Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2006.01.14 0 0 362
Nagyon erdemes venni - mert sokfelet lehet rajta sutni - hust, zoldseget - es hamar, no meg egeszsegesen.

Itt vannak azok, amik szerintem nagyon jok (ha kinnt nincs lehetoseged sutni), es konnyu takaritani oket. Nekem a negyszogletes van - nagyon sokszor hasznalom, szinte allandoan elol van.

Előzmény: kemese (361)
kemese Creative Commons License 2006.01.14 0 0 361

Persze, hogy ezért jók ezek a topikok :o) Irtó sokat  tanultam, sokkal több féle fűszert és alapanyagot használok, mint rég. És mióta olvasom ezeket a topikokat, jobban is szeretek főzni, pedig eddig sem utáltam. De a legjobban azt szeretem, hogy külföldön élő magyar lány is van itt, ezért kialakult itt egy jó kis nemzetközi konyha.

 

Jól néz ki nagyon ez a saláta.

Azthiszem a következő beruházásom egy roston sütős serpenyő, vagy mi a szösz lesz. Csurog a nyálam, ahogy olvasom a husis receptjeidet.

Előzmény: ZsuR (360)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.14 0 0 360
Azt hiszem, pont ezt a hianyt potolja ez a forum (no meg a tobbi is), hogy amirol nincs szemelyes tapasztalatunk, azt mastol megkapjuk.

Tudod, hogy nekem is csak par honapja (de biztos kevesebb mint egy eve) van ket hutom? Rabeszeltem a ferjemre, ne varjuk meg amig a regi kimulik - vegyunk egy ujat es hasznaljuk a regit is. Igy van tobb helyem, es sokkal jobban tudok gazdalkodni az idommel is meg a penzemmel is - kevesebbet dobok ki, tobbet tudok elokesziteni stb.
Persze, ha nem fer be a lakasba, akkor ez nem megoldas. . .de igazan megertem a gondod, en is igy voltam vele sokaig.

Amit en szeretek az az, hogy alapanyagot tartsak a hutoben, nem kesz kajat, mert fozni szeretek, es frisset is szeretek enni.

A gyerekek jonnek vacsorara ma, es kepzeld, az egesz csalad fogyokurazik :))!!! Szoval valami konnyut fozni. . .



Csinaltam egy babsalatat. Most semmi sem a melyhutobol jott, mert volt idom delelott vasarolni.
A bab es a csicseri borso az konzerv, jol leoblitve.
Ujhagyma (de lehet lilahagyma is, vagy voroshagyma), zellerszar apro kockara vagva (ha nem lett volna, akkor zoldpaprikat tettem volna helyette, valami ropogos zold zoldseg kellett), es sok-sok kapor - firss, de ha nincs petrezselyem is nagyon jo.
Erre pici so - mert a konzerv sos - es oliva olaj (kell a "fatty acid") meg vorosbor ecet.
Most a hutoben varja a vacsora idot, meg kb 5-6 ora.

Csirkemellet fogok grillezni, rogton sutes elott kicsi citromlevet es torott borsot teszek ra, es nagyon keves oljajat a serpenyobe (ami bordas - kinnt esik az eso, nincs ernyo a grill folott igy bennt kell csinalni, de ez nem nagyon fustol, kb 5 perc es kesz).
Talalas elott oliva olajat es koriander zoldet fogok osszeturmixolni, ugy, hogy suru szosz legyen es az lesz a szosz a csirkemellen. Nem sok - csak pici, disznak is szep. Ezt is lehet petrezselyemmel csinalni.

Fogok fozni hozza rizst, szeretem a babot rizzsel parositani (komplex feherje), es kesz a vacsora.

Edessegnek citromos szeletet.







Előzmény: kemese (359)
kemese Creative Commons License 2006.01.14 0 0 359

Igen, de helyettesiteni csak ismert dolgot lehet-szerintem. Pl. fogalmam se vollt, hogy a jalapeno egy erős paprika. Csak most, hogy irtad, világosodott meg bennem, már máskor is emlitetted. Szeretem az erőset, de inkább a csipőset. A salátát viszont a 12 éves lányommal enném, ő még nem teflon szájú :o)

Végülis minden zöldségből, gyümölcsből lehet salátát csinálni, a gondom csak az, mit öntsek rá. Na, mindegy, szerintem előbb utóbb megszületik az ötlet.

Mindig irigyellek, amikor előkapsz egy csomó finomságot a mélyhűtődből. Már vagy 2 hónapja sirbakolok egy nagyobb hűtőért, de hiába, mert sehogy se fér be a lakásba. Ami meg van, azt már rég kinőttük, egy 60 literes mélyhűtőből nem lehet csodákat elővarázsolni :(

 

Előzmény: ZsuR (358)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.14 0 0 358
Mindegyik helyettesitheto.
A papaya a sargadinnyevel, a a jalapeno akarmilyen eros paprikaval (talan a cseresznyepapirka a leghasonlobb hozza) de el is hagyhato ha nem szereted az eroset, es a koriander zold meg petrezselyem zolddel.
Amig mereven ragaszkodtam a hozzavalokhoz nem is kerult annyiszor salata az asztalra mint kellett volna, szerettem volna.

Van itthon vegyes zoldsegem (fagyasztott), azt hiszem az lesz ma. Csirke mell hirtelen, labosban grillezve es repa-borso-kukorica-zoldbab es megvalami salata-salsa.
Előzmény: kemese (354)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.14 0 0 357
ha tudsz venni kolest es van olyan geped,te is meg tudod csinalni a lisztet
Előzmény: kemese (356)
kemese Creative Commons License 2006.01.14 0 0 356

Köles liszt????????? Talán a biocuccok közt találok :o)

Kicsit fura nekem a savanyú káposzta és a méz, de ettől még lehet jó.

Előzmény: magnum13 (355)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.14 0 0 355
Szia Kemese!
ezt a mindmegetteben talaltam,de meg keresek,hogyha igy is megfelel

Narancsos savanyúkáposzta-saláta, köleslepénnyel
20 dkg savanyú káposzta,
# 20 dkg narancs,
# 20 dkg alma, méz,
# 10 dkg köles,
# 20 dkg túró,
# 5 dkg vöröshagyma,
# 5 dkg kölesliszt,
# 1 tojás,
# só,
# kakukkfű

A savanyúkáposztát leöblítjük és kissé összevágjuk, hozzáadjuk a vékony cikkekre vágott almát és narancsot, mézzel ízesítjük és összekeverjük. A kölest sós vízben megfőzzük, kihűtjük és leszűrjük. Hozzákeverjük az áttört tehéntúrót, a szeletekre vágott és olajban aranysárgára pirított vöröshagymát, tojást és a köleslisztet, sózzuk, kakukkfűvel fűszerezzük és összedolgozzuk. A masszából kis lepényeket formázunk, forró olajban kisütjük és a salátával tálaljuk.
Előzmény: kemese (354)
kemese Creative Commons License 2006.01.14 0 0 354

Láttam és el is akadtam a papaya, jalapino, és koriander zöldnél :(

Papayat talán láttam már, de a másik kettőt, azt nem. A korianderzölddel már több receptben találkoztam, kerestem is de még nem találtam.

Előzmény: ZsuR (278)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.13 0 0 353
Ezt lattad?

2006.01.02 17:42:53 (278)
Előzmény: kemese (352)
kemese Creative Commons License 2006.01.13 0 0 352

Segitsetek nekem!

Valami jó kis téli saláta receptet szeretnék.

Annyira megszoktam a saláta vacsorát, de amit szoktam csinálni, az most már nem olyan jó, és nagyon drága.

A fejes saláta és a paradicsom nem az igazi ilyenkor. A kaprot meg ki nem állhatom.

 

Zsur, eszembe jutott most a Nagyim babsalátája, kár hogy már vacsiztam :o)

ZsuR Creative Commons License 2006.01.13 0 0 351
Mar hamarosan van. . .kiprobaltad?

A hetvegen valami bab salatat szeretnek - lattam (es kostoltam is persze) mindenfelet. Most olyan lenne jo, ami szarabab es zoldbab kevereke.

Van itthon bab konzerverm tobbfele, es fagyasztott zoldbab is. Hagymaval biztos jo lesz - valami vorosbor ecet, so-bors-kapor lenne jo ra. . .a kaportol finom friss ize lesz!
Mi lenne, ha tennek bele egy keves savanyu almat. . .?
Előzmény: magnum13 (350)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.11 0 0 350
hamarosan ki fogom probalni,kedvet csinaltal hozza!
Előzmény: ZsuR (345)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.11 0 0 349
Ez egy regi-regi vicc a barati korunkben - kis modositassal irtam be, mert az, hogy "lehelletfinoman egy k. . .anagyot rab. . .ni" nem "lady-like" :))

Szoval, ahogy erzed is a humor a lehetetlenben van. . .na meg aki mondta, attol minden kitellet, csak a leheletfinom nem :))
Előzmény: Törölt nick (347)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.11 0 0 348
Persze, a frissnek mas az ize - de fuszerkeverekbe nem lehet tenni a szaritott helyett. HA latsz kesz cajun kevereket - probald ki, igazan jo. Persze mint minden keverek, ez is valtozo - ki hogyan csinalja, mit tesz bele, mit nem - na es mennyit.

Most eppen a Herbes de Provence-t probalom probalgatni :))
Előzmény: bd (346)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 347

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))

Én is szeretném látni :-)

Előzmény: magnum13 (336)
bd Creative Commons License 2006.01.11 0 0 346
ZsuR,nagyon gusztusosan néz ki a gerslis salátád ésa Cajun-mixet is megcsinálnám, csak a hagyma- és a fokhagyma-pornál elakadtam. Eddig egyszer próbáltam a fhagymaport és kidobtam, mert a frissen törött jobban ízlett. Avval nem lehet? És a vöröshagymapor helyett van-e ötleted?
ZsuR Creative Commons License 2006.01.10 0 0 345
Finom is volt - ma is ezt vacsoraztam. . .maradekot, de milyen jo, nem kellett semmit em foznom.

Előzmény: magnum13 (344)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 344
nagyon guszta.
Előzmény: ZsuR (343)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.10 0 0 343
A mai vacsora - a gersli salata es csinaltam hozza halat (catfish-harcsa) cajun modra. Nem tettem ra sok fuszert mert nem akartam nagyon csiposre - a salata is csipos picit. Csak egy icipici oliva olajat tettem ra - es mar a tepsiben fuszereztem. Nem kell sok a halnak - 3-4 perc mindegyik oldalon.

ZsuR Creative Commons License 2006.01.09 0 0 342
Koszonom!
Előzmény: markusjud (340)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.09 0 0 341
Igaz ez nem salata,de zoldsegbol van
brokkoli kocka
800 gr brokkoli
30 g olv.vaj
225 tejfolos turo(kotedzs)
1 tejfol
4 tojas
3 ek liszt egy kis sutoporral keverve
negyed kk szerecsendio
so,bors
sajtmartas a tetejere:
25 g vaj
2 ek liszt
100 g reszelt sajt
3 negyed pohar tejszin
szerecsendio, so, bors
A brokkolit felpuhara fozzukl es elrendezzuk egy kivajazott,zsemlemorzsaval beszort,kb 17x28 cm-es tepsibe.
A tojasokat felverjuk a liszttel, a mar nem forro olvasztott vajjal,tejfollel,fuszerezzuk,raontjuk a brokkolira es koz.homersekleten 50 percig sutjuk,tuproba.
a vajbol,lisztbol besamellt fozunk,hozzaadjuk a sajtot es a meleg brokkoli sulemenyre ontjuk.
Csokkenteni lehet a kaloriat, ha a sajtot a brokkolihoz keszitett masszaba keverjuk,en igy csinaltam es nagyon finom!
markusjud Creative Commons License 2006.01.09 0 0 340
kakukkfű
Előzmény: ZsuR (334)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.08 0 0 339
Csak egy picit :))

Mi nagyon szeretjuk az eroset. Nagyon.
Előzmény: magnum13 (338)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.08 0 0 338
ez is eros, ugy erzem..uuhhh!!!
Előzmény: ZsuR (334)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.08 0 0 337
Ez nem egy nagy mennyiseg - a petrezselyemzold, a metelohagyma, az ujhagyma. . .Ha tobb, mint a kukorica, brokkoli, zoldbab, akkor persze mas.

Leheletfinoman nagyot rautni. . .:)) nem lehet, csak vicc. Annyit tehetsz, hogy felkeszulsz lelekben arra, hogy csuszik :))!
Előzmény: magnum13 (335)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.08 0 0 336
"leheletfinoman egy hatalmasat csapunk ra"
ezt,hogyan csinalod?
Előzmény: ZsuR (328)
magnum13 Creative Commons License 2006.01.08 0 0 335
hat ezt a jalapeno-t kihagyom,mert en nem szeretem az eroset.
Ha a zoldseg kienged,akkor nem lesz olyan plotty nalad,mert nalam igen:((
a porkolt nalunk is nagyon megy nokedlival.
Előzmény: ZsuR (333)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.08 0 0 334
A cajun az egy fuszerkeverek - lehet csinalni is otthon, de en keszen veszem.
Itt egy recept hozza:

CAJUN SPICE MIX
===============
1/4 csesze so
2 evokanal. cayenne paprika
2 evokanal. paprika
1-1/2 evokanal hagymapor
1 evokanal orolt fekete bors
1 evokanal orolt feher bors
1 evokanal fokhagymapor
2 kaveskanal bazsalikom
1 kaveskanal chili por
1/4 kaveskanal thyme (mar megint elfelejtettem is magyarul)
1/4 kaveskanal mustarpo
1/8 kaveskanal orolt szekfuszeg

Ossszekevered es ugy tartod mint a tobbi fuszert.

Előzmény: magnum13 (329)
ZsuR Creative Commons License 2006.01.08 0 0 333
Hat itt a kigyouborka kb masfel arasz hosszu.

Csak azert csinalok nagyobb adagot, hogy ne kelljen allandoan fozni - mert mi is csak ketten esszuk (a gyerekek mar nincsenek itthon), es raadasul a ferjem nem is mindig eszi - mert ami nem porkolt, az nem is olyan jo :))

Itt a jalapeno kepe: ha nincs akkor mas eros paprika is megteszi - szoktam helyettesiteni oket, nem esek ketsegbe.




Az ujhagymat nem forraztam le - szepen kiengedett a salataban (hiszen allni kell a salatanak).

Igen - en a hust kivetelesen a mikroban csinaltam, es egy par darab kemeny is lett :((. Keso volt, nem volt idom varni amig magatol kineged a hutoben.
Előzmény: magnum13 (329)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!