Keresés

Részletes keresés

syedra Creative Commons License 2005.10.20 0 0 3001
én akarok lenni a 3000!!!!
Előzmény: Taki (A) (2998)
Taki (A) Creative Commons License 2005.10.20 0 0 3000
Gabe, ha kellek, akkor tudod, hol lakom. Olyan 6 után vagyok otthon elérhető.
syedra Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2999
köszönöm a kedves érdeklődést!
bocs,de egy vizsga miatt jó darabig nem jártam netközelben,így a válasz is elmaradt.Mostanra meg annyi hozzászólás született a fórumon,hogy nincs is időm elolvasni!

Csináltak egy konyhabútort.Enyhén fogalmazok,ha azt mondom,nekem nem kéne...De pár hétre persze tökéletesen megfelel.
A villanytűzhelyet oly ügyesen rakták össze,hogy azon csak röhögni tudok:majdnem külön kód kell,hogy tudjam,mikor melyiket tudom bekapcsolni......de majd jönnek,megcsinálják.....remélem még az utolsó ítélet előtt!!
Átfúrtak egy villanyvezetéket,azóta nincs földelés,de azt mondták,ha nem használunk régi készülékeket,akkor nem lehet baj.De azért jönnek megcsinálni.....ld ismét utálst a végítéletre!

De azért jól érezzük magunkat,márcsak dacból is!

A (valódi) lakásunknak elég nagy tempóval ugrottak neki,remélem kitart a lendület!!
De jósolni nem merek,hogy mikor mehetünk vissza...!!

/csak puszta "rosszindulatból" jegyzem meg:ha elég ügyesen teszik tönkre a vezetéket,lehet,hhosszabb idő,mire kiderül a hiba!De azért csak "csurgass" sok vizet,lehetőleg hideget,mert az sokkal olcsóbb!!/

Amúgy remélem a C-ben már nem történtek ilyen aljasságok!!

Üdv:bence
Előzmény: zoldliget (2726)
Taki (A) Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2998
Bocsi, az előzőt nem akartam, csak a Back nyíl bezavart :). Viszont a 3ezer határán vagyunk :))))
Taki (A) Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2997

Szerintem bármilyen hagyományos LAN kártya megteszi. Be tudnád vágni azt a részt, amit nem értessz? Úgy könnyebb lenne :)

Előzmény: timcsikez (2970)
Taki (A) Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2996

Oksa, de mikor, mert lehet, hogy vendég jön. Elhalasztható, csak jó lenne tudni, mikorra.

EGyébként Gabe még nem keresett...

Előzmény: zoldliget (2979)
ARius Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2995

Kerestem őket sokszor. Többségében nem vette fel senki a telefont. Utána amikor felvették épp nem volt illetékes napokig és nincs helyettese (magyarán ha D.A. nincs, senki nem foglalkozik az ügyfelekkel, legalábbis telefonon ezt mondták). Amikor tudtam beszélni vele nagy sokára akkor se kép-, se hang nem volt, csak a szokásos ígéretek. Az akkori holnap visszahívom ígérettel az élen.

Remélem az ügyvédi felszólító levelet megkapták. Kezdésnek...

Előzmény: detti007 (2969)
shashasha Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2994

Albi!

Ez még nem ok az elkeseredésre:)

Én két hónap után tegnap találkoztam első ízben egy kedves folyosó szomszéddal.

Majd a fúrás-faragás neszeiből követni tudod a benépesültség szintjét.

Amúgy könnyen lehet, hogy Te jóval több embert ismersz már személyesen is, mint amennyit leendő szomszédaid egyike-másika valaha is fog:)

Sha

Előzmény: Albi (C) (2991)
Albi (C) Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2993
Buli a folyosón? Sok-sok sütivel? Hm... nem rossz
Előzmény: zoldliget (2992)
zoldliget Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2992
..hát akkor nincs más, marad a folyosó buli..:)
Előzmény: Albi (C) (2991)
Albi (C) Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2991
A negyedik emelet is nagyon kihaltnak tűnik, én ott lakok immáron 4 teljes napja :) de nincs semmilyen mozgás :(
Előzmény: mont (2986)
shashasha Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2990

Palotás úr mondta, hogy intézkedett, de hozzátette, hogy sajnos előfordulhat késés.

Valami világítás remélem lesz estére.

Sha

Előzmény: zoldliget (2987)
timcsikez Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2989
Szabi! Borzasztóan köszönöm a részletes információt, szerintem így már menni fog! Annyira analfabéta vagyok ilyen téren..... :-))) Ha mégsem megy(ami hétvégén kiderül, hisz mi is beköltözünk végre) akkor majd kérek azért segítséget ha lehet. :-)
Előzmény: SzabbyZL (2988)
SzabbyZL Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2988

A házban az internet beizzítása irtó egyszerű. Van a lakásodban helységenként (elvileg) 1-1 "dugalj", amik fölött mindenféle számok vannak (pl. 2/5.2/6). Az egyik a telefoné, a másik az interneté.

Amikor megkötöd a szerződést a komjunikkal, be kell diktálnod annak a csatlakozónak a számát, amelyen keresztül netezni akarsz (tehát amelyik helyiségben netezni akarsz).

Ezután be kell diktálnod a hálókártyád MAC címét, ami olyan, mint az embereknél a személyazonosító szám. Minden hálókártyának van egy ilyen egyedi száma. Ezt az azonosítót az alábbi módon tudhatod meg:

1. Start menü -> Futtatás. Beírod, hogy "cmd" (idézőjelek nélkül persze)
  2. ipconfig /all
  3. Ez kilistáz mindenféle szöveget, de te célirányosan keresd ezt:
    "Ethernet-adapter Helyi kapcsolat:"
    Majd alatta pár sorral ezt:
    "Fizikai cím"
    A sor végén egy ehhez hasonló szám és betű sorozatot kell látnod:
    00-0A-E6-BD-BF-4D
  4. Ennyi.

Ha ezzel megvan, már csak venned kell egy UTP kábelt (ez a neve, így kérd. Bármely számtech boltban lehet vásárolni 3-10 méter között, vagy még hosszabbat is akár)

Az is előfordulhat mondjuk, hogy nincs hálókártya a gépedben (laptop vagy vadonatúj gép esetében biztos, hogy van), ez esetben szintén a számtech boltban kell venni egy ilyet, 3-5 ezer forint körüli árban található, ha jól tudom.

Ha a komjuniknak bediktáltad a két adatot (csatlakozó száma és hálókártya azonosítója), és aláírod velük a szerződést, akkor már csak a megfelelő IP címeket kell beállítani, amit szerencsés esetben a szerződéskötő srác megcsinál (ha kijön a lakáshoz). Ellentétes esetben szólj, és segítünk.

A fentebb leírt dolgok természetesen egy teljesen egyszerű esetet vázolnak fel, mert ha pl. WIFI-t szeretnél, akkor már kicsit cifrább a történet :) De megoldható, én is így netezek.

üdv.

Szabi (A)

Előzmény: timcsikez (2981)
zoldliget Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2987

igen, én is alig láttam valakit költözni a hétvégén.., de most, hogy ilyen "sokan" vagyunk, tényleg jó lenne ha lenne világítás esténként..

Előzmény: mont (2986)
mont Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2986

Köszi mindenkinek a gratulációt!

Hát ezt is megértem, hogy esténként oda mehetek haza (hüpp-hüpp) :)))

zoldliget! Az elsőre költöztem. Nem volt túl nagy nyüzsgés az emeleten, talán egy lakásba költöztek még be azon a szinten.

Előzmény: goodwill (2982)
goodwill Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2985
Hajrá!:)))
Előzmény: timcsikez (2984)
timcsikez Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2984
Aha. OK. Megnézem ha hazaérek. Egyébként mi is költözünk hétvégén!!!!!!!!!! :):):)
Előzmény: goodwill (2983)
goodwill Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2983
Ha a telefonaljzathoz hasonló csatlakozó van a gépeden, akkor az tök jó(szerintem).
Előzmény: timcsikez (2981)
goodwill Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2982
Gratulálok mont!:) Jó olvasni, hogy egyre többeknek sikerül. Remélhetőleg vannak többen, akik szintén költözködnek, csak nem fórumlátogatók, mert a cca. 1hét/beköltözés sebességel kicsit lassúnak tűnik a folyamat.
Előzmény: mont (2971)
timcsikez Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2981
Ok, szóval ez az ami nem világos nekem. :))

"A szolgáltatás igénybevételéhez megfelelõen konfigurált, 10BaseT interfésszel rendelkezõ Ethernet kártya/adapter szükséges."
norbertn Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2980

A hálókártyákat csatlakozójuk szerint lehet kategorizálni. Van UTP-s és BNC. Az UTP-t úgy ismered fel, hogy olyasmi csatlakozó van a hálókártyádon, mint a telefonaljaz. A BNC-s meg hasonló, a TV antenna dugójához, olyasmi "lóg ki" a kártyádból.

Ezenkívül a netet még USB csatlakozón is lehet (ha lehet) a számítógéphez csatlakoztatni, ekkor nem kell hálózati kártya. Ehhez hasonló dugó a számítógépen az, ahová digitális fényképezőgépet és általában az új külső perifériákat (egér, pendrive) lehet csatlakoztatni. Melyikről van szó a szerződésben?

Előzmény: timcsikez (2976)
zoldliget Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2979

szia!

ggabe intézkedett kicsit szellőző ügyben, (telefonon beszéltünk) úgy hogy ma este kidolgozzuk a beszereléssel kapcsolatos stratégiát:)

Esetleg ha ráérsz picit este jó lenne ha át tudnál nézni ggabe-hoz és tudásoddal emelnéd az amúgy is magas színvonalat:)

szerintem ggabe keresni fog.

köszi

Előzmény: Taki (A) (2977)
zoldliget Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2978

:) szia!

nagyon örülünk, hogy itt vagy!

melyik emeleten vagy?

Taki (A) Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2977

Szerintem bármilyen hagyományos LAN kártya megteszi. Be tudnád vágni azt a részt, amit nem értessz? Úgy könnyebb lenne :)

Előzmény: timcsikez (2970)
timcsikez Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2976
Senki sem tud segíteni a Comunique-os kérdésemben?? :(((((
shashasha Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2975

Ettől kezdve, továbbra is bízva a kertészekben, vélhetőleg elkészül még a tél beállta elött. Ez valóban jó hír. Szép környezetben megbocsájtóbb az ember:)

Sha

Előzmény: Albi (C) (2974)
Albi (C) Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2974

Még egy jó hír a szigetelés mellett: a B és C közti kert is kezd alakulni: már leterítették egy lepedővel és tegnap estére megjelentek az első földkupacok. :)

Albi (C) Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2973

Gratulálok! Úgy tűnik a mi kis  lépcsőházunk is kezd benépesedni.

Jó költözködést

Albi

shashasha Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2972

Gratulálok!:)

Sha

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!