Keresés

Részletes keresés

Logofet Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1413

Sajnos, tévedsz. Nem 6-8%-ról beszélünk. Ez csak a visszaosztott pénz mértéke. De: Emiatt, a beruházás vállalási ára a reálisan elérhető árakat mintegy 30%-kal haladja meg. Az meg szörnyű sok. Ugyanis nem az történik, hogy iszonyatos árverseny után, a nyertes még lead mondjuk 5%-ot a megrendelő nevében eljáró embernek. Erre ugyanis lehetősége sem lenne az adott esetben, hisz ezzel elúszna az egész nyeresége. Az egészben az a rettentő veszélyes és káros, hogy iszonyatos károkat okoznak névtelen senkik, azért hogy kapjanak zsebbe pár milliót. Mert nem csak az extra marzsról beszélünk, de a műszaki tartalom semmibe vételéről, az alapos átadás-átvételi eljárás elmaradásáról, a garanciális javítások elmaradásáról, satöbbi, satöbbi.

A hasonlatod plasztikus. De ha elfogadjuk -azaz az adó- és járulékcsalást egyszerűen megélhetési bűnözésnek tekintjük, szerintem tévesen- akkor meg ne sírjunk. Lehet az egy álláspont, hogy mi is lopunk, ti is loptok, hagyjuk békén egymást, csak akkor ne várjunk semmit az államtól. Sem közrendet, sem közoktatást, sem ártámogatásokat, semmit. Vegyünk fegyvert és védjük meg magunkat. Tanítsuk a saját gyermekeinket. Fizessünk a gyógyszerért akár százezreket.

És örüljünk, hogy Mo. miniszterelnökei megkérdőjelezhető becsületességű emberek. Mert mi lenne, ha jönne egy becsületes ember, és ő is emelné az adókat? Vagy nem emelné, csak megkísérelné behajtani azokat. Keményen és következetesen. Akkor mire hivatkozunk majd?

Előzmény: twist (1338)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1412
Hát, nem fogod elhinni, de a közigazgatási csúcsmaffia azt a minisztert-elnököt, akárkit, aki tényleg nagy elánnal, a "tűrőképességük" felett próbáná meg a rendszert helyére tenni, egyszerűen eltetetné láb alól. Elütné egy autó, rádőlne a baldachin, akármi.
Hihetelen ellenérdekek vannak bármi változással szemben, az egészségügyben sem lehet emiatt mozdulni. Minden területen van egy-egy szűk, de ott szinte korlátlan érdekérvényesítő képességgel rendelkező maffia, aki mindent megpróbál megfúrni. Így haladni csak lassan, nagyon lassan lehet.
A reform jó iránya nem az átszervezés, hanem az egész rendszer újradefiniálása lenne, és komplett ágazatokat, tevékenységi körrel, infrastruktúrával, állománnyal együtt kellene megszüntetni. Pl: az MTV-t sem reformálni meg összeolvasztani kellene, hanem holnap reggel parancsszóval kikapcsolni, mindenkit azonnali hatállyal elbocsájtani, és a frekvenciát kereskedelmi értékesítésre kiírni. Ötvenféle adót-illetéket-bevallást-kötelezettséget egyszerűen el kellene mindenestől törölni, és azonnal feloszlatni a hozzá tartozó apparátust. Ami mégis szükségesnek bizonyul, azt vissza lehet csempészni más, megmaradt részleghez pluszfeladatként (pluszpénz nélkül, kilátásba helyezve, hogy ha nem mennek a dolgok, akkor sajnos ezt is becsukjuk).
Így lehetne aránylag gyorsan eredményt elérni, ráadásul egy olyan légkört teremtene, ami ugyan nyilván nem tetszene a tespedéshez és biztonsághoz szokott apparátcsikoknak, de végre elmozdulás lenne.
Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (1410)
breien Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1411

"..viszont  este 7-kor  letettem volna  Szilvássy  és Demszki  asztelára  egy  levelet"

Hol volt  ez  a két  "uriembör  "  2006.  08 . 20-án  19 h-kor?

99,9%ig  biztos vagyok  abban,  hogy  mára  az  a levél  "nem létezne",  még  akkor  sem  ha  sk.  adod  át  nekijek.

emlxel?

Az  elhíresűlt  "brókerbotrány"!  mindenki  ártatlan.  2003.  decemberben  a  kormányrendeletet  is  KA. módosította  a  zannyát  de  ügyesen  csinálta.

erre  szok  mondani,  "ebben  az  országban  az  ilyenekkel,  csak  a hülye  áll  le  pereskedni."

no  és  az  állampolgári  jogok  biztosa  mit  is  mondott  a  "hatályos "?  Tvr-ekről?

esélyed  se  lenne.

Tudod,  nagyon  köllenének  már  azok  a reformok,  a sokat  emlegetett   rendszerváltás,  mivel  a többi  Tvr-jeink  is  ahoz  hasonlóak.

mintha  a vállalkozásokat  érintő  Tvr-ekről,  éppen  Te  mondtad  volna,  hogy  a  110%-át  vonják  el  a  vállakozóktól adó  formájában.  Ez,  nem  véletlen,  hisz  ahogyan  mondtad,  más  is  azt  teszi,  nem  fizeti  be.  ezzel  éppen  azt  a célt  érik  el,  hogy  sakban  tartják  az  embereket,  hisz  mindaddig,  amíg  nem teszel  keresztbe  nekik,  megteheted.  Viszont,  egyből  a "tyúkszemedre"  lépnek,  s  padlóra  visznek, ha  útjukba  állsz.  Látod,  tavaly  tavasz  óta már  én  is  vállalkozhatnák,  mivel   sikerűlt  tisztáznom  14  év  után  magam,  viszont  éppen  ezért  nem teszem,   mivel, ha  minden   Tvr-t,  előírást  betartok,  az  első  évben  csödbe  jutok.  Ha  nem  fizetem  be  valamelyiket,   mivel  azóta  annyira  "népszerű"  lettem,  most  nem  17-en  lennének,  akik  a nevüket  is  adnák a feljelentésekhez,  hanem  minimum  170-en.

No  látod,  mindaddig,  amíg  a feltételeket  nem  biztosítják   a  tisztességes  vállakozásokhoz,  addig  maradok " hülye  alkalmazott",  mivel  még  így  is több  marad, mintha  vállalkoznák. / pedig,  vállalkozóként,  a legrosszabb   döntésemmel  is  pénzemnél  maradtam,  alkalmazottként,  a legjobbra  is  ráfizettem  soxor /

breien

Előzmény: advocatusdiaboli (1409)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1410
"Történne, az tény, de nem alapvető, a változtatási kísérletek 90%-a elbukna a hazai közigazgatás ellenállásán, szabotálásán."

Nem lehetne elszabotálni. Demonstratíve az egész döntési láncot kellene kirúgni nagy sajtónyilvánosság mellett, pontosan definiálva az okokat. 4-5 ilyen eset és összekapná magát mindenki, mert a kirúgott komoly bizonytalanságot vinne be az életvitelébe.

Ebőváry
Előzmény: advocatusdiaboli (1405)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1409

Én nem állítottam volna le, viszont írásban este 7-kor letettem volna Szilvássy és Demszky asztalára egy ötsoros levelet, miszerint az ÓMSZ-Katasztrófavédelem stb.. információi alapján komolyan meg kellene fontolni a rendezvény gyors lezárását, és az emberek hazaküldését, mert valószínűleg igen komoly vihar lesz.

És akkor most Szilvássy repülne. Demszky meg a választásokon. De nem tette senki az asztalukra a papírt, sőt, már az apparátusban elakadt az információ. Az ÓMSZ fontos információkat e-mailban, offline küldözgetett, miközben alapvető lett volna, hogy felhívják az összes érintettet telefonon. A Katasztrófavédelem meg sziesztázott. Demszky meg xart az egészbe, gondolom épp a nyaralóját igazgatta.

Ettől még politikailag természetesen a hierarchia csúcsán állók a felelősek, ergo mély meggyőződésem, hogy jelen helyzetben Szilvássy, sőt, Demszky lemondása elvárható lett volna. Ehelyett Demszky legelső reakciója a felelősség elhárítása volt, aztán beáldoztak néhány senkit a beosztottak közül. Undorító az egész bagázs, úgy, ahogy vannak. De ne legyen illúziód, ha most a Fidesz van kormányon, pontosan ugyanez történt volna.

És bizony a vezetőktől elvártam volna, hogy mivel már napokkal előtte tudni lehetett, hogy potenciálisan viharesélyes az időpont, így folyamatosan, ötpercenként tájékozódjanak.

Persze a történtek kicsit valóban vis maiornak tűnnek, ekkora grimbuszt még a történtek előtt fél órával sem mert volna ígérni az OMSZ, de azért rávilágított kiválóan arra, hogy a szisztémában minden szinten mindenki szarik mindenre.

No ezért kell végre változtatni - mindenhol.

Előzmény: breien (1408)
breien Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1408

A  hatásfokkal  egyetértek.

Viszont  talán  a mostani aug. 20-i  események  is  éppen  ezt  világítják  meg,  hogy  egy  közszolga, ennyire  kiszolgáltatott,  amikor  a  döntési  kompetenciát  kell-ene  érvényesítenie.

Ha  annyira  ismered a  "közszolgaéletet"  kérlek 10telettel  válaszolj  nékem,  a most  "felelősségre   vont"  közszolgák  helyében,  az  információk  birtokában, a  kampány  beindulása  után,  Te  leállítottad  volna  é  a  "tüzijátékot".

Ha  a másik  oldalt nézed,  akik  a "kampányt  irányítják"  akkor  mire  számíthat  egy  szar@szú  közszolga,  ha  a vezérnek  keresztbe  tesz.

Szerintem,  most  örűlnek,  hogy  ennyivel megúszták.

breien

Előzmény: advocatusdiaboli (1407)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1407

Nem, ebben nem értek egyet. Ismerem belülről némileg a közszféra működését, és mély meggyőződéssel állítom: a versenyszférához képest helytől-jellegtől függően 10-40%-os hatásfokkal dolgozik, de az utóbbi ritka. Az átlagos hatásfok 25-30% körül lehet, tehát jellemzően három-négy ember végzi el egy munkáját, és nagyon sokszor még az a munka valójában teljesen felesleges is.

Így ez nem megy, hozzá kell nyúlni, de nem könnyű, mert a szféra teljes átvilágítása illúzió. Bármilyen, a hatékonyság felé akár csak verbálisan is ösztökélő megmozdulás azért pozitív lehet.

Azt látni kell, hogy a mostani kormányzat sumák és hiteltelen, de egy halvány esélyét is adja annak, hogy végre, 16 év után ténylegesen elkezdődik valami államháztartási reformféle, ami nélkül ebből, a három évtizede tartó állandó hiányspirálból soha nem keveredhetünk ki (90 óta sem volt egyetlen év sem, ahol a költségvetés ne mutatott volna hiányt, általában a hetvenes évek eleje óta nem volt ilyen évünk..). Ez nagyon sokaknak fog fájni, túlduzzasztott, hatékonytalan szervezeteket úgy racionalizálni, hogy annak ne legyen minden, ismétlem minden benne dolgozó valamennyire kárvallottja lehetetlen. Olyan ez, mint egy háború után a túlfejlesztett hadsereget leépíteni. Sem a hadiszállítók, sem a katonák ezt nem élhetik meg jól, tőlük ilyenkor kizárólag elvesznek, adni semmit nem adnak - miért örülnének neki. De ettől még ez elkerülhetetlen.

Előzmény: breien (1406)
breien Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1406

Azér  abban  megegyezhetünk,  ha a "kormány"  rátesz  egy  lapáttal,  akkor nem  is  fog  változni  a  helyzet.

Ez  a mostani"teljesítménybérezés"  a legsötétebb  diktatúrát  fogja  a lakosság  számára  hozni.  /  a terror  beindúl /

ugye,  emlxel  még  arra,  hogy  a cucializmusban  mire  használták  a közalkalmazottakat?

Előzmény: advocatusdiaboli (1405)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1405

Akkor meg mit vitatkozunk? :-)) Valahol Te is, Ti is pontosan tisztában vagytok azzal, hogy nem azért hullik szét mondjuk az önkormányzati szinten az iskola, mert Gyurcsány lop, hanem mert az iskolaigazgató olyan esetleg, amilyen, sőt, a tanárok maguk is. Leírjátok, hogy a "pejbs" szépen gyűjt Isaura kiszabadítására, minden nézettségi csúcsot visz a szerintem bátran az agyhalállal egalizálható Győzike show, aztán csodálkoztok a választási eredményeken.

A szüleit-rokonait az ember nem maga válassza meg, azok olyanok, amilyenek. Ez az ország is olyan, amilyen. Ki-ki tegye meg a maga szintjén a tőle tellhető legtöbbet, szólaljon fel, küzdjön a hibák ellen, de lássa be: ebből az anyagból akkor sem lehetne csodát tenni, ha a vezetőség erre potenciálisan képes lenne. Ha hiszed, ha nem, de ha most egy rapid vezércserével egyszerűen kicserélnénk a finn és a magyar kormányt, akkor meglepően kevés változás történne. Történne, az tény, de nem alapvető, a változtatási kísérletek 90%-a elbukna a hazai közigazgatás ellenállásán, szabotálásán. Míg a mi kiváló kormányunk nem tudná tönkretenni Finnországot, mert az ottani közigazgatás és az ottani választók ezt nem tolerálnák, igen hamar, a második-harmadik (nálunk hetente esedékes) botrány után a parlament úgy feloszlatná önmagát, mint a pinty, új választásokat írnának ki, amin egy darab szavazatot nem kapna a mi sok bölcsünk. Vagy alkalmazkodna az új körülményekhez.

Ez van, tőlünk most ennyi tellik, és aki ezzel nem bír szembenézni, annak nincs más reális kiút ebből, mint hogy a nagy EU-ban keres egy szimpatikusabb országot. Szomorú, de ez a realitás.

Előzmény: breien (1404)
breien Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1404

" tudomásul  kell  venni  a  sok  vargabetűt,  a  sok  évtizedes tanulási folyamatot"

Még  a nyolcvanas  években, amikor  visszaköltöztem a "szülővárosomba"  az  1ik  szomszédom  elhívott  egy  helyre. /  annyira  nem voltam  itt  ismerős,  32  évig  máshol  éltem /.

kb.  két  óra  után, meguntam  a sok  síránkozást  azon,  msz.  túlságosan  elvan  adósodva az  ország.  emígyen  szóltam.

"  az  a kisebbik  gond, mivel  azt  szakmailag  öt  év  alatt  rendbe  lehetne  tenni,  a nagyobbik  probléma,  hogy  erkölcsileg, morálisan  vitték  padlóra  az  országot,  s  ehez  évtizedekre  van  szükség"

Ha  szemmel  ölni  lehetett  volna, élve  nem  jöttem volna ki  a teremből.

Hazafele menet,  a  szomszédom  végig  hülyézett,  hogyan  mondhattam  én  ilyet,  a megyei  pártvezetőkenek.

Igaza  volt  a szomszédomnak, valóban  hülye  voltam  azért,  amiért  én  ilyen  helyre  mentem. / no  látod,  amikor a  zember,  egy  "ismeretlen  környezetbe  csöppen"  mekkora  hülyeségeket  követ  el?  /  azóta  is  a  "szívükbe" zártak.  a  nyű  enné  mög  őket/

breien

Előzmény: advocatusdiaboli (1403)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1403

twist: Éppen erről beszéltem - kétségesnek látom én is, és mindenki más is, hogy jó helyre kerül az adóm, és ez természetesen nem javítja a hajlandóságom.

Az osztály viszont messze nem bukott meg, ezt állítani sem érdemes. Egyszerűen korábban nem buktattak, akkor sem, ha a nebuló még betűzni sem tanult meg nyolcadikra. Majd igen hirtelen vezették be a kemény dolgozatírást, és bizony sokan megbuktak. De korántsem mások hibájából.

A hajléktalankérdés mögött is ez állt, van egy szociológus ismerősöm, velük foglalkozik. Ha hiszed, ha nem, már benne sincs túl nagy empátia. Ő, aki amúgy érzékeny ember, és aki nap, mint nap foglalkozik velük mondja, hogy elvétve, pirosbetűs ünnepeken találkozik egy-két hajléktalannak, aki tényleg a "rendszer áldozata". A többi mind kőkeményen maga tehet az állapotáról, acélkemény aknamunkával, évek szorgalmas tehetetlenkedésével, alkeszkedésével küzdötte le magát a mostani szintre. És nem lehet vele mit kezdeni, mert zömük nem is keres lehetőséget, semmiféle kötöttséget nem hajlandó vállalni, ha munkát adsz nekik, hamar megszöknek.

Viszont többségükben dolgoznak azok a társadalmi gátlások, amelyek hiánya miatt nincs hajléktalan roma. Nem lopnak (nem sokat, nem gyakran..), nem törik fel az első üres lakást, nem járnak napestig a nyakára a hivataloknak segélyért, egyszerűen leülnek, és tehetetlenül nézik, ahogy kifolyik a kezükből az életük, mint a homok. A romáknál ez nem gond, ahogy hiányt szenvednek, minden gondolkodás nélkül elveszik az első szembejövőtől....

Egyszerűen arról van szó, hogy egy gyámkodáshoz, irányításhoz szokott nép hirtelen, átmenet nélkül szembetalálta magát azzal a helyzettel, hogy saját magáért kell mindenkinek felelősséget viselni, és erre nem volt mindenki képes. Furcsán hangzik, de tény, hogy az ország valós lehetőségeihez képest még így is igen sűrű a szociális háló, nagyvonalúak (relatíve különösen azok voltak a 90-es évek elején) a munkanélküli ellátások - részben ezért is düledezik az államháztartás. Egy az USA-ban szokásos öngondoskodási stílus bevezetésétől a negyed ország vált volna hajléktalanná. Borzasztó nehéz ilyen helyzetben mit csinálni. Megjegyzem, kelet felé haladva tovább romlik a helyzet, az orosz átlagember már olyan, mint egy gyerek. Ha nincs főnöke, akkor önállóan maximum a vodkásüveg kupakját tudja lecsavarni, semmi több. Reménytelen is igazi demokráciát csinálni ott, nem is hibáztatom érte az elitet, hogy nem errefelé mozdul.

De nálunk is nagyon határeset. Ebben az országban hatékony, gyors működésre egy jószándékú diktatúra vagy felvilágosult abszolutizmus lenne képes - de azért azt inkább ne. Így viszont tudomásul kell venni a sok vargabetűt, a sok évtizedes tanulási folyamatot.

Én így látom...

Előzmény: twist (1388)
glad Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1402

Horex,

Sajnálom a történteket, az elejébe olvastam bele, de azt kell mondjam, hogy 59 évesen No-ban se lesz jobb.

Sehol se kapkodnak az emberért ebben a korban. :(

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1401

Én most semmin sem akarok változtatni, éppen aludni készülök. Holnap tovább építem a kapitalizmust, hogy a gyermekem jól éljen, élhessen.

Jelenleg ez érdekel és a relax.

Jó éjszakát mindenkinek!

BabaLaci

Előzmény: zividivi (1399)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1400

Nézd, én nagyon értékelem a szociális érzékenységedet, s örülök is neki. Remélem sokan vagytok,vagyunk ilyen érzelmekkel.

A fürdés és a csirkeszárny jellegű dolgokkal egyetértek. Az is egyértelmű, hogy innen a monitor mellől minden egyszerűbb.

Valóban a rendszerváltás előtt nem volt ilyen megrázó élmény, mint a hajléktalan s  koldus. Bár a kéregetőket kimondottan a maffia üzemelteti, de ez most más kérdés. Azonkívül én már a 80-as években is láttam a pályaudvarokon alvó embereket. De nem ennyit, az tuti.

Nem jó dolog ez.

Jó tudni, hogy vannak olyanok, akiket foglalkoztat ez a téma.

Támogatlak.

A cigi akkor is hülyeség, főleg egy hajléktalannak, s ebből nem engedek.Bocs.

Előzmény: twist (1395)
zividivi Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1399
Nemán!

Csak nem úgy akarsz Te is változtatni a helyzeten, hogy hírét sem hallottad a piacgazdaságnak?

:-((((
Előzmény: Törölt nick (1398)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1398

Jajjjjj,légyszi kímélj meg ettől a "rohadt kizsákmányóló kapitalista" szövegtől.

Én meg szíveseben fizenék többet a kenyérért, ha nem külföldi kotyvalékból sütnék

Hát akkor csináld. Fasza graham lisztet lehet kapni, echte magyar, rá van írva, van kefír is, élesztő is, a víz pedig dögivel.

A kenyérsütőgép az változó, nekem német van, az jó. Receptek később, ha már feldolgoztad a traumát.

A vérmagyarok nem Danone kefírt használnak, saját maguk készítik, de hát végül is a húst is lehet nyereg alatt szárítani ........

a hazai pirospaprikáért, ami legalább nem keseríti el az ételeket

Na ja, csak egy páran éppen nem döglöttek bele, amikor ólmozták /mínium/. Szerencséjük volt. Jó volt az orvosuk. Régen csak a porotont reszelték bele, attól legfeljebb téglát köptél, vagy esténként agyagosat nyögtél ki.

A gombás paprika sem a politika sara, szerintem ők azt sem tudják, hogyan kell pörköltet készíteni.

mert akkor tudnám, hogy legalább saját népem él meg belőle

Ebben igazad van, a saját népünket kellene támogatni. De én már azt sem tudom, ki itt a magyar vállakozó. Talán a kicsik. Kisvállakozások, helyi cégek, stb. Ők garantáltan magyar munkaerővel dolgoznak, nem kapnak támogatást, küzdenek szemben az árral.

Ne vegyél a Tesco-ban dinnyét, csak a termelőnél :))).

Ja, s kérj számlát, még ha pofán vernek is érte :))).

Adóbevétel !!!!!!!!

Előzmény: zividivi (1390)
twist Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1397

Szrintem nem alkoholisták, csak azok lettek!

Képzeld el, tanult, dolgozott, esetleg megint tanult, jól menő középvezető lett. Aztán megszüntették a gyárat, és nem talált munkát. Asszony meg rágta a fülét. Lehet néha medobott egy felest, és rájött, az feloldja a félelmeit. Asszonynak - joggal - nem tetszett, hogy már viszi is   pénzt, oszt veszekedés, veszekedés hátán. Alkohol meg jellemromboló is, így anyu beadta a válási papírokat. Ismerősei ha meglátták átmentek az út  másik oldalára.  Egy darabig még élt a kisszobában, de a gyerekek már húzódoztak tőle. Jobbnak látta elmenni. Bízott még benne, hogy valahogy felkapaszkodik, de már éjszakánként egy padon aludt. 

Gyengének, tehetetlennek és megvetendőnek érezte magát. 20 év tanulás, munka, gürcölés után   feladta.  

Ezen meg csak az alkohol  segít. Átmenetileg. 

Persze van aki  saját hibájából.

Mi is tévedünk néha.

Nem mindegy, hogy milyen következményekkel.

Mindenesetre az "átkosban" még az utolsó pillanatban is kapott volna munkát, munkásszállóval. Onnan van még visszaút.

Na mindegy ez csak 1 szelet, hogy kiknek a hazája ez az ország.  

Előzmény: Ivan Dubov (1394)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1396

No ezért kellett ebben az országban mindent privatizálni. Akár ingyért is oda kellett volna adni, csak valaki végre magáénak érezze.

Igaz.

Számomra az az érdekes, hogy látszólag minden működött. 1976 óta dolgozom, láttam ezt-azt. Akkor valahogy mindenki dolgozott, mondhatni működött a rendszer, melóhely dögivel. A szüleim dolgoztak, én is kaptam állást /abban is dolgozom éppen 30 éve/, tevékenykedtünk, építettük a cuculizmust. Ebből nőtt ki a vállakozásom is.

Érdekes volt látni a volt főnökömet lelépni, s a párttagkönyvét a kukában látni. Felemelő érzés volt. Valami újszerű.

S főnökként olyan jó érzésem volt, vagyok valaki, elértem a csúcsot.

Majd kirúgtak 92-ben, mint macskát szarni /ahogy Shakespeare írta/.

A vállalatunk hatalmas tőkével rendelkezett. Több mint 300 milliója volt bankbetétként /ebből is látszik, hogy impotens volt a vezetés, kereskedelmi vállalat nem bank, nem élhet meg a betétekből/, komoly készletek, 120 menő ingatlan. Nem ócska piti suszterbolt, csak annyit róla, hogy most 2-3 Spar üzemel benne. Óriási érték, nyereséges cég, jól menő bejáratott üzletkör /na ezt nem lehet kiépíteni egy-két év alatt!!/.

Ezt adták el bagóért. Bankbetéttel és hatalmas nyereséggel együtt. Már régen nem az a tulaj, aki megvette.

Aki hozzánk jött fotózni, csak a leverődött csempére volt kíváncsi a mosdóban. Azt is feketén-fehéren. Úgy rondább. Ezeket a képeket nyújtották be az értékeléshez. Az ÁPV Rt. megette, mert annyira hülyék, hogy egy bécsi bolt áráért képesek voltak eladni 120 menő ingatlant. 4 millió márka. Egy akkori bécsi bolt ára.

Szóval azért egy-két idiótát le lehetne csukatni szándékosan elkövetett korrupcióért, vagy foglalkozási körben végrehajtott alkalmatlanságért, s esetleg megvizsgálni a vagyongyarapodását is.

Sok olyan dolgot is eladtak, ami önmagában bizony bőven nyereséges volt. S ezáltal kőkeményen üzlet is.

Előzmény: advocatusdiaboli (1382)
twist Creative Commons License 2006.08.25 0 0 1395

Ja! Vesz 1/2 kg. csirkeszárnyat leviszi az aluljáróba, leül a vackára oszt rágicsálja nyersen. Ha fürdeni sem tud, hol főzze meg a csirkeszárnyat? Cigi= elnyomja az éhségérzetet!

1990 előtt egy szál hajléktalant nem láttam!

Ritkán,elvétve találkoztam koldusokkal.

1992 karácsonya előtt egy hajléktalan előtt volt egy lavór, tele karácsonyi papírba csomagolt gyufáskatulyával. Könyörgött, hogy vegyek tőle néhányat. kérdeztem mi ez? Mondta karácsonyfadísz  5 Ft.-ért adta.  

Nesze neked szabad világ!

Szabad vállalkozások kora!

Előzmény: Törölt nick (1393)
Ivan Dubov Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1394

elsore nem hittem el, de felmeresek szerint a hajlektalanok kozott sok az egykori ertelmisegi mikozben szinte nincs koztuk roma

ezek az emberek persze nyilvan rendelkeztek valamifele hajlammal a szenvedelybetegsegekre - alkohol, tulzott penzkoltes, szerencsejatek - ami szerepet jatszhatott sorsukban, de szerintem ez alapvetoen a tarsadalom hibaja

oriasi pazarlas hagyni ezeket a sokszor eleg jol kepzett embereket 1 utcai padon elpusztulni

kozben sikhulyek magas poziciokat toltenek

magyar tarsadalom olyan mertekben kontraszelektalt, hogy mar csak ezert is pusztulasra van itelve, ez szerintem elkerulhetetlen

Előzmény: twist (1389)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1393

Csatlakozom! Sőt hajlandó vagyok minden megszorításon túl havi 5 ezret államkasszába kedvességbűl befizetni, ha Bp-en létesítenek egy helyet, ahol hajléktalan ingyen fürödhet.

Helyes. Csatlakoznék, de én kőkemény állatbarát vagyok. Én pontosan ennyivel támogatom a helyi állatmenhelyet havonta, mert éppen leépítik az önkormányzati támogatást, + szeretem az állatokat.

Azért ezt a hajléktalan-kérdést nem egészen tudom támogatni, hiszen szinte mindegyik kezében ott látom a cigarettát. Itt valami nem kóser. Isznak, az stimmel, ezt az életmódot nem lehet józanon.... De hogy cigi az kell, az nem ok.

Egy cigi még feketén is 250. Fél kg csirkeszárny? 1/4 kg csirkecomb?

No mindegy, ez nem is a fórumtéma, csak eszembe jutott.

Előzmény: twist (1381)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1392
Még 10-15 választási ciklus, és érezhetően kupáltabbak leszünk, még 30-40, és egész jól kitanuljuk. Ez az, amit nem tudunk megspórólni, és amiben a régi választási demokráciák messze előttünk járnak. Ott már a dédapja is választott. Meg a nagyapja is. Esetleg éppen Hitlert, hát tanult belőle - ha túlélte.

Türelem, uraim, türelem. Olyan ez, mint az angol gyep. Szépen, nyugodtan nyírni kell kétszáz évig, és pompás lesz. De nem előbb.

De én mint apa azt szeretném, hogy a gyermekem ne küszködjön, hanem nyugodtan kilépjen a nagybetűsbe, ne vergődjön, ne vegetáljon. Azt semmiképpen sem akarom, hogy tálcán kapja a sültcsirkét, de ne is kínlódjon.

Valahogy úgy érzem mostanában, hogy kifutunk az időből. Talán pesszimista vagyok.

De nagyon szeretném, ha a büdös kölök jó világban nőne fel.

Van honnan tanulni, le lehet rövidíteni a tanulási folyamatokat. A fiatalok jövője a tét.

Előzmény: advocatusdiaboli (1374)
zividivi Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1391
//"...Oskolában megbukik matekból Pistike, akkor Pistike hülye. Egész osztály megbukik akkor a tanár hülye..."//

Vagy a tananyag olyan, mint a "liberális" gazdaság: -kétszer kettő, ha akarom három, ha akarom öt, de négy csak a legritkább esetben lehet.
Előzmény: twist (1388)
zividivi Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1390
Én meg szíveseben fizenék többet a kenyérért, ha nem külföldi kotyvalékból sütnék, a tejért, ha tehenet, lehetőleg magyar parasz tehenét látta volna, a hazai pirospaprikáért, ami legalább nem keseríti el az ételeket, mert akkor tudnám, hogy legalább saját népem él meg belőle és nem a szép idegen gyarapítja "olcsón" a profitját "vásálási szokásaimból".

És akkor talán az államkasszát is megkímélném a sok jövedelemnélküli támogatásától.
Előzmény: Törölt nick (1377)
twist Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1389

Nem kérlek! A hajléktalanok a társadalom igazi vesztesei.

Elég hozzá fél évi munkanéküliség és mondjuk egy válás e miatt.

Tv.-ben régebben volt egy sorozat hajléktalanalokról.

Azóta én nem gondolom, hogy férgek.

Játszásiból aludj télen 3 napot egy aluljáróban, aztán értesíts, hogy kenyérrel, vagy pálinkával melegítetted magad.

1 hétnél többet ne próbálj ki! Rászoksz a pálinkára!    

Előzmény: Törölt nick (1386)
twist Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1388

Bocs, de szerintem tévedsz!

Egyszerűen nem látszik az értelme!

Nem is kommunikálják, mert szvsz. még ők sem tudják!

Valljuk be, értelmes emberek is tapogatóznak a sötétben, van aki tőbb, van,ki kevesebb jóindulattal.

Kevésbé értelmesektől mit lehet elvárni?

Ebben az országban csekkeket küldtek Izaura megsegítésére

a kevésbé értelmesek!

Nehogy má' ne lehessen kommunikálni velük!

Oskolában megbukik matekból Pistike, akkor Pistike hülye.     

Egész osztály megbukik akkor a tanár hülye.   

Előzmény: advocatusdiaboli (1383)
Derek Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1387

Igy van en pl a kiskocsmakat, vendegloket,boltokat de meg nagyobb kereskedelmi egysegeket egyszeruen 90-ben odaadtam volna ingyen azoknak akik addig uzemeltettek,ki tudna jobban mint az a boltvezeto aki addig mukodtette,es sokan jol mukodtettek,ha meg nem hat akkor tonkremegy.Vagy egy nyomdat ,fodraszuzletet stb es meg lehetne sorolni.De pl sok szallodat is nyugodtan.

Tudok jopar tenyleg jo vendeglatosrol akik alol kiprivatizaltak jopar szovetkezeti allami egyseget mert nem volt penze megvenni.Igaz tobbszeguk azert kesobb megtalalta a helyet,de egyszerubb lett volna odaadni nekik.

Előzmény: advocatusdiaboli (1382)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1386

"Ma láttam belvárosban egy idős bácsit. Szökőkútnál tisztálkodott."

Engem is megvisel az ilyen. Nagyon sokan mentális betegség miatt művelik a csöves életmódot, és nehéz megkülönböztetni tőlük a hasonló szimptómákat produkáló trehány férgeket.

Előzmény: twist (1381)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1385
"Sárközi Tamás 2 éve reformálja!"

Nem lehet, hogy ebből Ő igen csak jól megél?

Ebőváry
Előzmény: twist (1378)
twist Creative Commons License 2006.08.24 0 0 1384

Sok vállalat volt, amely 100 Ft.-ért kelt el.

Volt olyan is, hogy nem köllött rögtön kifizetni, csak havi 10 milkás részletben.

Állam képzeld éppen annyiért visszabérelte!

ÁPV. bevétele itt elvileg nulla!

Lehet ingyér dolgoztak ÁPV-s fijjug!  

Előzmény: Törölt nick (1380)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!