Sziasztok. Már nagyon rég használtam a paypal-t. Tegnap vettem ebay-on egy dolgot és paypal fizetésem volt , csak kártya van hozzárendelve. Az eladó meg kért pénzt mondom nem ,akkoron mondja visszautal. Megtörtént visszautalt zöld sávban látszik beérkezett paypal számlámon de mikor utalja tovább az Én bank számlámra ,nincs olyan opcióm ,hogy utalás számlára. Bankkártyás fizetésnél várni kell néhány napot?Köszi
Először is jelezném, hogy régóta használtam a paypalt elsősorban kifizetésekre. A gond onnan keződött, hogy elfogadtam a paypalt mint fizetési eszközt! NE TEGYÉTEK! Azóta rmálom az egész! Az ügyfélszolgálat lósz@rt nem ér, nem is válaszol, ha egyáltalán megtalálod őket. Villanyszámla, jogsi, bankszámla, vércsoport kell minden második hónapban ha meg akarod kapni a saját pénzed. Nekem közel 600 euróm ragadt bent és kénytelen vagyok hivatalos szervekhez fordulni, mert egyszerűen nem lehet velük kommunikálni. Erről persze nem ad útmutatást és leírást..
Segítséget szeretnék kérni tőletek a Paypal-al és a Western Unionnal kapcsolatban (nem szeretnék ráfaragni), eddig semmilyen tapasztalatom nincs a fenti cégekkel kapcsolatban, ezeken keresztül sosem bonyolítottam le semmit.
A sztorim a következő. Egy terep biciklit meghirdettem magyar oldalon 150e Ft ért. Egy Ukrajnában élő srác jelentkezett is érte. Western Unionon keresztül a bicaj árát forintban átutalta a Paypal számlámra. Email-re jött egy értesítés a paypal-tól, hogy az illető átutalt 240e Ft ot az én paypal-omra, de még a számlámon nincs rajt az összeg mivel, hitelesítenem kell magamat.
A Western Unionnál, ha igazolom magamat a paypalos számlára kerül a pénz.
90e Ft-ot küldött pluszba a szállítási díjért, így lett 240 e Ft.
Nem értem az egészben a rációt, miért fizetne ki bárki is 240e Ft ot, egy 150e Ft-ot érő biciklire szállítással együtt, ha Ukrajnában is tudna venni szállítási díj nélkül ennyiért bringát. !? 90e Ft-ból lehet ki se jönne a szállítás, utána nézek,majd kíváncsiságból. (egyből az ugrott be itt valami csinobli lehet, de mi?)
Ha igazolnám magamat a Western Unionnál és mondjuk a Paypalomon lenne a pénz, mi lenne a buktató, ami végett ráfaraghatnék erre az eladásra?
Akinek van tapasztalata a fentebb említett cégekkel kérem írjon.
Azért nem árt némi óvatosság. A különféle fiókjaidnak (gmail, paypal, ebay, stb...) mind más legyen a passwordje és a PayPalhoz tartozód jó bonyolult legyen.
Sziasztok!Szeretnék érdeklődni,hogy paypal-on keresztül fognak nekem utalni pénzt.És nem tudom hogy-hogy jutok hozzá?Illeteve hogy tudom levenni a pénzt?Köszönöm a válaszokat
Én tegnap regisztráltam ,mert végre magyar.A hitelkártya felvételénél ,kiválasztom a Maestro kártyát. Beütöm a kártya adatait. Erre kiírja ,hogy ez a kártya nem használható válaszzak másikat..,Nyilván másik nincs és tudom ,hogy a Maestro kártyák gyakorlatilag sehol nem használhatóak ilyen célu fizetésekre ,de akkor mi a francnak van a listában ,ha mégsem fogadja el?
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata eladóként a PayPalos fizetésről Vaterán? Itt is létezik, hogy 21 napig foghatja a PayPal a vevő által kifizetett összeget?
Ez a módszer az úgynevezett nigériai csalás, nagyszámú cikket találsz róla a neten is, itt a topikban is.
Nem a fiókodat akarja feltörni, hanem a szállításra Tőled kért pénzzel lelépni. Ennyi a buli. Cserébe küldene Neked hamis email-eket a Paypal nevében, miszerint ő átutalta a pénzt a PP számládra, de nem utal semmit.
Ha nem adtad meg neki az emailedhez tartozó jelszót és esetleg gmailes fiókot használsz kétlépcsős azonosítással, akkor kétlem, hogy fel tudná csak úgy törni. Ha elég lenne a feltöréshez az e-mail címet ismerni, akkor a paypal összes ügyfele veszélyben lenne. SZERINTEM!