nagyon szeretem,amikor egy film olyan finoman,alig észrevehető eszközökkel tud hatni az emberre... előttem van,ahogy Meryl Steep olyan lemondóan elsimítja magán a kötényét... a NŐ élete volt benne abban a mozdulatban.
Kb. egy hete adták a tv-ben a "Híd a folyón"-t, amiben Clint Eastwood-al játszik...huhh, legalább háromszor láttam már a filmet, de negyedszerre is élveztem minden pillanatot belöle. Nagyon jó film, legalábbis nekem nagyon-nagyon tetszik, és Meryl Streep fenomenális benne!
Persze alaposan szétbömböltem magam rajta negyedszerre is:)).
Ez meg mi? Nem mindenkinek ugyanaz a szép! Attól, hogy valamire rámondják, hogy milyen szép, meg jó, és még ki tudja milyen jelzőket használnak, attól még nem kell, hogy neked is tetszen!
Tegnap láttam a Távol Afrikától c. filmet. 7 Oscar-díjas film. Nagyon hosszú volt, és nem valami eseménydús a történrt! Ami tetszett: színek, az afrikai táj, és a zene. Ezért érdemes megnézni!
Irigyellek ezért az átélésért,ami alaposan megrázza a lelkedet!
Engem nem hat meg,hanem elbűvöl és levesz a lábamról,mert minden sora remekmű,különleges csemege .Nincs olyan nyelvi fordulat,kép,asszociáció,amit ne írt volna meg.Meghökkent,ellágyít,ráncokat kisimít és gondolatokat indít el...hogy Istenem,tényleg így van,ezt éreztem már én is:-))
vidámítónak,mert ilyent is tudott:
Kínálgató
Ne feledd,hogy régi szabál: Csak mértékkel egyél,igyál. Kövérség korai vénség, Tehát móddal ó vendégség. Az angyalok sose esznek Mégis gyönyörűek lesznek.
Tea csigaleves módra
E levestől mennek falnak Kik belőle sokat falnak.
Halmajonez
Majonezből bármily kevés, Harmadnapos hideglelés.
ezt meg csak úgy:-)))
Zoológus ha sürög - forog, megtudhatja:vannak farok, amelyeken nem nő farok. 1932.
Évek alatt már 3 kötetet nyűttem el,mert este az ágyamnál teszem le,reggel viszem magammal a konyhába,velem voltak összes albérleteimben,összes költözéseimnél,kórházban és utazásoknál - másoknál az imakönyv,nálam József Attila:-)) Idén karácsonyra megleptem magam egy újjal:-))
Holnap mi is megemlékezünk róla a suliban. A három fordulós vetélkedő legjobbjait díjazzuk. Délután pedig a városi Könyvtárban és a Kulturházban is lesz emlékműsor.
A földeken néhány komoly paraszt hazafelé indul hallgatag. Egymás mellett fekszünk:a folyó meg én, gyenge füvek alusznak a szívem alatt.
A folyó csöndes,nagy nyugalmat görget, harmattá vált bennem a gond és teher; se férfi,se gyerek,se magyar,se testvér, csak megfáradt ember,aki itt hever.
A békességet szétosztja az este, meleg kenyeréből egy karaj vagyok, pihen most az ég is,a nyugodt Marosra s homlokomra kiülnek a csillagok.