Én ilyet firefox böngészőnél tapasztaltam. A media player plugin betöltődik, majd az adatfolyam lejátszása megszakad. Megoldás: jobb klikk a mplayerren, "beállítások" katt, a "hálózat fülre" katt. Egyrészt legyen bepipálva az UDP, TCP, HTTP pipa, másrészt van egy kisablak az ablakon belül "médiafolyam proxybeállításai" vagy ilyesmi... A kisablakban alatti "beállítások" gombbal a kijelölt adatfolyam beállításait tudod megváltoztatni. A feljövő újabb ablakban praktikus bekattintani az automatikus proxybeállítások észlelését.
Alina, Konok Tamásnál nem érezted úgy, hogy "na, még egyszer megkérdezem azt a bizonyos fordulópontot", aztán többet nem? Megmondom őszintén, egy idő után már szurkoltam, hogy szülessen meg végre rá a válasz, feszültnek tűnt a helyzet (és már én is feszengtem miatta:)- persze lehet, hogy egyedül :) ).
Mondjuk értem, hogy miért nem hagytad annyiban, de én már rég feladtam volna -én, persze mint egyszerű, nem "műértő" (max.bölcsész :)) néző...
Nekem sikerült megnyitni Krausz Tamást. Általánosságban is azt javaslom, hogy legyetek nagy tüelemmel az archívumma. Kétszer ráklikkelsz a kiválasztott műsorra, utána csak reklámokat fogsz látni a monitoton, majd elsötétül a képernyő, és akkor jó eséllyel magától elindul. Krausz esetében nyomtam egy pause-t és egy play-t egymás után, így indult el.
Találkoztatok már olyan jelenséggel, hogy az mtv videótárból akartok megnézni valamit, kiválasztjátok a videót (mint én Krausz Tamásos Zárórát), megnyomjátok a play gombot, erre néhány tizedmásodpercig kiíródik, hogy kapcsolódás, majd újra aktív lesz a play gomb, és nem történik semmi? Van megoldás? Köszi.
Ez a Konok Tamás beszélgetés ma nagyon érdekes volt! Nem volt könnyű a beszélgetést orientálni, mert az alany nagyon határozott egyéniség, kicsit mindig másra válaszolt, mint a kérdés, de élvezetes volt és kár volt, hogy végetért olyan gyorsan. Pár gondolat nagyon tetszett. Pl. az egyik utolsó, hogy ha az ember valahová sok-sok év után visszatér, akkor a tárgyak mennyire megőrzik azt a képet, amit az ember anno elraktározott magában, emlékezetében, és az emberek pedig mennyire megváltozhatnak. Ez egy őrületes ellentmondást okoz az emberben, az ember érzelmeiben. Ezt a beszélgetést tényleg érdemes lenne folytatni!!!
Egyetértek. Nem kell egyetérteni... :-) A beszélgetés pedig ezért is, vagy ettől függetlenül is nekem 10 pontos volt. Viszont a vége volt az elemzőbb, vagy előremutatóbb, ami Krausz, a bemutatáskor elhangzott "rendszerkritikusságának" mibenlétét feszegette. Ez jól is indult a picit élesebb kérdéseiddel, aztán nagy szomorúságomra hirtelen lejárt a 45 perc, és maradt hiányérzetem Krausz és a te véleményed illetően is. Ezért a kérdés. Most utólag téged tudlak kérdezni mi volt ez a szitu a végén... A válaszod alapján beigazolódott több volt ebben. Ha belefér az idődbe kifejteni, és megfelelőbb úgy jöhet privát emilben is a véleményed.
A téma: Krausz és Lenin megtalálása egyébként borzasztó fontos dolog volt. Függetlenül Krausz véleményétől (a könyvet még nem is olvastam), tényszerű volt az állítása, ez idehaza alig feldolgozott téma. Ha ehhez hozzáveszem, hogy milyen attitűdök, stratégiák élnek még most is a magyar társadalomban, vagy az elitben, a Lenintől induló ideológiák folyományaként, akkor ez a témaválasztás nagyon-nagyon aktuális. 10-ből 11 pont.
Én egyébként azt gondolom, hogy nem az a lényeg, hogy ugyanazt gondoljuk... szóval a vendégeim többségével ebben vagy abban nem értek egyet. De attól még jót lehet beszélgetni. Sőt, akkor lehet igazán.
Hoppá, Krausz! NEm láttam, interneten nézem meg. Krausz T-nak most jelent meg Leninről 1200 (!) oldalas könyve. Nemrég még újleninista marxista volt, a könyv első 120 oldalát elolvasva úgy látom, most már csak marxista. (Forró leninizmusának azért bájos nyomai maradtak meg, pl. legtöbbször Vlagyimir Iljicsnek nevezi Uljanovot, egy szigoruan tudományos könyvben.) :D Jóval ifjúkoruk után is változik a tudósok véleménye. Krausz mint jelenség (vagy magánlény? legalábbis viták, szereplések idején) roppant tüskés, majdmondom: kihívóan ellenszenves figura, szándékosan arra veszi a figuráját.
Alinda! Pótolgatom az elmaradásaim és most láttam a Krausz Tamás interjút... Nagyon értékes beszélgetésnek tartom. Ha jól láttam a végén neked voltak fenntartásaid Krauszt, vagy a véleményét illetően. Írnál erről pár szót? Milyen érzésekkel álltál fel az asztaltól?
Most találtam erre a topikra, bevallom nem olvastam még a hozzászólásokat, de örömmel látom, hogy időnként Te is írogatsz.
Gratulálni szeretnék a munkádhoz, ( kedvencem volt a "Miért?", a Zárórát is nézem, bár jó későn adják, sajnos), a díjadhoz, amit szerintem nagyon megérdemeltél.
Üdvözlet a topik-tagoknak is, megpróbálok visszaolvasni, és ha ez a topik tényleg arról szól, aminek gondolom, csatlakoznék is.