták az ELMÜ-s papírt...

nekem kb. 1 hónapja kötötte be a T a TV-t, internetet (Bird, de nem volt gond velük, e-mail-re pillanat alatt válaszoltak...), szerződés nem volt, azt mondták, majd postán küldik... hát azóta is, se szerződés, se számla... szolgáltatás mostanában rendben, tehát hallgatok... :)

Előzmény: zero 4 hero (852)
Redondo Creative Commons License 2010.05.20 0 0 860
a nappali / konyhában lévő elszívó nálam is véletlenszerűen működik, a fürdőszobai rendesen...
Előzmény: ZRobi (850)
zero 4 hero Creative Commons License 2010.05.20 0 0 859
Javaslat: mennyunk el kozosen a kozos kepviselohoz, fogadoorara. Van a hazban pl. szamvizsgalo bizottság?
pszab2 Creative Commons License 2010.05.20 0 0 858
Állitólag őszre, télre tervezik...
Előzmény: Liquidz (857)
Liquidz Creative Commons License 2010.05.20 0 0 857
ja és mikor lesz lakógyűlés:)
Előzmény: pszab2 (856)
pszab2 Creative Commons License 2010.05.20 0 0 856
Azért azok az ereszcsatornák sem akármik a fronton.. lógnak a levegőbe a viz meg ömlik a kövekre és mossa ki őket. Nem tudom ezek nem a közös képviselet dolgai? Hogy vették ezt igy egyáltalán át??
Előzmény: pascas (853)
ZRobi Creative Commons License 2010.05.20 0 0 855

Egészségedre:)

Apró problémákból lehetne sorolni bőven:

lábtörlőrács hiány

nappali fényben is felkapcsolódó lámpák mindenhol(közös kőccség!)

hiányos esőcsatorna a sétányon

B bejárat üveg betörve

B lift szétb*szva

ecetetrá...

és ezek csak a ház gondjainak egy része

ezeket kinek jelezzük, közös képviselő, garanciafelelős?

Előzmény: Liquidz (854)
Liquidz Creative Commons License 2010.05.20 0 0 854
Robi ezen a 7kw-on jót röhögtem:)

Amúgy valóban lehet, hogy az elszívó miatt, bár soknak tűnik. A garanciális irodának már jeleztem is az ajtófélfa megvetemedését ami gondolom, pont amiatt alakult ki, hogy az egyik elszívó nem működik rendesen (meg szigetelés meg egyebek, de ez már más tészta). Szóval hogy mikor indul be, mire fel, és meddig, az kérdés - de hasznos.
pascas Creative Commons License 2010.05.20 0 0 853
Sziasztok!

Apró probléma de gondoltam megkérdezem. Szerintetek mikorra lesz a lépcsőházak bejáratánál rácsos lábtörlő? Az ok, hogy ott nem burkolták le és jelenleg az aljzatbeton van csak az ajtóknál, de gondolom ez azért van így mert oda majd lábtörlő kerül majd. Ez ok, de mikor? (csak azért zavar mert most hogy felbontották az utat ezért hoz be mindenki egy rakat sarat.)

Szerintetek kellene szólni garanciairodának (az hogy valamit meg sem csináltak szerintem nem garancia), vagy a Cordiának hogy bocsi ezt itt elfelejtettétek befejezni?

Üdv
zero 4 hero Creative Commons License 2010.05.19 0 0 852
Elszívók működése megfejthetetlen rejtély számomra. ELMÜ rendben ment. Az E lépcsőházban kiraktak egy papírt, hogy aki nem írja át, annak kikapcsolják az áramot. UPC-ről nincsen semmi infom, azt mondták majd ha kész akkor kiraknak róla papírt. Embert a környéken még nem láttam tőlük. Lehet, hogy bevállalom egy évre a T-t. Nem a Bird (soha fel nem veszem) telecomon keresztül persze.
pszab2 Creative Commons License 2010.05.19 0 0 851
szék kis dolgok ezek amiket irtok. nem is ez a projekt lenne ha normálisan mennének a dolgok.

UPCről valami?! 1-2 hét, mi? :D kiváncsi leszek mikor lesz
ZRobi Creative Commons License 2010.05.19 0 0 850

Nekem eddig az elmüvel nem volt gondom, legalábbis az átírással, de a kiküldött emberke mindenféle rémtörténeteket mesélt a házból...

Nem tudom, mi lehet a rejtett fogyasztás oka, én egy 7000 wattos robotgépet használok éjjel-nappal és nem fogyaszt semmit:))))

Amire tippelek, az az elszívó, többször léptem be úgy a lakásba, hogy ment,pedig senki nem kérte rá(még én sem lakok ott).

Nem tom, az fogyaszthat-é annyit?

Nyomd le a kismegszakítókat,akkor tuti nincs fogyás.

Előzmény: Ixion77 (848)
Ixion77 Creative Commons License 2010.05.19 0 0 849
Majd elfelejtettem: KK-ről semmi levél nem jött.

A garázsnyitó szerintem is botrányos, mind méretét, mind működési módját tekintve. Ahogy láttam a neten, ez a rendszer irodaházak belső ajtajainak jogosultság szerinti nyitás/zárásához és központi adminisztrációjához való, nem pedig garázskapuhoz.
Arról már nem is mondok véleményt amit az átadásakor mondtak, hogy ha kifelé menet véletlen rossz gombot nyomsz rajta, akkor ki kell szálnod, körben gyalog kimenned a házból, kinyitni a garázsajtót kívülről, aztán becsukni, majd kinyitni belülről, és kimehetsz. Ez már akkora orbitális hülyeségnek hangzott, hogy el sem akarom hinni.
Ixion77 Creative Commons License 2010.05.19 0 0 848
Úgy tűnik, a Cordia-átoktól sosem szabadulok meg... Elmentem az Elműhőz, megpróbáltam elintézni az átírást. Kiderült hogy nem lehet, mert a Cordia rosszul adta le hogy melyik lakáshoz melyik mérőóra tartozik, így az én lakásom már valaki más nevére be van jegyezve... Felhívtam az közös képviselőt, aki elhajtott hogy neki semmi köze ehhez, hagyjam békén. Felhívtam a Cordiát, akik meg azt mondták, hogy én derítsem ki hogy melyik óra kié, ők majd aláírják, aztán menjek én ez az Elműhoz rendberakni a kuplerájt amit a Cordia okozott...

Aztán beszéltem a szomszédunkkal, aki az én lakásomba van az Elműnél bejelentve. Ő mondta, hogy nem ez az egyetlen furcsaság, hanem hogy nézzem meg az órát, mert az övé érdekes módon annak ellenére jelez fogyasztást, ha üres a lakás. És valóban: nálam másfél hónap alatt 7 kWh áram fogyott el úgy, hogy a lakásban nem járt senki, és nincs benne semmi, ami fogyaszthatna! Ha valakinek van ötlete, hogy mi eszik meg egy üres lakásban 7000 W áramot, az ossza meg velem a tudást...
Liquidz Creative Commons License 2010.05.19 0 0 847
Te laksz ott egyedül? Vagy senkit nem érdekel?:)
Előzmény: zero 4 hero (846)
zero 4 hero Creative Commons License 2010.05.19 0 0 846
ELMU atirast intezzetek, mert egyreszt brutalisan buntetnek, meg ki is kapcsoljak az aramot. Ezt az ELMU kepviseloje mondta, valamint azt is, hogy a C lepcsohazban en vettem at elsonek (pont a hatarido utolso perceben, mult heten).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!