Keresés

Részletes keresés

a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2004.08.27 0 0 314
féligoff, és kérlek, ne bántásnak vedd: ez a hozzászólásod azt is jelenti, hogy megkeresed udvarit?
Előzmény: vfo (313)
vfo Creative Commons License 2004.08.27 0 0 313
Igen, igazad van, csak azt ne felejtsd el, hogy itt a Fórumon nem az emberrel vitatkozol, hanem csak azzal a részével, amit az írásain keresztül látsz belőle. És biztosíthatlak arról, hogy fish nem olyan, mint aminek itt látszik/látod, mint ahogy te sem vagy olyan, mint aminek itt néha látszol, ezt személyes kapcsolatunk alapján is tanúsíthatom. Te egy tisztességes, istenfélő és igazságkereső ember vagy. :)
Előzmény: CSerfa (312)
CSerfa Creative Commons License 2004.08.27 0 0 312

Kedves vfo!

Magamban én sem vagyok igazságos. Csak, ha lelkismeretes is vagyok, de olykor el-elesem. Lásd, mikor az embert gonosznak mondtam, magamat is annak mondtam, utánanézhetsz, ha akarod.

Én Fish12-vel való bánásmódomban vagyok igazságos. És nem általában, akkor ugyanis nem esnék el soha, nem vétkeznék. De sajnos el-elesem, és kegyelemre van szükségem. Ha viszont kegyelmet nyerek, bocsánatot, akkor egy időre (amíg nem vétkezem) igazságos leszek:

Eleve csak kétféle ember van, igazságos és hamis, még a feltámadásuk is így, eszerint lesz megkülönböztetve. Remélem, hogy inkább vagyok igazságos, mint hamis. Fish12-vel is inkább vagyok igazságos, mint hamis, ezért emlegettem lelkiismeretemet.

CSerfa

Előzmény: vfo (311)
vfo Creative Commons License 2004.08.27 0 0 311
"Mert igazságosnak tartom magam..."

CSerfám, én csak halkan jegyzem meg: én nem tartom magamat igazságosnak. Nem rendelkezem azzal a bölcsességgel, ami engem igazságossá tehetne. Legfeljebb bizonyos ügyekben van igazam, de ott se mindig.

Ami minket igazságossá tesz, az nem tőlünk van. Ami minket igazságossá tesz, az  Isten igazsága, amit kegyelemből, a megváltás miatt ad, majd később tulajdonít nekünk, de ezzel semmi okunk dicsekedni, mert az Jézus igazsága, amit a kereszten szerzett meg - nem magának, hanem nekünk.
Előzmény: CSerfa (307)
sw_rci Creative Commons License 2004.08.27 0 0 310

Kedves Privter

Át olvasom még és vissza fogok térni, de most sajna nem megy.

Üdv. Swarci

Előzmény: privacyterror (303)
sw_rci Creative Commons License 2004.08.27 0 0 309
Kedves Cserfa

Nagyon kedves és türelmes vagy hozzám ezt is nagyra értékelem úgymint sok más egyebet benned. Nem akarom elrontani kapcsolatunkat semmiképpen, de nem fogok választani vagy, vagy alapon. Úgy gondolom, hogy senkiről nem kell, és nem akarok lemondani, rólad, N. S.-ról és másról sem, az egy másik kérdés, hogy elismerek és meddig valakit vezetőnek. Ebben is mindenképpen Isten akarata a mérvadó. Nem szelektáltam eddig sem és ez után sem fogok, hogy ki hova jár vagy nem gyülekezetbe, a számit egyedül, hogy ne legyen velejéig gonosz.

Nyilván ezen belül vannak fokok (a kapcsolatok milyenségétől függően), de ez magától értetődik (gondolom). Ha te elzárkózol előlem én elfogadom, de nem értek veled egyet, részemről nem kívánok változtatni a hozzá(d) állásomon. Kérlek fontold meg a dolgot.  

Kedden el fogok utazni, és nem tudom pontosan, meddig leszek távol (1-3hét)ezért nem, leszek itt (közben még indulásig költözünk is). Kinyomtatom, amit írtál és megpróbálok rá válaszolni, ha majd visszajöttem. Viszont Vasárnap Bp. leszek és akkor érkezem, mint a múltkor én szeretnék veled személyesen beszélni, ha te is akarod.

Üdv Swarci

Előzmény: CSerfa (301)
fish12 Creative Commons License 2004.08.27 0 0 308

Írtam neked-rólad a Nem mondhatom el senkinek topicba. Remélem zsebre teszed !

Előzmény: CSerfa (306)
CSerfa Creative Commons License 2004.08.27 0 0 307

Egyébként, ha nem értenéd, mi a gáz, eddig is rátekinthettél volna írásaimra, és megláttad volna, hogy tudok normálisan beszélni.

Veled azonban normálisan, és lelkiismerettel beszéltem, é sezt komolyan mondom, ahogy azt is, Isten tegyen köztünkigazságot, hogy te igazságtalannak, meg bolondnak tartasz engem, amiért és ahogy bántam veled. Komyolyan mondom, kevés emberrel fáradtam annyit e fórumon, mint veled, és te ezt megtapostad! És miattad leszek rövidebb, durvább, egyszerűbb (akár a Mester), ha mások jönnek a fórumra, ha megükzöznek, legyen ez a te terhed, mert elvetted azt is, ami már nem jár, fáradtam érted már annyit, amennyit nem kellett volna, és mégis megtapostad!

Panaszom van ellened, Fost12, és panasza lesz avalószínűleg másnak is miattad, ha téged nem ismer, ha rólad nem is tud, mert megrendült az emberekben kicsit a bizalmam, és már nem lesz bennem akkor a készség miattad. Rövidebben, szemét volt a velem való bánásmódod, na!

Hogy swarcival tisztelettel beszélek, annak egyszerűen az az oka, hogy testvérem. Nem bemondásra megy a dolog, hanem közösségre.

Neked nem kellett a közösség, neked a megvallás van, nekem a közösség.

Ha megfigyelted volna, én itt több emberrel valóban közösségben vagyok, neked ez nem kellett, és neked nem jár, ami a testvérnek (mondom, te hiába mondod, nem bemondásra megy a dolog, engem a duma nem érdekel). Nem mindenkit, egymást kell szeretnünk, ez az egyetlen parancsolat, és veled nem jöt tlétre a közösség, te más vagy.

Miért írom ezt?

Mert igazságosnak tartom magam, és téged igazságtalannak. Most is, hogy itt mutogatnád, hogy tudok rendesen is, noha én végig tudtam rendesen, és úgy tettem, ahogy kell, veled is, swarcival is. Neked inkább tanulnod kéne, nem minősíteni. Írom ezt, mert gőzöd nincs arról, hogy én ezt természetesen teszem, és nem indulatból, hogy veled nem változom, és hiába mutogatsz, intesz, nevelsz, próbálkozol, messze többet látok és tartok figyelemben, mint gondolnád.

Érdekes, hogy más ezt tudja rólam, de neked hiába szól. Érdekes, hogy ráeszmélsz, tudok normális is lenni, holott egy rakás normális írásom itt e fórumon, de neked nem kellett. Hát tönkrement köztünk a dolog, (mert ki nem nézem belőled, hogy ebből kijönnél, én meg semmit meg nem bánok) és mit mondhatnék? Hogy máskor jobban vigyázz? Nem tartalak képesnek rá.

Inkább másokat intek, ne bízzanak az olyanokban, mint te, inkább legyenek bizalmatlanok, hogy úgy ne járjanak, mint én veled. És ennek terhét viseld te! Mert megérdemled, hétszeresen is!

CSerfa

Előzmény: fish12 (305)
CSerfa Creative Commons License 2004.08.26 0 0 306

Írtam neked-rólad a Nem mondhatom el senkinek topicba. Nem teszed zsebre!

CSerfa

Előzmény: fish12 (305)
fish12 Creative Commons License 2004.08.26 0 0 305
látom, normálisan is tudsz "beszélni"
Előzmény: CSerfa (301)
privacyterror Creative Commons License 2004.08.26 0 0 304

Egy verset is találtam, ami részben kifejezi amit most gondolok.

Ahogy az egyházak tanítják

Úgy biztosan nem

Világnagy vállfaként

Hogy ráagassuk vétkeinket

És üdvözüljünk

A menny viszintszolgáltatásaképpen

Kételkedés nélkül nincs bizonyosság

S miért lennék pont én a sátán

Ha valamit csak jól szeretnék érteni

És ezért eszméről eszmére ugorva

Megkísérlem az átkelést

A zajló csillagfolyón

Bölcseletileg ez

A saját farkába harapó kígyó esete

A végtelennel

Költőileg viszont

Másképpen sehogy sem értelmezhető

(...)

Hadd hihessem mindenek ellenére

Hogy létezik

Hogy van mérték az általános viszonylagosságban is

Hogy ő a harag és a lázadás is

Betegségben és bajban

Amíg csak élek

Hadd éljem szép világomat

Az ő világát

Az ő nevével

Kimondhatatlan

Parázsként égető

Nevével néma számon

Orbán Ottó

Előzmény: privacyterror (303)
privacyterror Creative Commons License 2004.08.26 0 0 303

Kedves Birs!

A hozzászólásod alapján teljesen rajongónak és tapsikolónak tűnt az amit írsz.

Ha nem így van akkor elnézést, de nem fogok ezen tovább vitatkozni.

Ha idézed az én mondataimat akkor kérlek, pontosan tedd, mert ugyanis kimaradt egy kis szócska is.

Illetve a következő mondatok amelyek tartalmazzák a véleményem lényegét.

Pontosan így szól, hogy ilyen módszereket is használ.

A Pat Robertson választásnak nem ismerem a körtülményeit erre kérlek ne hivatkozz.

Köszönöm, hogy keresztény televíziós műsorokat ajánlasz a figyelmembe, de az igazat megvallva nincs igazán szükségem arra, hogy 15 éves keresztényként ilyen televíziós műsorokat akár Pat Robertson-t akár N.S.-t hallgassak.

Ennyi idő után csodálatos bizonyságaim vannak arról Isten hogyan tanít és hogyan vezet.

Igazából nincs szükségem arra, hogy emberek tanítását hallgassam.

Ha igaz és jó bizonyságokat hallhatok az persze érdekel.

De ezen televíziós műsorok nélkül is tökéletes és felülmúlhatatlan tanítása van a Szent Szellemnek.

Bizonyságom szerint az én életemben is.

Sw rci hozzászólására reagálva:

Egyáltalán nem vagyok sem gyűlölködő sem annyira megbántódott ahogyan te gondolod.

Egyáltalán nem gyűlölöm sem N.S.-t sem a gyülekezetből senkit, nem haragszom még a biztonsági szolgálatban dolgozókra sem.

(Amire haragszom, amilyen világi eseményekre és folyamatokra  azt a nicknevem elárulja, amiről máshol írtam is többet de ennek a gyülekezethez nincs sok köze.)

Tényleg nincs bennem semmilyen tüske sem nehezen gyógyuló seb vagy olyasmi amire te utalsz úgy gondolván, hogy ezért ilyenek a hozzászólásaim.

(Ami megsebez az inkább  ennek a világnak és ennek világi hatalomnak a tüskéje és ereje aminek kiszolgáltatottak vagyunk.) 

Sőt még örülök is, hogy így alakult a sorsom és még hálás is lehetek azoknak az embereknek akik véletlenszerűen, nem is tudatosan engem erre a gyülekezetből való eljövetelre késztettek.

De végeredményben lényegtelen mi volt a kirobbantó ok/ürügy.

Mert lényegében egy hosszabb ideje érlelődő folyamat eredménye volt az én döntésem.

Egyszerűen nem kívánok többet ezen gyülekezeti feltételek közt részvevője lenni annak a rendszernek amelyet most jelenleg nem tartok számomra megfelelőnek.

Most szemtelenül utalva a legutóbbi esetre: nem akarok propaganda eredményekre tapsolni és hallelujázni.

Ezeket a módszerket nekem már akárhogyan is magyarázhtaják, nem tudom elfogadni bármire is hivatkoznak.

Már nem akarom mindenben egyetértve és vita nélkül elfogadva követni azokat a gyülekezeti tanításokat és vélekedéseket amelyeket én már nem tartok teljes mértékben igaznak.

A véleményemet, hozzászólásaimat szabadon mindenféle befolyásolás és megbízás nélkül csak a lelkiismeretemre hallgatva saját meggyőződésre jutva írtam le.

Szerintem nem véletlen, hogy sokszor mondják, hogy az élet a legnagyobb tanító és hogy mindenki csak a saját maga által tud tanulni megérteni milyen az élet az emberek és szerintem ez a kereszténységben is így van.

A valódi élő hit az úgyis csak az ember saját lelki és szellemi élményeinek és hitéletének az eredménye ezt ugyanúgy mindnekinek magának kell megélnie.

Persze más emberek bizonysága és hite és jópéldája sokat segíthet ebben, de ez nem feltétel, Isten gyülekezetek nélkül és pásztorok tanítók nélkül is munkálkodik az emebrek életében, nincs ezekhez kötve és nincs a H.Gy.-hez sem kizárólagosan kötve.

Sőt, ő adja a növekedést ő adja a bölcsességet ő adja a hitet ő ad és tart fenn mindent.

Isten pedig olyan hatalmas, hogy a kisujja körmének a darabkája sem férne el a H.Gy.-ben de az összes neki emelt épületekben sem.

De egy ember szívében ott lakozhat ott jobban elfér.

Nem hiszem, hogy kifejezetten hatalmas megagyülekezetekhez és néhány ember igehirdetésének a hallgatásához lehetne kötni.

Ez semmiképpen nem igaz.

Inkább rengetegféleképpen mindenki életében és sok emberben munkálkodik ez a mi Istenünk.  

Előzmény: birs (294)
artes Creative Commons License 2004.08.26 0 0 302

Érdekes,  hogy  Pat  Robertsonra  hivatkozol...

Talán  két  napja  lehetett,  néztem  az  ominózus    700 - as  Klubot,  és  azt  hittem  megáll  bennem  az  ütő.

Nem  tudom,  mi   ő,  lelkész,  vagy  akármi,  mindenesetre  keresztyénnek  vallja  magát.  A    következőket  mondta,  persze  nem  szó  szerint  idézem,  csak  a

mondandója  lényegét:   az  iraki   helyzetet  elemezve   abszolút  kiállt  az

amerikaiak  ellen  lázadó   siiták  megölése  mellett,   hosszan  elemezve  ennek 

létjogosultságát   és  indokoltságát. . .

CSerfa Creative Commons License 2004.08.26 0 0 301

Kedves swarci!

1.) Előbb a filmről. Ember ellen mentünk oda. Emberek készítették azt a filmet. Azóta is emberek vetik fel azt a gondolatot. (Jézus utolsó megkísértése, azóta se láttam, remélem, nem tévedek). Testtel mentünk oda, és az ott levő testek ellen. Hogy miért mennek, miért érdeklődnek, hogy ne nézzék. Tudod, annyira test, hogy volt, aki azért szólítgatta meg az embereket, miért vesznek jegyet, más meg kapacitált, ne tegye. Mondom, test ellen. A test néz, a testen vannak az érzékszervek. Amikor valaki egy film ellen megy, akkor az érzékszervek ellen megy. Ez tény, erről többet nem is vitatkozom.
Persze az ember lelke érdeklődik, nem mondom, hogy az emberek lelke ellen nem mentünk, mert az embereknek nem csak a teste, hanem a lelke ellen is mentünk.
Ettől tény mindkét állításom, ember ellen mentünk, és test ellen mentünk.
Amit mondasz, hogy Jézus mellett álltunk ki, hamis. Jézus egyetlen egyszer nem ment tüntetni a római istentisztelet ellen, magát sem védte. Nekünk sem kell mások istentisztelete (bálványáldozata, hamis jézustisztelet, hamis Jézus, stb.) ellen semmit szólnunk. Ha kérdeznek, tanúskodjunk Istenünk mellett, de miért kéne megszólni mást:
Amit mondasz, hogy nem megszólás, ha azt mondom, miért érdeklődsz, ne tedd, ne fordulj felé, tégy mást, más áll a Bibliában, rosszul teszed. Ez megszólás!!! Ha te azt mondod, nem az, nem tudod, mit beszélsz, vagy vitatkozásban szenvedsz, de ez akkor is megszólás, ítélkezés, törvénykezés.
Amit mondasz, minden tanítványnak kötelessége az evangélium hirdetése, téved. Nekem nem kötelességem, és nem is feladatom. Azért írtam neked a másik fórumon a topicot, mert ezt a legtöbb (érett) tanítvány, de Pál apostol is így véli, aki nekünk csendes, dojgainknak utánalátó életet rendelt. Nem fogok annak a dolgába avatkozni, akinek az evangélium, a feladata, egész kevés embernek az. Ha te nem vagy hajlandó érveimnek utánanézni (e fórumra is rengeteget írtam), akkor ne állítsd azt az istentelen (Isten rendelésével ellenkező) állítást, hogy mindenkinek kötelessége, mert nincs igazad. Nézz utána és meglátod, az evangélium hirdetésére mindig(!) név szerint erre elhívott emberek voltak, a többinek csendesség! Nézz utána, jó sokat érveltem erről, Jézus is név szerint apostol is név szerint, ...

2. Én nem nézek és nem hallgatok semmilyen prédikációt. Ha valahova elmegyek, és ott prédikáció van, valahogy túlélem, de, ha másodszor, vagy harmadszor is prédikáció van, többet oda nem megyek. Én engedelmes vagyok a Zsidó levélnek, hogy elhagyjam-elhagytam már a prédikációt (hitről való kezdő beszédet).
Nem tudom, minek jössz nekem a prédikációval, semmi közöm hozzá. Csodálom is azokat az embereket, akik képesek sok éven át prédikációt és evangélimot, meg Bibliamagyarázatokat hallgatni. Ezek nem az istentiszteletre valók, Bibliám nekem is van, és eléggé nagy összhang van bennem, és embertől nincs szükségem tanulni. Ez emberek ne a Bibliát, ne az evangéliumot, és ne a hit kezdő elemeit közöljék velem. Azt hiszem, Németh Sándor meg mást nem tud. Ebben is hibázik, nem is keveset. De legalább régebben korrigálta magát, amiért én tiszteltem is. (Én is korrigálom magam tanárként, ha kell, mert nem az én dicsőségem a fontos, hanem, hogy tiszta, jó ismeretet közöljek.)
3.) Amit NS tanít, pl. az ellenség romlásának kívánása, átkozódások, fenn vannak e fórumon. Tények, többen tanúsítják, éveken keresztül hangfelvétel is volt. Az az egy hangfelvétel elég ahhoz, ha csak egy kicsi hallgatott rá, hogy NS-nak annyi legyen, inkább jobb a malomkő a nyakába. Bizony! Ezt félre ne fogalmazd, ez önmagában is megáll. Tények, mert többen is tanúsítják, NS tanított adócsalásról, ahogy a hgysek ügyeskednek, fogalmaznak, és adót is csalnak. Különösen csaltak, mikor nem a Szadesz volt hatalmon. Mert nem bűn állambácsitól kicsit lecsippenteni, vagy hogy (NS nyomán, bizony, nyilvános tanítása nyomán).

Kedves swarci, te annyira, de annyira tájékozatlan vagy, hogy, ha nem lennél jóindulatú, jóhiszemű, elhajtanálak, miért nem olvasod e fórumot! Amiket én írok, többször felírt, többek által tanúsított tények. Mondom, megvan a két, vagy három tanú mindre. Érted? És csak foszlányokat írtam NS-ról, példákat, melyekből annyi van, hogy ha azokat egymás mellé rakjuk, megkapjuk, NS tanítását nem szabad bevenni, őt követni nem kell, sőt, annyira rendetlen (Isten rendelése ellen él, és esz-tett), hogy társának sem szabad lenni. De lásd, ha te ezt nem feszegeted, én nem írom neked, nem szólom meg a hgyseket, noha a tanítványokat inkább kéne inteni, mint a világot (lásd fentebb a mozit), Szóval ha tüntetni kéne, nem a hamis Jézus készítői, fogalmazói ellen, hanem NS ellen, kéne, érted? De én titeket sem szóllak meg, csak azt mondom, mert most szóba jött, és nem én hoztam szóba, ki kell menni a Hgyből, amíg NS benne van, vagy NS-t kéne kirúgnotok. Ásd, ezt is írtam már e fórumra, de nem lengetem írásaimat, csak tény, ez a véleményem, és nekem nem szokásom a visszavonás, ha ide eljutottam, itt maradok, vagy innen megyek tovább. Ezt megfigyelheted a fórumkodásomon, többek szerint elég következetes ember vagyok.

Amit a parkolóőrökről mondasz, a tied. Az enyém meg az, többször (többször, mint nem) kellett visszafordulnunk Trabantunkkal, és gyalog közeledni a Folyondár csarnokhoz, míg a nálunk egyenlőbbek lemehettek, és lenn is maradhattak. Gyerekkocsival, kisgyerekekkel voltunk, és így. De tény, hogy egymaga egy asszony terhesen két gyerekkel, egyik csecsemő is vissza lett ültetve (szintén Trabantjába), és vissza kellett mennie, hogy nála és gyerekeinél egyenlőbb tezsvér parkolóhelye megmaradjon. Lehet, hogy az elején igaz az, amit mondasz, és NS úgy volt. De az is igaz, amit én mondok. Éspedig annyira, hogy NS-nak már csak azért sem volt pár év után parkolási gondja, mert szolgája vezette autóját, szolgái autóit, és ha nem tudott a szolga parkolni, NS kiszállt, míg a szolga odébb ment az autóval. Kedves swarci, énnekem ne mondj ilyen megható kis történetet, hogy Ns valaha tűrte, hogy más parkol, közelebb, neki olykor távolabb kell, mert ez rég volt, és aztán, mert én annyi, de annyi igazságtalanságot láttam parkolóval, székekkel (ülésrenddel), sorban állással, ill. a sor megkerülésével, ha a szolga ment frissítőért, sőt, később a külön protokoll, elkülönített részek, egyebek, szóval annyira ment ez az egyenlőbbesdi, hogy égbekiáltó. Ez teljesedett ki NS egész életére. Így volt képes elvenni, ami nem is arra lett adva. Mondom, én a szentségtelenség, igazságtalanság, rendetlenség kiteljesedésének tanúja vagyok, no nem elsősorban NS szentségtelenségének kiteljesedésének (őt nem ismertem annyira), hanem a Hgy egészének.

NS megismerte az igazságot, És ha visszatért előbbi, megtéretlen állapotára, nem én vagyok vele igazságtalan, hanem te ismered rosszul a Bibliát, a Zsidó levelet, Júdás levelét, Jézus tanítását, stb. Én meg tartom, NS reménytelenebb helyzetben van valószínűleg, mint az utolsó hitetlen gyilkos, rabló, tömeggyilkos. Azoknak a Biblia szerint (ha csakugyan hitetlenek, és nem az igazság megismerése után tértek vissza), van reményük, NS-nak viszont alig, akkor nagyon sokat kéne térnie, nagyon soktól, akarom mondani. Én a Bibliát igaznak tartom és NS életét, tanítását (nem az egészet, hanem a tévelyítést, botoltatást), gyümölcseit tekintem, bizony igazam van. (Mert én nem neki tulajdonítom a Hgyben a jót, de neki tulajdonítom a rosszat, bizony, nem Sátánnak, hanem általában az embereknek, az embereknek teljes igyekezetet is kéne fordítani, még a gondolkodásukra is, nem, hogy életükre!)

Nem vagyok meggyőzhető. Ám tényekre alapozott véleményem van. A Bibliára, tanúságokra, közöttük a magam tanúságára. Ezek mind e fórumon is olvashatóak, tanácstalanságodat módod van lecserélni hűségre az Igazság mellett, módod van tanulmányozni, vizsgálni, és dönteni.
De én mondom neked, ha te ezután véded NS-t, és nem nézel utána annak, amit én írtam, a te igyekezeted igazságtalan, te dugod be füledet, kened meg szemedet, te nem keresed az igaságot, hanem igazságtalan vagy, és rendetlen. Én nem tréfálok, kedves vagy nekem, de, ha te társa maradsz NS-nak, nekem nem leszel társam. Ha már beszéd, nem hiába, ha más tanúság, nem hiába, nem sodortatunk, hanem kapunk, és épülünk, emberek vagyunk, döntenünk kell, itt a döntés ideje. Hát nézz utána, kérlek, azoknak, amiket írtam, és dönts, ne írjam feleslegesen! Mert módod van rá, mert döntened kell, és az is döntés, ha nekem nem döntesz. Aki rendetlenül akar, mondom AKAR élni, nem szabad társának lenni, itt nem működik többé a homokba dugom a fejem, és nem veszek tudomást a szörnyűségekről, de mellette maradok elv, az istentelen, nekünk egymás vizsgálatában aktívaknak kell lennünk!

Azt meg ne mondd, hogy engem sérelem ért NS részéről, mert én vagyok az az ember, akit egyszerűen semmi sérelem nem ért NS részéről.
Én vagyok az, aki tökéletesen sérelemmentesen, tökéletesen csak igazságérzetemtől, lelkiismeretemtől hajtva írok róla. Nálam tökéletesen hatástalanok ezek a sérelem ért hgys fogások, egyszerűen soha nem volt bennem semmi ambíció (már kezdő hívőségemben meg voltam kínálva, de inkább megijedtem, semmint elfogadtam volna), én sehonnan nem voltam félreállítva, mindig hátul ültem, ha előre nem hívtak, és soha magamat nem nyomtam sehova. Nem állítottak félre, és a Hgyben csak hcsopvezetőim igazságtalankodtak velem, NS sohasem, csak jót tett velem. Amit írok, tisztán írom, nem sértettségből, sem irigységből, sem érdekből, sem bosszúból, mikor kijöttem a Hgytől, évekig szimpatizánsa maradtam, mert szomorúsággal, és nem haraggal jöttem ki.
Ha itt seb, NS-on, ha gyógyír, neki kéne. És te sem adtál neki gyógyírt, és hozzám sem vezetted, hogy én közölhessem vele. Fura, hogy itt elmélkedsz erről, ahelyett, hogy ott tetted volna, ahol kell. Itt nincsenek valóságtól elrugaszkodott írások, csak a tájékozatlan hgysek írásai azok, mint amilyen a tied. Ennek orvoslása meg nem a csodálkozás, hanem a szorgalmas utánanézés. Hanem becsületbeli dolognak tartasd, hogy utánanézz e dolgoknak! És becsületbeli dolognak tartsd, hogy ha hamis valamely tanúság NS-ról, akkor te azt megbuktasd! Mert én tanúskodom egy idő (mondjuk egy hónap) múlva rólad, hogy felszólítottalak, nézz utána, és szólj! És ha nem szólsz akkor beleegyezésednek tekintem! Ez komoly! Októbertől te NS ellen, vagy NS mellett teszel tanúságot, ha valamit nem cáfolsz, rólad írhatom, hogy te sem tudod máshogy. Mert nagyon könnyű ám kétségbe vonni fórumtársak több éves munkáját, fáradságát, hát most nézz utána, és álld, hogy ha mi fáradtunk, egy kicsit neked is fáradni kell! Hát egy kis idő múlva a te hallgatásod a NS rettenetes dolgairól való híradással kapcsolatban a te beleegyezésed, igazolásod lesz.
Teszem ezt azért, mert komolyan küldtelek utánanézni azoknak, amiket írtunk, mert tényekre alapul, és te újra, és újra, és újra, immár negyedszer vonod kétségbe ezeket! Többet ne tedd, többet ha teszed, ciki lesz, nem tréfálok! Itt e fórumon mindennek utánanézhetsz, valódi nevek, valódi arcok, élő emberek vannak, mindennek utánajárhatsz, többé ne vonj kétségbe!

Én látod, fáradok NS-ért, még mindig nem írtam le, ha gyökeresen megváltozik, ha gyökeresen megváltozott életet él ős, és fiai, nem az ő ragadományaiból, hanem munkájukból, stb., ha visszavonja rém-tanításait, és a helyére áll, esélyét látom, hogy csakugyan nem tudta, mit tesz (nem ismerte még meg az igazságot, így taposta Krisztus vérét).
Erről azonban meg kéne nekem győződni, vagy én továbbra is azt állítom, NS-nak annyi.
Persze én egy kis porszem vagyok. De te a kis porszemnek írtál. És a kis porszem válaszolt neked.
NS meg nem mondhatja azt, soha senki nem szólt neki, mert, gondolom, nevemet, írásaimat szolgái olykor említik neki, tudtommal olvastatja ezeket a topicokat is. Szóval már nem fontos, hogy idejöjjön hozzám, aki elmegy a másikhoz, az a nagyobb, a Bibliában is így van ez, mindig az Úr ment választottaihoz, és így küldte azokhoz apostolait is, stb. NS-t meg már nem tartom nagyobbnak, ha nagyobb lett volna, eljött volna, de nem jött. Jézus eljött volna, ő kevesebb hívásra, kisebb kiabálásra is odament az emberhez.

No, ilyen gondolataim támadtak, és lásd, neked meg nem kevés tennivalód, vagy belenyugvásod, ha nem teszel, hogy immár te is NS ellen tanúskodsz. De vigyázz, ha valaki gonosz létére tesz jót (pl. enni ad gyermekének), attól még gonosz, ha NS jót is tanított, de mellette rosszat is, akkor amíg a rosszat vissza nem vonja, hiába emlegeted a jót, azaz olyan tanúságod nem lesz, hogy te a jót mondod róla, míg mi a rosszat. Hanem olyan lesz (mint fentebb írtam), hogy te sem cáfolod, amit állítunk róla, pedig te erre fel lettél szólítví, és mégsem. Ez gyümölcs, szép gyümölcs, igazságos, mert így az ember hideg lesz, vagy hév, vagy Ns-ista, vagy anti-NS-ista. Középút nincs, igen, vagy nem, NS hamis, vagy igaz, szent, vagy szentségtelen, megtért-e, vagy nem, ha elesett, felállt-e, vagy fetreng, társa vagyok-e, vagy sem.
Kedves swarci, neked sem lesz középút, ha értesz, vagy NS, vagy CSerfa. Ilyen egyszerű és ilyen tiszta. Ill., ha igazságosan cáfolod a NS-t ért vádakat, amelyek, ha igazak lehetetlenné teszik, hogy Isten embere legyen, én becsületemre mondom, megkövetem NS-t mindenhol, ahol ellene szólok, és örömmel elismerem Isten emberének!

Köszönöm, hogy fenti gondolatokat kihoztad belőlem. Mert ezekkel fordulok ezután minden NS-t védő hgys-hez, és döntésre fogom felszólítani, ha túl sokat ír NS védelmében, vagy a mi csillapításunkra.
És mindemellett vélem, hogy az Őr munkálja bennünk az akaratot, a szándékokat is. Áldott legyen az Úr, én bizony szeretem az igazságot! Ha te közlöd velem azt is, ha én közlöm veled, azt is.

CSerfa

Előzmény: sw_rci (300)
sw_rci Creative Commons License 2004.08.26 0 0 300
Kedves Cserfa

Azon, amit írtál, eligazodom, csak azt nem értem, miért olyanról írsz, amit nem mondtam, pld. Én soha sem állítottam, hogy azért mentünk oda, mert meg kéne szólni bárkit is.

Én úgy tudom most és akkor is, hogy a film mondani valójával van probléma és nem embereket mentünk, riogatni a filmtől, nem test ellen mentünk oda. Viszont a figyelem felhívás, tájékoztatása az embereknek jó dolog és kötelesség is (nyilvános állásfoglalás is volt Názáreti Jézus mellet, hogy lássák az emberek, vannak, akik nem szégyenlik és szeretik, hisznek benne). Na ez alatt nem a törvénykező és minden áron „megmondom neki” értem, ha nem, ha helye és ideje van megfelelő stílusban elő, lehet adni. Az Evangélium hirdetése minden tanítványnak kötelező. Hogy ki hogyan teszi az ízlés és lehetőség kérdése, de persze semmi képen nem erőszakosan. A N. S.-al kapcsolatos kijelentéseidről azt gondolom, hogy hibás, mégpedig a kiinduló pontod miatt. Te szoktad nézni, hallgatni a prédikációit? Mert olyakat írsz, mintha hallgatnád, de közben az látszik, hogy köszönő viszonyban sincs a tényekkel és az, amit írsz arról, hogy mit mondott, tanít. Mondjak valamit? Az a személy Vagyis N. S. akinek „kiváltságait” veted szemére (szerintem nem kiváltság, amit felsoroltál), amikor a Ganzban volt a gyüli én álltam többek között a kapu előtt az utcán. Szem tanúja voltam, hogy nem volt a közelben parkoló hely, amikor érkeztek N. S. és felesége és igencsak „érdekes” volt mikor ide-oda autóztak az utcában keresve a parkoló helyet. Aztán láttam, hogy senki nem segít a helyzeten ezért ott, ahol tudtam a közelben foglaltam helyet, hogy be tudjanak állni, amikor érkeznek. Nem foglaltatta a helyet, hanem én láttam a szükségét és igyekeztem oda állni a résre. Nekem kellet szólnom, hogy van hely és álljon oda az autóval, de szabadkozott e miatt több alkalommal én voltam rámenős. Nem mindig sikerült helyet foglalni vagy mégis mások elfoglalták, de soha nem panaszkodott vagy ilyesmit nem tett. Mielőtt még messze jutnál gondolkozásban ezek kapcsán, elmondom, hogy másokért is megtettem mindent, amit tudtam, pld a Folyondárban is volt mit tenni a kevés hely és az ott lakók miatt is. Néha csodálkoztam mennyi autót, lehet elhelyezni kevés helyen. Aki látta vagy benne volt tudja, miről beszélek. Nem magamat kívánom emelni, csak próbálom bemutatni, hogy amit te kiváltságnak tartasz az igazából a szükséglet volt akkor is és ma is. Nem biztos, hogy minden esetben az, amit gondolsz tényleg az, ami. Én akkor is, most is, a szenteket kívánom szolgálni. Buta, bolond vagyok? Szerintem nem.  N. S. szolgája Istennek én is, szolgál az emberek és felém, én és más is felé (mint testvéremnek), úgy gondolom nem a számit ki vagy mi egy személy, hanem miben kell szolgálni felé. Valószínűleg más a véleményed a fentiekről, de ne feledd szabadságunk, van neked és nekem is.

A vagyonról tett észrevételedről azt mondom, relatív mi a sok, mente-mondák alapján nem érdemes elindulni.

Lehet, hogy tévedett és elrontott néhány dolgot, de azt gondolom, amikor gonosztevővel egy szinted emlegeted nagyon igazságtalan vagy vele.

Tanácstalan vagyok, hogy mit mondjak neked, mert elhiszed, amit akarsz, és nem látom, hogy meggyőzhető lennél ezekben. Nagyon másképpen látjuk a személyét és tetteit. Én bízom az Úrban és abban is, hogy mindet helyre tesz bennünk még N. S. is, ami nincs a helyén.  Tudom, vannak olyan dolgok, amik megoldásra várnak és azzal is tisztában vagyok, hogy akit sérelem ér a nagyon mélyen érinti (általában), ezért a vele megesett nagyon nagyra nőhet előtte. Én többek között ennek tulajdonítom, hogy a valóságtól elrugaszkodott írások születnek, bármennyire fáj egy seb meg kel keresni a gyógyírt és a megoldást. Tudod sok minden, kavarog bennem, de mondtam írni nem annyira, tudok jól, mint beszélni élőben. Ez az én korlátom egyelőre. De semmi nem akadályoz meg abban, hogy szeresselek téged és másokat is attól függetlenül, hogy mit írnak, éreznek vagy hova (nem) járnak gyülekezetbe.

Üdv Swarci

Előzmény: CSerfa (281)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.08.26 0 0 299

"Már csak azt szeretném tudni, hogy ha ennyire nem számít ez a szavazósdi, akkor mégis minek kellett ennyire kibuknotok arra a hírre, hogy a lista 2004. augusztus 23-adiki állása szerint kishazánk leghitelesebb személyisége: Németh Sándor?"

Két okot mondok:

1. Mivel azt állítottad, ez hiteles, "közvélemény-kutatott" adat, holott nem az, tehát nem mondtál igazat. (Hasonló módon 2 nap alatt produkálok neked olyan honlapot, ahol a szavazás eredménye szerint én vagyok az ország legszebb lánya. És ez éppen úgy csak rólam, az én elferdülésemről szólna, ahogy a fenti szervezett szavazás N$ elferdüléséről szól.)

2. Mivel a Biblia szerint ilyen címre "vadászni" nem jó, ha ilyen címet valaki megkap, aki "I" szolgája (vagy abban a színben tetszeleg), az sem jó.

Összefoglalva: az eredmény öncsalás, a magatok becsapása, az pedig, hogy hajlotok és hajtotok egy ilyen cím elérésére, egyáltalán nem krisztusi.

Ha szeretnéd, írok többet is, de ez talán átmegy. (Nem mintha ugyanezt nem írták, írtuk volna le ide már párszor. Osztán, ha azt nem értetted, ezt miért értenéd?)

Előzmény: birs (297)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.08.26 0 0 298
Mi köze a filippi kislánynak? Emlékezz a történetre! Az apostolokról csupa jót mondott. Ennek ellenére az apostolok nem az ő bizonyságára hivatkoztak, hanem kiűzték a démont. Nem látod a párhuzamot?

Egyébként nem vagyok kiakadva. Felőlem szavazhat rá az egész ország. Én csak azt mondom, hogy egy ilyen igaz ember által vezetett gyüliből rúgtak ki engemet igaztalan vádak alapján. Ennek a topicnak a címe pedig az, ami. Egy vezetőnek példaképnek kéne lennie. Emberileg is. Jelenleg nem tudok* olyan tulajdonságát, amit szívesen követnék.

*ez nem teljesen igaz. nyilván vannak jó tulajdonságai is, de korántsem olyan mértékben, ahogyan szeretném.

Lakva ismeri meg az ember a másikat

b
birs Creative Commons License 2004.08.26 0 0 297

Drága birs! Mégis mi köze van ennek a szavazósdinak a közvélemény-kutatáshoz? (Segítek: semmi.)

Kösz az önzetlen segítséget. :)

Már csak azt szeretném tudni, hogy ha ennyire nem számít ez a szavazósdi, akkor mégis minek kellett ennyire kibuknotok arra a hírre, hogy a lista 2004. augusztus 23-adiki állása szerint kishazánk leghitelesebb személyisége: Németh Sándor?

Előzmény: Don Vittorio (295)
fish12 Creative Commons License 2004.08.26 0 0 296

Mégis mi köze van ennek a szavazósdinak a közvélemény-kutatáshoz?

--meg plne az igazsághoz?

Előzmény: Don Vittorio (295)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.08.26 0 0 295

"Mégis mi köze egy közvélemény kutatásnak a jövendőmondáshoz?"

Drága birs! Mégis mi köze van ennek a szavazósdinak a közvélemény-kutatáshoz? (Segítek: semmi.)

birs Creative Commons License 2004.08.26 0 0 294

Igencsak meglepődtem volna, ha nem így reagálnak itt egyesek, hiszen előre kiszámítható a hozzáállásuk.

Ennyi üzenetre nincs időm válaszolni, ezért csak pár megjegyzés:

privacyterror

Elárulnád nekem is, hogy mi abban a rajongás, amit írtam?

Ami azért nagyon durva és hamis dolog és az, hogy egy gyülekezet ilyen módszerekkel dolgozik.

1989-ben Dr. Pat Robertson lelkészt, a CBN keresztény tévéhálózat és egyetem elnökét, az amerikai egyetemisták az év emberének választották.

Szerinted ez is egy nagyon durva, hazug és hamis dolog, propaganda és manipuláció volt, amit ügyesen megszervezték és kitalálták?

Gondolom számodra az még „durvább”, hogy ugyanez a lelkész 1988-ban George Bush mögött a második Republikánus párti elnökjelölt volt.

Amúgy Pat Robertson 700-as Klubja világméretekben az egyik legsikeresebb keresztény tévéműsor. 180 nemzetben, 71 nyelven fogható. Hála az Úrnak már nálunk is, minden reggel 6.10-kor, ill. éjfél után, az ATV-n, magyar nyelven. Szeretettel ajánlom figyelmedbe!

Hozzá Hán Szóló

Köztudott, hogy amennyiben telefonon történik a szavazás, akkor valóban kiszűrhető a többszörös voksoló. De itt (http://www.aszolasszabadsaga.hu/index.php3?kuld=hisz) az áll, hogy:

„Továbbra is várjuk - indoklással együtt - a választ a kérdésre:
Ön kinek hisz? Levélcímünk: 1364 Budapest 4. Pf.: 286
E-mail címünk: friderikusz@pantel.pantel.hu

Én annakidelyén akár 2000 pontot is szereztem volna NS-nek.

Nem vagy egy kimondottan lusta ember, ha annakidején akár 2000 levelet is írtál volna, 2000 féle indoklással.

Talán, ha annakidején több időt szánsz Isten megismerésére, téged sem tudott volna sátán olyan könnyen átverni azzal, hogy az Úr szolgálatát minden eszközzel, minden időben keresztényi kötelesség végezni.

Hogy a jövőben óvatosabb légy, figyelmedbe ajánlom az általad idézett Íge előző versszakát is:

„Egy harczos sem elegyedik bele az élet dolgaiba; hogy tessék annak, a ki őt harczossá avatta.”

vfo

Németh Sándor számomra (sőt a férjem számára is) pl. azért példakép, mert egy feleségű férfiú, a kinek hívő, nem kicsapongással vádolt avagy engedetlen gyermekei vannak.

Ugyanis mindkettőnknek ez az első házassága, amit (pár hónap híján) – Isten kegyelméből -35 éve kötöttünk.

Báthory Ödönke

Tehát szerinted a Fórum „zászló”, és ha idézek valahonnan, akkor „lobogtatunk”?  Sajátságos elgondolás.

Kíváncsi lennék, ha lecsúszna a futottak még kategóriába, akkor hogyan beszélnétek a Fridiről?

Csak a magam nevében tudok nyilatkozni, mivel a témáról (a férjemen kívül) más kereszténnyel nem konzultáltam. Nekem (veletek ellentétben) nem oszt, és nem szoroz, hogy Németh Sándor szerepel-e, vagy nem egy ilyen listán, sőt az sem, hogy hányadik a sorban. Csupán azért írtam erről, mert minket nagyon meglepett, hogy egyáltalán szóba került a neve. No meg azért, hogy legyen egy újabb csont, amin elrágódhattok egy ideig, és kimutathatjátok ismételten szívetek állapotát.

Fridit tehetséges embernek tartottam eddig is, és nem változna hangyányit sem a véleményem, ha - ne adj Isten – átállna a fikázók közé ő is.

Továbbá, ha a filippi jövendőmondó lányka ma élne, nagy tiszteletnek örvendene a pozitív hozzáállása miatt. Egészen addig, míg valaki ki nem űzné belőle a démont. Mégis mi köze egy közvélemény kutatásnak a jövendőmondáshoz?

Még továbbá az emberek jó tulajdonsága nem népszavazás kérdése. Ismered a Lócitrom és a legyek példázatát?
Az viszont igaz, hogy nem fognak rajta a politikai kurzusok. Se semmi. Se ember, se szervezet. Az Isten pedig kegyelmes.

Végre valamiben egyetértünk.

-elvették jutalmukat-

Biztos vagy benne?

19.  Mert én, noha mindenkivel szemben szabad vagyok, magamat mindenkinek szolgájává tettem, hogy a többséget megnyerjem.

20.  És a zsidóknak zsidóvá lettem, hogy zsidókat nyerjek meg; a törvény alatt valóknak törvény alatt valóvá, hogy a törvény alatt valókat megnyerjem;

21.  A törvény nélkül valóknak törvénynélkülivé, noha nem vagyok Isten törvénye nélkül, hanem Krisztus törvényében való, hogy törvény nélkül valókat nyerjek meg.

22.  Az erőtleneknek erőtelenné lettem, hogy az erőteleneket megnyerjem. Mindeneknek mindenné lettem, hogy minden módon megtartsak némelyeket.

23.  Ezt pedig az evangyéliomért mívelem, hogy részestárs legyek abban.

(I. Korintus levél 9. fejezet)
sw_rci Creative Commons License 2004.08.26 0 0 293

Olvasom

Kösz Swarci

Előzmény: vfo (292)
vfo Creative Commons License 2004.08.26 0 0 292
Jó lenne, ha így lenne, de sajnos nincs így. NS hazudott és rágalmazott, méghozzá nyilvánosság előtt. Küldtem mélt. Remélem, ez a címed jó.
Előzmény: sw_rci (287)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.08.26 0 0 291

Szerintem nem lényeg ez az egész. Valakinek az igazsága-hamissága, bűnössége-ártatlansága nem népszavazás kérdése. Ilyesmi szavazással csak egy kampány, egy tömeghangulat eredményét lehet eldönteni. Az pedig messze van az igazságtól.

Luk. 6.26
Jaj néktek, mikor minden ember jót mond felőletek; mert éppen így cselekedtek a hamis prófétákkal az ő atyáik.

Gal. 1.10
Mert most embereknek engedek-é, avagy az Istennek? Vagy embereknek igyekezem-é tetszeni? Bizonyára, ha még embereknek igyekezném tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék.

Mát. 6.5
És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, a kik a gyülekezetekben és az utczák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat.

-elvették jutalmukat-

b

Előzmény: Hozzá Hán Szóló (282)
fish12 Creative Commons License 2004.08.26 0 0 290
Télen - nyáron.  1rem1.
Előzmény: fish12 (289)
fish12 Creative Commons License 2004.08.26 0 0 289

aszittem   má', hogy kimoderálák a válaszodat.

-a hóhányás az más, azt  megértem.

Odaát sûrûn havazik. Már mások is panaszkodtak.

Előzmény: Hozzá Hán Szóló (286)
sw_rci Creative Commons License 2004.08.26 0 0 288
Kedves Cserfa

Elolvasom amit írtál, majd értelmezem, és majd válaszolok, mert igen hosszúra sikerált.

Üdv. Swarci

Előzmény: CSerfa (281)
sw_rci Creative Commons License 2004.08.26 0 0 287

Don V.

Persze a tiednek konkrétan nem, mert hát nem is tehettem, de az, amit a gyülekezetről és az ottani dolgokról irtatok általánosan elérhető dolgokról, beszélek, az szerintem nem a teljes igazság.

Másrészről a személyes ütközést kivetíteni általánosan nem szabad. A benfektesek sem tökéletesek ezért rosszul láthatnak vagy ítélhetnek meg dolgokat.

Csak megjegyzem, hogy véleményem mindig elmondhattam, legfeljebb nem adtak igazat. Sorolhatnák vezetőket, akikkel beszélgettem, de nem ide tartozik. De volt egy eset, amikor NS-t kérdőre vontam finoman egy dologgal kapcsolatban, ma már tudom nem volt igazam. Mindezek ellenére gyüliben vagyok, és jól érzem magam. Tudok személyes problémákról, amit láttam, (a pletyi nem számít), de nagyon sokszor egymásnak okoznak a keresztények problémát és gondot (nekem is és volt olyan, amikor nekem sikerült sajnos).

Figyelek a válaszokra, de nem látom megválaszolva azt, amit kérdeztem.

Don V. Ne haragudj, de a mondanivalódból én azt látom a sérelmed még mindig nagyon friss. Másrészről nem akarom elhitetni, hogy milyen vagy, mert azt te magad és az Úr tudja, csak a leírtak alapján gondolok és kérdezek rá.

Én azt gondolom, hogy amit nekem tulajdonítasz, szándékot, álláspontot, szintén olyan, amiről beszélek. Az eléggé oda nem figyelés következménye, egyrészről nem tudod milyen, vagyok, kivagyok ténylegesen, mert hát hogy is lett volna lehetőséged megismerni. Én azt szeretném elérni, hogy legalább a környezetemben tehát itt is odafigyeljünk egymásra, ne egymás mellet beszéljünk el. Saját igazságunkat mondogatni fárasztó és szerintem marhaság. Megpróbálok együtt érezni a veled történtek miatt, de nem biztos, hogy a tieddel egybe eső véleményre jutok.

Nem jut eszembe téged vagy más problémában lévő személyt okolni kizárólag a történtekért, mert sok minden szokott közrejátszani egy bekövetkezet eseményben. Tudom, hogy a vezetők sem tökéletesek, éppen ezért nem rohangáltam hozzájuk a gondjaimmal, hanem tudtam ki az én támaszom és vigasztalóm. Én magam is problémásnak látom a testvérek közötti kapcsolatot, az odafigyelés hiányát tartom az oknak, amiért a legtöbb sérelem létre jön, vagy amiért nem kerül kezelésre időben.  Szerintem a rohangálás helyett, amit folytatnak még a keresztények is, inkább le kell ülni, beszélgetni egymással, és elkel kezdeni, odafigyelni, meg ismerni egymást. 

Üdv. Swarci

Előzmény: Don Vittorio (280)
Hozzá Hán Szóló Creative Commons License 2004.08.26 0 0 286

Azt én is megerősíthetem.

(még beszélünk gyülis témában , de most el vagyok havazva!)

Előzmény: fish12 (284)
fish12 Creative Commons License 2004.08.26 0 0 285

BTW , hogy Példakép-e egy egyházi vezetô?------az attól függ!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!