Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 2009.09.18 0 0 1921
a kepen mag a nagy medvevadasz? :0
Előzmény: Boarhunter (1920)
Boarhunter Creative Commons License 2009.09.17 0 0 1920


homerx Creative Commons License 2009.09.09 0 0 1919
na szoval, aki meg nem probalta ki, az feltetlen latogassa meg, ha arra jar.
a hetvegen sikerult a tiszacsegei halaszcsardaban kajalni. olyan istenkiralycsaszar kajak voltak! 3 dolgot kostoltam, mind izlett: fustolt folyami harcsa lilahagymaval eloetelnek. valami fenomenalis! 1000ft. aztan folyami harcsabol keszitett olajos hal szinten eloetelnek. 1000ft. isteni! aztan harcsapaprikas turoscsuszaval, kapros ontettel. isteni!

kerdesem, hogy tud-e val;aki olajoshal receptet? vasarhelyen sok horgasz ismerosom csionalt, de csak annyit tudok rola, hogy tepsibe bele a halakat szepen egymas melle, olajban, es lassu tuzon sokaig "fozni".
Dydand Creative Commons License 2009.08.06 0 0 1918
Ez érdekes! Nálunk Veszprémben ez állandó kínálata a Tescónak. Ezek szerint viszont Pesten ez nem alap? A Corának mindig elég jó a halpultja, de azért csodálkozom, hogy ezeket (a számomra alap) halakat eddig senki nem tartotta. Lehet, hogy akkor én itt vidéken jobban járok, mint Te a fővárosban? ;)

Üdv: dy
Előzmény: szkati (1914)
Dydand Creative Commons License 2009.08.06 0 0 1917
Nem tűntem el, csak nem volt lehetőségem írni :( De már elérhető vagyok, így nem is kíméllek titeket ;)

Üdv:dy
Előzmény: Boarhunter (1912)
dszysssz Creative Commons License 2009.08.03 0 0 1916
No, azér' a pisztráng serpenyőben sütve sem akármi, :-)

Börzsönyi túránkon 10-12 kenyérgombát, s pár szem rókagombát leltünk. A kenyérgomba szokatlan, erős halszaga nem szegi kedvünket. Van már gombunk, vegyünk hozzá kabátot, akarom mondani a kenyérgombához halat! Szombaton este 7-kor nem fagyasztott halat kapni nagyobb művészet volt, mint szárazságban gombát találni. Kénytelenek voltunk beérni „mozijegy - árnyi” két kicsi pisztránggal. Másnap a tisztított halat sütés előtt 1 órával, kívül belül besóztma, enyhén megcitromoztam, haloványan megszórtam fehér borssal, a hasüregükbe friss citromfű ágacskákat tettem.
A pár szem gomba nem tűnt kiadós mennyiségnek, s féltem, hogy az íze is tömény lesz, így egy zsenge cukkinit is felkarikáztam mellé. A gombát és a cukkinit vajon, kevés sóval, 1 szál újhagymát egészben mellé téve a cukkini puhulásáig pároltam. A kenyérgomba a galamb- és tejelőgombák sajátságossága révén ropogós állagú marad, formáját szépen megtartja. A dinsztelés befejeztével néhány szép gombaszeletet félretettem a tálalás díszítéséhez, a hagymát kidobtam, a maradékot tejszínnel felöntve össze turmixoltam. Színe akár a hántolatlan mandulából készített mandulamártásé, s nem vicc, az íze is! (Miért keres az ember új ízek megkóstolásakor mindig a már meglévő ismereteiből hasonlóságot ?)
A cukkini jellegtelen ízű, ezért bátran alkalmazom gombákhoz, sűrítő anyagnak, habarás helyett jó és még tán egészséges is.
Amikor elkészült a mártás és a hercegnő burgonya is javában sült, következett a halsütés.
A halakat lisztben meghempergettem, s kevés zsiradékon vas-serpenyőben mindkét oldalát piros - barnára sütöttem. A szűkös serpenyőben szép ívet kaptak a halacskák.
A halhús omlóssága és a gombák roppanósága szép kontrasztot adott, ízeik kedvünk szerinti harmóniában egyesültek. Ajánljuk minden gomba- és hal gurmandnak! :-)
Boarhunter Creative Commons License 2009.08.03 0 0 1915
Legegyszerűbb halak?
A sült kárász a serpenyők koronázatlan királya, mesés ízzel. Ezerszer többet ér a friss kárász mint a bevásárlóközpontok halaspultján sápadozó valamikori tengeri halak, melyek ki tudja min mentek keresztül mióta véget ért nyomorult életük valami aquakultúrában...
Előzmény: szkati (1914)
szkati Creative Commons License 2009.08.02 0 0 1914

Hogy ne üljön le:

Először pár hete a Corában sikerült 4 db balatoni keszeget venni( ilyet nem láttam kb. 15 éve.) Itthon jól kisütöttem és visszajött a gyerekkorom nyaralása, amikor a szüleimmel ilyet ettünk a Balatonon. Isteni volt! Azóta vettünk már többször( direkt ezért megyünk), na meg kárászt is. Este kiülünk egy gyertyával és egy üveg csopaki olaszrizlinggel a kertbe és sült halat eszünk, nem is akármilyet.

Tudom, hogy ezek a legegyszerűbb halak( én is sütök ennél flancosabbakat is gyakran), de ez nálunk a retro és nosztalgia keveréke. Ráadásul még jó is!!!

qdz Creative Commons License 2009.08.01 0 0 1913

Le ne üljön má' a topic!

 

Itt az én szilvásváradi pisztrángom, roston, salátákkal, citrommal!

 

 

Boarhunter Creative Commons License 2009.08.01 0 0 1912
Nem csak a topic ült le, de Te is eltűntél rendesen...
Amúgy meg képet, beszámolót izibe! :-)
Előzmény: Dydand (1911)
Dydand Creative Commons License 2009.08.01 0 0 1911
"Kicsit" mintha leült volna a topik ;)

Én mindenesetre most rotyogtatom a harcsapörköltemet... :)

Üdv: dy
Boarhunter Creative Commons License 2009.04.10 0 0 1910
Azt kell mondanom, hogy aki ma nem eszik halat, annak száraggyon le mind a két töke...
(Csajok, ezt megúsztátok...)
:-)
Boarhunter Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1909
Előzmény: Szeplák (1905)
dszysssz Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1908

Még eddig nem találkoztam amurral, ezért vettem 4 szeletet (valamire csak jó lesz))). Utána "találtuk" meg a camamert sajtos krokett leírását, amit persze rögtön gombásítottunk (szakmai ártalom?) és szinte egyszerre mondtuk, hogy ez a halszeletekkel nagyon jó lehet. Már csak a zőccség hiányzott: először salátákban gondolkotunk, aztán bevillant, hogy van a hűtöben friss medvehagyma.

 

A gondolatot tett követte: A krumplit héjában megfőztük, melegen áttörtük, 1 tojást és annyi lisztet adtunk hozzá, hogy lágy tésztánk legyen. A tésztát kinyújtottuk és négyzeteket vágtuk belőle. 1-1 nagyobb sajtkockát tettünk rá amikbe párolt trombitagombát nyomkodtunk, A tésztát ráhajtottuk és gombócokat formáltunk belőle. Tojásba és prézlibe forgatva forró olajban pirosra sütöttük. 

A medvehagymát kevés vajon 2 apróra vágott krumplival puhára pároltuk, turmixoltuk pici sót és tejszínt adva hozzá kiforraltunk.

A halszeleteket - néhány órás sózott érlelés után - liszbe forgattuk és kevés olajon átsütöttük.

Igazad van: q...jó lett. (de! másféle hal, vagy gomba sem rongálja ezt az ételt:)))

Előzmény: H_G (1907)
H_G Creative Commons License 2009.03.26 0 0 1907
Hű, ez q...jó lehetett! (Hát még valami finomabb halból...)


Előzmény: dszysssz (1906)
dszysssz Creative Commons License 2009.03.26 0 0 1906

Vasárnapi ebédünk volt: medvagymás pocsolyában fetrengő amurszeletek trombitagombás - camambert sajtos krokettel:

 

Szeplák Creative Commons License 2009.03.25 0 0 1905
A hortobágyi halgazdaságról tudsz valami e-mailt mondani?

Az talán még lehet a gubanc hogy nekem max. 5db kéne és ennyiért nem fáradnak vele!
Előzmény: Boarhunter (1904)
Boarhunter Creative Commons License 2009.03.25 0 0 1904
Talán a bikaliaknál. A "halboltosom" legalábbis tőlük hozza a piaci halat és szokott benne lenni compó is.
Az egyik ismerősöm meg tán a hortobágyi halgazdaságtól szerzett tenyészanyagot a Bánya-i horgásztóba.
Előzmény: Szeplák (1903)
Szeplák Creative Commons License 2009.03.25 0 0 1903
ondolom senki sem tudja hol szerezhetek élő tenyészcompót!
oiuz Creative Commons License 2009.01.20 0 0 1902
Helló!
afSiH

BUÉK!

afSiH

oiuz


HIHIHIHIHIIHIHIHIHIHHH (sk)
Boarhunter Creative Commons License 2008.12.25 0 0 1901
Halászlé pontyból és harcsafejből, törpeharcsa és halbelsőség sütve...
Boldog Karácsonyt!
Előzmény: tuutuu (1900)
tuutuu Creative Commons License 2008.12.24 0 0 1900
Boldog kKarácsonyt, no meg finom halakat, feleim !!
comad Creative Commons License 2008.12.24 0 0 1899
Ma csak úgy hekk volt, simán-bután sütve. Jól csúszik ám az ital rája....és persze boldog karácsonyt!
oiuz Creative Commons License 2008.12.24 0 0 1898
Sziasztok!

afSiH!

Tárkonyos harcsa erdei gombával!
Ez lesz a karácsonyi halmenü!

A törpeharcsáról lebeszéltem magam!

Békés Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek! (sok hallal):):):):)

Üdv
oiuz

afSiH!
bárányfelh Creative Commons License 2008.12.02 0 0 1897
H_G Creative Commons License 2008.12.01 0 0 1896
Hogy ez milyen guszta, meg jó ötlet! Lehet, h. megcsinálom karácsonyra.

Előzmény: dszysssz (1893)
dszysssz Creative Commons License 2008.12.01 0 0 1895
Igenis Gazda! (máskor nem fordul elő:))))
Előzmény: oiuz (1894)
oiuz Creative Commons License 2008.12.01 0 0 1894
Szégyeld magad!
Ez az izgatás tipikus formája! Korán reggel!
Én mondjuk nem nagyon szeretem a pontyot, de ez marha jól néz ki, és a batyu sem lehet utolsó!

Hétfő reggel iylen képpel kezdeni!!!! Fel vagyok háborodva!:):):):):)

afSiH
oiuz
Előzmény: dszysssz (1893)
dszysssz Creative Commons License 2008.12.01 0 0 1893

Tegnap a kedvesem ezzel a gyönyörűséggel kedveskedett.

 

Sült pontyszelet kelkáposzta batyuval:

 

 

Kevés vajon a rizst fehéredésig pirítottam, felöntöttem vízzel, hozzáadtam a szárított gombát (cseh kucsmagomba), megsóztam, puhára pároltam.

A gombás rizst összeaprított kaporral és egy tojással elkevertem, majd kevés vajon dinsztelt kaliforniai paprika kockákhoz kevertem, és jól átsütöttem. Sóztam, borsoztam.

A kelkáposzta leveleket forró sós vízbe dobtam pár percre, majd lehűtöttem, lecsöpögtettem.

A káposztalevelekbe beletöltöttem a gombás, fűszeres masszát, baconszalonnával áttekertem és a sütőben pirosra sütöttem.

A sült pontyszeletet márványsajtos, snidlinges, tejszínes mártással tálaltam, köretnek mellétéve a töltött kelkáposztákat.

oiuz Creative Commons License 2008.11.29 0 0 1892
OK!
Most már értem!
Üdv
oiuz
Előzmény: Boarhunter (1891)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!