Keresés

Részletes keresés

Vénusz2 Creative Commons License 2004.11.10 0 0 104

Ki állította valaha is az ellenkezőjét?????????????

Mikor született????

Hol született?

MAGYARORSZÁGON SZÜLETETT..... Magyarnak született!!!!

Olyasmiről vitázol amiben mindenki egyetért????? Tudja minden felsőtagozatos diák is már, hogy ma hol vannak a határok, ha azt nem is tudja még sok felnőtt sem, hogy Jókai idejében hol voltak.... na meg a többi felsorolt esetében is tudják....

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: atudor (102)
Vénusz2 Creative Commons License 2004.11.10 0 0 103

Nekem mondod???? !!!!! A felsoroló nincs tisztában a körvonalakkal sem...:(

MIkor is született????? HOl is voltak anno a határok???:))))))))

Istenem bocsáss meg neki hogy olyan sötét némelyik...

Előzmény: scorpio-grass (97)
atudor Creative Commons License 2004.11.10 0 0 102

Semmi.

Jókai nem a mai Magyarország területén született.

Előzmény: Vénusz2 (92)
toloba Creative Commons License 2004.11.10 0 0 101
Nem haver, nem erről van szó és ezt tudod Te is...de ha igennel szavazol gebedj bele Te /más bocs, nem sérteni akarlak!/, én nem kérek belőle...nem más ez, mint a hatalomba való visszakerülés áhitozása Orbán részéről. Gebedjen meg Ő is, minnél hamarabb! Talán nem véletlen, hogy amikor hatalmon volt, nem erőltett a dolgot...vajon miért nem? Miért hajtotta el akkor Markóékat?
Előzmény: Zol (98)
Zol Creative Commons License 2004.11.10 0 0 100
Szia!

Lásd #65.
1997-ben az MSZP-SZDSZ több, mint a 2/3-os többségben volt.
Az érvényességhez: jogos a pontosítás. (1997 előtt 50%+1 részvétel kellett, azóta a résztvevők többségi azonos szavazatainak minimális száma 25%+1 a jogosultakhoz képest)
Előzmény: GLászló (96)
Bluenose Creative Commons License 2004.11.10 0 0 99
szvsz.nincs érvényességi küszöb. Csak eredményesség,az pedig annyi, hogy aés több legyen mint az összes választópolgár egynegyede. az érvényesen leadott szavazatok több mint a fele ugyanazt a választ adja a megfogalmazott kérdésre l
Előzmény: GLászló (96)
Zol Creative Commons License 2004.11.10 0 0 98
Tényleg! Milyen igazad van!

Az árvízvédelmi töltéseket fizessék meg a folyók mellett lakók, a 4-es metrót a Budapesten Demszkyre szavazók, az autópályaépítést az autótulajdonosok, az egészségügyet csak a betegek fizessék, a jelenlegi ciklusban meg csak a kormánypártokra szavazók fizessenek adót!

Vagy inkább mégsem?

Előzmény: toloba (91)
scorpio-grass Creative Commons License 2004.11.10 0 0 97
Aha, Révkomáromban. A mostani Király püspök utcában áll a szülői háza.
Előzmény: Vénusz2 (82)
GLászló Creative Commons License 2004.11.10 0 0 96

Az 1/4 + 1 -re a nevetséges maszop-szadesz kormány vitte le az 50 % + 1 érvényességi küszöbről.

Ugye erre azért ne vegyél mérget, mert a nevetséges Fidesz-ekllenzék nélkül nehéz megváltoztatni a törvényt, tudorkám... És az érvényességi küszöb nem 25% + e, édes kollega, hanem a választók huszonöt százalékának egyforma(!) szavazata kell az érvényességhez. Ami ugyan lehet kevesebb, mint 50 százalék, de semmiképpen sem 25.

Előzmény: atudor (49)
Seki Waker Creative Commons License 2004.11.10 0 0 95
Gondold ezt át +1*
Előzmény: doncike (83)
Powersystem Creative Commons License 2004.11.10 0 0 94

"Szerinted."

Szerintem, szerinte! :-)

Előzmény: atudor (90)
GLászló Creative Commons License 2004.11.10 0 0 93
Már nem haragszom, alfredoo, de nem. nem hiszem, hogy bonyolult szabály: a népszavazás eredménye kötelező és ha azzal ellentétesen döntenek, akkor az AB megsemmisíti a törvényt. Hadd ne ragozzam, mert olyan, mint az egyszeregy: be kell vágni és akkor tudod. Ha a nép nem akar könnyítést, akkor tilos. ha a nép könnyítést akar, akkor kötelező.
Előzmény: alfredoo (55)
Vénusz2 Creative Commons License 2004.11.10 0 0 92

??????????????????????????????????

Mi a problemád??????????????????,,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: atudor (85)
toloba Creative Commons License 2004.11.10 0 0 91
Elkell menni szavazni és bármily fájó nemmel kell voksolni...
Persze lehet, hogy az igennek lesznek annyian, hogy az lesz az érvényes végeredmény...ez esetben kívánom majdan az esetleg 2006-tól hivatalba lépő Orbán-kormánynak és támogatóinak az ezzel járó nehézségek kiköhögését. Ha emiatt adóemelések vagy más elvonások lesznek, a magam részéről polgári engedetlenségi mozgalmat fogok hirdetni....köhögék ki az árát és gebedjenek bele ebbe azok akik megszavazták!
atudor Creative Commons License 2004.11.10 0 0 90
Szerinted.
Előzmény: Powersystem (86)
Seki Waker Creative Commons License 2004.11.10 0 0 89

ha ideutazik Gerhard Fritzmüller úr Düsserlfdorfból és bejelenkezik egy budapesti lakcímre, akkor automatikusan szavazóvá válik?

Igen az EU parlamenti képviselőválasztáson, az országos választásokon nem, ahhoz magyar állampolgárság is kell (+ a jelen szabályok szerint állandó magyaroszági lakóhely is).

Másrészt: Kedves Turulmadár! Az EU-n (illetve az országon) belüli népmozgások annyiban különböznek a határon túli magyarok átvándorlásától, hogy nem egyirányú a folyamat. Sem elvileg, sem pedig gyakorlatilag. Ha Szabolcs megye elkezd kiürülni, akkor ott esni fognak az ingatlaárak és egyre több embernek éri majd meg födet és egyéb dolgokat vásárolni: ergo odaköltözni. Egy áttelepülő kárpátaljai magyar család helyére azonban ukránok fognak betelepülni, nem pedig egy másik magyar család.

Előzmény: liberálmensevik (54)
atudor Creative Commons License 2004.11.10 0 0 88

Csak azt jelenti, hogy: "így nem". Plagizáljuk Csurka Pistát ??? :o)

Ugyanis a kérdés nem az lesz, hogy támossuk-e a határon túli magyarokat úgy általában, valahogyan. Hát nem. Úgy "általában" , "valahogyan" valóban nem lehet támogatni bármit is.

Zol Creative Commons License 2004.11.10 0 0 87
És nem is az, hogy kaphassanak-e magyar útlevelet (és csak azt). Arra igennel szavaznék.
És szerinted milyen alapon adhatna a Magyar Állam magyar útlevelet olyannak aki nem magyar állampolgár?
Powersystem Creative Commons License 2004.11.10 0 0 86
A feltételes mód sem változtat azon, hogy baromságot írtak.
Előzmény: atudor (79)
atudor Creative Commons License 2004.11.10 0 0 85

Jókai (Túl)Komáromban született.

Höhöhö...

Előzmény: Vénusz2 (82)
atudor Creative Commons License 2004.11.10 0 0 84

Értem, tehát ez itt pontatlan, félrevezető  :

"v      Uniós tagságunk óta az Európai Unió 500 millió idegen polgára egyszerűen, személyi igazolvánnyal jöhet hazánkba, letelepedhet, ingatlant vásárolhat (a magyar állam kedvezményes hiteleit is igénybe véve), szavazhat. " Valóban kissé pontatlan. Nem én voltam a lektor .

A felsorolt híres emberekkel kapcsolatban  :

Bartók, (+Teller, Neumann,  Kabos Gyula és még sokan mások) hol is éltek életük utolsó szakaszában és miért is kellett innen -szinte- elmenekülniük a kerkonzerv mélymagyarok elől? Szerintem ezt most nem kéne idekeverni ! (Neumannal kapcsolatban tévedsz.)  

Előzmény: liberálmensevik (80)
doncike Creative Commons License 2004.11.10 0 0 83

"Az elszánt igen pártiak aránya közelít a kritikus 2 millióhoz, és garantáltan nagyobb, mint az elszánt nem pártiaké. A 2 nemnek tehát szinte semmi esélye sincs a győzelemre. A kérdés így leegyszerűsödik arra, hogy lesz-e 2 millió igen, és a végeredmény szempontjából tök mindegy, hogy nemmel szavazol vagy otthon maradsz."

Pont, hogy nem.

Pontosan amiatt, hogy az elszánt "Igen" pártiak száma 2 millió körüli, nem mindegy, hogy a nem-annyira-elszánt-de-azért-inkább-nem-mint-igen pártiak elmennek-e.

Ha nem mennek el, akkor a távolmaradásukkal járulnak hozzá az "Igen" győzelméhez.

Egyébként pedig a "Nem" szavazat sem azt jelenti, hogy leszarom a határon túli magyarokat (ahogyan azt néhányan láttatni szeretnék).

Csak azt jelenti, hogy: "így nem".

Ugyanis a kérdés nem az lesz, hogy támossuk-e a határon túli magyarokat úgy általában, valahogyan.

És nem is az, hogy kaphassanak-e magyar útlevelet (és csak azt). Arra igennel szavaznék.

Előzmény: Seki Waker (76)
Vénusz2 Creative Commons License 2004.11.10 0 0 82

Szinte az egész felsorolás sántít... Jókai????!!!!!! Komáromban született... :))))))))

Hülyék (sajnos nagyon!) és megvezetettek...

:(

Előzmény: Powersystem (74)
atudor Creative Commons License 2004.11.10 0 0 81

Amennyiben van papírja róla, hogy ő magyar állampolgár, igen! Igen , akkor igen.

Sőt, ha megtartotta német állampolgárságát, és ottani lakását ott is szavazhat! Igen.

Kettős állampolgárság dupla jog! ... és dupla felelősség.

Kötelességre meg nagyívben... Mindenki magából indul ki .

Előzmény: Hy (78)
liberálmensevik Creative Commons License 2004.11.10 0 0 80

Értem, tehát ez itt pontatlan, félrevezető  :

"v      Uniós tagságunk óta az Európai Unió 500 millió idegen polgára egyszerűen, személyi igazolvánnyal jöhet hazánkba, letelepedhet, ingatlant vásárolhat (a magyar állam kedvezményes hiteleit is igénybe véve), szavazhat. "

A felsorolt híres emberekkel kapcsolatban  :

Bartók, (+Teller, Neumann,  Kabos Gyula és még sokan mások) hol is éltek életük utolsó szakaszában és miért is kellett innen -szinte- elmenekülniük a kerkonzerv mélymagyarok elől?  

Előzmény: atudor (75)
atudor Creative Commons License 2004.11.10 0 0 79

Olvasni csak pontosan , szépen ...

Nem zavar a feltételes mód ?

Előzmény: Powersystem (71)
Hy Creative Commons License 2004.11.10 0 0 78

Amennyiben van papírja róla, hogy ő magyar állampolgár, igen!

Sőt, ha megtartotta német állampolgárságát, és ottani lakását ott is szavazhat!

Kettős állampolgárság dupla jog!

Kötelességre meg nagyívben...

Előzmény: atudor (75)
atudor Creative Commons License 2004.11.10 0 0 77

Istenem! hogy egyesek a butaság milyen mélységeibe tudnak lemerülni....

és attól tartok az elkövetkező 3 hétben még lesz lejjebb..

Van lejjebb. Magad vagy a bizonyíték rá.

Nomen est omen , kedves Noir !

Előzmény: noir2 (67)
Seki Waker Creative Commons License 2004.11.10 0 0 76

Mit gondolsz, lesznek megbízható közvéleménykutatások a részvételről és a szavazási szándékról?

Már ezidáig is készült pár felmérés, és nyílván fog még készülni néhány. Hogy ezek mennyire lesznek megbízhatóak, azt nem tudom. Fóleg azért, mert az eddigi felmérések elsősorban azt jelzik, hogy a közvélemény ambivalens és alul- (és félre) informált a kérdésben.  Egyfelöl majdnem mindenki szívesen tenne valamilyen gesztust a határon túli magyarokért, másrészt a döntő többség fel tudja mérni azt is, hogy nincs igyenebéd, és a várható ár megadása már sok a jóból.

A szavazási szándékot azonban én semmi esetre sem kötném a kutatási eredményekhez. Az elszánt igen pártiak aránya közelít a kritikus 2 millióhoz, és garantáltan nagyobb, mint az elszánt nem pártiaké. A 2 nemnek tehát szinte semmi esélye sincs a győzelemre. A kérdés így leegyszerűsödik arra, hogy lesz-e 2 millió igen, és a végeredmény szempontjából tök mindegy, hogy nemmel szavazol vagy otthon maradsz.

Én elsősorban pedagógiai megfontolásból javaslom a barátaimnak az otthonmaradást. Ha érvénytelen lesz a szavazás, akkor a jövöben talán jobban el fognak gondolkozni az aláírásgyűjtögetők azon, hogy milyen kérdésekkel zaklatják a polgárokat.

Előzmény: karma police (46)
atudor Creative Commons License 2004.11.10 0 0 75

Tehát, ha ideutazik Gerhard Fritzmüller úr Düsserlfdorfból és bejelenkezik egy budapesti lakcímre, akkor automatikusan szavazóvá válik?

Nem.

Előzmény: liberálmensevik (54)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!