Igen, jogos... :) Nem tudom, milyen fajta, elkezdtem keresgéli a neten és arra jutottam, hogy jukka. :) persze a neten látható jukkák szépek, vastag, alacsony törzzsel...
Sziasztok, van egy pálmánk a lakásban, ami irgalmatlanul megnyúlt, vékony szára visszahajlik, kb. fekvő S alakban. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e gyógyítani valahogy? Jelenleg inkább szomorúfűzre hasonlit szegény.
Ez a fotó ma reggel készült, meghiszem, hogy fázik hiszen -8 c° volt reggel, nappal árnyékban -2 c° volt, megcsináltam a csapadékvédelem vázát, holnap jön rá felülről a nejlon fólia. a gyökérzóna már takarva van, mint látható, kb 30 cm avarral. Eddig nem volt gond, már 3 éve így telel.
Igen Én is a havazástól tartva takartam be őket. Jövő hétre jósolnak (meg akkor rá értem éppen és szép idő is volt kint, jól esett egy kis kertészkedés).
Csak egy kis elmélkedés. Tegnap takartam be a kiültetett 4 kenderpálmámat (vagyis dec. 31-én) Ilyen későn még sosem, de eddig olyan idő volt, hogy nem kellett. Csak van valami a globális felmelegedésben, bár a ma reggeli -10 ezt nem erősíti meg :)
Üdv! Én sem hagytam volna ott ennyiért! Karanténban tartanám, igazából nem sokat látok ki a képen, de fekete folt korompenész is lehet kártevő pl.:pajzstetű támadás után is. Szerintem nem szobában kellene telelnie, ha van rá lehetőség inkább hűvösebb helyen, később ki is lehet ültetni. A palmatartok.hu -n érdeklődj , ott vannak akik több tapasztalattal rendelkeznek és tudnak tanácsot adni, szívből ajánlom.
Biztosan Atlas Nain de Tidili, az enyém, Franciaországból származik, még megvan az eredeti cédulája. Az információk szerint -15°C-ig télálló kiültetve, de én dézsában tartom, mert nincs alkalmas helyem a kiültetéshez.
Gyönyörűek a növényeid! nekem is van egy nagyobb idén kiültetett kínai kenderpálmám, a takarást nem lesz egyszerű megoldani ahogy olvasgattam ...a fügémet szintén ráadásul törzses változat ..nekem is van 2 fajta mirtuszom de kiültettem tavasszal lehet rosszul tettem. Az egyik a DM kertből beszerzett Powhatan lilala nagyvirágú fajta a másik tündérkertjétől rendelt nemesített fajta állítólag kicsit jobban bírja a telet ...megpróbálom műanyag csirkeháló + levél takarás kb 20cm magasan ...már alig várom a tavaszt ...