Keresés

Részletes keresés

MemetikaTan Creative Commons License 2019.09.27 0 0 444

Bocs Zsolt, de most látom, hogy a Magyar Ateista Egyház fb nyílt csoport lájkolója vagy. Ugye tudod, hogy az is az én egyik ősrégi mémem? :-) https://www.facebook.com/groups/44124222204/members/

Előzmény: MemetikaTan (441)
pk1 Creative Commons License 2019.09.26 -1 0 443

Téged ez a Gréte ügy nem nagyon érdekel, de maga a Gréte ügy iránti érdektelenség a jelek szerint nagyon is érdekel téged.

Előzmény: MemetikaTan (442)
MemetikaTan Creative Commons License 2019.09.26 0 0 442

Teljes anyag a tovább miatt:

Kedves Zsolt, amint látod már az is nem kevés mémembe került, hogy klaviatúrát ragadtál és megszólítá memetika ügyben. Tehát engem ez a Gréte ügy nem nagyon érdekel. Ez a memtikának a pletykutatás szintje. Egyszerű bemutató "ujgyakorlat" volt, hogy némileg komolyabban vegyél és esetleg nem is itt, de a háttérben megvitassunk komolyabb dolgokat. Tehát megtisztelnél vele, ha fáljként átküldött kis firkálmányomat végre elolvasnád. Legalább az első fejezetét, ami csak 4-5 oldal. ( Ami azt is jelenti, hogy a gréta ügyről leszállok és Tiéd megint a memetikai terep a témában)

Előzmény: MemetikaTan (441)
MemetikaTan Creative Commons License 2019.09.26 0 0 441

IGe: Na és a díj összege melyik természetvédő szervezetnek lett felajánlva? Hogy védjék meg belőle a Földet? Vagy elkölti saját célú túlfogyasztásra?

Zsolt : nem lehet, hogy túl sok cinikus mém lepte el az elmédet, s nem tudsz szabadulni tőlük?

IGe : Kedves Zsolt, amint látod már az is nem kevés mémembe került, hogy klaviatúrát ragadtál és megszólítá memetika ügyben. Tehát engem ez a Gréte ügy nem nagyon érdekel. Ez a memtikának a pletykutatás szintje. Egyszerű bemutató "ujgyakorl…Tovább

Zsolt: de hát ez nyílt zsarolás 😀. Egyelőre nincs időm, de később elolvasom. Szaklapban megjelent?

IGe : Ez színtiszta memeika és szó sincs semmiféle etikátlan dologról. Természetes dolog, hogy bizonyítanom kellett valamilyen szinten, hogy nem csak egy bugris vagyok. Az első fejezet elolvasása köbö 3-4 perc idő. Ha már szaklapban is meg fog jelenni és akkor akarod csak olvasni, akkor már én nem fogok szóba-állni-írni veled, amíg nem bizonyítod, hogy értesz a memetikához és nem csak imitálod. Könyvben fog megjelenni hamarosan, most kaptam meg a nyomdai előkészített anyagokat jóváhagyásra. Na szállj már le a tekintényelvűség érvelési hibáról! Köszike. (Ja a Gréta ügyről feltételek nélkül szállok le, nekem csak ennyi volt vele a célom és azt már elértem)

pk1 Creative Commons License 2019.09.24 -1 0 440

Ez csúsztatásnak tűnik. Boldogkői Zsolt nem az embereket osztotta zombik és nemzombi halmazra, hanem az egyes agyi területeket, aszerint, hogy megnyilvánul-e működésükben a szabad akarat, vagy puszta gépi mechanizmus az, amit tesznek. Aztán a dolog itt meg is áll, mert itt is feltehető előző kérdésem: hogyam mutatható ki a szabad akarat - csak ezúttal nem személyi szinten, hanem szöveti szinten. Ha értjük működését (faék, csiga, robbanómotor, egyetlen szinapszis), akkor nincs szabad akarata. Ha meg nem értjük - akkor meg lehet, hogy egyszerűen csak buták vagyunk.

Előzmény: ErkölcsTan (437)
pk1 Creative Commons License 2019.09.24 -1 0 439

"én biztosan nem vagyok zombi"

Ez tipikus zombi duma. Ettől persze még lehetsz nemzombi - de hogyan bizonyítod?

Előzmény: ErkölcsTan (437)
pk1 Creative Commons License 2019.09.24 -1 0 438

"21 jelentősebb vallás létezik a világon."

A 22. vallás nagyon bepipult, hogy éppen lemaradt.

ErkölcsTan Creative Commons License 2019.09.23 0 0 437

Ezt a "zombi" dolgot Boldogkői Zsolt akadémikusnak kellene feltenned, mert az ő szakterülete.

Jómagam csak játszadozom vele egy kicsit.  A "zombi" jelzőt is tőle idézgettem.

Neki mindenki "zombi", szerintem meg nem mindenki, mert én biztosan nem vagyok az.

Egyébként az hogy valaki hipnotizálható-e vagy sem, eldönthető kérdések egyike.

Az a szint, amit én Boldogkői Zsolt "zombi" állapotához hasonlónak tartok, arra vannak technikáim valóban, hogy el tudjam dönteni. Ahogyan mindent ezt is le lehet modellezni és aztán fel lehet vetíteni a teljes társadalomra. Persze ennek is van hibahatára is, meg vannak változások is.

(((Egy példa: parafenomén sem lehet bárki, tehát aki erősen tud hipnotizálni, akár tömegeket is, így azok is igen kevesen vannak, akik ilyen nagyon erős hipnotizőrnek ellent tudnak állni. Mémeknél meg még szűkebb ez a "rés.")))

Előzmény: Törölt nick (435)
jogértelmező Creative Commons License 2019.09.23 0 0 436

"Létezik Zombi-teszt?"

Hát persze, és nagyon egyszerű: A zombinak pl. nincs TAJ-kártyája, és agyvelő szagú a lehelete.

Ha kéred, hogy mondjon valami jót, ömleni kezdenek belőle a mémek.

Előzmény: Törölt nick (435)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.23 0 0 435

Létezik Zombi-teszt?

Előzmény: MemetikaTan (433)
MemetikaTan Creative Commons License 2019.09.23 0 0 434

Azzal egyébként, hogy ő maga is esetleg "zombi" egyet tudok érteni.

Eddigi megfigyelésem/kutatásai szerint tényleg az.

"Bekapta" az ateista és a szkeptikus ideológiai mémeket is.

Előzmény: MemetikaTan (433)
MemetikaTan Creative Commons License 2019.09.23 0 0 433

Igen nem elírás és nem is csak irodalmi hangsúlyozó (esetleg túlzó) jelleg, hanem tényleg úgy látom, hogy 1/10 000 000-hoz az arány, ami azt jelenti, hogy körülbelül 760 ember lehet a földön jelenleg, akiket nem lehet mémekkel befolyásolni. Boldogkői Zsolt akadémikus szavaival, akik nem zombik. 

Előzmény: MemetikaTan (430)
pk1 Creative Commons License 2019.09.23 -1 0 432

"10 000 000 millió"

Jóvanna, legyen ez is mém. :o)

Előzmény: pk1 (431)
pk1 Creative Commons License 2019.09.23 -1 0 431

"A valóság az én kutatásaim szerint inkább 99,99999% "zombi""

Ezt ugye úgy kell értelmezni, hogy megvizsgáltál 10 000 000 millió embert, és egy kivételével - aki vélhetően te voltál - mindegyiket zombinak találtad.

Mennyi időt szántál egy emberre?

Előzmény: MemetikaTan (430)
MemetikaTan Creative Commons License 2019.09.23 0 0 430

Vitarészlet, amelynek vannak memetikai vonatkozásai:

IGe Ez klíma dolog egy hisztériakeltés csak. (azaz tömegmanipuláció) Akik tüntetnek, azok meg vezérelt zombik. A túlnépesedés a fő probléma, arról meg "pofabefogás"/hallgatás van jellemzően. Vajon miért? Mert klímavédelemre el lehet egy rakás pénzt kótyavetyélni, meg korrumpálni. Ennyi a lényeg. Most éppen az Eu központi alap miatt megy a kampány. Annak a részét lehet látni.

....

IGe: David Attenborough előtt már nagyon sokan beszéltek a fő problémáról a túlnépesedésről, többek közt a Római Klub is, de hazánkban Csányi Vilmos és hát jelenleg még kevésbé ismert személyek közül én magam is. Greta egy buta nő és gyerek (sajnos ez a tény, ha kiskutya lenne még hatásosabb marketing eszköz lenne), ahogyan Jean Fonda is volt, amikor bele szólt az atomreaktor dologban Szilád Leónak. Amire ő azt válaszolta mint Voltaire, híres mondása; Libáknak joga van gágogni. ..... (ja és bocsánat a cinikus iróniáért, de igaz)

....

ZK:  Az iróniától függetlenül nem igaz.
Itt nem arról van szó, hogy pl. a repülőgép tervezésbe be kellene vonni a hozzá nem értőket, de ennél a példánál maradva, abban igen, hogy mennyire lehet, kell korlátozni a repülést, mely az egyik nagy üvegházhatást kiváltó gázok kibocsájtásért felelős.
Ha, Greta egy buta nő, akkor ezen az alapon mindenki, aki szót emel a klímaváltozás káros hatásai ellen..

IGe:  Egyszerű matematika és logika pedig a megértése. Fele ennyi ember, akkor fele ennyi szemét is a jelenlegi szemetelési szokásokkal. Fele ennyi ember, akkor fele ennyi repülőgép üzemanyag szennyezés. Csak a föld nem lesz fele méretű közben és éppen ezért az egyensúly meglenne. Akkor is meglenne, ha okosodunk és közben a túlnépesedést is visszafogjuk. De a túlnépesedésről elfeledkezni és csak a kibocsátást szorítgatni butaság és parasztvakítás is egyben. Hiszen hiába lesz fele akkora kibocsátás, ha háromszor annyi ember és háromszor annyi autó lesz. Összességében nőni fog a szennyezés még is.

ZK:  Ebben nincsen köztünk vita, abban viszont van, hogy a klímaváltozás leginkább a túlnépesedett régiókat sújtja leginkább, és ezért az ott fellépő problémák minden, gazdasági, társadalmi kérdésével is foglalkozni kell.
A klíma kérdés mego
ldása így szorosan összefügg a túlnépesedés kérdésével, annak lehetséges megoldásaival.
Az összes gondokat, problémákat a "civilek" érzik meg, beleszólásuk azok megoldásában ezért szuverén joguk.

IGe: Megint olyanban akarsz vitázni, amit nem állítottam, hanem a Te agyszüleményed csak. A földet nem lehet semmiféle régiókra felosztani ilyen tekintetben. Egy légkörünk van és egy víz háztartásunk. A civilek meg akkor most civilek, vagy mémekkel vezérelt zombik? Illene eldönteni. :-) (Boldogkői Zsolt álláspontja, akinek te a rajongója vagy. Mint írtam nekem csak kísérleti alanyom.)

Zk:  Van-e joguk beleszólni a civileknek a klímaváltozás kérdéseiben, azok megoldásában?

IGe: :Gondolkozni képtelen "zombi"-knak nincs.

ZK: Akkor jó sokan vagyunk..:)

IGe:  Ebben igazad van, tényleg az a túlnyomó többség. A pszichológia szerint 90%- az emberiségnek alap helyzetben "zombi" hipnábilis. Persze attól függ hol a mérleg nyelve. Ha egy kicsit szígorubbak vagyunk van az 99% is. A valóság az én kutatásaim szerint inkább 99,99999% "zombi". .. és ez már nagyon közel van Zsolt Boldogkői állításához. (mindenki zombihoz)

jogértelmező Creative Commons License 2019.09.23 0 0 429

Rájöttem - azok álmémek, vagy modernebbül - trendisebben: virtuális mémek.

Előzmény: jogértelmező (427)
MemetikaTan Creative Commons License 2019.09.23 0 0 428

Mostanra eléggé alaposan "belerágtam" magam a memetika történelme és elmélete kérdésköreibe, amelyben a már említett okok miatt volt némi bepótolni valóm. Annak ellenére, hogy egy gyakorlati alkalmazásában (vakcina mémek) sokkal előrébb jártam és járok is mint bárki más.

Amit olvastam az egyrészt tetszett, másrészt meg nem.

Rengeteg a felesleges handabandázás és parasztvakítás itt is, ami nem helyes szerintem.

Teljes mértékben megértem azokat, akik áltudomány veszélyt látnak, mert én is azt látok nagyon sok ágban.

Értelmét sem látom nagyon hogy elkezdjek valamiféle "tisztogatást" a szerintem hibás memetikai ágakban.

Szerintem nem az én dolgom.

Mit teszek?

Azt teszem, hogy a saját kutatásaimra és eredményeimre és

csak az adott vakcina mémek memetika területre koncentrálok,

a többit meg meghagyom azoknak, akik úgy vélik abban ők a jók.

Tehát felesleges is kérdéseket feltenni nekem a jövőben, olyan kérdéskörökben, amit nem vállalok magamra a memetikán belül. "Játszadozni" (kísérletezgetni) persze fogok más területekkel is, de abban nem fogom magamat sem "szakinak" , vagy szakértőnek vallani, sem beállítani. Mert nem is vállalom és nem is lenne igaz. (nőgyógyász-fogorvos : luk-luk)

jogértelmező Creative Commons License 2019.09.21 0 0 427

" Mémek (Mérő László); a gondolatok legkisebb, önmagukban is értelmes részei, amelyek főként utánzás révén terjednek egyik emberi agyból a másikba."

És mi van a felkapott/emlékezetes (örökzöld) dallamokkal, és a hozzájuk írt - tök értelmetlen dalszövegekkel? Azok nem mémek? Azok micsodák?

Előzmény: MemetikaTan (424)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.20 0 0 426

Sokszor az is zombi, aki zombizik. ("én nem persze" :-) Brian élete erkélyes jelenet)

Előzmény: ErkölcsTan (411)
jogértelmező Creative Commons License 2019.09.19 0 0 425

Oldódott-e meg probléma a memetikának köszönhetően?

" Igen. "

Eddig csak azt tudtuk meg, hogy bizonyos cégek állítólag fizettek memetikai marketing  tanácsadásért, de azt nem, hogy megoldódott-e valami.

Előzmény: Törölt nick (384)
MemetikaTan Creative Commons License 2019.09.19 0 0 424

Viszont a mém egyedi definiálásába nem fogok bele, mert nekem a Mérő László által megadott saját vagy mástól átvett fogalmazása megfelelő: Mémek (Mérő László); a gondolatok legkisebb, önmagukban is értelmes részei, amelyek főként utánzás révén terjednek egyik emberi agyból a másikba.

Így is volt ez egy darabig, amíg nem teszteltem és kezdtem el mélyebben is gondolkozni rajta.  Aztán kiderült, hogy még is megváltoztatom, mert nem eléggé pontos nekem a kutatásaim alapján és a sima utánzásra való hívatkozást nagyon leegyszerűsített és emiatt már hibás feltevésnek látom. Nem is tartom memetikának a szimpla utánzást, ahogyan az egyszerű emberi gondolat sem mém.  Pontosítok rajta, a következőképpen: Mémek (IGe); a gondolatok legkisebb, önmagukban is értelmes részei, amelyek különféle pszichológiai késztetés, vagy befolyásolás miatt terjednek egyik emberi agyból a másikba.

forrás

hiper fizikus Creative Commons License 2019.09.19 0 0 423

Valahol arra oktattatok itt engem, hogy a mémek a fejekben halmozódnak fel meg mi . De mémeket társaság is hordozhat, erről mit szól az elméletetek ? 

ErkölcsTan Creative Commons License 2019.09.19 0 0 422

A cég egyik alapítójának írása:

PDF formátum: Memetikai kutatások és elemzések magyar nagyvállalati kontextusban
phd.lib.uni-corvinus.hu › Karafiath_Balazs

Előzmény: ErkölcsTan (385)
jogértelmező Creative Commons License 2019.09.19 0 0 421

Ez a nyilvános könyvelésükből derült ki, vagy pénzügyi ellenőrök szivárogtatták ki?

Előzmény: ErkölcsTan (385)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.09.18 0 0 389

Memetikailag és pszichológiailag is helyes az idézet megállapítása. Magam is írok erről is.

Azért nem helyes a dawkinsi ateizmus memetikai szemszögből.

A szembe helyezkedő támadás helyett a gyógyítás a helyes magatartás.

A gyógyítás meg nem nagyon harc és nem is nagyon időigényes.

Most hogy már ki van dolgozva és kísérletezve.

Elég néhány gyógyító mémet elengedni és azok is terjednek maguktól is és teszik is a dolgukat.

Nos én meg magát a gyógyító módszertant engedtem el mémként.

Előzmény: Törölt nick (387)
Fat old Sun Creative Commons License 2019.09.18 0 1 388

Nemsokára megjelenő könyvedhez erősen javallott egy anyanyelvi lektor közreműködése (aki jól tud magyarul).

Lehetőleg még a megjelenés előtt.

Előzmény: ErkölcsTan (386)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.18 0 0 387

egy veszélyes fertőző mém, de azt már nem, hogy akkor nincs értelme

'Ha én önökkel szemben az önök módszereivel harcolnék, akkor a szándékom ellenére a hívükké váltam volna.'

(17 мгновений весны)

Előzmény: ErkölcsTan (386)
ErkölcsTan Creative Commons License 2019.09.18 0 0 386

Tehát hogy világos legyen. Ismertem a memetikát, felületesen és magam is afféle vitatott besorolású dolognak tartottam. Amit én közben tettem, azok mind besorolhatóak voltak az addig meglévő tudományágak fennhatóságai alá is. Főként a pszichológia alá. Ezt az állapot 2019 tavaszán változott meg és azóta felzárkóztam tudásban.

Nemsokára megjelenő könyvemben majd így írok erről:

Két évtizedes kutatásaim és teszteléseim vége felé 2019 tavaszán vettem csak észre, hogy az addig eléggé vitatott memetika közben erősebben beágyazódott a tudományba. Így viszont utólag ismertem meg a közben sokak által megírt memetikai elméleteket, amit magam mint párhuzamos felismerést a gyakorlatban erősen folytattam. Így láttam, hogy amit én „Gyógyító Vakcina Gondolat Vírusok”-nak nevezek, azt a memetika immun-mémnek sorolta be. Ez kellemes meglepetés volt számomra Dawkins elnagyolt memetikai írásai után, mert így többszörös megerősítés is megvan, ami fontos a tudományosság szempontjából. Dawkins csak azt ismerte fel, hogy „Isten” egy veszélyes fertőző mém, de azt már nem, hogy akkor nincs értelme „harcos ateizmussal” tagadni, támadni, hanem gyógyítani érdemes.

Amennyiben a tudományos módszertan helyes és igaz útat mutatja meg, és minden jel szerint igen, akkor már csak némi idő szükségeltetik, hogy az emberiség egyik legnagyobb, vagy inkább egyértelműen a legnagyobb mémjét, memetikai problematikáját, megoldottnak tekinthessük.

ErkölcsTan Creative Commons License 2019.09.18 0 0 385

Nem reklám, de ezek a cégek komoly összegeket fizettek memetikai marketing tanácsadásért:

http://www.darwins.hu/referenciink

Előzmény: Törölt nick (384)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.18 0 0 384

Oldódott-e meg probléma a memetikának köszönhetően?

Igen.

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152459654&t=9168928

"Mondjatok mindenfélét, hátha közötte lesz az is, amire tényleg kiváncsi vagyok!"

Tulajdonképpen ez egy érdekes ötlet.

Napok óta azt várom, hogy illetékes evtás tisztázzon egy (rész)feladatot.

Csinálhatnám azt is, hogy nem várok a megbízó döntésére, hanem mindenféle megoldásokat kitalálok és leprogramozok. Aztán hátha közte lesz az is, ami a sutavasutasnak megfelel. Genetikus algoritmus, valamelyik hátha jó lesz.

Előzmény: jogértelmező (414)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!