Bluerus, nagyon ügyes vagy! Fibinek micsoda gyönyörű sötét bőre van! A repülő Fibi képek is fantasztikusak, annyira gyönyörű egy uszkár agility közben (is). Gratulálok!!!!
Sziasztok! Fibi megkapta a nyári ruciját és szemlátomást jól érzi magát benne :)
(Kedves Cicoma, most egyedül csináltam, hát leizzadtam, hogy nem rontom-e el. Talán a lábain kicsit lejjebb mentem mint kellett volna és a vesepompija se pont ott van, mint tavaly -mintha picit nagyobb lett volna - , de azért elégedett vagyok. A fülhaját meg nem engedi Mr. levágni, pedig úgy kipróbálnám gumifüllel - mondtam neki, hogy jövőre mindenképpen levágom. Néha már rálép Fibi :) )
Köszönöm az e-mail-eket, ritkán jutok géphez, azért nem válaszoltam egyelőre, elnézést mindenkitől! A reptéri állategészségügyi hatóságtól végre kaptam normális tájékoztatást, nem csak ijeszgettek, talán mégsem akkora gond a szállítás. De a kinti lakásgond továbbra is fennáll. Most intézzük az útlevelet, vévizsgálatot és minden papírt, hátha megoldódik ez is. Ha nem, akkor lehet mégis kénytelenek leszünk itthon hagyni a kutyát. :(
Na hát vízszeretete az van:)) Még élénken él emlékeimben fekete óriásom Ánja akit miután szépen felkészitettem a kiálltásra azzal a slunggal berongyolt a Mályi tóba úszni egyet...Brrr kezdhettem előlről a halszagú nem kicsit békalencsés csajt.
Megnéztem az etimológiai szótárban: nyelvújítás kori, mesterséges szóalkotással keletkezett szó, az 'úszik' igéből az -ár névszóképzővel (mint a 'szikár'-ban).
Volt akkoriban egy "uszkároz" szavunk is (jelentése: 'ide-oda úszkál').
A szóalkotás alapja: az uszkár vízszeretete.
Úgyhogy tökéletesen igazata volt mindenkinek a nyelvészeti feltételezéssel:)
Egy kerdes, hatha ti tudjatok a valaszt: miert lett a pudlibol uszkar? Valamilyen magyaritasi dolog, hogy flancosabb legyen tole a kutya vagy van valamilyen ertelmes magyarazat is (merthogy ugye sem angolban, sem nemetben nem valtozott a neve)?
Én korábban felvettem a kapcsolatot a Powder Puff kennellel (magyarul), és ha tőlük vettünk volna kölyköt, el is hozták vona Magyarországra, járnak erre.
Magyarországon nagyon ritkán születik fehér uszkár alom, mármint akik törzskönyvesek is. Nincs olyan kennel, aki komolyan foglalkozna ezen variáció tenyésztésével. Egy-két fehér uszi lány talán van, akitől terveznek majd később almot, de nem idén szerintem...
Az említett szerb kennellel érdemes felvenni a kapcsolatot. Van weblapjuk is. Egy próbát megér és szerintem még az is megoldható, hogy ne kelljen olyan messzire elmennetek a kölyökért.
Vagy még ami eszembe jut, Szlovákiában is szoktak fehér törpe, közép almok lenni. Privátban, ha írsz, adok tippeket.
Egy dolgot javaslok, hogy legyélt türelmes, ne kapkodd el és ne vegyél szaporítótól tkv nélküli kölyköt.
Tudok egy-két embert, akit érdekelne kisebb termetű uszkár. Ő mekkora? Légy szíves ehhez képet kitennei róla, és megírni, hogy törzskönyves-e, és milyen a mozgásigénye (estleg agility, frizbi. stb.)?
Uszkár fajtamentés elvileg működik, fogják olvasni a leveled. Gazdikeresésben biztosan tudnak segíteni, de ők maguk nem fogják tudni befogadni a kutyusod.
Ha tényleg gazdát kell neki keresni, próbáld meg hirdetni hirdetési oldalakon, csak jól vigyázz, nagyon nézd meg kire bízod rá a jelentkezők közül. AKik ott keresgélnek, nem mindenki a legfelelősségteljesebb. De vannak akik tényleg azok. Beszélgess sokat az illetővel, és ki fog derülni ki a megfelelő gazdi :-) Fiatal kutyusról van szó, biztos meg fogod találni neki a megfelelő gazdit, ha tényleg nem siekrül megoldani.
A segítségeteket kérném, nem igazán tudom, hogy hova forduljak. Váratlanul külföldre kell költöznünk, és egyelőre úgy néz ki, hogy nem tudjuk magunkkal vinni a kutyánkat. Ezerrel azon dolgozunk, hogy sikerüljön, de Kazahsztánba nem annyira egyszerű kivinni, visszahozni meg szinte reménytelen, arról pedig szó sem lehet, hogy otthagyjuk, ha úgy alakul és pár év múlva haza tudunk költözni. Plusz ott nulla a kutyatartási kultúra, nem találunk olyan kiadó lakást, ahol beengednének állatot. Pedig kazah ismerős is segít, de nem biztat semmivel. Tekintettel arra, hogy télen -40 fok is szokott lenni, így a kertes ház kertjében tartás szóba sem jön, bár nem nagyon tudom elképzelni, hogy ne az ágyunkban aludjon, szóval ez már csak az utolsó utáni lehetőség azt hiszem. Itthon rokonokra nem tudjuk hagyni, már végigzongoráztam mindenkit. :( Tudtommal nem működik uszkár fajtamentés, akikkel kapcsolatba lehetne lépni, vagy van ilyen?
Az áldozat egyébként egy másfél éves ivartalanított phantom fiú. Gyerekeket, kutyákat, cicákat imádja, az étvágya cefet rossz, így nem valami vastag (sőt nagyon vékony), de hosszadalmas kivizsgálások szerint egészséges mint a makk. Szívem szakad meg komolyan. :( Mit tanácsoltok mit tegyek???
Szia ,én pro plan lazacos tápot adok ilyenkor nekik ,ki se jön az allergiájuk. ha meg mégis akkor kalcium sandozt isznak ami helyre rázza őket. Én ugy vettem észre az enyémek pollenre és a csirke izű tápra fulladnak be, ha rendes csirkét kapnak semmi bajuk... remélem segitettem kicsit.
Megint van egy kis gondom. Szeptemberben Dió el kezdte nyalni a mancsait. Tápváltás, hypoallergén tápot eszik, nem is volt gond. Viszont most a táp ellenére megint el kezdte nyalni a lábát. Holnap leviszem dokihoz, de mi a véleményetek? Lehet, hogy nem is csirke/táplálék, hanem pollen allergia? Az orvos ezt a múltkor elutasította...
A kisasszony orias uszkar es tulnotte a 55 cm-t. Nagyon jo dontesnek tarom hogy uszkart vettunk. Imadjuk a kisasszonyt foleg amikor kenyeztetteti magat. Nem tudunk sehova se ugy elmenni hogy egy csomo ember arcara ne varazsolna mosolyt. Orulok hogy a mai rud vilagban meg mindig vannak emberek akik kepesek mosolyogni egy ugribugri nagy medven. :)