Mert minden fajta másképp viselkedik. Nálam valamivel melegebb van, de itt sem minden fajta élte túl a hideget. Pl. kajszik ma:
A harmadik 100%-ban elfagyott.
Itt sem lehet minden fajtával termelni. Ha nem tűrik azt a környezetet azok a fajták amik nálad vannak, akkor olyanra kell váltani ami tűri. Ha a környéken van fa ami terem, arra kell váltani. Ezért kérdeztem, hogy van e termő fa. A váltást meg akár így:
Megindultak, de még nem biztos az eredés. Viszont, ha megered, lesz egy megbízható fám.
A Chorus őszibarack tafrina ellen nem véd, csak monília ellen ajánlott. Tafrina ellen jó lehet a Folicur Solo, vagy Score 250 EC, Delán 700 WG, továbbá a finom rezek méhkímélő tecnológiával, többek között. Én ezeket váltogatom. A felszívódáshoz kellene levélfelület, de egyes szakemberek szerint a virágszirom útján is felszívódik a hatóanyag.
Nem tudom mikor lemosóztál ha nem volt jelentősebb csapadék akkor elég 7 naponta ha a többi idősebb fáid nem virágoznak akkor jó a vegesol az előirt dózisban virágzásban chorus ha nagyon alacsony lenne a hőmérséklet jelentősebb zöldfelület kialakulásakor score v folicur solo.A cuproxat -ot csökkentett dózisban lehet használni vegetációban nem perzsel .
Jól írja naivkezdő a baloldali ráerősödött a központi tengelyre és ráadásul nem jó állású a másik meg nem igazán erős vessző ezért le kell vágni mind a kettőt , de nem kell kapkodnod ez ráér a fagyok elmúltával a középső vessző is kifog hajtani csúcsrügyből a dolgod az lesz ha már látod a 3-4 oldalra kihajtó rügyeket akkor kivághatod a közepét az meg ne hajtson felfele.
Az alsó 4-et levágod tőbe mivel nagyon mélyen vannak a sárga szalag alatt közvetlen azt meghagyod a nyolcas hurok felet a közepét tőbe és ha jól számolom marad három vessződ.
Az alsó két vessző azt levághatod középen a legerősebbet tőbe mellette közvetlen ha jól látom van egy vastagabb 3-4cm kb 30 fok a törzshöz képest utána ívesen hajlik felfelé ezt is tőbe a lényeg 3-4 erősebb oldalra kihajtó vesszőt meghagyni úgy hogy felűről ránézve egyenlő elosztásban legyenek a tengelyhez képest ha lehet .