Milyen volt szőkesége, nem tudom már De azt tudom, hogy szőkék a nők Szőkék ,-szépek vagytok,büszke szépek Mint hattyú, kócsag úgy lebegtek el Szőkeségek : a boldogság örök S e tájon mind szőke, ami jó s az élet, szép szőke processzió
Hát ezt a szobrot még nem láttam soha, jó hogy feltetted mielőtt a "méltó helyére" kerül.:-) Én sem politizálva, de esztétikailag találnék neki egy-két "méltó helyet"...:-) Aki megalkotta, azt tenném olyan helyre, amit állandóan őriznek. Pl. Veszprémben ott a Kittenberger.
Úgy tetszik ,hogy jóhelyen vagyunk itt úgy tetszik,hogy máskor is voltunk itt Múlassunk hát egy vagy két órát bor bor bor de jó ez a gombóci bor ha az asszony szííí belőle, félre áll a kontya tőlé bor bor bor de jó ez a gombóci bor!!
Más.. Idén két érdekes(mármint nekem)faragványt fedeztem fel az egyik Vértesszentkereszten az a furcsa kitekert lábú artista a másik Karcsán a két szakálllll tépő... mit keresnek ezek egy templomban
Hát igen Knossos.... szerencsétlenségemre én ezt láttam elöször ... aztán majdnem nem láttam Phaistost Hágia Triadát Gortynt Malliat ... mentem Lato-t nézni Samáriát mászni Vai-ba vakarni a.. homokot ....meg az istentudja hova merre nem mire rájöttem ,hogy a minoszi kultura nem az amit ott látni...
ÁÁÁ nem érdekes ez egy máshol folytatott vita... de azért az Y-ért a Thuróczyban folytogatni tudnék.... Sok az Esterházyak (Eszterházyak ) büne már a kezdetektől... divatos protestánsból katolikusra váltottak( jó jó aztán mások is).. Családi vagyon egybetartása miatt elvette valamelyik bátyjának leányát... aztán meg Thököly leányt kivánt meg.. aztán meg kiküzdik a Habsburg ház magyar koronára való örökösődési jogát... amikor Napoleon királyá akarja tenni nem kell neki az a bugris ország...Kossuth apánkal is szembefordul .... Aranygyapjas örökös örökösei ...... aztán meg az a focista ki megverte a FRADIT .....Aztán meg amit amit a Tatai műromnál müveltek
Igen, ez a "művár jelleg". A fene se tudja (talán csak kirgizke), hogy melyik módszer a jobb. Pl. Görögországban általában az van, hogy mindent úgy hagyunk, ahogy kiástuk. A laikus pedig csak találgasson. Ha jól tudom ez a német módszer (persze valszeg nem tudom jól és amúgy is leegyszerűsítettem...). Ennek elrettentő ellentéte Knosszosz. Az Evans nevű pali kigondolta, hogy Minosz királynak milyen volt az ízlése és épített egy palotát...
ja és a kövekről....szomszédos falucskából szerezte vissza az egyik oroszlánt mely ott is pillére volt egy grill sütőnek Eszterházyakat is utálja mert elhordták a köveket vagy 10 helyre "Mit várhatunk akkor egy paraszttól" mondá
Még nem láttam Őt... csak hirét hallám.... emberevő örzőjének... az egész halk behallózássa kezdődött és igen zordan indult,- aztán egy laza nagyon jó hangulatú 2órás beszélgetés lett belőle.. közben meggyanúsitottam a mások álltal cerberusnak,őrnek, pedelusnak, f.fejnek tartott pasit hogy történész... muzeológus... épitész....kiugrott pap stb stb hát mit mondjak még a művészettörténész volt hozzá legközelebb... azért az biztos,hogy 1. nem szereti a pestieket 2.nem szereti ha bárki arra jár(főleg a kis dobozkákat keresőket) 3 nem nagyon szereti az embereket ( a bort viszont igen) 16.......és nem szeret a templomon kivül semmit, vagyis tényleg keserű ember egy kicsit
viszon itt már javarészt nem én fényképeztem.. főleg a számat tátottam...
Képek össznépi keveredéséből ..... ugye azééé valami ván...
persze azért szerepel ott az otthon szócska na meg nem egyszerre meg nem is kétszerre Hát igen Csókakő kezdi elvesziteni bús dülledékes romantikus jellegét ,hogy ez jó vagy nem ..... hát kezd művár jelleget ölteni...... viszont egy egész falu érzi magáénak és nem ugy ,hogy köveit haza viszi...
Úgy látom elég jól haladnak a vár (újra)építésével. Amikor először jártam ott, akkor még vigyázni kellett, nehogy ránk dőljön a fal (illetve az a valami ami ott düledezett).