Ha Citroën-ekről esik szó, akkor a GS/A modelleket többnyire -méltatlanul - elfelejtik, vagy épp csak megemlítik. Pedig létük igazi sikertörténete volt a gyár történetének. Pedig a GS a Citroën második legnagyobb példányszámban elkelt típusa, elnyerte az év autója címet is (1971). Várom ebbe a topicba a típus rajongóit. További adatokra a:
http://www.citroen-gs.hu
oldalon találhattok.
Üdvözlettel: GSdriver
Szép állapotúról, már rég letettem, beérném egy törött darabbal is :) A CX-re gondolom máshogy kellett felfogatni, mint a GSA-ra, lehet ez utóbbira könnyebben lehetett fel, illetve leszerelni (a takarítás miatt)
CX-en volt. Napot megfogta, de alatta a mocskot is. Nehéz takarítani alatta. Igazából a fő probléma, hogy nem lehet szép állapotút találni. Főleg semmilyet :(
Én most viszem a kocsimat fóliázni.Nem szoktam hátrafelé nézni csak előre:) Kár hogy a haverom megszabadult a kombitól.Úgy dobta el,hogy nem is szólt nekem.
A fóliázás nem jóóóó! Nekem nagyon nem jött be. Mivel próbálkoztam már ezzel, így van már tapasztalatom a használatából, ugyanúgy meleg volt bent, és így kilátni főleg éjszaka :) (persze csak hátrafelé)
Nyár végén úgy szedtem le mint a huzat, azóta sem rakattam fel többet ilyet :) Egyébként sötétített üveges Pallasom van, valószínűleg emiatt lehetett rosszul kilátni sötétben így lefóliázva.
Az általad vezetett Break típusnak jóval kisebb a hátsószélvédője, a "ferdehátúak"-nál, mintha üvegház lenne a gépkocsi végében :)
Akkor már inkább fóliázás.Az is jó napsütés ellen :) Nekem kombihoz volt szerencsém egy párszor,szerettem vele kocsikázni.Egy haveré volt,de mindig én vezettem.
Gondoltam már én is az utángyártásra, de jó lenne látni élőben egy eredeti darabot. Kíváncsi vagyok, hogyan fogatnak fel egy ilyen szerkezetet a hátsóajtóra.
Sajnos Hollandiába nem tudok elutazni, idő és keret hiányában :)
sajna mostanában nem nagyon van élet a fórumban, de nem lehetetlen, hogy akad ilyen valakinél. Még az se lehetetlen, hogy le lehet másolni csak attól tartok az egyedi utángyártás majdnem annyi lesz, mint amennyi egy GS ...
Ha véletlenül jársz május első hétvégéjén az Utrecht közeli Haarlemben (Hollandia) ott előfordulhat ilyesmi is a CitroMobile-on.
Köszönöm szépen a választ! Elég régóta keresek ilyet, sajnos eredménytelenül, ezért gondoltam, hogy talán itt a fórumon van valakinek egy porosodó darabja.
Hát nem lesz egyszerű dolgod, elég ritka kincs. Újat találnod szinte esélytelen, amennyire látom a fő alkatrész forrásokat, nincs nekik. Az ebay persze feldob néha egy-egy ilyen ritkaságot. Egy régi többé kevésbé töredezett, napszítta, használtba persze bárhol belefuthatsz, akár még Magyarországon is ...
Azért a küszöb környéke eléggé határesetnek látszik azokon a képeken. Talán nem véletlen, hogy nincs róla közeli felvétel. A nem felújított példányokon sajnos csak akkor nincs ott rozsda, ha nincs vas ... :(
Köszi a válaszokat! Az a bizonyos piros kombi, most kint van a Pásztor Classic oldalán. Nem tűnik rossznak, utána érdeklődöm mindenképp. De azért ha tudtok még eladót szóljatok. :)
Nem tudom végül mi lett Taksoft autójával ... az nagyon szép és sokáig volt eladósorban. Esetleg a http://bx.veb.hu/ - n vagy az Index BX fórumon érdeklődj.
Szia! Még decemberben láttam náluk egy piros kombi (BML-2.. rendszámmal) GSA-t. Azóta nem jártam arra és sajnos az autót se volt időm megnézni, de egy telefont lehet, hogy megér!
Tud valaki eladó GS-ről vagy GSA-ról? Olyat keresek ami viszonylag jó állapotú, de nem kell, hogy patika legyen, a műszaki tartalommal szívesebben megbirkózom mint a rozsdás, lyukas lemezekkel. Sajnos csak egyet találtam a használtautó.hu-n, de bízom benne hogy nem az az egyetlen eladó az országban. :)