köszönöm a kedves érdeklődést! bocs,de egy vizsga miatt jó darabig nem jártam netközelben,így a válasz is elmaradt.Mostanra meg annyi hozzászólás született a fórumon,hogy nincs is időm elolvasni!
Csináltak egy konyhabútort.Enyhén fogalmazok,ha azt mondom,nekem nem kéne...De pár hétre persze tökéletesen megfelel. A villanytűzhelyet oly ügyesen rakták össze,hogy azon csak röhögni tudok:majdnem külön kód kell,hogy tudjam,mikor melyiket tudom bekapcsolni......de majd jönnek,megcsinálják.....remélem még az utolsó ítélet előtt!! Átfúrtak egy villanyvezetéket,azóta nincs földelés,de azt mondták,ha nem használunk régi készülékeket,akkor nem lehet baj.De azért jönnek megcsinálni.....ld ismét utálst a végítéletre!
De azért jól érezzük magunkat,márcsak dacból is!
A (valódi) lakásunknak elég nagy tempóval ugrottak neki,remélem kitart a lendület!! De jósolni nem merek,hogy mikor mehetünk vissza...!!
/csak puszta "rosszindulatból" jegyzem meg:ha elég ügyesen teszik tönkre a vezetéket,lehet,hhosszabb idő,mire kiderül a hiba!De azért csak "csurgass" sok vizet,lehetőleg hideget,mert az sokkal olcsóbb!!/
Amúgy remélem a C-ben már nem történtek ilyen aljasságok!!
Kerestem őket sokszor. Többségében nem vette fel senki a telefont. Utána amikor felvették épp nem volt illetékes napokig és nincs helyettese (magyarán ha D.A. nincs, senki nem foglalkozik az ügyfelekkel, legalábbis telefonon ezt mondták). Amikor tudtam beszélni vele nagy sokára akkor se kép-, se hang nem volt, csak a szokásos ígéretek. Az akkori holnap visszahívom ígérettel az élen.
Remélem az ügyvédi felszólító levelet megkapták. Kezdésnek...
Szabi! Borzasztóan köszönöm a részletes információt, szerintem így már menni fog! Annyira analfabéta vagyok ilyen téren..... :-))) Ha mégsem megy(ami hétvégén kiderül, hisz mi is beköltözünk végre) akkor majd kérek azért segítséget ha lehet. :-)
A házban az internet beizzítása irtó egyszerű. Van a lakásodban helységenként (elvileg) 1-1 "dugalj", amik fölött mindenféle számok vannak (pl. 2/5.2/6). Az egyik a telefoné, a másik az interneté.
Amikor megkötöd a szerződést a komjunikkal, be kell diktálnod annak a csatlakozónak a számát, amelyen keresztül netezni akarsz (tehát amelyik helyiségben netezni akarsz).
Ezután be kell diktálnod a hálókártyád MAC címét, ami olyan, mint az embereknél a személyazonosító szám. Minden hálókártyának van egy ilyen egyedi száma. Ezt az azonosítót az alábbi módon tudhatod meg:
Start menü -> Futtatás. Beírod, hogy "cmd" (idézőjelek nélkül persze)
ipconfig /all
Ez kilistáz mindenféle szöveget, de te célirányosan keresd ezt: "Ethernet-adapter Helyi kapcsolat:" Majd alatta pár sorral ezt: "Fizikai cím" A sor végén egy ehhez hasonló szám és betű sorozatot kell látnod: 00-0A-E6-BD-BF-4D
Ennyi.
Ha ezzel megvan, már csak venned kell egy UTP kábelt (ez a neve, így kérd. Bármely számtech boltban lehet vásárolni 3-10 méter között, vagy még hosszabbat is akár)
Az is előfordulhat mondjuk, hogy nincs hálókártya a gépedben (laptop vagy vadonatúj gép esetében biztos, hogy van), ez esetben szintén a számtech boltban kell venni egy ilyet, 3-5 ezer forint körüli árban található, ha jól tudom.
Ha a komjuniknak bediktáltad a két adatot (csatlakozó száma és hálókártya azonosítója), és aláírod velük a szerződést, akkor már csak a megfelelő IP címeket kell beállítani, amit szerencsés esetben a szerződéskötő srác megcsinál (ha kijön a lakáshoz). Ellentétes esetben szólj, és segítünk.
A fentebb leírt dolgok természetesen egy teljesen egyszerű esetet vázolnak fel, mert ha pl. WIFI-t szeretnél, akkor már kicsit cifrább a történet :) De megoldható, én is így netezek.
Gratulálok mont!:) Jó olvasni, hogy egyre többeknek sikerül. Remélhetőleg vannak többen, akik szintén költözködnek, csak nem fórumlátogatók, mert a cca. 1hét/beköltözés sebességel kicsit lassúnak tűnik a folyamat.
A hálókártyákat csatlakozójuk szerint lehet kategorizálni. Van UTP-s és BNC. Az UTP-t úgy ismered fel, hogy olyasmi csatlakozó van a hálókártyádon, mint a telefonaljaz. A BNC-s meg hasonló, a TV antenna dugójához, olyasmi "lóg ki" a kártyádból.
Ezenkívül a netet még USB csatlakozón is lehet (ha lehet) a számítógéphez csatlakoztatni, ekkor nem kell hálózati kártya. Ehhez hasonló dugó a számítógépen az, ahová digitális fényképezőgépet és általában az új külső perifériákat (egér, pendrive) lehet csatlakoztatni. Melyikről van szó a szerződésben?
Ettől kezdve, továbbra is bízva a kertészekben, vélhetőleg elkészül még a tél beállta elött. Ez valóban jó hír. Szép környezetben megbocsájtóbb az ember:)
Még egy jó hír a szigetelés mellett: a B és C közti kert is kezd alakulni: már leterítették egy lepedővel és tegnap estére megjelentek az első földkupacok. :)