Engem sem győzött meg. Szerintem az volt a baj vele, hogy végig elkényeztetett, felelősséget tologató hülyegyerek celebet játszott, és az állítólag toronymagas intelligenciájának legfeljebb olyankor adta tanúbizonyságát, amikor egy-egy kellemetlen helyzetből kellett kidumálnia magát. Olyankor brillírozott. Ezzel szemben nem sok tudóskodós jelenete volt. Azt tudtuk, hogy az első évadot a cylon-detektor és ötvenezer vérminta társaságában töltötte, de az idő nagy részét inkább a pucér Head Six alatt/fölött ütötte el. A második évadban elkezdte kutatni a Föld hollétét, és megmentette Roslin életét, de még ez sem volt elég meggyőző. Szóval mindig csak hallottuk, hogy Baltar zseniális tudós, de szinte semmit sem láttunk belőle.
Fat Emo Lee-t szerencsére csak maszkkal hízlalták fel, és nem marad így örökké. :-) Az Unfinished Businessben kapsz majd magyarázatot arra, hogy miért csúszott ki a lába alól a talaj.
az elején is jó volt az, amikor a rossz oldalát mutatták kicsinyes, szorongó, gerinctelen, sunyi, gyáva, alakoskodó kis féreg volt, ezeket jól hozta de azt, hogy Ő lenne a világegyetem legokosabb tudósa... ebben nagyon hiteltelen volt de azért jó színész, mert ezen kívül minden tekintetben első osztályú a teljesítménye
Egyetértek, az elején Baltar nekem egy sorozatidegen szereplő volt, egyetlen pozitivuma az volt amit a fejében láthattunk :) számomra onnatól lett nyerő, hogy a hülyegyerek tudósszerűségből átment messiásba.
Beza! a harmadik évad nagyon faja!!!! és végre a Baltart játszó színész bizonyítja, miért is eshetett rá a választás, és miért lett szépen lassan végül mégis a tudós egyik kedvenc karakterem a játékának köszönhetően! (bocs, de nekem Baltar mint hatalmas tudós, teljesen hiteltelen az első évadokban)
hehe, azért persze anno mi is ilyeneken agyaltunk, mert akkor még nem volt fogalmunk, h mire is megy majd ki a játék :) Aragornnak további jó találgatást!
te római isteneknek neveznéd őket a sorozat végéig amikor is kiderül hogy...
és akár tetszik ahogy lezárták akár erőltetett hülyeségnek nyilvánítod, tök szomorú leszel, hogy végetért.
Más.
Vessetek a mókusok elé, de csak most vettem észre a Family guy A-team-es részét nézve, hogy az eredeti Szupercsapat főcimben az ősStarbuck előtt elsétál egy ös cylon:)
Igen, római névre hallgatnak az isteneik, és a tizenkét kolóniát az állatövi jegyek után nevezték el. Persze bonyolultabb a kép, de a sorozatzáró előtt ezt nem lehet spoilermentesen megválaszolni.
Mit tanultak a BSG szereplői az iskolában? Azt, hogy ezek a kolóniák mind az elátkozott, évezredekkel korábban elveszett, majd az első évadban ismét megtalált Kobolról származnak, és a Föld nem más, mint a rejtélyes tizenharmadik törzs otthona. A többit majd később. :)
Még egy letöltési javaslat: a 3x09-nek (Unfinished Business) is van egy rendezői változata. Mindkettőt érdemes megnézni, a tévés változat úgy király, ahogy van, de kimaradt belőle sok olyan jelenet, amelyek megmagyarázzák egy bizonyos karakter bizonyos döntéseit.
Ha már megemlítettem a kedvenc cylonokat, íme a listám: 1. az a Sharon, amelyik a Galacticán szív, mint a torkosborz, 2. Caprica (a Downloaded főhőse, aki nem azonos a Baltar fejében kavaró nővel), 3. az összes D'Anna, de leginkább az, akit Caprica fejbekólintott a legutóbbi részben, 4. az a Leoben, akit Kara kihallgatott. Boomert is kedvelem, bár kisebb mértékben.