Bazel, Bern, Zürich, Luzern, St. Gallen ad otthont a 7. kézilabda EB-nek 2006 január 26-tól február 5.ig. A 16 csapat 4 csoportban kezd, majd a középdöntőbe minden csoportól 3-3 csapat érkezik. A magyar válogatott Dánia, Szerbia, és Izlanddal csatázik a csoportmeccseken.
"..azért nem olyan ritka az olyan eset, amikor a kapus lenyomja az induló játékost.."
Lehet, hogy az nem olyan ritka eset, de ez meg nem tök más eset volt. Tulképpen felállt fal mellett rongyolt ki oldalra a kapus, (és teljesen egyértemű volt, hogy nem labdára ment) - ott bizony semmilyen körülmények között nincs keresnivalója egy kapusnak. Még mezőnyjátékostól is csúnyácska lett volna az a szitu, kapustól meg pláne.
Nem a Lendvay volt tegnap a legrosszabb. Sajnos. Az a bizonyos lépés meg nekem "élőben" nem tűnt lépésnek. Meghogy sorsdöntő helyzetben? Hát szerintem a Harsányi többször is hibázott legalább ilyen sorsdöntő helyzetben. Meg a Törő is csinált baromságot a végjátékban. Ez bizony "kollektív" vereség volt.
Én meg a tapasztalat alapján reménykedem, volt ugye egy vb nem is rég, ahol két kellemetlen zakót kaptunk, temettük magunkat, erre a szaúdiak elverték Argentínát, majd később mi a szerbeket, aztán csak kijutottunk az olimpiára, 6. helyen végezve...
Szerintem meg akkor lett volna könnyelműség, ha nem lövi be. Így viszont szemtelen, bevállalós, fiatalos húzás volt. Ilyen kell sok, mert növeli a srácok önbizalmát...
Sajos tegnap bebizonyosodott, hogy igazi lövő nélkül a mai kézilabdában nem nagyon lehet mit kezdeni. MI nem bírtunk könnyű gólokat lőni, a dánok meg legtöbbször gond nélkül lövöldöztek, többnyire sikerrel. Szerintem Nagy Laci nem játszott olyan rosszul, az persze igaz, hogyha kétszer egymás után kirúgja a kapus a jobb alsót, akkor a harmadikat nem oda lövöm. Ráadásul Laci képes máshova is lőni. Kár. Balkettőben nullák voltunk, Feco és Császár sem csinált gyakorlatilag semmit, a dánok a védekezésüket így eltotlták Buday és Nagy Laci felé. Úra igazolva látom, hogy Lendvaynak az égvilágon nincs semmi keresnivalója, még ebben a válogatottban sem, még akkor sem, ha nem játszanak jól a többiek. Buday és Gál hozta amit lehetett a fiatal szélsőink meg talán kicsit beijedtek a kapustól. Mondjuk Iváncsikot nem nagyon értem. Szerintem itthon ő a legjobb balszélső, na tegnap ebből semmit nem mutatott.
Én nagyon szurkolok a fiúknak, főleg abban bízok, hogy a fiatalok nem betojnak, hanem odateszik magukat, (pl. ahogy Törő a vége felé végigszáguldott a pályán és kilencről benyomta) és akkor talán a régikere sem hárul ilyen nagy teher.
Ja igen, a kapus megmozdulása talán hazai pályán lehetett volna piros, de azért tegyük a szívünkre a kezünket és valljuk meg őszintén, hogy azért nem olyan ritka az olyan eset, amikor a kapus lenyomja az induló játékost. Budayt pedig szerintem egyáltalán nem szándékosan lőtte fejbe a dán, be akarta játszani a beállósnak, vissza is húzta már a lövő kezét a levegőben, csak közben Illyés odazárt, így leszállóágban visszahúzott kézből a lövőnek nem nagyon volt más választása, mint ellőni. (mondjuk jó béna mozdulat volt...)
Azért a Bartókot jól gondold át... Nagyon kellett volna ő oda középre de a 2 év alatt 18 bajnoki meccset játszott köszönhetően sérüléseinek is. Aztán volt is ebből annyagi vita, hogy mi jár neki valójában ha folyamatosan sérült és nem tud játszani...
Na, ez a statisztika mutatja az igazánvaló igazságot...
Lehet Perezt temetni, hogy milyen öreg, de az eddigi válogatott eredmények sem Skaliczki miatt jöttek, hanem mert leginkább Perez - sokszor egymaga - hozta a meccseket!
Az Ilyés meg Laluska-féle, nemzetközi szinten jó közepes játékosokkal semmire sem lehet jutni. Ezt a dán csapatot simán kellett volna verni, ha nem is sok góllal, de simán.
Nagy Laci meg csak egy örök tehetség marad, sose tudott húzóember lenni, max. 1-2 meccses felvillanásai vannak.
A tegnapi meccsen vagy védekeztünk, vagy támadtunk. Előbbi esetben elöl képtelenek voltunk eljutni gyakran még a lövésig is, utóbbinál pedig szinte minden támadásból gólt kaptunk.
Nem értettem Skaliczkit, mit akart az első fi. végén a pályán lévőkkel.
Nagy Laci jót alibizett, bár a második fi-ben legalább meg tudta játszani Gált - amúgy csak fetrengett, dumált. Buday jó volt, fazék is, de szélsők és átlövők nélkül nehéz nyerni. A négy szélsőnk IT kivételével egy darab sz. voltak.
Ilyés dettó.
Pedig a dánok semmi különöset nem mutattak, csak rakkoltak 60 percig.
Azt sem értettem, hogy miért lőttük folyamatosan a jobb alsót Hvidtnek, amikor onnan mindent kirugdosott. Gál őrjöngve mutatta minden egyes kihagyott ziccernél, hogy fölfelé lőjenek.
ui: a meccs beszólása Gulyásnál: ...a Torinóban júniusban kezdődő téli olimpia...
Pontosan erre gondoltam amit leírtál. Lehet, hogy a sok idegenlégióstól jó a Szeged és a Veszprém, viszont hogy ez a magyar kézilabdának nem tesz jót. Nincs meg az az egészséges felfele áramlás ami a női kézilabdában meg van. Inkább igazolnak egy külföldi játékost mint hogy egy magyar fiatalnak akár csak lehetőséget adjanak.
Nem azt mondom nem kellenek légiósok, de azért ennyi már nem. Két példát mondok egyik, hogy a Veszprém visszaigazolta Bartókot Spanyolországból, hogy aztán alig játszon csak azért hogy ne menjen máshova. A Veszprém leigazolta Tóthot az Elektromostól, hogy aztán évekig üljön a kispadon és lehetne még példákat mondani.
Az meg hogy játszik a Dunaferr, Tatabánya, Elektromos 4 meccset a nemzetközi kupában. Nem jelent semmit. A nemzetközi klasszis szintig el sem jutnak. Meg kell nézni milyen csapatokkal szemben estek ki.
Nem biztos csak a tehetségben van különbség a női mezőnyhöz képest.
Szeged drukker vagyok, de Lendvaynak semmi keresni valója nincs a válogatottba. Be van szarva a pályán, remeg a labda a kezébe, sokszor még saját magát is kicselezi. Döntő pillanatban követett el lépés hibát.
Abból a távolságból nem igen lehet véletlenül fejbelőni valakit. Ha jól sikerül, akkor kiesik az egyik - sőt ezen a meccsen A -legjobbunk. Olyan lövője meg a dánoknak volt pár, mint Spellerberg, semmi gond nem lett volna, ha pirosat kap, de semmit nem kapott.
Kár ezért a vereségért, mert a dánok semmi extrát nem nyújtottak. Látszódott, hogy nagyon rutintalan a társaság és a tét agyonnyomott néhány embert. Hiába a BL meccek egy EB-n kezdőnek lenni nem ugyanaz! Balszél: 6/0, balátlövő (Fecó) 7/0. Ennél nem lehet rosszabbul lőni. Nem értettem, hogy Ilyés miért nem lőtte a felső, mikor meg tudja csinálni (húzott felső). Nagy Lacitól jóval több kell, de tetszettek a kontracselei, nem is hittem, hogy egy nagy testű játékos ilyen gyorsan is tud mozogni. Gyula megverte az emberét, Nagy Laci megcsinálta a cselt, ebből szereztünk három gólt. De ez egy átlövőtől kevés! Hvidtnek adhattak volna pirosat, Buday fejbelövése miatt szintén, egyébként kifejezetten jól fújtak a jv-ők, kár, hogy ezek sorsdöntő hibák... Nagyon sajnálom Iváncsik Tomit, mert vele könnyen pontot szerezhettünk volna, sajnos nincs jobb játékosunk cserének, mint a Harsányi. Ha Gulyás bekerül, akkor szükség esetén le lehet tenni szélre, akkor erősebbek leszünk. Sanya szidta Józsát, lehet, de az tény, hogy róla nem kőtt gólt a dán jobblövő, a megítélt hetes meg véleményes volt. Buday király volt, Gál is, csak neki az a baja, hogy meg kell tudni játszani a beállót, különben soha nem dob gólt. Kár, hogy az első félidőben nem erőltettük, pedig Gyula már jó ideje remek formában van. Nándinak is voltak jó pillanatai, könnyen lehet, hogy a sérülés kihatással volt a teljesítményére. Császár is kétszer megverte az emberét, aztán nem ment be (rutin hiánya). Viszont királyság volt a három balkezes játékunk, nagyon bejött! Kár, hogy nem mindig léptünk ki a dán lövőkre, így esélyünk sem volt az ikszre.
Annyira azért nem állunk rosszul, mert mi egy eleve esélyesebb csapattól kaptunk ki, de a jugók a lesajnált Izland ellen égtek. Ma nagyon nehéz lesz és akkor még semmit sem mondtam! Viszont Sterbik nem egészséges, mondhat akármit, ez egyértelmű. Nagy eredmény lenne ha nem kapnánk ki, bízom a balszél és a ballövő javulásában.
Az elsőben egyetértek, a másodikban, (fejbelövés) én nem éreztem a szándékosságot. Mit ér vele ha fejbelövi? Őt is kizárhatják.
Annyira szorosak az eredmények, hogy nüanszokon múlik a dolog. Egy meccs után még ne temessük őket. Ha elbukják mindhármat az más. (Nem te, de nem akartam 2x irni.)
A magyar férfi kézilabda bajnokság nem világszínvonalú. Van két kiemelkedő együttes, a Szeged meg a Veszprém. Ezekkel is játszik a PLER meg a Tatabánya is évente 4 mérkőzést és ilyenkor azért nemzetközi, sőt világsztárokkal is szembekerülnek. Ilyenkor ugyan nincs esélyük, de közvetlen közelből tapasztalhatják milyen ellenük a játék. Kevés ez a mérkőzés? Kevés. Ezért indokolt a két csapat azonos szintre való visszafejlesztése? Nem. Ezért nem ők a hibásak, az a baj, hogy a többi csapat nem képes felnőni hozzájuk különböző, általában anyagi okok miatt.
A selejtezőkön, az EB-t megelőző tornán, majd az azt követő felkészülési mérkőzéseken sem nyeretlen kétévesekkel kerültek szembe a válogatott játékosai, úgyhogy azért nem teljesen tapasztalatlanok ők sem.
Ezen a mérkőzésen a világsztárnak tartott Nagy Laci éppen úgy lőtt kapura, mint a többi, nem mutatkozott meg, hogy ő sokkal erősebb bajnokságban edződött. Az Iváncsikok, Törő éppen úgy gólhelyzetbe került s csak rajtuk múlt, hogy nem használták ki. Nem voltak ma kellően felpörögve.
Nézd meg a labdakergető-válogatottunk. Ütöttük a németeket,skótokat,aztán mit értünk el tétmeccsen? Túl nagyra értékeljük a barátságos,felkészítő mérkőzések eredményeit.Lehet,hogy a fiúk is elhitték,hogy k*rva jók,simán fog menni minden 3 győzelem zsinórban???
sztem MahatmaC arra gondolt,hogy a válogatott játékosok közül sokan most találkoznak élesben a világ legjobbjaival először.A Szegedben ill a Veszprémben az idegenlégiósok játszák a főszerepet.A Tatabányában ill a PLER-ben nem lehet felkészülni az ilyen meccsekre.Mondjuk ilyenkor kéne Nagy Lacinak,Laluskának bátran vállalkozni.
Miköze van ehhez a Veszprémnek és a Szegednek? Úgy tudom a keretben van dunaújvárosi, PLER-Airport, Tatabányai is. Azt magyarázza meg nekem, vki, hogy pár napja a németekkel szoros meccset játszottunk, akkor ma hogy tudtunk ennyire szarul játszani? Ha egy csapat az első 30 percben csak 8 gólt dob, az nem érdemelhet győzelmet.
Ez elég furcsa megnyilatkozás. Én úgy tapasztaltam, hogy a Szeged és Veszprém eredményei, mérkőzései igencsak közrejátszottak abban, hogy a kézilabdáról viszonylag sok szó esik és a népszerűsége is a második helyre elég a foci mögött. Ismerettségi körömben is többen vannak, akik a BL-ben való szenzációs eredményeik hallatán érdeklődnek a kézi iránt, mert azelőtt nemigen érdekelte őket.
A mai mérkőzés láttán nekem úgy tűnt, hogy túlságosan is Nagy Lacira számított és épített mindenki. Férfi vonalon nem vagyunk olyan magas szinten, mint női vonalon.
Ettől még nem biztos, hogy holnap nem fog jobban játszani ez a csapat, nem kell még temetni őket, várjuk meg, mire jutnak a csoportban, két nap múlva értékelhetünk.