Családunkban a Bosch márka nagyon bevált, így idén én is ilyet vettem. Csak ajánlani tudom. Idén 5 év kiterjesztett garanciát ad a Bosch, ha beregisztrálod a hűtőszekrényt.
Ma beszéltem telefonon velük... ez az első adag, még 4 ilyen adag lesz. Arra a kérdésre, hogy mikor jön meg az engedély, 15 napon belül, e-mailben kapunk értesítést.
Szia! Nekünk egy 14 éves Siemens van, szerelőt még nem látott életében, reméljük, ez még sokáig így is marad. Nekünk fontos szempont volt annak idején, hogy óriási legyen, mivel nincs kamránk. Be tudok rakni nagyméretű tepsit, mert ez az átlagosnál mélyebb és szélesebb hűtő, nagyon jól el lehet benne férni. Alul 3 fiókos fagyasztós, és ha jól emlékszem, két motoros. Van benne nulla fokos rész (a sima hűtő részben), ami az egyik legjobb, a hús épp nem fagy meg, tehát spontán használható 2-3 nap múlva is. (off: A mosógépünk is is ez a márka, az januárban már 15 éves lesz, az se volt még soha rossz. Nekünk nagyon bejöttek ezek.)
Összesen 9000 nevet tartalmaz, amiből pl. 3279 dél-alföldi nyertes van, miközben Ny-Dunántúlon mindössze 1(!), azaz egy fő, és a Közép-Magyarországi régióban is csak 58 fő található.
"Néztem a Zanussit is, de szerintem ezek már gyengébb eresztés mint a tizenéve gyártottak."
Nem akarlak elkeseríteni, de a Zanussi hűtők ugyanabban a gyárban készülnek, mint az Electrolux hűtők, - az alap típusok esetében - sokszor azonos alkatrészekkel (ennek Te magad is utána tudsz járni, ha megnézed az alkatreszek.electrolux.hu oldalt). Az Electrolux annyiban más, hogy "külsőre" egy fokkal igényesebb kivitelű, és hogy a szortimentjükben drágább hűtőszekrények is megtalálhatóak.
Az IKEA hűtőknél meg O.K, hogy 5 év a gari, csak azt is kalkuláld bele, hogy mennyivel többet fizetsz érte, amikor megvásárolod.
Pedig az említett Electrolux hűtőszekrény no frost rendszerű (normál hűtőtér no frost, fagyasztótér low frost).
"Legyen-e ventilátor fent a hűtőtérben vagy sem?"
Annyiban mindenképp "jó", hogy eggyel több hibaforrásod lesz. Az meg, hogy a ventilátornak köszönhetően egyenletes lesz a hőmérséklet a hűtőtérben...ez eddig O.K. Nem kell gondolkodnod rajta, hogy az egyes élelmiszereket hová kell pakolnod, mert nem alakulnak ki különböző hőmérsékleti zónák. De aki látott -, és használt már életében hűtőszekrényt, az tudja, hogy hová kell pakolni a zöldségeket, a húsokat stb; szóval simán el lehet élni vele...mint ahogy a no frost rendszerű hűtők megjelenése előtt is el voltak évtizedekig az emberek nélküle. De ez csak az én véleményem, nem vagyok sem szerelő, sem no frost hűtőt használó háztartásbeli.
Azt meg csak pluszként említem, hogy az A+++os hűtők általában nem hozzák vissza az árukat, magyarán: amennyi villanyt spórolsz vele 8-10 év alatt, kb. annyival többet adsz ki érte, amikor megvásárolod. Szóval a végén ugyanott vagy vele, mintha egy A++os hűtőt vásárolnál.
Plusz még egy dolog: a kisebb fogyasztás jellemzően a teljesítmény rovására megy. Már csak ezért sem biztos, hogy jó választás az A+++os hűtő (főleg ha egy nagycsalád használja, ahol a fiatalok, idősek gyakrabban, és hosszabb ideig nyitják ki a hűtőajtót). Szerintem.
Köszönöm a hozzászólást! Most állunk a végső döntés előtt. A nofrost modelleket kizártuk, már csak az a kérdés, hogy: Legyen-e ventilátor fent a hűtőtérben vagy sem? Ha van valakinek tapasztalata, vagy szerelő, annak a véleménye érdekelne!
A 11 éves Zanussi hűtőszekrényünk üzemképtelenné vált, ezért mielőbb kell vásárolnom egy másikat. Electrolux és AEG amiket néztem eddig - azokból is a szabadonálló, alulfagyasztós típusokat. Extráktól mentes, egyszerű, de jól összerakott masszív gépet szeretnék. Talán a ventilátor az, amiben látnék fantáziát. Van-e valakinek tapasztalata, hogy a mostanában gyártott darabok milyenek?
Lecserélném Zanussi-Lehel ZFC284D LOR2804 hűtőszekrényemet. Nekem egy ugyanilyen új lenne a legjobb, de sajnos ilyen nincs. (55 cm széles, felülfagyasztós, 207L hűtő, 59L fagyasztó).
Némi keresgélés után a Zanussi ZRT27100WA és a Liebherr CTP2921 között hezitálok. Zanussi mellett szól az ára. Liebherr mellett szól a klímaosztály (SN-T), az energiaosztály (A++).
A hűtő elhelyezése messze nem ideális, mert közel van hozzá a gáztűzhely és a nap is rásüt, ezért gondolom fontosnak a klímaosztályt.
Olyan alulfagyasztós no frost hűtőszekrényt keresek, ami max. 175 cm magas. Nézegettem mindenhol de én nem találok sehol. Tudna valaki segíteni? Köszönöm szépen előre is.