Keresés

Részletes keresés

scarabaeus Creative Commons License 2009.08.04 0 0 629

Bakker, most nézem, nálad ki van kapcsolva a Terep!

Szóval eddig te egy Google Mapset néztél, gömbre feszítve?

Akkor beszélgethettünk mi itt domborzatról, hegyekről, egyebekről, és még jó, hogy a tenger alá nem tudsz bemenni, hiszen minden sík... illetve gömb.

Kapcsold már be a domborzatot, és repkedj kicsit az Alpokban!

Előzmény: Törölt nick (628)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.04 0 0 628
jaja
Előzmény: Menroting (626)
scarabaeus Creative Commons License 2009.08.04 0 0 627

Az óceán réteg amúgy az óceánnal kapcsolatos érdekességeket adja hozzá, a megjelenítését nem befolyásolja.

big4:

Most odamentem a 27°45'57.44"N 97°06'07.65"W koordinátádra, és rájöttem, hogy a tengerparton van, de még a műholdkép része. Nem bent az óceánban. Ne ezek alá próbálj bebukni, hanem a nyílt tengereken.

Előzmény: Menroting (626)
Menroting Creative Commons License 2009.08.04 0 0 626
A nézetnél a vízfelszín a rétegeknél pedig az óceán bizti  be van jelőlve ?
Előzmény: Törölt nick (625)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.04 0 0 625
Ne nézzetek már amatőrnek! Nem tegnap kezdtem a hardverezést...
Minden 3d funkciót fullra állítok (és tesztelek több üzemmódot), ahogy letelepítek egy szoftvert. A legutolsó free verzió van felrakva.
De nyoma sincs sem hullámoknak sem víz alatti 3d-úszkálásnak, de még a repülő szimulátor is ultra gagyi....
Előzmény: Menroting (623)
scarabaeus Creative Commons License 2009.08.04 0 0 624

Az én kártyám 4 éve mondjuk highend volt, de most is visszaadja azt, amit a videó mutat:

Az óceán fölött a csillámló, hullámzó vizet, átszűrődve kissé alatta a domborzat.

Előzmény: Törölt nick (622)
Menroting Creative Commons License 2009.08.04 0 0 623

Nos nem tudom pontosan mit szeretnél de a 3D-s nézetet az Eszközök opciók 3D-s nézetnél lehet beállítani.

Az újdonságokat itt írják le :

http://earth.google.com/newsletter/may09/may09.html

Az updater meg itt van:

http://pack.google.com/intl/en/integrated_eula.html?hl=en&ciint=ci_earth&ci_earth=on&utm_source=en-cdr-earth4&utm_medium=cdr&utm_campaign=en

Nekem ha az egér jobb gomját lenyomva és az egeret  lefelé húzva megyek a tenger aljára akkor megjelenik a vizalatti rész 3d-ben.

Nálam a nézetnél a  vízfelszín a rétegeknél meg az óceán összes rétege be van jelölve.

Előzmény: Törölt nick (617)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.04 0 0 622
Ja hát csak egy 1 giga ramos, ATI HD 4850, ami az egyik létező legjobb videokártya (már csak a high-end van fölötte százezrekért, aminek semmi értelme)... ;)

A legújabb játékok max felbontással mennek simán...

A GE-nek kevés?

Szerinted?

Haggyad már... 8)
Előzmény: scarabaeus (621)
scarabaeus Creative Commons License 2009.08.04 0 0 621

A fizetős változat nem látványban ad többet...

Szerintem a grafikus kártyád 3D támogatása / teljesítménye nem teszi a program számára lehetővé. A benti gépemen csak kirakja a tengert, de nem animálja, nem mozognak a hullámok. Ezen a gépen animált hullámok vannak. Megfelelő helyen, ahol szakadékos a tenger alatti rész, simán kijön a domborzat plasztikussága, én semmi furcsát nem láttam azon a videón.

Előzmény: Törölt nick (620)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.04 0 0 620
Jó hát nekem még új. Elnézést!

De amúgy nem tudom miről beszélsz.

A reklám videóban hifi minőségű 3d animációt láthatunk HULLÁMZÓ TENGERREL.
Shrek3 minőségű 3d animációval száguldunk a kifogástalan 3 dimenziós földgömb fölött, aztán a hullámzó tenger és a tökéletes textúra.
Ami alá lemegy a kamera. És úszunk vele a víz alatti topológiát csúcs minőségű animációval nézve.
Hol a jó búbánatban van ilyen a Google-ben ember??

A legtöbb helyen nagy homályos paca az egész... Miről beszélsz?

Persze hogy be van kapcsolva a vízfeszin.

És ezt látom.

Te valami nagyon más verziót használhatsz (de akkor az HONNAN tölthető le..???) vagy hallucinálsz.

Vagy a fizetős verzió ennyivel látványosabb? Vagy most mi van????
Előzmény: scarabaeus (618)
scarabaeus Creative Commons License 2009.08.04 0 0 619
Igen, a Mariana-árkot már ennek kihasználásával adtam fel február elején.
Előzmény: scarabaeus (618)
scarabaeus Creative Commons License 2009.08.04 0 0 618
Dehát ez már vagy fél éve így van a Google Earthben. A cikk is februári. Nézet menü, Vízfelszín pipa.
Előzmény: Törölt nick (617)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.04 0 0 617
Az új dili a GE underwater.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/7865407.stm

Bár nem tudom hogy lehet hozzáférni.

Ha a linkelt cikkben látható videót nézem, abban egy teljesen 3d animációs GE-t látok. Vajon ez a verzió is letölthető valahonnan? Vagy csak reklám animáció? Ilyen minőségű virtuális földutazó szoftver még nincs a piacon?
paul2 Creative Commons License 2009.07.31 0 0 616

USA és Kanada stimmel, én is úgy gondoltam, hogy az USÁ-ban másfelé.

Még Ausztráliában számítanék hasonlókra, Új Dél-Wales-ben vagy Victoriában.

Egy kissé körülnézve találtam is eléggé szabályos helyeket (pl 38.11' S 145.22' E környékén) de a terepadottságok ennyire végletes figyelmen kívül hagyását nem sikerült felfedeznem, és parcellák közti különbségek sem ilyen látványosak.

Előzmény: Törölt nick (615)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.30 0 0 615
Láttam már pár mezőgazdasági területet a Google-ban, mivel párezerszer már végignyálaztam a bolygót...
USA és Kanada csak, ami ilyen valószerűtlenül extrémen néz ki.
Összehasonlításképp:

India

és az ajánlott Hollandia
paul2 Creative Commons License 2009.07.30 0 0 614

Létezik. Ami a képből kikövetkeztethető:

A földet egyszerre osztották ki rohammunkában, elég jó közelítéssel 1/4 négyzetmérföldes darabokban, előtte osztatlan volt.

Természetes határokkal nem foglalkoztak, ha a folyó levágta a telek sarkát, hát levágta, a telepes választhatott másik kockát, amíg volt miből. Ha ezt választotta, akkor a folyón túli területet esetleg nem művelte, vagy később átpasszolta a szomszédnak.

Utat minden második vonalra tettek, vagyis mindenkinek saroktelke lett. Az út akkor is megmaradt, ha valaki a túloldali parcellát is megszerezte.

A felvétel valamikor tél elején készülhetett, vékony hó esett, ami a kopár területeken megmaradt, a növényzetről leolvadt. A vörös foltok is kopárak, de talán megművelt parcellák, amiken a talaj egyenetlensége miatt sötét részek szabadon maradtak, és emiatt a hó itt is leolvadt.

Más évszakban (hó nélkül) kevésbé látványos a kép, de bizonyosan van még ilyen máshol is.

Előzmény: Törölt nick (600)
PETYUS Creative Commons License 2009.07.30 0 0 613
Nézd meg Hollandiát, az is gyönyörű.
scarabaeus Creative Commons License 2009.07.29 0 0 612

Olajmezők ezek, a tartályok olajtartályok, csak a Bird's eye képeken nincs elég felbontás az olajkutakhoz.

Egyik jellemző példája ezeknek a Yates Oil Field, az is hasonlóan néz ki (de lehet keletre menni is, ott az East Texas Oil Field.

(Google Maps: Yates Oil Field, Iraan közelében)

Előzmény: Herold (611)
Herold Creative Commons License 2009.07.29 0 0 611
Na jó, de mik ezek a tartályok? Van, ahol 2 vagy 3 is van egymás mellett.
Előzmény: scarabaeus (610)
scarabaeus Creative Commons License 2009.07.29 0 0 610

Jockey-ék akcióban. :-)

Előzmény: Törölt nick (605)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.29 0 0 609
Nézz már körül! Fél USA ugyanilyen. Ezek vetések, termőföldek, csak döbbenet hogy felülről így néznek ki. Amerika gyakorlatilag az űrből: PEPITA :)

Amúgy minden négyzetrácsos náluk, a határok az utak, a városok. Végül is nem meglepő hogy a szántóföldek is...
Előzmény: hali1 (604)
Herold Creative Commons License 2009.07.29 0 0 608
Mi van bazdmeg, beragadt a caps lock? Vedd már észre magad!
Előzmény: reagee (606)
scarabaeus Creative Commons License 2009.07.29 0 0 607

Az, hogy azt látod, copyright 2009 ezmegaz, az nem az. Amiről beszélek a bal alsó sarokban van, nem lent középen. Manhattan általam nézett részén pl. 2006. október. Kinek csalódás, kinek nem. Amikor pár éve még fekete-fehér 10 m x 10 m felbontású műholdképeken néztem a GPS-es trackjeimet és külön kincsként tartogattam különböző nagyfelbontású műholdképeket pl. Santoriniről vagy San Franciscóról, mindegy, csak nagy felbontású legyen, sosem gondoltam volna, hogy a Google Maps, majd 2005 körül a Google Earth megjelenésével ennyit változik a világról alkotható kép mindenki számára.

Előzmény: reagee (606)
reagee Creative Commons License 2009.07.29 0 0 606
AZT LÁTOM,HOGY 2009-ES KÉPEK ÉS MEGTUDOM NÉZNI A RÉGEBBI KÉPEKET IS.DE AKKOR EZ MINDEN?LEHET HOGY FÉLÉVENTE FRISSÜL VAGY RITKÁBBAN?HÁT AKKOR EZ NAGY CSALÓDÁS.KERESGETTEM RAJTA BIZONYOS AMERIKAI CÍMEKET ÉS REMÉNYKEDTEM MINDÍG ÚJAT LÁTHATOK.TÚL NAÍV VOLTAM.
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.29 0 0 605
Szintén USA. Több helyen vannak ilyen fehér vonalak és "pöttyök".
Mi lehet?
Gondolom fehér murvás utak. De hová vezetnek? Mik a pöttyök (négyzetek) ahová vezetnek?
Mintha kis épületek lennének dombtetőkön, körülöttük szintén fehér murva. De vajon milyen épületek lehetnek? És miért ilyen sok? Esetleg olajfúró tornyok?

http://maps.google.com/maps?ll=33.118138,-97.489132&z=13&t=h&hl=hu
hali1 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 604
Szerinted szándékosan van ki kockázva vagy csak valamilyen hiba?
Van erről egy meredek ősszeesküvés elmélet. OFF:Őrült nagy táborokat hoztak itt létre egy nagy katasztrófa eshetöségére a befogadó képeség a millió környékén van.
Herold Creative Commons License 2009.07.29 0 0 603
Jaja, épp tegnap néztem a Gizai piramisokat, hogy sokkal jobb minőségű a kép a környékről.
Előzmény: scarabaeus (596)
scarabaeus Creative Commons License 2009.07.29 0 0 602
Egyébiránt rázoomolva egy területre, a bal alsó sarokban ott a felvétel dátuma (bár nem szükségszerűen és minden esetbeb a felvételé, mintha valami ilyesmit nyilatkoztak volna valahol, valamikor). Ha a fenti ikonsoron az órára kattintunk, láthatjuk a korábbi képeket is. A világ nagy része több éves felvételekből áll. Nem tudom, idei van-e egyáltalán, nem esküszöm meg, hogy nincs.
Előzmény: reagee (599)
scarabaeus Creative Commons License 2009.07.29 0 0 601

OFF

A netikett szerint a CAPS LOCK ordibálást jelent.

ON

A Google Earth kliensek a Google szervereiről töltik le a képanyagot és egyebeket (pl. ha megfigyeled, a fenti gyűrűs-bolygós ikonra megnyíló menüben a Föld, az ég és a Mars után a holdralépés 40. évfordulója alkalmából ebben a hónapban feltűnt a Hold is, és arra is zoomolgathatunk, egyebek).

Teljesen a Google-re van bízva, mikor és mit frissít, kinek a képanyagát veszi meg, kiét teszi ki.

Előzmény: reagee (599)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.29 0 0 600
Ezt nem bírom felfogni.
Az USA-Kanada határ környéke szinte mindenfelé ilyen.
Ezek valós képek vagy valami hiba?
Létezik hogy így néz ki fölülről az ottani földművelés?
Sehol máshol a világon nem látni hasonlót.

http://maps.google.com/maps?t=h&hl=hu&ie=UTF8&ll=51.542943,-103.85529&spn=0.649109,1.783905&z=10

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!