Az óceán réteg amúgy az óceánnal kapcsolatos érdekességeket adja hozzá, a megjelenítését nem befolyásolja.
big4:
Most odamentem a 27°45'57.44"N 97°06'07.65"W koordinátádra, és rájöttem, hogy a tengerparton van, de még a műholdkép része. Nem bent az óceánban. Ne ezek alá próbálj bebukni, hanem a nyílt tengereken.
Ne nézzetek már amatőrnek! Nem tegnap kezdtem a hardverezést... Minden 3d funkciót fullra állítok (és tesztelek több üzemmódot), ahogy letelepítek egy szoftvert. A legutolsó free verzió van felrakva. De nyoma sincs sem hullámoknak sem víz alatti 3d-úszkálásnak, de még a repülő szimulátor is ultra gagyi....
Ja hát csak egy 1 giga ramos, ATI HD 4850, ami az egyik létező legjobb videokártya (már csak a high-end van fölötte százezrekért, aminek semmi értelme)... ;)
A legújabb játékok max felbontással mennek simán...
Szerintem a grafikus kártyád 3D támogatása / teljesítménye nem teszi a program számára lehetővé. A benti gépemen csak kirakja a tengert, de nem animálja, nem mozognak a hullámok. Ezen a gépen animált hullámok vannak. Megfelelő helyen, ahol szakadékos a tenger alatti rész, simán kijön a domborzat plasztikussága, én semmi furcsát nem láttam azon a videón.
A reklám videóban hifi minőségű 3d animációt láthatunk HULLÁMZÓ TENGERREL. Shrek3 minőségű 3d animációval száguldunk a kifogástalan 3 dimenziós földgömb fölött, aztán a hullámzó tenger és a tökéletes textúra. Ami alá lemegy a kamera. És úszunk vele a víz alatti topológiát csúcs minőségű animációval nézve. Hol a jó búbánatban van ilyen a Google-ben ember??
A legtöbb helyen nagy homályos paca az egész... Miről beszélsz?
Persze hogy be van kapcsolva a vízfeszin.
És ezt látom.
Te valami nagyon más verziót használhatsz (de akkor az HONNAN tölthető le..???) vagy hallucinálsz.
Vagy a fizetős verzió ennyivel látványosabb? Vagy most mi van????
Ha a linkelt cikkben látható videót nézem, abban egy teljesen 3d animációs GE-t látok. Vajon ez a verzió is letölthető valahonnan? Vagy csak reklám animáció? Ilyen minőségű virtuális földutazó szoftver még nincs a piacon?
USA és Kanada stimmel, én is úgy gondoltam, hogy az USÁ-ban másfelé.
Még Ausztráliában számítanék hasonlókra, Új Dél-Wales-ben vagy Victoriában.
Egy kissé körülnézve találtam is eléggé szabályos helyeket (pl 38.11' S 145.22' E környékén) de a terepadottságok ennyire végletes figyelmen kívül hagyását nem sikerült felfedeznem, és parcellák közti különbségek sem ilyen látványosak.
Láttam már pár mezőgazdasági területet a Google-ban, mivel párezerszer már végignyálaztam a bolygót... USA és Kanada csak, ami ilyen valószerűtlenül extrémen néz ki. Összehasonlításképp:
A földet egyszerre osztották ki rohammunkában, elég jó közelítéssel 1/4 négyzetmérföldes darabokban, előtte osztatlan volt.
Természetes határokkal nem foglalkoztak, ha a folyó levágta a telek sarkát, hát levágta, a telepes választhatott másik kockát, amíg volt miből. Ha ezt választotta, akkor a folyón túli területet esetleg nem művelte, vagy később átpasszolta a szomszédnak.
Utat minden második vonalra tettek, vagyis mindenkinek saroktelke lett. Az út akkor is megmaradt, ha valaki a túloldali parcellát is megszerezte.
A felvétel valamikor tél elején készülhetett, vékony hó esett, ami a kopár területeken megmaradt, a növényzetről leolvadt. A vörös foltok is kopárak, de talán megművelt parcellák, amiken a talaj egyenetlensége miatt sötét részek szabadon maradtak, és emiatt a hó itt is leolvadt.
Más évszakban (hó nélkül) kevésbé látványos a kép, de bizonyosan van még ilyen máshol is.
Az, hogy azt látod, copyright 2009 ezmegaz, az nem az. Amiről beszélek a bal alsó sarokban van, nem lent középen. Manhattan általam nézett részén pl. 2006. október. Kinek csalódás, kinek nem. Amikor pár éve még fekete-fehér 10 m x 10 m felbontású műholdképeken néztem a GPS-es trackjeimet és külön kincsként tartogattam különböző nagyfelbontású műholdképeket pl. Santoriniről vagy San Franciscóról, mindegy, csak nagy felbontású legyen, sosem gondoltam volna, hogy a Google Maps, majd 2005 körül a Google Earth megjelenésével ennyit változik a világról alkotható kép mindenki számára.
AZT LÁTOM,HOGY 2009-ES KÉPEK ÉS MEGTUDOM NÉZNI A RÉGEBBI KÉPEKET IS.DE AKKOR EZ MINDEN?LEHET HOGY FÉLÉVENTE FRISSÜL VAGY RITKÁBBAN?HÁT AKKOR EZ NAGY CSALÓDÁS.KERESGETTEM RAJTA BIZONYOS AMERIKAI CÍMEKET ÉS REMÉNYKEDTEM MINDÍG ÚJAT LÁTHATOK.TÚL NAÍV VOLTAM.
Szintén USA. Több helyen vannak ilyen fehér vonalak és "pöttyök". Mi lehet? Gondolom fehér murvás utak. De hová vezetnek? Mik a pöttyök (négyzetek) ahová vezetnek? Mintha kis épületek lennének dombtetőkön, körülöttük szintén fehér murva. De vajon milyen épületek lehetnek? És miért ilyen sok? Esetleg olajfúró tornyok?
Szerinted szándékosan van ki kockázva vagy csak valamilyen hiba? Van erről egy meredek ősszeesküvés elmélet. OFF:Őrült nagy táborokat hoztak itt létre egy nagy katasztrófa eshetöségére a befogadó képeség a millió környékén van.
Egyébiránt rázoomolva egy területre, a bal alsó sarokban ott a felvétel dátuma (bár nem szükségszerűen és minden esetbeb a felvételé, mintha valami ilyesmit nyilatkoztak volna valahol, valamikor). Ha a fenti ikonsoron az órára kattintunk, láthatjuk a korábbi képeket is. A világ nagy része több éves felvételekből áll. Nem tudom, idei van-e egyáltalán, nem esküszöm meg, hogy nincs.
A Google Earth kliensek a Google szervereiről töltik le a képanyagot és egyebeket (pl. ha megfigyeled, a fenti gyűrűs-bolygós ikonra megnyíló menüben a Föld, az ég és a Mars után a holdralépés 40. évfordulója alkalmából ebben a hónapban feltűnt a Hold is, és arra is zoomolgathatunk, egyebek).
Teljesen a Google-re van bízva, mikor és mit frissít, kinek a képanyagát veszi meg, kiét teszi ki.
Ezt nem bírom felfogni. Az USA-Kanada határ környéke szinte mindenfelé ilyen. Ezek valós képek vagy valami hiba? Létezik hogy így néz ki fölülről az ottani földművelés? Sehol máshol a világon nem látni hasonlót.